Θερίζοντας τις θύελλες

Πριν από περίπου ένα χρόνο έγραφα ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να σταματήσει να περιμένει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να πέσει και να αρχίσει να παράγει πολιτικό λόγο. Προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να τοποθετηθεί πολιτικά αλλά το έκανε με ασάφειες και με υποσχέσεις που ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής αναμέτρησης η μία πλευρά ενημέρωνε για την ανάγκη σκληρών μέτρων, μιλούσε για δύσκολες μέρες και πλήρωσε και την ειλικρίνεια της, εκτός από τα λάθη της στη διακυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ αντίθετα μιλούσε για προγράμματα 100 ημερών, δίκαιο φορολογικό σύστημα, ικανότητα διακυβέρνησης, πράσινη ανάπτυξη και δημιουργία ελπίδας στους πολίτες.

Πλέον έχουμε διανύσει περίπου τις μισές από τις πρώτες 100 μέρες. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός είναι πλέον υποχρεωμένοι να θερίσουν τις θύελλες που προκάλεσαν οι άνεμοι που έσπειραν προεκλογικά. Η εξαιρετική επικοινωνιακή πολιτική που βασιζόταν στην αξιοποίηση των ΜΜΕ πλέον δεν αρκεί μιας και τα προβλήματα βγάζουν μάτια.

Η χώρα βρίσκεται σε παρατεταμένη ακυβερνησία. Η βουλή πρακτικά δεν συνεδριάζει ποτέ. Ακόμα περιμένουμε να στελεχωθούν τα Υπουργεία με Γενικούς Γραμματείς. Το μπάχαλο με τις αλληλοεπικαλύψεις στα Υπουργεία μοιάζει αδύνατο να λυθεί και ο Πρωθυπουργός ασκεί τα καθήκοντα του ως Υπουργός Εξωτερικών πιο συχνά από τα Πρωθυπουργικά. Η διαχείριση του συνόλου των ανοικτών θεμάτων προς το παρόν είναι εγκληματική.

Στην οικονομία, η περίφημη επανεκκίνηση υλοποιείται μέσα από εγγυημένες συνταγές αποτυχίας. Η ΕΕ και ο σοσιαλιστής επίτροπος Χοακίν Αλμούνια ήδη έστειλαν το προσχέδιο του προϋπολογισμού για διόρθωση με σαφείς επισημάνσεις ότι δεν μπορεί εν μέσω κρίσης να φορολογεί μία κυβέρνηση με το τρόπο που το κάνει ο κ. Παπακωνσταντίνου. Η συγκεκριμένη πρακτική θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση την αγορά.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που ανέμεναν τις αυξήσεις που τους υποσχέθηκαν, ενημερώθηκαν ότι δεν θα λάβουν. Μάλιστα θα χάσουν και περαιτέρω εισοδήματα από την φορολογία των επιδομάτων τους. Η "απαράδεκτη" έκτακτη εισφορά σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου επανεμφανίζεται και φυσικά δεν αναστέλλεται η προηγούμενη. Καταργείται το μοναδικό μέτρο που βοηθούσε τους μικροεπιχειρηματίες, η δυνατότητα ρύθμισης του ΦΠΑ και την ίδια ώρα κάνουμε show τη χρήση memory stick και cd-rom για το προϋπολογισμό.

Η αγορά προσπαθεί να συνέλθει από το κλείσιμο του λιμανιού και την ίδια ώρα το νέο σύνθημα της κυβέρνησης είναι θα αντλήσουμε κεφάλαια από το ΕΣΠΑ. Το ίδιο ΕΣΠΑ που αναστέλλει σχεδόν όλα τα εξαγγελθέντα προγράμματα για να δημιουργήσει νέα.

Επικοινωνιακά βέβαια υπάρχουν και άλλα show όπως οι επισκέψεις του ΣΔΟΕ - παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων - στους γιατρούς του Κολωνακίου. Οι νέοι φόροι όμως αφορούν το σύνολο της κοινωνίας και όχι τους γιατρούς του Κολωνακίου και μόνο.

Στο τομέα της Προστασίας του Πολίτη, ο avenger Μιχάλης Χρυσοχοϊδής δίνει ρεσιτάλ ανικανότητας. Οι τρομοκρατικές ενέργειες πλησιάζουν σε πυκνότητα τους μέσους όρους της Βαγδάτης. Απλά είμαστε τυχεροί που δεν έχουμε θρηνήσει ακόμη θύματα μιας και οι βόμβες σκάνε και οι σφαίρες πέφτουν.

Το μοναδικό πράγμα που κάνει ο Υπουργός μέχρι στιγμής είναι να παραιτεί τους υφισταμένους του και να προβαίνει σε επικοινωνιακά τρικ είτε με την μείωση της φρουράς του Μαξίμου, είτε με την δημιουργία γραμμής διαμαρτυρίας για την αστυνομική αυθαιρεσία.

Είναι μάλιστα τόση η ασφάλεια που εμπνέει στους πολίτες που στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων επιστράτευσαν καταδρομείς να την φυλάνε για το φόβο των Ιουδαίων μιας και η διμοιρία ΜΑΤ που είναι μονίμως εγκατεστημένη στη συμβολή των οδών Ρηγίλλης και Β. Σοφίας προφανώς δεν τους καλύπτει.

Στα εργασιακά ήδη αρχίσανε τα όργανα. Ο Αντρέας Λοβέρδος κάθε μέρα αλλάζει γνώμη για το ασφαλιστικό. Οι συμβασιούχοι ψάχνουν λύσεις εκεί που δεν υπάρχουν. Τα golden boys & girls των stage με τα 450 ευρώ ενημερώνονται ότι ακυρώνονται οι συμβάσεις τους και δεν θα πληρωθούν για το χρόνο που εργάστηκαν. Κοινώς και κερατάδες και δαρμένοι. Η ανεργία δε χτυπάει κόκκινο και όλα βαίνουν καλώς.

Στα ζητήματα περιβάλλοντος γελάνε και οι πέτρες. Οι μοναδικές μέχρι σήμερα αποφάσεις είναι η κατάργηση της απόσυρσης και η επιβολή επιπλέον τελών για τα αυτοκίνητα με βάση την περιβαλλοντική επιβάρυνση. Δηλαδή και δεν σου δίνουν κίνητρα να πάρεις αυτοκίνητο σύγχρονης τεχνολογίας και σε τιμωρούν για αυτό που έχεις.

Τέλος στα θέματα της υγείας η αίσθηση μου είναι ότι κάτι δεν πάει καλά σε σχέση με τον ιό Η1Ν1. Λόγω της λεπτής φύσης του θέματος δεν μπορώ να επεκταθώ αλλά δεν πιστεύω ότι αυτή η απίστευτη αναβλητικότητα και η απουσία σοβαρής και στιβαρής θέσης για το θέμα του εμβολιασμού προσφέρει ασφάλεια στην κοινωνία.

Όσο και να προσπαθούν οι φιλότιμοι παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων και οι εφημερίδες να χρυσώσουν το χάπι η αλήθεια είναι οδυνηρή. Χάρη δε στην Νέα Δημοκρατία που απέχει προκλητικά φτάσαμε στο σημείο να ασκεί την αντιπολίτευση ο Χρήστος Παπουτσής. Ας ελπίσουμε ότι στο κόμμα του θα τον ακούσουν και θα κυβερνήσουν επιτέλους διότι αλλιώς δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα αποτρέψει την χώρα από τα δεινά που έρχονται.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε έχει πονέσει τόσο πολύ το αποτέλεσμα των εκλογών που έχεις μπερδευτεί και βγάζεις αντιπολιτευτικές κακίες. Αυτά δεν είναι ψύχραιμη καταγραφή θεμάτων αλλά "αντιπολίτευση" τύπου Γιακουμάτου
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Αγαπητέ ανώνυμε αν εσύ θεωρείς ότι έστω και ένα από όσα κατέγραψα δεν συμβαίνει τότε έχεις δίκιο. Όμως μάλλον εγώ βλέπω τι συμβαίνει και εσύ είσαι εγκλωβισμένος στην κομματική μου ιδεολογία.

Όσο για τον Γιακουμάτο μακάρι να έκανε αντιπολίτευση στα κανάλια που βγαίνει κάθε μέρα. Όμως προτιμά να ασχολείται με την μάχη για την ηγεσία της ΝΔ.
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Τώρα που το ξανασκέφτομαι υπάρχει και η πιθανότητα να είσαι ευχαριστημένος με την μέχρι τώρα παρουσία της κυβέρνησης που "Θα ξαναφέρει την ελπίδα στον Έλληνα". Τότε πραγματικά πρέπει να είσαι ο μοναδικός.
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Οι τσίμπλες ποτέ δεν βοήθησαν κανέναν. Και επειδή στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, εξηγούμαι:

1. "Η χώρα βρίσκεται σε παρατεταμένη ακυβερνησία". Πόσο παρατεταμένη μπορεί να είναι μια περίοδος ενάμιση μήνα; Πόσο μάλλον όταν προηγήθηκε η κυβέρνηση της ΝΔ, που δεν είχε παρουσιάσει ποτέ δείγματα ακυβερνησίας...

2. Είπε ο Παπανδρέου για τις πρώτες 100 μέρες και ήδη στις 50 έχεις κάνει τόσες κριτικές, όσους (παραδόξως) δεν είχες κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

3. Αφού είσαι από αυτούς που πίστευε ότι ερχόταν δύσκολη περίοδο (όπως εξέφραζε ο Καραμανλής) τώρα γιατί "φορτώνεις" αλλού τις... δυσκολίες, ως αποτυχία της κυβέρνησης;

4. Το προηγούμενο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως είχε επιδείξει απόλυτα επιτυχημένο έργο!!! Από τις δεκάδες επιτυχίες του, να αναφέρω μόνο τα περσινά... Δεκεμβριανά. Οσο για την τρομοκρατία, να θυμίσω ότι έσκασε βόμβα λίγα μέτρα δίπλα από το βήμα του Καραμανλή την ώρα της προεκλογικής ομιλίας του στην Αθήνα. Μεγάλη επιτυχία! Και τότε ο Χρυσοχοϊδης ήταν Υπουργός; Τον οποίον "κακίζεις" γιατί... παραιτεί "υφισταμένους"; Α, ναι ξέχασα. Το ρήμα παραιτούμαι, τόσα χρόνια ήταν άγνωστη λέξη στην ΝΔ. Αλήθεια, πώς έτσι απλά αποκαλείς ανίκανο έναν πολιτικό που ακόμα δεν έχουμε δει το έργο του και το προηγούμενο πέρασμα του από το συγκεκριμένο υπουργείο ήταν άκρως επιτυχημένο, όπως έχουν παραδεχτεί όλοι, αλλά δεν (κατ)έκρινες ποτέ τους προκατόχους του, για την υποθέση των Πακιστανών, τις τηλεφωνικές υποκλοπές, τις τρομοκρατικές ενέργειες, τα κάψιμο και τις λεηλασίες της Αθήνας πέρυσι το Δεκέμβριο; Ωραία αντικειμενική ματιά...

5. "Η ανεργία χτυπάει κόκκινο" , γράφει ο αδελφός Joe. Απλά αναρωτιέμαι, πώς μέχρι πρότεινως υποστήριζε η ΝΔ ότι έχει κάνει άλματα σε αυτό το θέμα και υπάρχει βελτίωση και ξαφνικά μέσα σε 50 μέρες το κακό ΠΑΣΟΚ εκτόξευσαι την ανεργία;

Τροφή για σκέψη... (όπως λέει και μια καραφλή μορφή)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φίλε βλέπεις ό,τι συμβαίνει μέσα από τα κομματικά γυαλιά σου. Και όπως λέει η λανθάνουσα γλώσσα σου "εσυ εισαι εγκλωβισμένος στη κομματική σου "ιδεολογία". Η αντιπολίτευση "Γιακουμάτου" είναι ο λαϊκισμός στην αποθέωσή του, κάτι στο οποίο επιδίδονται και άλλοι βουλευτές του κόμματός σου είτε μιλώντας για τον νέο σας αρχηγό, είτε για την κυβέρνηση. Περίμενα απλά ότι ως νέος άνθρωπος θα είχες μια πιο ψύχραιμη ματιά στα γεγονότα. Επί της ουσίας με κάλυψε ο Jack...
Ο χρήστης William Dalton είπε…
Γενικά, είναι πρόωρο να κρίνουμε μια κυβέρνηση. Καλό είναι να περιμένουμε.Σε κάθε περίπτωση ο Χρυσοχοϊδης είναι πολύ καλύτερος απ'όποιον είχαμε τα τελευταία χρόνια. Οι καταδρομικές επιθέσεις γίνονται ακόμα, ίσως κι ως αντίδραση στην πιο σκληρή αστυνόμευση. Ότι τα μέσα του φέρονται καλύτερα απ'ότι στους προκατόχους του είναι προφανές αλλά είναι και λογικό να συμβαίνει όταν έχεις να κάνεις με μια καινούρια κυβέρνηση. Για την οικονομική πολιτική:Ευτυχώς που υπάρχει κι ο Αλμούνια και οι απόψεις Παπουτσή (πως σου ήρθε αυτό;)δε θα επικρατήσουν. Συμπαθής ο υπουργός όμως συμφωνώ ότι τώρα πρέπει να κάνει το μάγο γιατί αυτό υποσχόταν προεκλογικά. Για τον Ανδρέα Λοβέρδο ισχύουν πάνω κάτω τα ίδια. Στην υγεία τους αδικείς. Στην παιδεία δεν αναφέρθηκες.
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
@Jack Δεν κάνω σύγκριση κάνω κριτική. 50 μέρες χωρίς κανένα νομοσχέδιο είναι ακυβερνησία. 50 μέρες χωρίς Γενικούς Γραμματείς είναι ακυβερνησία.

@William Στην παιδεία να πω τι; Ότι κάθε μέρα αλλάζουν αποφάσεις; Ότι τη μία καταργούν και την επομένη επαναφέρουν; Όσο για την υγεία εσύ δηλαδή θεωρείς λογικό να τσακώνονται κάθε μέρα on air για το αν θα πρέπει να κάνει ή όχι εμβόλιο ο κόσμος; Ή μήπως ξέρεις πως και που θα κάνεις το εμβόλιο;

Όσο για το Χρυσοχοϊδη συγνώμη αλλά είναι ο χειρότερο όλων. Παραίτησε όλη την αντιτρομοκρατική. Άφησε 15 μέρες ακέφαλη την αστυνομία. Η αντίδραση του στις καταδρομικές επιχειρήσεις ήταν να σταματήσει η φρουρά στα τμήματα και να μπει κουδούνι. Και φυσικά είχαμε σε 50 μέρες 9 τρομοκρατικές επιθέσεις.

Όσο για τον Παπουτσή δεν συμφωνώ μαζί του. Απλά τονίζω ότι είναι η αξιωματική αντιπολίτευση σε αυτή τη φάση.

@Ανώνυμος Το ερώτημα παραμένει και αφορά και τους υπόλοιπους. Έστω και ένα από όσα ανέφερα είναι ψευδές; Μπορεί κάποιος να μου υποδείξει 1 (ολογράφως ΕΝΑ) νομοσχέδιο που έχει ψηφίσει η βουλή;

Τα κομματικά μου γυαλιά θα έπρεπε να σε απασχολήσουν αν όσα έγραφα ήταν ψευδή. Επειδή είναι αληθή όμως μάλλον άλλος πρέπει να κοιτάξει τα δικά του.
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
@Jack

1. Η ανεργία όταν δεν παίρνεις μέτρα για αυτήν αυξάνει. Η κυβέρνηση δε καταργεί και μέτρα στήριξης των ανέργων όπως αυτό για τους 20000 ανέργους στους ΟΤΑ. Εγκλωβίζει τους συμβασιούχους και παγώνεις το πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Για αυτό σε 50 μέρες η ανεργία τσίμπησε 2,5%

Ενδεικτικά σου αναφέρω ότι η ΝΔ παρέλαβε 12% ανεργία και παρέδωσε 10% προφανώς και βελτίωσε τη κατάσταση. Προ κρίσης μάλιστα το είχε ρίξει στο 7.6%.

2. Ο Χρυσοχοϊδη ξεχνάς ότι σε κάθε τρομοκρατική επίθεση ο ίδιος έβγαινε μπροστά και απαιτούσε την παραίτηση του Υπουργού. Τώρα που είναι αυτός Υπουργός δεν το πράττει. Αυτό στηλιτεύω. Ασπάζομαι απλά την λογική του.

Προσωπικά δεν θεωρώ ότι πρέπει όταν κάποιος αστυνομικός, πυροσβέστης, πιλότος κλπ κάνει λάθος να παραιτείται ο πολιτικός προϊστάμενος. Όμως αυτό πίστευε ο Χρυσοχοϊδης για τους προκατόχους άρα δικαιούμαι να το απαιτώ από τον ίδιο.

3. Για τις δύσκολες μέρες προφανώς και το πίστευα. Μάλιστα τις έχω δει στην αγορά πολύ πριν τις ανακοινώσει κάποιος. Δεν έχω πρόβλημα με τα σκληρά μέτρα. Διαφωνώ με το είδος των μέτρων.

Το πρόβλημα μου είναι πως όταν ο ένας μιλούσε για σκληρά μέτρα, ο άλλος μιλούσε για επανεκκίνηση της οικονομίας και πράσινη ανάπτυξη.

Τώρα υλοποιεί σκληρά μέτρα. Άρα είναι ανακόλουθος. Ας έβγαινε και να έλεγε προεκλογικά τι πραγματικά είχε στόχο να κάνει.

Και για να κλείσω.Σε αντίθεση με εσένα διάβασα το πρόγραμμα που αναρτήθηκε στο ΠΑΣΟΚ 2 μέρες πριν τις εκλογές και αντιλήφθηκα ότι στο πρόγραμμα δεν δεσμευόταν για τίποτα και πρακτικά δεν είχε σχεδιαστεί τίποτα. Βλέποντας και κάνοντας ήταν τα πράγματα. Δεν υπήρχε ούτε μία συγκεκριμένη τοποθέτηση. Αυτά πληρώνει τώρα το ΠΑΣΟΚ. Αν προεκλογικά δεν μιλούσε για 100 μέρες και μιλούσε για δύο χρόνια θα ήμουν πιο ελαστικός. Όμως μίλησε για 100 μέρες. Πέρασαν οι 50 και όπως σου είπα και νωρίτερα δεν έχει ψηφιστεί ούτε ένα νομοσχέδιο.

Η πολιτική Jack είναι η τέχνη του εφικτού. Δεν είναι τροφή για σκέψη. Το ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε το ανέφικτο και τώρα όπως γράφω και στο κείμενο θερίζει τις θύελλες που έσπειρε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν είναι να συζητήσουμε σοβαρά ας λέμε αλήθειες. Κατά τη γνώμη μου το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάει πιο γρήγορα. Είναι σωστό αυτό που λες ότι θα έπρεπε να οριστούν πιο γρήγορα οι γενικοί γραμματείς. Και θα έπρεπε οι ΠΑΣΟΚΟΙ να έχουν το στελεχιακό δυναμικό έτοιμο ,ώστε να μην χρειαστεί να ανοιχτούν σε όλη την κοινωνία αορίστως. Άλλωστε οι θέσεις είναι πολιτικές. Επίσης θα έπρεπε στον προϋπολογισμό να προβλεφθεί ακόμα μεγαλύτερη μείωση δαπανών και όχι μόλις 3.8%. Σωστή πάντως η αύξηση σε Υγεία και Παιδεία όπως υποσχέθηκαν. Όπως επίσης και να μην υπάρχουν δισταγμοί για τα θέματα της οικονομίας ή της παιδείας. Γενικά μιλώντας, κατά τη γνώμη μου άρχισε η "σούπα να ανακατεύεται" σε αντίθεση με το βάλτο των δύο τελευταίων ετών. Θα δούμε αν το φαϊ θα βγει όπως πρέπει. Καθότι πολλά περιθώρια δεν υπάρχουν. Και αν δεν τα καταφέρουν, όπως υποχρεούνται, θα πάνε σπίτι τους. Εύχομαι όχι προς όφελος της οικογένειας…. Μητσοτάκη!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα αναφερθώ στα ψέματα λοιπόν που μας λες αφού με προκαλείς:
ΨΕΜΑ ΠΡΩΤΟ: "Μη αύξηση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων". Παίρνουν αύξηση πάνω από τον πληθωρισμό 1.5%! Δεν παίρνουν αύξηση όσοι έχουν βασικό μισθό πάνω από 2.000 ευρώ (μικτά 3.000-4.000 ευρώ). Επί ΝΔ το 2009 καμία αύξηση σε μισθούς πάνω από 1.000 ευρώ.
ΨΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: "Μη αναστολή της έκτακτης εισφοράς σε φυσικά πρόσωπα". Για το 2009 δεν είχαν υποσχεθεί ότι θα την καταργούσαν. Αυτό θα ισχύσει για το 2010. Άλλωστε όταν ανέλαβαν είχαν ήδη καταβληθεί οι δύο πρώτες δόσεις.
ΨΕΜΑ ΤΡΙΤΟ: «Αύξηση των φόρων για ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ». Είχαν υποσχεθεί ενιαία φορολογική κλίμακα, με αποτέλεσμα την κατάργηση της ειδικής φορολόγησης επιδομάτων και των μερισμάτων από μετοχές. Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα καταθέσουν προβλέπεται μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα μικρά εισοδήματα. Εκτός και αν με τον όρο "φόροι για όλοι την κοινωνία" εννοείς την επιβολή έκτακτης εισφοράς στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων (γιατί δηλαδή αυτοί να μην πληρώσουν, όπως πλήρωσαν οι ιδιώτες) και στη μεγάλη ακίνητη περιουσία!!!
ΨΕΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ: "Κυνηγούν τα golden boys των stage μη ανανεώνοντας τις συμβάσεις τους. Αυξάνεται έτσι η ανεργία". Τα stage καταργούνται για το Δημόσιο και τους ΟΤΑ, όπως είχαν υποσχεθεί προεκλογικά και παραμένουν για τον ιδιωτικό τομέα. Και αυτό προκειμένου να παύσει το εμπόριο εργασίας στο οποίο επιδίδονταν οι κ. Βερναδάκης, Πετραλιά, Γιακουμάτος κ. α. μέσω ΟΑΕΔ (αυτό συνέβαινε και επί ΠΑΣΟΚ). Τι ήθελες δηλαδή; Να τους μονιμοποιήσει κατά παράβαση του Συντάγματος; ή να συνεχιστεί το φαινόμενο να τους προσλαμβάνει το κράτος συμβασιούχους έργου για να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δημοσίου;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΨΕΜΑ ΠΕΜΠΤΟ: "Δεν λειτουργεί η Βουλή επειδή δεν έχουν ψηφιστεί ακόμα νομοσχέδια". Ανεξάρτητα από το ότι για να κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο της ΝΔ το 2004 πέρασαν τρεις μήνες, υπάρχουν στο διαδίκτυο αρκετά νομοσχέδια για διαβούλευση, τα οποία κατατίθενται μέχρι τέλος του χρόνου στη Βουλή. Ορισμένα έχουν ήδη κατατεθεί (βλ. parliament. gr). Για πρώτη φορά ενημερωνόμαστε από το διαδίκτυο για το περιεχόμενο τους πριν πάρουν το δρόμο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και μπορούμε να συμμετάσχουμε στο σχετικό διάλογο. Ο Πρωθυπουργός προσέρχεται στην Ώρα του Πρωθυπουργού και απαντά στις ερωτήσεις σε αντίθεση με τον Κωστάκη που πήγαινε μια φορά το χρόνο!. Επιπλέον οι προσλήψεις στη Βουλή θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ και όχι με το φαύλο τρόπο του Σιούφα.
ΨΕΜΑ ΕΚΤΟ: "διαλύθηκε η αντιτρομακρατική". Ποιά; αυτή στην οποία είχαν παραμείνει μόλις 7 (επτά) άτομα, από αυτά που είχαν εκπαιδευθεί πριν από το 2004 στο εξωτερικό και είχαν συμμετοχή στην εξάρθρωση της 17Ν και του ΕΛΑ; Αυτή που είχε μηδενικό έργο τα προηγούμενα πέντε χρόνια;; Ορθώς αντικαταστάθηκε ο Τσιάτουμας για το ανύπαρκτο έργο του, ιδίως κατά τα Δεκεμβριανά. Επισημαίνω ότι στη θέση τοποθετήθηκε αξιωματικός, χωρίς κομματικά κριτήρια (αυτό προκύπτει από το ότι ανήκει στη ΝΔ!)
ΨΕΜΑ ΕΒΔΟΜΟ: "Στο Υπουργείο Υγείας τσακώνονται για το αν πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο". Εγώ βλέπω ότι τσακώνονται οι γιατροί μεταξύ τους, όχι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Φταίει και γι΄αυτό η Ξενογιαννακοπούλου;;
ΨΕΜΑ ΟΓΔΟΟ: "Αυξήθηκε η ανεργία 2.5% σε 50 μέρες". Σώπα ρε φίλε!! Πότε πρόλαβαν και το μέτρησαν; Μπορείς να μας πεις από ποιά έρευνα έχεις λάβει το συγκεκριμένο στοιχείο; Μήπως από την ίδια έρευνα που έλεγε ότι το έλλειμμα φέτος είναι 5-6% (και όχι 12.5%), όπως έλεγε ψευδώς η ΝΔ προεκλογικά και ο κ. Χατζηδάκης ειδικότερα (τον έχω ακούσει με τα αυτιά μου σε συγκέντρωσή που είχα πάει για να δώ ένα νέο και ...φιλαλήθη πολιτικό).
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Στα λέω χοντρικά:

Η βουλή δεν έχει ψηφίσει κανένα νομοσχέδιο. Το γιατί δεν με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει ότι δεν γίνεται ΤΙΠΟΤΑ.

Το ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε δίκαιο φορολογικό σύστημα και δεν δεσμεύτηκε. Ο Παπακωνσταντίνου προσωπικά κατήγγειλε το απαράδεκτο μέτρο της έκτακτης εισφοράς και διευκρίνισε ότι δεν θα γίνουν αυξήσεις σε φορολογία και άμεσους φόρους.
Οι αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους είναι στην ουσία μειώσεις μιας και με αύξηση 1.5% και αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των επιδομάτων θα πάρουν λιγότερα. Την ίδια ώρα βάζει έκτακτη εισφορά στα ακίνητα, έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις έκτακτη εισφορά παντού. Έτσι το μόνο που διασφαλίζει είναι επιβράδυνση της οικονομίας και ακόμα χειρότερες μέρες στην οικονομία.


Στα θέματα της ανεργίας τα ποσοστά αναφέρθηκαν σε δελτία τύπου του ινστιτούτο εργασίας. Η εθνική στατιστική υπηρεσία έχει ανακοινώσει μέχρι και Αϋγουστο, Διάβασε εδώ και δες και το γράφημα που δείχνει την μείωση της ανεργίας. http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/A0101/PressReleases/A0101_SJO02_DT_MM_08_2009_01_F_GR.pdf

Στο θέμα των stagers είναι ψευδές ότι ακυρώνονται συμβάσεις και τους αφήνουν απλήρωτους; Σου μοιάζει εσένα λογικό αυτό; ΟΚ διώξτους αλλά τουλάχιστον πλήρωσε τους για όσο δουλέψαν. Δεν τους ανέφερα και σαν παράδειγμα για την ανεργία δε. Μίλησα για τους 20.000 ανέργους που θα επιδοτούσαν στους ΟΤΑ καθώς και για την κατάργηση της επιδότησης της εργασίας.

Η αντιτρομοκρατική αφού είχε 7 στελέχη όλα και όλα, ο Χρυσοχοϊδης γιατί έδιωξε άλλα 15; Προσωπικά με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Προς το παρόν είναι παταγώδης αποτυχία. Ανά 5 ημέρες υπάρχει τρομοκρατικό χτύπημα. Έτσι απλά.

Η ερώτηση είναι απλή. Εσύ ξέρεις αν θα εμβολιαστείς; Ξέρεις που; Ξέρεις πως; Αισθάνεσαι ότι είσαι ενήμερος για το τι και πως; Αν ψάξεις στο site του Υπουργείου βρίσκεις αυτό: http://www.yyka.gov.gr/future/anakoinseis-egkyklioi/egkyklioi/d-nsi-dimosias-ygieinis/emboliasmos-kata-toy-ioy-tis-neas-gripis-a-i1n1-n-20-11-2009/at_download/file

Σε έχει ενημερώσει κανένας επίσημα για αυτό; Προφανώς και όχι οπότε επαναλαμβάνω εγώ θεωρώ ότι κάτι δεν πάει καλά.

Ξαναδιάβασε το κείμενο μου. Τσέκαρε τα στοιχεία σου και εδώ είμαι εγώ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προς Joe:
1. Όταν μεσολαβεί πολιτική αλλαγή είναι εύλογο οι νόμοι της νέας κυβέρνησης να μην γίνεται από την πρώτη ημέρα της έναρξης της νέας Βουλής. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν συγκεκριμένα νομοσχέδια που βαίνουν προς ψήφιση μέχρι τα Χριστούγεννα. Δες στατιστικά πότε μια νέα κυβέρνηση φέρνει τους νόμους στη Βουλή. Επιμένεις γιατί δεν γνωρίζεις τι γινόταν πάντοτε.
2. Θεωρείς ότι είναι άδικο να επιβάλλεται έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις και στη μεγάλη ακίνητη περιουσία όταν το έλλειμμα είναι στο 12.75%; Το ΠΑΣΟΚ δεν είπε ότι δεν θα αυξήσει τους φόρους στους έχοντες!!
3. Οι αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους είναι αυτές που είχε υποσχεθεί το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή πάνω από τον πληθωρισμό. Η ενιαία φορολόγηση ήταν προεκλογική του δέσμευση. Μπορεί να διαφωνείς με τα μέτρα αυτά αλλά δεν υπάρχει ανακολουθία.
4. Επέκρινα αυτό που είπες περί αύξησης της ανεργίας κατά 2.5% σε 50 μέρες λόγω του ΠΑΣΟΚ. Αν δεν μου πεις σε ποιο δελτίο τύπου του ινστιτούτου εργασίας της ΓΣΕΕ αναφέρεται αυτό τότε ο χαρακτηρισμός μου παραμένει περί ψέματος.
5. Η πληρωμή των stage που έγιναν κατά την προεκλογική περίοδο κατά παράβαση του νόμου Πεπονή αντίκειται στο δημόσιο λογιστικό. Ο διατάκτης των πληρωμών μπορεί να παραπεμφθεί για απιστία σε βάρος του Δημοσίου.
6. Οι 20.000 που θα προσλάμβαναν οι ΟΤΑ θα προσλαμβάνονταν με συμβάσεις έργου και stage. Αυτό πρέπει να τελειώνει: κάλυψη παγίων αναγκών με ομήρους!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
7.Η αντιτρομοκρατική δεν είχε 7 στελέχη μόνο. Λάθος κατάλαβες: είχε 7 εκπαιδευμένους στο εξωτερικό. Οι υπόλοιποι επί Προκόπη ήταν άσχετοι. Πήραν πόδι και επιστρέφουν οι εκπαιδευμένοι που είχαν μετατεθεί σε άσχετες υπηρεσίες. Έτσι απλά!
8.Για το εμβόλιο έχω ενημερωθεί. Και θα περίμενα η πρώην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να είχε επίσης εμβολιαστεί, αντί να τρέχει για το Σαμαρά και τη Ντόρα. Έτσι για να δώσει το παράδειγμα και αυτή ότι το εμβόλιο δε ειμαι μαιμού!

Αγαπητέ Joe: δεν θα σου απαντούσα αν δεν πίστευα ότι είσαι ένας σοβαρός και οξυδερκής φιλελεύθερος πολίτης. Αλλά έλεος. Δες τι γράφεις. Χάνεις το όποιο δίκιο σου έτσι!
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Διαφωνώ με όσα λες και σου προτείνω να ξαναδιαβάσεις όσα γράφω.

Δεν σκοπεύω να σου απαντήσω κυρίως επειδή είναι μάταιο μιας και δεν πρόκειται να με πείσει κανένας ότι υπάρχει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ικανή κυβέρνηση. Οι προσδοκίες δημιουργήθηκαν από την βεβαιότητα ότι σε 100 μέρες θα αλλάξουν όλα. Σε 50 λοιπόν είναι όλα χειρότερα. Όλα όμως. Οπότε είναι μάταιο να συζητάμε.

Υ.Γ. Απλά σε ενημερώνω ότι οι 20.000 των ΟΤΑ δεν ήταν stage. Ήταν αντικατάσταση του ταμείου ανεργίας με πρόγραμμα επιδοτούμενης εργασίας για 2 χρόνια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κάνε όποια κριτκή θέλεις. "Ου με πείσεις καν με πείσεις" έλεγαν οι αρχαίοι. Κριτική όμως χωρίς ψέματα και ανακρίβειες. H μη απάντησή σου αποδεικνύει ότι δεν έχεις να πεις τίποτα ουσιαστικά για τα ψέματα που έγραψες. Περίμενα μεγαλύτερη γενναιότητα από σένα. Όσο για τα 20.000 άτομα στους ΟΤΑ έχεις δίκιο: δεν ήταν stage. Ήταν συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου (36 μήνες) για την παράνομη κάλυψη παγίων και διαρκών αναγκών! Δηλαδή όμηροι! Κάτι που απαγορεύει αν μη τι άλλο το κοινοτικό δίκαιο. Και το χειρότερο: το ποιοί θα προσλαμβάνονταν δεν θα το επέλεγε το ΑΣΕΠ. Αλλά πενταμελής επιτροπή της γαλάζιας ΚΕΔΚΕ και της κυβέρνησης!!! Αυτά κάνατε: γιαυτό και η δεκάρα στις εκλογές!
Επιτέλους κοιτάξτε να βάλετε μυαλό!! Είναι ειλικρινά κρίμα αυτό το χάλι της ελληνικής δεξιάς! Δεν βοηθάει όχι μόνο την ίδια αλλά την δημοκρατία την ίδια..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΥΓ. Δεν προσπαθώ να σε πείσω ότι η κυβέρνηση αυτή είναι καλή. Κατά τη γνώμη μου έχει και καλά έχει και κακά. Και δεν νμίζω ότι πίστευε κάποιος ότι σε 100 μέρες θα αλλάξουν όλα. Ο σκοπός της παρέμβασης μου ήταν να ανασκευάσω ανακρίβειες και ψέματα που είπες στο post σου. Και όχι για να σου κάνω τον έξυπνο, αλλά προκειμένου να γίνει καλύτερος o διάλογος, χωρίς κομματικά γυαλιά. Περίμενα ότι θα το εκτιμούσες, καθώς είναι τιμητικό ένας άγνωστος σε σένα να αφιερώνει χρόνο για να γράφει επί των σκέψεών σου. Λυπάμαι. Και δεν παρεμβαίνω πλέον. Η κριτική σε ενοχλεί, όπως φαίνεται. Kάτι που δεν συμβαίνει με τους άλλους Daltons.
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Προφανώς σε δυσκολεύει πολύ να καταλάβεις ότι δεν με ενδιαφέρει να συζητήσω γιατί είναι μάταιο. Κριτική μου ασκείς δεν μουθ ασκείς το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Η κυβέρνηση είναι ανεπαρκής. Επειδή όμως οι κατηγορίες για ψεύδη δεν μου αρέσει να μένουν θα σου απαντήσω σε όλα όσα λες για να τελειώνουμε:

1, Η δικαιολογία δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν και δεν κάνουν οι άλλοι. Δεν έχει ψηφιστεί ούτε ένα νομοσχέδιο. Πως μία κυβέρνηση που είναι έτοιμη να κυβερνήσει και έχει έτοιμα νομοσχέδια προς άμεση ψήφιση όπως διατεινόταν δεν έχει προχωρήσει σε αυτά; Άρα αληθές το γεγονός και όχι ψευδές.

2. Το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε την έκτακτη εισφορά εγκληματική πολιτική προεκλογικά. Ο κ. Παπακωνσταντίνου σε τηλεοπτική συνέντευξη προεκλογικά σε ερώτηση για την έκτακτη εισφορά είπε ότι θέλουμε να την καταργήσουμε αλλά θα δούμε να γίνεται. Τώρα επιβάλλει έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις ΚΑΙ στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Το πως και το γιατί δεν με ενδιαφέρει. Την θεωρώ απαράδεκτη και την θεωρούσα απαράδεκτη και ως πρακτική της ΝΔ. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν είναι έχοντες και κατέχοντες απαραίτητα.

3. Το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά έλεγε για δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ποτέ δεν διευκρίνισε τι εννοούσε. Παράλληλα μίλησε για αυξήσεις στα όρια του πληθωρισμού. Εν τέλει μείωσε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει. Ανακολουθία έχεις όταν μιλάς για αναπτυξιακά μοντέλα και επανεκκίνηση της οικονομίας και προχωράς σε φοροκαταιγίδα. Μαζί μου δε συμφωνεί και ο Αλμούνια που έστειλε τον προϋπολογισμό πίσω.

4. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. 60.000 στα stage και 20.000 από τους ΟΤΑ συν την κατάργηση της επιδότησης 100.000 θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις τι βγάζει;
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
5. Ωραία η ερώτηση παραμένει.Αυτοί που εργάστηκαν 2-3-4 μήνες τώρα τι θα κάνουν; Είναι λογικό να μένουν απλήρωτοι; Θα αποφασίσουν τα δικαστήρια και δυστυχώς για το Ελληνικό Δημόσιο το μπουγιουρντι θα είναι μεγάλο.

6. Σε ομηρία θα ήταν για άλλους λόγους. Η αντικατάσταση του επιδόματος ανεργίας με επίδομα εργασίας είναι θετικό βήμα. Δεν τους είπε κανείς ότι θα πάνε μόνιμοι. Απλά ότι θα γεμίσουν τις τρύπες για 36 μήνες. Τώρα που θα έχουμε και τους 20.000 ανέργους και τις τρύπες εσαεί θα είναι όλα καλύτερα φαντάζομαι;

7. Και 1000 να είχε και 10000 να έχει η πραγματικότητα είναι ότι κάθε 5 μέρες κατά μέσο όρο έχουμε ένα τρομοκρατικό χτύπημα. Αποτελεσματικότητα ΜΗΔΕΝ.

8. Αφού όλα πάνε καλά με το εμβόλιο και την υγεία σου προτείνω να διαβάσεις αυτό:http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100016_26/11/2009_380894

Τέλος όσον αφορά τις 100 μέρες εγώ γνώριζα ότι δεν θα γίνει τίποτα. Γνώριζα ότι αυτά που έλεγε το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά είναι ανεφάρμοστα. Όμως δεν τα υποσχέθηκα εγώ. Τα υποσχέθηκε το ΠΑΣΟΚ και έλεγε ότι με 2-3 δις θα υλοποιήσει τα πάντα. Προς το παρόν στα μισά του δρόμου όχι μόνο δεν έχει υλοποιήσει τίποτα αλλά τα έχει κάνει παντού μαντάρα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ψέματα ειπες και δεν έχεις την τόλμη να τα ανασκευάσεις:
1. ότι αυξήθηκε η ανεργία σε 50 μέρες κατά 2.5%, 2. Ότι επιβληθηκε έκτακτη εισφορά παντού ενώ αυτή αφορά μόνο στις κερδοφόρες μεγάλες επιχειρήσεις και στη μεγάλη ακίνητη περιουσία, 3. Ότι η έκτακτη εισφορά των φυσικών προσώπων δεν καταργήθηκε για το 2009 και θα επαναληφθεί το 2010 ενώ άλλα έλεγε το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά, 4. Ότι πάγωσαν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επί της ουσίας τώρα:
1 η Βουλή ξεκίνησε τις εργασίες της μετά την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων στις 18/10. Μέχρι σήμερα, δηλαδή 39 ημέρες μετά, δεν έχουν ψηφιστεί από την ολομέλεια τα νομοσχέδια που έχει δεσμευθεί το ΠΑΣΟΚ ότι θα φέρει, παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα έχουν ανακοινωθεί με λεπτομερείς διαταξεις στο διαδίκτυο, στη σελίδα του πρωθυπουργού για δημόσια διαβούλευση. ΟΚ. Μήπως θα μπορούσες να περιμένεις να συμπληρωθεί το διάστημα των 100 ημερών΄, μέχρι τα Χριστούγεννα για να κάνουμε απολογισμό; είσαι ασυγκράτητος να καταγγείλεις ότι η Βουλή δεν λειτουργεί!
2. Συμφωνώ ότι οι έκτακτές εισφορές δεν λύνουν διαρθρωτικά προβλήματα. Όταν όμως το έλλειμμα σου ειναι στο 12.7% πρέπει να μαζέψεις λεφτά. Δεν πρέπει να πληρώσουν άπαξ οι μεγάλες επιχειρήσεις, όπως πληρώσαμε οι υπόλοιποι; Όσο για την περιουσία που έχει αντικειμeνική τιμή 400.000 και 600.000 ευρώ δηλαδή εμπορική 700.000 και 1.000.000 ευρώ συγγνώμη αλλά τη θεωρώ μεγάλη! Εκτός αν θεωρείς ότι περιουσίες των 250 και 300 εκατομμυρίων παλιών δραχμών κατέχονται από μικρομεσαίους.
3. για ακόμη μια φορά επαναλαμβάνω ότι η αύξηση στους μισθούς των υπαλλήλων είναι στο 1.5%, πάνω από τον πληθωριισμό. Η ενιαία φορολόγηση των επιδομάτων, που την επικαλείσαι για να δικαιολογήσεις μείωση των μισθών και ανακολουθία του ΠΑΣΟΚ, ήταν προεκλογικό του πρόγραμμα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
4. Το πρόβλημα της ανεργίας δεν αντιμετωπίζεται με παράνομα stage στο δημόσιο. Εν πάση περιπτώσει υπάρχουν stage στον ιδιωτικό τομέα
5. Οι απολυθέντες νομικά μόνο με αξίωση αδικαιολόγητου πλουτισμού μπορούν να πληρωθούν στα δικαστηρια. Δεν υπάρχει αλλος νομικός τρόπος. Τι άλλο να σου πω για να το καταλάβεις;
6. Ομηρία είναι να προσλαμβάνεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου άτομα για να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Μπορείς να το καταλάβεις αυτο;; Επιπλέον, και κάτι που δεν ξέρεις, η ΚΕΔΚΕ είχε θέσει ζήτημα μονιμοποίησής τους μετά την τριετία με αποφάσεις των Δήμων και είχαν ξεσηκωθεί μέχρι και οι πέτρες. το εν λόγω πρόγραμμα δε που θα υλοποιούνταν το 2010 είχε σκοπό τις ρουσφετολογικές, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, προσλήψεις στους δήμους ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών. Χώρια η νοοτροπία που υπάρχει ότι άπαξ και μπει κάποιος προσωρινά στο Δημόσιο μονιμοποιείται κιόλας. Νοοτροπία που καλλιεργούν τέτοια προγράμματα, με τον τρόπο που γίνονται.
7. Τέλος πράγματι η τρομοκρατία βρίκεται σε έξαρση τον τελευταίο χρόνο. έλεος..δώσε, ακομη και αν δεν τον συμπαθείς, μια πίστωση χρόνου στο Χρυσοχοϊδη. 50 μέρες υπουργός είναι! Αν δεν τους πιάσει να τον επικρίνουμε. Αλλά μην περιμένουμε εντός δύο μηνών να συλλάβει αυτό που οι προηγύμενοι απλά το κοιτούσαν να μεγαλώνει και χάζευαν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κρίμα πάντως που ένας νέος άνθρωπος λειτουργεί με παρωπίδες. Σέβομαι την άποψη σου ότι η κυβέρνηση είναι ανεπαρκής. Προσπάθησε όμως να κάνεις κριτική ουσίας. Και να αναγνωρίζεις τα όποια θετικά όπως και τα δικά σου λάθη στην κριτική. Σαν νέοι άνθρωποι ούτε τους χρωστάμε τίποτα. Αντίθετα, καθένας που έρχεται στην εξουσία έχει υποχρέωση να κανει πράγματα. Και εμείς να ασκούμε κριτική όχι κομματικά αλλά με σοβαρή επιχειρηματολογία και εντιμότητα. Έτσι και θα είμαστε πειστικοί και θα βοηθάμε να πάει η χώρα μας σε καλύτερο δρόμο.
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Στο είπα και πιο πάνω. Είναι μάταιο και να προσπαθώ. Εσύ θεωρείς ότι όλα είναι καλώς καμωμένα. Εγώ πάλι διαφωνώ. Είναι μάταιο και να προσπαθώ μιας και το να τα βλέπεις εσύ όλα normal είναι κατ' εσένα αντικειμενικότητα και το να βλέπω εγώ όλα τα στραβά είναι βλέμμα μέσα από παρωπίδες. Δεν πειράζει συνέχισε εσύ να θεωρείς ότι όσα είπα δεν ισχύουν. Άλλωστε στη χώρα βαίνουν όλα κατ' ευχήν και ανθούν τα πάντα. Άλλωστε το μόνο σημαντικό πρόβλημα στη χώρα είναι οι γραμματοσειρά του opengov.gr

Υ.Γ. Για την τρομοκρατία και τον Χρυσοχοϊδή ένα μόνο σχόλιο. Ο Χρυσοχοϊδης προεκλογικά και ως αντιπολίτευση ιδιαίτερα το τελευταίο χρόνο υπερέβην πολλές φορές τα εσκαμμένα. Όταν δημιουργείς προσδοκίες και θεωρείς ότι για ένα τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα φταίει ο πολιτικός προϊστάμενος πρέπει να έχεις το θάρρος να αποδέχεσαι τις ευθύνες σου ο ίδιος μετά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν θεωρώ ότι όλα ειναι καλώς καμωμένα!!!.. κάθε άλλο. Αυτό προκύπτει και από ένα σχόλιο που άφησα στις 25/11/2009, 2:01. Μάλλον δεν το διάβασες. Και είμαι πρόθυμος να κάνω κριτική στο ΠΑΣΟΚ, ακομη και στις 50 μέρες, για πράγματα που θεωρώ ότι ειναι πράγματι προβληματικά ακόμη και με τη μορφή post. Χωρίς ανακρίβειες όμως και επί της ουσίας.
Όταν θα σου περάσει η πίκρα απο τις εκλογές, ίσως καταφέρουμε να συζητήσουμε επί της ουσίας. Προς το παρόν σκέψου αυτά που έγραψα, και προσπάθησε να δεις με μεγαλύτερη ψυχραιμία τις εξελίξεις. Καλή συνέχεια.
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
1. Ως ανώνυμος σχολιάζει το μισό blog πως να ξέρω ποιο είναι το δικό σου.

2. Δεν έχω καμία απολύτως πίκρα. Θεωρώ ότι στην πολιτική η εναλλαγή κάνει καλό.

3. Όσα μου γράφεις δεν αλλάζουν την εντύπωση μου ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν ξέρει που πατάει και που βρίσκεται. Ελπίζω να συνέλθει διότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι σήμερα διέρρευσε στο τύπο ότι η κυβέρνηση εξετάζει την επαναφορά του μέτρου της απόσυρσης μέσα στο 2010...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά εντάξει. Όταν ηρεμήσεις τα ξαναλέμε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απο: Ανωνυμος νο 256,

1Την ρομπα που τους έκανε ο Βγενόπουλος, γιατι έχει περάσει στα ψιλά?

Κάποιος Σηφουνάκης δεν θα έπρεπε να παραιτηθεί, μόνο και μόνο γιατί δεν μπορεί να διαβάσει ένα κομμάτι χαρτί και να καταλάβει αν είναι πόρισμα ή όχι?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ακυρώνεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας η παράνομη ανάθεση στο Βγενόπουλο των άγονων γραμμών από τη ΝΔ, το καλοκαίρι του 2009. Βάστα Βγενόπουλε!!
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Πρωτοσέλιδο Ελευθεροτυπίας 1/12/2009:

Λοβέρδος Στο 15% η ανεργία...

Προφανώς και έλεγα ψέμματα. Δεν είναι 12,5 είναι 15...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μόνο που ο Λοβέρδος είπε ότι η ανεργία που παρέδωσε η ΝΔ είναι πραγματικά στο 15.5% . Και αυτό καθώς η Εθνική στατιστική Υπηρεσια έκανε τις γνωστες αλχημίες, όπως και στο έλλειμμα που μας έλεγαν ότι ειναι στο 6%. Ακόμη μία φορά αδιάβαστος Joe...

ΥΓ. Ακόμη περιμένουμε να μας πεις τα δελτία που εξέδωσε το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, από τα οποία προκύπτει ότι "μέσα σε 50 μέρες αυξήθηκε η ανεργία 2.5%"
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
http://fimotro.blogspot.com/2009/12/100000.html

Τελικά ο Joe είχε δίκιο
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Το ξέρω ότι είχα δίκιο... Επίσης η κυβέρνηση κάνει πίσω και στο θέμα των συμβασιούχων. Προφανώς θέλει να δημιουργήσει και νέους "ομήρους" αν πιστέψω τα λεγόμενα του λάτρη της ιδιοφυούς διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι δίκιο είχε μωρέ; ψεματάκια λες. Και απορία ψάλτου βηξ. Καμία απάντηση σε ότι σου είπε ο ανώνυμος παραπάνω!
ΥΓ. Για πες μας για τα στοιχεία της ΓΣΕΕ που επικαλέστηκες για δήθεν άυξηση της ανεργίας 2.50% σε πενηντα μέρες. Επικαλεισαι τις δηλώσεις Λοβέρδου όπως σε συμφέρει. Μόνο πο ο Λοβέρδος αναφερόταν στη ΝΔ σου!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αγαπητέ joe είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι η κυβερνητική πολιτική των 55 ημερών, που ακόμη δεν την είδαμε (Οκτωβρίου-Νοεμβρίου) οδηγησε σε απολύσεις 100.000 ατόμων!!! Αν συμβαίνει να υπάρχουν τόσες απολύσεις μάλλον αυτό πρεπει να χρεωθεί στην πολιτική της κυβέρνησης των προηγούμενων 5.5 χρόνων!. Στοιχειώδεις γνώσεις οικονομικών δεν έχεις; Πως λες τέτοιες ανακρίβειες;
Όσο για τους συμβασιούχους η παράταση ειναι μέχρι τον Απρίλιο του 2010 μέχρι να γίνουν προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και μόνο για φορείς που οι συμβασιούχοι καλύπτουν το 50% των θέσεών τους. Μα καλά; έχεις πρόβλημα κατανόησης ή το κάνεις επίτηδες;
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
1. Τα στοιχεία του ΟΑΕΔ που υποδεικνύει ο άλλος ανώνυμος δεν είναι δηλώσεις, είναι στοιχεία.

2. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι θεωρείς πως ότι κάνει η κυβέρνηση είναι καλώς καμωμένο. Δεν πειράζει κατά κάποιο τρόπο είσαι τυχερός γιατί ζεις σε μία χώρα με εξαιρετική κυβέρνηση και καθόλου προβλήματα. Βέβαια περιμένω να εξηγήσεις με κάποιον τρόπο γιατί αυτοί οι συμβασιούχοι δεν θα είναι σε ομηρία γιατί νωρίτερα έλεγες ότι το καθεστώς των συμβασιούχων είναι στρεβλό και οδηγεί σε ομηρίες. Άντε καλή τύχη με αυτό
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μονίμως διαστεβλώνεις αυτά που γράφω. Ποτέ δεν είπα οτι ο, τι κάνει η κυβέρνηση είναι καλώς καμωμένο. Άντιθέτως! Εσύ αντίθετα με τα μπλε σου γυαλάκια ο, τι κάνει η κυβέρνηση σε ενοχλεί, όπως λές ρητά. Και είσαι υποτίθεται και αμερόληπτος! Όσο για τους συμβασιούχους απορώ πώς ενοχλείσαι για την παράταση των συμμβάσεων για λίγους μήνες όταν έπεσαν πάνω στο Ραγκούση οι γαλάζιοι δήμαρχοι και ιδίως ο Νικήτας Κακλαμάνης φωνάζοντας ότι αν απολυθούν οι γαλάζιοι συμβασιούχοι τους θα κλείσουν οι δήμοι τους. Και σε πειράζει η ολιγόμηνη παράταση μέχρι να γίνουν οι διαδικασίες του
ΑΣΕΠ;;; Εντάξει..κάνεις κριτική από μικροκοματική σκοπιά! Μην γίνεσαι και υποκριτής.Δεν σου πάει. Όσο για τα στοιχεια του ΟΕΑΔ θα παρακαλούσα αν δεν είσαι ψεύτης να με παραπέμψεις σε συγκεκριμένη ανακοίνωσή του: δεν αρκεί το άρθρο ενός δημοσιογράφου στο fimotro!! Και εν πάση περιπτώσει αν είναι έτσι εξήγησε, αν έχεις στοιχειώδες πολιτικό νιονιό, πως συμβαινει να απολύονται 100.000 άτομα (!!!) σε 50 μέρες. Φταίει γιαυτό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ των δύο μηνών ή η πολυετής πολιτική της αγαπημένης σου ΝΔ. Καλή τύχη και σένα όσο θα αναζητάς τις απαντήσεις..όχι για μένα..για τη φουκαριάρα τη ΝΔ!
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
1. Την παραπομπή δεν στην έκανα εγώ. Το άρθρο είναι αναδημοσίευση από το ΕΘΝΟΣ και όχι από το fimotro και τα στοιχεία είναι η μηνιαία ανακοίνωση του ΟΑΕΔ για το μήνα Οκτώβριο.

2. Οι συμβασιούχοι αυτοί γιατί δεν είναι στην ομηρία και είναι οι άλλοι; Και αυτοί μέχρι να προσληφθεί κανονικά κόσμος από ΑΣΕΠ είχαν μπει.. Το θέμα είναι ότι αυτό που εσύ προσπαθείς να με πείσεις ότι οι προηγούμενοι είχαν κακές προθέσεις και οι καινούριοι καλές. Αυτό είναι αστείο διότι όλοι καλές προθέσεις έχουν μέχρι τη στιγμή που συγκρούονται με το βαθύ κράτος και τα πραγματικά προβλήματα. Το ΠΑΣΟΚ το κατηγορώ γιατί επένδυσε στην φανφάρα και την μεγαλοστομία και μέχρι στιγμής με την εξαίρεση της απόφασης για την δημοσιοποίηση των αποφάσεων στο διαδίκτυο κάνει απλά κακή διαχείριση και τίποτα δημιουργικό. Μακάρι να αλλάξει αλλά δυστυχώς δεν το βλέπω.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εξακολουθείς να μην απαντάς επί της ουσίας γιατί είσαι σε δύσκολη θέση και αυτό φαίνεται: 1. Ακόμη και αν θεωρηθεί ότι αυξήθηκαν οι άνεργοι κατά 100.000 σε ένα μήνα αυτό προκλήθηκε από την πολιτική της κυβέρνησης των 50 ημερών ή από την πολιτική της ΝΔ των 5.5 χρόνων;; 2. Κάθε συμβασιούχος είναι όμηρος όταν του υπόσχονται μονιμοποίηση. Και οι συμβασιούχοι της γαλάζιας διακυβέρνησης που παίρνουν σήμερα την ολιγόμηνη παράταση έχουν την εξής διαφορά με το παρελθόν: Δεν τους υπόσχονται διαρκείς παρατάσεις, αλλά με ρητή διάταξη καταργούνται οι συμβάσεις έργου ενώ προβλέπεται ότι όλες ανεξαιρέτως οι προσλήψεις υπάγονται στο ΑΣΕΠ. Σταμάτα λοιπόν τη μικροπολιτική! Με τέτοια μυαλά έφαγε το κόμμα σου τη δεκάρα στις εκλογές. Ξεκόλλα φίλε. Δεν χρωστάς στη ΝΔ να γίνεσαι απολογητής της και ταυτόχρονα κατήγορος του ΠΑΣΟΚ με δικολαβίστικες παρωπίδες. Έλα να κριτικάρουμε, αν θέλεις, μαζί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με γενναιότητα όμως και ειλικρίνεια. Προσωπικά είμαι πρόθυμος να κάνω κριτική στην κυβέρνηση αλλά όχι του επιπέδου «μαγκιά, κλανιά….κλπ.». Όπως βλέπεις σε αυτό κανείς δεν σε ακολουθεί και γι αυτού του επιπέδου την αντιπολίτευση διαφωνώ μαζί σου.
Ο χρήστης Anonymous είπε…
Εξακολουθείς να μην απαντάς επί της ουσίας γιατί είσαι σε δύσκολη θέση και αυτό φαίνεται: 1. Ακόμη και αν θεωρηθεί ότι αυξήθηκαν οι άνεργοι κατά 100.000 σε ένα μήνα αυτό προκλήθηκε από την πολιτική της κυβέρνησης των 50 ημερών ή από την πολιτική της ΝΔ των 5.5 χρόνων;; 2. Κάθε συμβασιούχος είναι όμηρος όταν του υπόσχονται μονιμοποίηση. Και οι συμβασιούχοι της γαλάζιας διακυβέρνησης που παίρνουν σήμερα την ολιγόμηνη παράταση έχουν την εξής διαφορά με το παρελθόν: Δεν τους υπόσχονται διαρκείς παρατάσεις, αλλά με ρητή διάταξη καταργούνται οι συμβάσεις έργου ενώ προβλέπεται ότι όλες ανεξαιρέτως οι προσλήψεις υπάγονται στο ΑΣΕΠ. Σταμάτα λοιπόν τη μικροπολιτική! Με τέτοια μυαλά έφαγε το κόμμα σου τη δεκάρα στις εκλογές. Ξεκόλλα φίλε. Δεν χρωστάς στη ΝΔ να γίνεσαι απολογητής της και ταυτόχρονα κατήγορος του ΠΑΣΟΚ με δικολαβίστικες παρωπίδες. Έλα να κριτικάρουμε, αν θέλεις, μαζί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με γενναιότητα όμως και ειλικρίνεια. Προσωπικά είμαι πρόθυμος να κάνω κριτική στην κυβέρνηση αλλά όχι του επιπέδου «μαγκιά, κλανιά….κλπ.». Όπως βλέπεις σε αυτό κανείς δεν σε ακολουθεί και γι αυτού του επιπέδου την αντιπολίτευση διαφωνώ μαζί σου.
Ο χρήστης Anonymous είπε…
Θα αναφερθώ στα ψέματα λοιπόν που μας λες αφού με προκαλείς:
ΨΕΜΑ ΠΡΩΤΟ: "Μη αύξηση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων". Παίρνουν αύξηση πάνω από τον πληθωρισμό 1.5%! Δεν παίρνουν αύξηση όσοι έχουν βασικό μισθό πάνω από 2.000 ευρώ (μικτά 3.000-4.000 ευρώ). Επί ΝΔ το 2009 καμία αύξηση σε μισθούς πάνω από 1.000 ευρώ.
ΨΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: "Μη αναστολή της έκτακτης εισφοράς σε φυσικά πρόσωπα". Για το 2009 δεν είχαν υποσχεθεί ότι θα την καταργούσαν. Αυτό θα ισχύσει για το 2010. Άλλωστε όταν ανέλαβαν είχαν ήδη καταβληθεί οι δύο πρώτες δόσεις.
ΨΕΜΑ ΤΡΙΤΟ: «Αύξηση των φόρων για ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ». Είχαν υποσχεθεί ενιαία φορολογική κλίμακα, με αποτέλεσμα την κατάργηση της ειδικής φορολόγησης επιδομάτων και των μερισμάτων από μετοχές. Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα καταθέσουν προβλέπεται μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα μικρά εισοδήματα. Εκτός και αν με τον όρο "φόροι για όλοι την κοινωνία" εννοείς την επιβολή έκτακτης εισφοράς στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων (γιατί δηλαδή αυτοί να μην πληρώσουν, όπως πλήρωσαν οι ιδιώτες) και στη μεγάλη ακίνητη περιουσία!!!
ΨΕΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ: "Κυνηγούν τα golden boys των stage μη ανανεώνοντας τις συμβάσεις τους. Αυξάνεται έτσι η ανεργία". Τα stage καταργούνται για το Δημόσιο και τους ΟΤΑ, όπως είχαν υποσχεθεί προεκλογικά και παραμένουν για τον ιδιωτικό τομέα. Και αυτό προκειμένου να παύσει το εμπόριο εργασίας στο οποίο επιδίδονταν οι κ. Βερναδάκης, Πετραλιά, Γιακουμάτος κ. α. μέσω ΟΑΕΔ (αυτό συνέβαινε και επί ΠΑΣΟΚ). Τι ήθελες δηλαδή; Να τους μονιμοποιήσει κατά παράβαση του Συντάγματος; ή να συνεχιστεί το φαινόμενο να τους προσλαμβάνει το κράτος συμβασιούχους έργου για να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δημοσίου;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια