It is not about the money. It's the value of the man

O William δεν είναι άνθρωπος της περιπέτειας. Προτιμά τις κομεντί, όμως για λόγους που συνδέονται με την ανωριμότητα του ανδρικού φύλου, οδήγησε χθες σε μια διαδρομή που περιλαμβάνει όλη τη Δ. Πελοπόννησο και εύχεται να μπορούσε να κάνει ταξιδιωτικό ρεπορτάζ ώστε να περιγράψει εντυπώσεις. Περιορίζεται πάντως στην επισήμανση ότι τέτοιο videogame δεν υπάρχει κι ότι με αυτή τη σκέψη έδινε τα κέρματά του κάθε φορά που πλήρωνε διόδια. Τι να πουν βέβαια κι άνθρωποι που προγραμματίζουν σαφάρι στην Αφρική.
 
Γιατί ένας άνθρωπος να προτιμήσει ένα ταξίδι στην Αφρική από την ησυχία και την ξεκούραση του ελληνικού καλοκαιριού; Τί τον τραβάει στα δύσκολα; Γιατί δεν πάει στις Πρέσπες που βγάζουν και καλά φασόλια; Τί είναι αυτό που θέλει να ζήσει; Κίτρινο πυρετό; Ελονοσία; Ή την αίσθηση της αδρεναλίνης όταν ένα εξαγριωμένο κοπάδι ελεφάντων σε παίρνει στο κατόπι;

Ο Φάμπιο Καπέλο μάλλον προδομένος από τα αγγλικά του δεν μπόρεσε να μας το απαντήσει. " It is the value of a man" είναι μάλλον η πρώτη απάντηση που του ήρθε όταν ο ειρωνικός και θρασύς δημοσιογράφος ρώτησε για το ύψος του μισθού του και την αντιστοίχισή του με τα αποτελέσματα. Από τα συμφραζόμενα και την επισήμανση ότι παίρνει αυτά που οι άνθρωποι της ομοσπονδίας ήταν διατεθειμένοι να του δώσουν, καταλαβαίνουμε ότι μάλλον υπερέβαλε εαυτόν για να μη στολίσει ιταλικά τον ερωτώντα. Πριν, είχε απαντήσει για το 4-4-2 ότι όπως όλα τα συστήματα έχει να κάνει με το αν ταιριάζει στους παίκτες που έχει κανείς. Είχε παραδεχθεί ότι οι προπονητές τον είχαν προειδοποιήσει να μην περιμένει τρέξιμο κι αντοχή ανάλογη της σεζόν, γιατί οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είχαν σκάσει. Είχε δεχθεί και την επισήμανση ότι σε αυτά τα παιγνίδια μετράει το αν θα τα πας καλά κι όχι αν ήρθες πρώτος στα προκριματικά, οπότε μάλλον έπρεπε να το περιμένει. Έτσι, ο προπονητής που πριν μια δεκαετία ήταν το αντίστοιχο του Μουρίνιο σε αποδοχή, κατάλαβε ότι για να έχουν αποτύχει τόσοι και τόσοι, μάλλον η αποστολή δεν ήταν και η πιο απλή.

Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, μεγαλύτερη φούσκα από το αγγλικό ποδόσφαιρο δεν πρέπει να υπάρχει. Από την ομάδα της εθνικής Αγγλίας, τουλάχιστον οι 15 παίρνουν εξωφρενικούς μισθούς σε σχέση με την πραγματική τους αξία.

Το καλό μάρκετιγκ, αλλοιώνει και το ποδοσφαιρικό κριτήριο κάποιων ποδοσφαιροφίλων που ανά διετία ασχολούνται με διοργανώσεις όπως το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Φέτος, ήταν και η σειρά του William. Περιχαρής από το γεγονός ότι τα 4 τα έφαγαν από τους Γερμανούς κι όχι από ομάδα της σειράς, ο γράφων παραδέχεται το λάθος και δηλώνει ότι για τον ίδιο είναι μεγαλύτερο από κάθε άλλη εσφαλμένη πρόβλεψη που έχει κάνει σε αυτό το τουρνουά. Αυτό, γιατί δεν υπήρξε ένα από τα τέσσερα ματς που έδωσε η ομάδα του Φάμπιο στο οποίο να δείξει κάτι παραπάνω από την αδυναμία προσαρμογής σε οτιδήποτε δε θυμίζει το ποδόσφαιρο που παίζεται στο νησί. Αναμένοντας όσους έδιναν Γαλλία, Ιταλία...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια