Αποτίμηση

Μετά τον θρίαμβο του ΕΛΚ και παρά την ατυχία
της Ν.Δ. η Ευρ. Ακτοφυλακή ανέλαβε δράση.
Στα 6 ή 12 μίλια είναι κάτι για το οποίο, δεν
έχουμε ενημέρωση.


" ...αλλά το γιατί και το πώς του τρόπου που ψηφίζουμε είναι μεγάλη ιστορία...που όμως δεν απαντάει πειστικά στα προβλήματα της χώρας όταν τελικώς επιλέγουμε την παραλία...αφήνοντας τους άλλους να επιλέξουν για λογαριασμό μας..." antikeri, σχόλιο στο προήγουμενο κείμενο.

Το να κάνεις αποτίμηση ενός εκλογικού αποτελέσματος βασιζόμενος στην αποχή είναι εύκολο. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι 800.000 ψηφοφόροι της Δράσης, προτίμησαν χθες να βρεθούν σε κάποια παραλία, από το να αναδείξουν το κόμμα που προτιμούν σε τρίτο πόλο της πολιτικής ζωής. Έτσι, οι 38.528 που το στηρίξαμε βρεθήκαμε να λοιδορούμαστε από το Joe ως υποδιπλάσιοι του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών. Όμως τα πράγματα πάντα έτσι ήταν. Τα ποσοστά βγαίνουν επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, ούτε καν επί των ψηφισάντων. Για όσους επέλεξαν τις παραλίες ή το σπίτι τους από το να προσέλθουν στην κάλπη, δεν υπάρχει ανάλυση. Ας ασχοληθούν μαζί τους τα επιτελεία των κομμάτων. Πολιτικό μήνυμα γι'αυτούς δεν υπάρχει και δε θα έπρεπε.

Το εκλογικό δικαίωμα είτε το εξασκείς είτε το απεμπολείς. Αν θεωρείς ότι κανένας από τους 27 σχηματισμούς που διεκδικούν την ψήφο σου δεν εκφράζει την άποψή σου για τα πράγματα ή έστω τη διαμαρτυρία σου, υποχρέωσή σου είναι να δημιουργήσεις τον 28ο και να μας διαφωτίσεις. Αν δεν το κάνεις, σε ευχαριστώ που δίνεις ένα συντελεστή μεγαλύτερο της μονάδας στη δική μου ψήφο, αλλά όταν θα θελήσεις να μου εξηγήσεις το σκεπτικό σου (εσύ ή άλλοι αναλυτές) λυπάμαι αλλά θα δικαιούμαι να πάω εγώ για μπάνιο εκείνη τη φορά.

Επί των εγκύρων, λοιπόν, τα πράγματα είναι απλά. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κέρδισε. Λίγο, πολύ, με απώλειες ή όχι, βρέθηκε με ποσοστό μεγαλύτερο της Ν.Δ. Προβλέψεις για το αποτέλεσμα των επομένων βουλευτικών εκλογών έχουν αξία μόνο κατά τη διάρκεια του μετεκλογικού καφέ (κατά προτίμηση σε έναν από τους πεζοδρόμους που ο Στ. Μάνος με πείσμα επέβαλε). Η Ν.Δ. έχασε. Ας ψάξει να βρει γιατί. Τα περί δεύτερης ομάδας που κατέβασε, θα είχαν βάση αν δεν ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός που ηγήθηκε της προεκλογικής της εκστρατείας. Αν το επιτελείο της πιστεύει ότι η προκήρυξη εκλογών κατά τη χειμερινή περίοδο, θα αποτρέψει τα μπάνια του λαού άρα και την καταστροφή, ας το τολμήσει και βλέπουμε. Αν πάντως θεωρεί εύκολη λεία τον ΛΑ.Ο.Σ. ας ρίξει μια ματιά στα ποσοστά του στα αστικά κέντρα και ας αναρωτηθεί αν αυτοί δεν ξέρουν κολύμπι ή συμβαίνει κάτι άλλο. Το να εφαρμόζεται ο νόμος, δεν είναι ακροδεξιά ρητορεία. Είναι καθήκον κάθε δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης.


* Στο Αγαθονήσι πάντως η Ν.Δ. παρέμεινε πρώτο κόμμα. Αυτή η πληροφορία ως προοικονομία της συζήτησης για τη μεταναστευτική πολιτική στην Ελλάδα και σχετική με τη φωτογραφία στην κορυφή.

Σχόλια

Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Αγαπήτε William επιμένεις να βασίζεις αναλύσεις σου σε παραπληροφόρηση. Το ΕΛΚ ήταν με διαφορά ο μεγάλος νικητής των εκλογών παρά την απώλεια των Βρεττανών του David Cameron μιας και διατήρησε τις δυνάμεις του ενώ το σοσιαλιστικό PES καταποντίστηκε.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
http://www.euractiv.com/en/eu-elections/centre-right-wins-european-elections/article-182953
Ο χρήστης William Dalton είπε…
Είναι αλήθεια ότι είμαι είρων, αλλά στη λεζάντα της φωτογραφίας η ειρωνεία δε βρίσκεται εκεί.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια