Μανιφέστο Ευρωεκλογών

Τα αδέλφια μου William και Averell προσπαθούν εδώ και μέρες να με πείσουν να γράψω ένα μανιφέστο για του λόγους για τους οποίους πρέπει να ψηφίσει κάποιος ΝΔ. Επιμένουν ότι άνοιξα το κύκλο των Ευρωεκλογών και πρέπει να το κλείσω εγώ. Διαφωνώ μαζί τους και δεν επιθυμώ να γράψω μανιφέστο. Άλλωστε από την αρχή της συζήτησης μας πρότεινα σε όλους του αναγνώστες (με τις αντίστοιχες παραπομπές) να διαβάσουν τα μανιφέστα των Ευρωπαϊκών ομάδων και να αποφασίσουν τι είναι αυτό που τους ταιριάζει.

Αν κάτι προτείνω σε όλους είναι να ψηφίσουν. Αλλά να ψηφίσουν με Ευρωπαϊκούς όρους. Δυστυχώς για εμένα - και για πολλούς άλλους - η προεκλογική περίοδος στην Ελλάδα υπήρξε ελάχιστα Ευρωπαϊκή. Τη κουβέντα μονοπωλούσε το εσωτερικό πολιτικό μέτωπο και η Siemens. Όσο και αν με τρώει να γράψω για το θέμα της Siemens και το πόσο ωραία μπορείς υπό προϋποθέσεις να διαστρεβλώσεις τη πραγματικότητα μέσω των Media και να μεταφέρεις το πρόβλημα σου αλλού δεν θα το κάνω.

Οι Ευρωεκλογές είναι αποκλειστικά υπόθεση που αφορά το τι θα κάνουν οι νέοι Ευρωβουλευτές σε σχέση με τη πολιτική ομάδα που ανήκουν και σε σχέση με τη διασφάλιση των εθνικών μας συμφερόντων εκεί που μπορούν. Όσο και αν ήθελα να ακούσω 5-10 απόψεις για την θέση μας στην Ευρώπη, για τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει π.χ. να δημιουργηθεί η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή, πως θα επηρεάζει η ίδρυση της τα θέματα της υφαλοκρηπίδας κλπ. αυτό δεν συνέβη.

Όμως συνεχίζω να θεωρώ ότι κάποιος πρέπει να ψηφίσει. Διότι όταν απέχεις μετά δεν έχεις δικαίωμα να ομιλείς και να διεκδικείς. Ακόμα και αν ρίξεις άκυρο ή λευκό ή στηρίξεις τη ΔΡΑΣΗ που από μόνη της είναι φαρσοκωμωδία η ψήφος μετράει ενώ η αποχή δεν μετράει.

Τώρα αν θα έπρεπε να πω γιατί ψηφίζω ΝΔ πέρα από το προφανές ότι συμφωνώ με την ιδεολογική της πλατφόρμα και το πολιτικό μανιφέστο του ΕΛΚ; Προσωπικά θα το έκανα γιατί η ΝΔ έδωσε μία πραγματική ευκαιρία σε ένα νέο άνθρωπο που δεν είναι πολιτικό τζάκι (ναι για όσους δεν το γνωρίζουν ο Κρίτων Αρσένης δεν είναι απλά νεαρός οικολόγος είναι υιός της Μαρίας Αρσένη άρα πολιτικό τζάκι) και κέρδισε με το σπαθί του μία ευκαιρία.

Σχόλια

Ο χρήστης Averell Dalton είπε…
Καλά ρε Joe, σε ποια χώρα μεγάλωσες εσύ; Δεν ξέρεις ότι απαγορεύονται τα πολιτικά μανιφέστα αυτό το σαββατοκύριακο;

Το 'λεγα εγώ πως δεν θα κλείσουμε χρόνο...

Υ.Γ. Ακόμα να τσιμπήσει το δόλωμα ο δικός σου! Χι χι χι...
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Μπα δεν είναι δόλωμα. Μια πραγματικότητα είναι :)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια