| Joe Dalton | Comments ]

Πριν από περίπου ένα χρόνο έγραφα ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να σταματήσει να περιμένει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να πέσει και να αρχίσει να παράγει πολιτικό λόγο. Προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να τοποθετηθεί πολιτικά αλλά το έκανε με ασάφειες και με υποσχέσεις που ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής αναμέτρησης η μία πλευρά ενημέρωνε για την ανάγκη σκληρών μέτρων, μιλούσε για δύσκολες μέρες και πλήρωσε και την ειλικρίνεια της, εκτός από τα λάθη της στη διακυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ αντίθετα μιλούσε για προγράμματα 100 ημερών, δίκαιο φορολογικό σύστημα, ικανότητα διακυβέρνησης, πράσινη ανάπτυξη και δημιουργία ελπίδας στους πολίτες.

Πλέον έχουμε διανύσει περίπου τις μισές από τις πρώτες 100 μέρες. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός είναι πλέον υποχρεωμένοι να θερίσουν τις θύελλες που προκάλεσαν οι άνεμοι που έσπειραν προεκλογικά. Η εξαιρετική επικοινωνιακή πολιτική που βασιζόταν στην αξιοποίηση των ΜΜΕ πλέον δεν αρκεί μιας και τα προβλήματα βγάζουν μάτια.

Η χώρα βρίσκεται σε παρατεταμένη ακυβερνησία. Η βουλή πρακτικά δεν συνεδριάζει ποτέ. Ακόμα περιμένουμε να στελεχωθούν τα Υπουργεία με Γενικούς Γραμματείς. Το μπάχαλο με τις αλληλοεπικαλύψεις στα Υπουργεία μοιάζει αδύνατο να λυθεί και ο Πρωθυπουργός ασκεί τα καθήκοντα του ως Υπουργός Εξωτερικών πιο συχνά από τα Πρωθυπουργικά. Η διαχείριση του συνόλου των ανοικτών θεμάτων προς το παρόν είναι εγκληματική.

Στην οικονομία, η περίφημη επανεκκίνηση υλοποιείται μέσα από εγγυημένες συνταγές αποτυχίας. Η ΕΕ και ο σοσιαλιστής επίτροπος Χοακίν Αλμούνια ήδη έστειλαν το προσχέδιο του προϋπολογισμού για διόρθωση με σαφείς επισημάνσεις ότι δεν μπορεί εν μέσω κρίσης να φορολογεί μία κυβέρνηση με το τρόπο που το κάνει ο κ. Παπακωνσταντίνου. Η συγκεκριμένη πρακτική θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση την αγορά.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που ανέμεναν τις αυξήσεις που τους υποσχέθηκαν, ενημερώθηκαν ότι δεν θα λάβουν. Μάλιστα θα χάσουν και περαιτέρω εισοδήματα από την φορολογία των επιδομάτων τους. Η "απαράδεκτη" έκτακτη εισφορά σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου επανεμφανίζεται και φυσικά δεν αναστέλλεται η προηγούμενη. Καταργείται το μοναδικό μέτρο που βοηθούσε τους μικροεπιχειρηματίες, η δυνατότητα ρύθμισης του ΦΠΑ και την ίδια ώρα κάνουμε show τη χρήση memory stick και cd-rom για το προϋπολογισμό.

Η αγορά προσπαθεί να συνέλθει από το κλείσιμο του λιμανιού και την ίδια ώρα το νέο σύνθημα της κυβέρνησης είναι θα αντλήσουμε κεφάλαια από το ΕΣΠΑ. Το ίδιο ΕΣΠΑ που αναστέλλει σχεδόν όλα τα εξαγγελθέντα προγράμματα για να δημιουργήσει νέα.

Επικοινωνιακά βέβαια υπάρχουν και άλλα show όπως οι επισκέψεις του ΣΔΟΕ - παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων - στους γιατρούς του Κολωνακίου. Οι νέοι φόροι όμως αφορούν το σύνολο της κοινωνίας και όχι τους γιατρούς του Κολωνακίου και μόνο.

Στο τομέα της Προστασίας του Πολίτη, ο avenger Μιχάλης Χρυσοχοϊδής δίνει ρεσιτάλ ανικανότητας. Οι τρομοκρατικές ενέργειες πλησιάζουν σε πυκνότητα τους μέσους όρους της Βαγδάτης. Απλά είμαστε τυχεροί που δεν έχουμε θρηνήσει ακόμη θύματα μιας και οι βόμβες σκάνε και οι σφαίρες πέφτουν.

Το μοναδικό πράγμα που κάνει ο Υπουργός μέχρι στιγμής είναι να παραιτεί τους υφισταμένους του και να προβαίνει σε επικοινωνιακά τρικ είτε με την μείωση της φρουράς του Μαξίμου, είτε με την δημιουργία γραμμής διαμαρτυρίας για την αστυνομική αυθαιρεσία.

Είναι μάλιστα τόση η ασφάλεια που εμπνέει στους πολίτες που στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων επιστράτευσαν καταδρομείς να την φυλάνε για το φόβο των Ιουδαίων μιας και η διμοιρία ΜΑΤ που είναι μονίμως εγκατεστημένη στη συμβολή των οδών Ρηγίλλης και Β. Σοφίας προφανώς δεν τους καλύπτει.

Στα εργασιακά ήδη αρχίσανε τα όργανα. Ο Αντρέας Λοβέρδος κάθε μέρα αλλάζει γνώμη για το ασφαλιστικό. Οι συμβασιούχοι ψάχνουν λύσεις εκεί που δεν υπάρχουν. Τα golden boys & girls των stage με τα 450 ευρώ ενημερώνονται ότι ακυρώνονται οι συμβάσεις τους και δεν θα πληρωθούν για το χρόνο που εργάστηκαν. Κοινώς και κερατάδες και δαρμένοι. Η ανεργία δε χτυπάει κόκκινο και όλα βαίνουν καλώς.

Στα ζητήματα περιβάλλοντος γελάνε και οι πέτρες. Οι μοναδικές μέχρι σήμερα αποφάσεις είναι η κατάργηση της απόσυρσης και η επιβολή επιπλέον τελών για τα αυτοκίνητα με βάση την περιβαλλοντική επιβάρυνση. Δηλαδή και δεν σου δίνουν κίνητρα να πάρεις αυτοκίνητο σύγχρονης τεχνολογίας και σε τιμωρούν για αυτό που έχεις.

Τέλος στα θέματα της υγείας η αίσθηση μου είναι ότι κάτι δεν πάει καλά σε σχέση με τον ιό Η1Ν1. Λόγω της λεπτής φύσης του θέματος δεν μπορώ να επεκταθώ αλλά δεν πιστεύω ότι αυτή η απίστευτη αναβλητικότητα και η απουσία σοβαρής και στιβαρής θέσης για το θέμα του εμβολιασμού προσφέρει ασφάλεια στην κοινωνία.

Όσο και να προσπαθούν οι φιλότιμοι παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων και οι εφημερίδες να χρυσώσουν το χάπι η αλήθεια είναι οδυνηρή. Χάρη δε στην Νέα Δημοκρατία που απέχει προκλητικά φτάσαμε στο σημείο να ασκεί την αντιπολίτευση ο Χρήστος Παπουτσής. Ας ελπίσουμε ότι στο κόμμα του θα τον ακούσουν και θα κυβερνήσουν επιτέλους διότι αλλιώς δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα αποτρέψει την χώρα από τα δεινά που έρχονται.