Αργεντινή - Μεξικό... Πέρασε το φαβορί

Mundial 1998, το Mexico εμφανίζεται στο θεσμό ως άγνωστη ποσότητα. Μπροστά έχει ένα τυπάκο, τον Luiz Hernandez που έμοιαζε περισσότερο με Καλιφορνέζο πρωταγωνιστή τσόντας και λιγότερο με ποδοσφαιριστή. Ήταν φονιάς όμως και τελείωσε το τουρνουά με τέσσερα γκολ. Mundial 2010 το Μεξικό θα ευχόταν να έχει τον Luiz στις τάξεις του μιας και αν έπαιζε στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα θα είχε σκοράρει τουλάχιστον μία φορά και η ιστορία του αγώνα θα ήταν διαφορετική μιας και όταν βρίσκεις απέναντι σου την Αργεντινή, έχεις 3-4 φάσεις, σε σταματάνε τα δοκάρια, η ατυχία και η ανικανότητα να τελειώσεις φάσεις μοιραία θα το πληρώσεις. Αυτό έπαθε και το Μεξικό. ΟΚ το πρώτο γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει, το δεύτερο είναι ευγενική χορηγία, αλλά τα τρελοπιτσιρίκια των Μεξικάνων ακόμα δεν έγιναν άντρες για να αποκλείουν την Αργεντινή.

Το Μεξικό μπήκε δυνατά. Είχε μία οβίδα του Salcido στο δοκάρι, ένα εξαιρετικό σουτ με το εξωτερικό του Dos Santos που η Jabulani τον πούλησε στα φάλτσα και γενικώς στεκόταν καλά στο γήπεδο. Έκλειναν χώρους κυκλοφορούσαν καλά τη μπάλα απειλούσαν αλλά όπως και σε όλο το τουρνουά δεν τελείωναν φάσεις. Οι Αργεντινοί καθώς περνούσε η ώρα βρήκαν πατήματα. Έτσι σε μία αναμπουμπούλα ο Tevez έχασε το τετ α τετ, ο Messi του επανέφερε τη μπάλα, ο επόπτης έψαχνε τον σκύλο και το άσπρο μπαστούνι και η Αργεντινή άνοιξε το σκορ στο 26'. 

Οι Μεξικάνοι σάστισαν από την απρόσμενη για αυτούς εξέλιξη και επτά λεπτά μετά ο Osorio έδωσε πάσα στον Higuain που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0. Το ημίχρονο έκλεισε με αυτό το σκορ. Στην επανάληψη οι Gautsos με τον αέρα του 2-0 πατούσαν καλύτερα. Ο Tevez έβαλε ένα εκπληκτικό γκολ με σουτ έξω από την περιοχή στο 51' για το 3-0 και είκοσι λεπτά αργότερα ο Ernandez δικαιολόγησε τον θόρυβο που έχει γίνει για χατήρι του με ένα εκπληκτικό γκολ μετά από κάθετη πάσα, μάζεμα της μπάλας με το εσωτερικό και παράλληλη απαλλαγή από τον αμυντικό και τελείωμα στη κλειστή γωνία με ασύλληπτο σουτ.

Έτσι το τελικό 3-1 είναι τιμητικό για το Μεξικό. Δεν λέει όλη την ιστορία του αγώνα μιας και δικαιούνταν κάτι παραπάνω απέναντι στο φαβορί του θεσμού αλλά είπαμε, αν δεν σκοράρεις όσο έχεις την υπεροχή τότε δεν σου φταίει κανένας. Οι Αργεντινοί αν δεν βάλουν μυαλό απέναντι στην Γερμανία στην επόμενη φάση στα αντίστοιχα πρώτα είκοσι λεπτά θα είναι 2-0 πίσω στο σκορ και μετά αντίο ζωή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια