Κερατάς και Δαρμένος

Οι Ευρωεκλογές τελείωσαν, οι αναλύσεις μας περισσεύουν και έξω σκάει ο τζίτζικας. Το blog συμπλήρωσε ένα χρόνο ζωής, ο William με τον Averell μοιράζουν αναπτήρες εν όψη της απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους και ο Jack έχει σαλέψει εντελώς και το έχει ρίξει στη ποίηση (όσο δεν ψάχνει να νοικιάσει χώρο για τη μπυραρία των Dalton's).

Κάτω από αυτές τις συνθήκες αποφάσισα και εγώ να αναδείξω ένα κρίσιμο ζήτημα. Το πως ο άντρας είναι το αιώνιο θύμα των γυναικών ανεξαρτήτως συνθηκών. Στη προσπάθεια μου να εξηγήσω τα πως και τα γιατί θα χρησιμοποιήσω ένα απλό όσο και σύνηθες παράδειγμα. Αυτό της απιστίας και πως αντιμετωπίζεται αντίστοιχα από τους άντρες και τις γυναίκες.

Για την περίπτωση μας θα χρησιμοποιήσουμε το σενάριο που ο σύζυγος ή η σύζυγος μπαίνουν στο σπίτι και βρίσκουν το έτερο ήμισυ τους στο κρεβάτι με άλλον ή άλλη. Θα εξετάσουμε πως αντιμετωπίζει την κατάσταση σε κάθε μία περίπτωση αυτός που κάνει τη κουτσουκέλα.

1. Ο Άνδρας: Η πρώτη αντίδραση του θα είναι. Αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις. Αφού σκύψει για να αποφύγει αυτό που έχει εκσφενδονιστεί προς το κεφάλι του θα αρχίσει τη προσπάθεια να ανατρέψει την κατάσταση. Θα εξηγήσει ότι είχε πέσει για ύπνο και ήρθε αυτή η άγνωστη ( ή η κουμπάρα, ή η υπηρέτρια ή κάποια τέλος πάντων) και του επιτέθηκε και δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Θα εξηγήσει ότι δεν υπήρξε σεξουαλική επαφή (άσχετο αν η απατημένη σύζυγος τους έπιασε στα πράσα) και ότι μόλις κατάλαβε ότι δεν ήταν αυτή, η μοναδική του αγάπη απέφυγε το γεγονός.

Δηλαδή για να αναλύσουμε λίγο το concept ο άντρας θα προσπαθήσει να αποδείξει (μάταια) ότι είναι αθώος και θύμα μίας σκευωρίας. Η πρώτη του αντίδραση είναι να αρνηθεί το γεγονός αυτό καθεαυτό και όχι τις ευθύνες που απορρέουν από αυτό. Η κατάληξη θα είναι άντρας να παρακαλάει τη γυναίκα να τον συγχωρέσει.

2. Η Γυναίκα: Η περίπτωση της είναι διαφορετική. Όταν με το καλό μπει ο κερατούκλης της ιστορίας μας στο χώρο θα ξεκινήσει μία νέα διαδικασία παράνοιας. Δεν θα του φτάνει του κακόμοιρου που θα είναι κερατάς θα ενημερωθεί πάραυτα πως αυτός φταίει που η άλλη το κερατώνει. Επειδή την παραμελεί (άσχετο αν δεν το κάνει) και της δημιουργεί κενά. Χονδρικά για να μην το κουράζουμε θα βρεθεί ένοχος για ηθική αυτουργία στο αδίκημα ανεξάρτητα αν είναι ο κερατάς της υπόθεσης.

Το αποτέλεσμα το ξέρετε ήδη. Ο άντρας θα παρακαλάει τη γυναίκα για συγχώρεση (αυτό που λέμε και κερατάς και δαρμένος).

Άρα λοιπόν καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι εμείς οι άντρες είμαστε αιώνια θύματα σε αυτό το μάταιο κόσμο. Οπότε μιας και ήρθε καλοκαίρι προτείνω στους συναδέλφους άνδρες να είναι χαλαροί και να θυμούνται πως ανεξάρτητα από τα γεγονότα στο τέλος πάλι αυτοί θα φταίνε και δεν υπάρχει λόγος να αγχώνονται πολύ.

Υ.Γ. Για να πω την αλήθεια, αρχικά ήθελα να γράψω για την αποχώρηση του χειρότερου, μακράν του δεύτερου, πολιτικού της Ελλάδος τα τελευταία 20 χρόνια αλλά μετά σκέφτηκα ότι δεν αξίζει να του γράψω ούτε τρεις γραμμές μιας και στη συνείδηση του κόσμου πήρε αυτό που του αξίζει. Το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ

Σχόλια

Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Σας έχει χτυπήσει η ζέστη μου φαίνεται αδέλφια. Από τη μία είμαι ο μόνος που έχω αμφιβολίες για τη δημιουργία της μπυραρίας και από την άλλη, μάλλον έχουμε μπερδέψει τους ρόλους μας. Οι τρεις σας είστε αυτοί που ασχολούνται και "σκαμπάζουν" από οικονομικά. Εγώ απλά ένας (πνευματώδης, λέμε τώρα) αεριτζής είμαι. Οπότe γιατί κρίνετε ότι εγώ πρέπει να ψάξω για χώρο στέγασης των... μπυρο-ονείρων σας; Εσείς είστε οι... ειδήμονες, εγώ απλά θα βάλω τη δική μου... καλλιτεχνική πινελιά! Βάλτε εσείς τα χρήματα και εγώ τις ιδέες και το... παπατζιλίκι!!!
Ο χρήστης Averell Dalton είπε…
Από τον υπολογιστή τής δουλειάς δεν μπορώ να δω φωτογραφίες. Σκεπτόμουν λοιπόν, "ποιον να εννοεί άραγε ο Joe; Μήπως τον Βουλγαράκη; Μήπως την Πετραλιά; Μήπως τον Δούκα, τον Κυριάκο, τον Μαγγίνα, την Ντόρα, τον Αντώναρο; Μήπως αναφέρεται ετεροχρονισμένα στον Ρουσόπουλο; Μήπως έκαναν κανένα μπαμ ο Μανώλης, ο Παυλίδης, ο Τσιτουρίδης, ο Μπασιάκος, ακόμη-ακόμη ο Καρατζαφέρης;"

Τελικώς, όλους αυτούς τους τενεκέδες τους βάζεις πάνω από τον Αλαβάνο;

Αλλά ξέχασα: για να πολιτευθείς την σήμερον δεν απαιτούνται αισθητήριο, ηθική, τιμιότης. Δεν απαιτείται καν να είσαι πολιτικός. Ίσα ίσα. Όσον πιο αστείος είσαι, τόσον το καλύτερο.
Ο χρήστης William Dalton είπε…
Έτσι είναι. Αφού δεν μπορούμε να καταλάβουμε τις ανάγκες τους. Για το υστερόγραφο έχω να πω ότι υπότιμάς τη μόνη αντιπολίτευση που υπήρχε στη χώρα όλα αυτά τα χρόνια.
Ο χρήστης Manoliscus είπε…
Ορίστε Joe. Δεν αντιστάθηκες στον πειρασμό της υποσημείωσης και την πάτησες!
Κερατάς και δαρμένος :P
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συγγνώμη που παρεμβαίνω. Κάποια σχόλια:
1. Συμφωνώ με William: αφού κάνετε λάθη τί να κάνουμε? Προφανώς και φταίτε.
2. Στην αιώνια πάλη μεταξύ των φύλων θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι πάντα η γυναίκα ήταν το συνώνυμο του συναισθήματος (= μικρή έως πολύ μεγάλη δόση τρέλας) και ο άντρας της λογικής (= την απλή λογική που λέει 1+1=2 και όχι 1+1=38*25-24*39,5 που θα έλεγε μία γυναίκα (για να προλάβω κακεντρεχείς, παρενθέσεις στις πράξεις δεν απαιτούνται), το οποίο παρεμπιπτόντως δηλώνει ευφυΐα αλλά είναι παγερά αδιάφορο και κουραστικό). Κατά συνέπεια όντως είναι πολύ δύσκολο να διαπραγματεύεται κανείς με γυναίκες. Τί να κάνουμε που και σε αυτό είμαστε κερδισμένες? (όσες τουλάχιστον από εμάς επιλέγουμε να συναναστρεφόμαστε με άνδρες)
3. Αγαπημένε μου(με έχει επηρεάσει η Μο) Averell, έτσι όπως έγραψες το σχόλιο φαίνεται σα να δοκιμάστηκε ο Αλαβάνος ως προς την ηθική και την τιμιότητά του και να πέρασε το test. Φαίνεται κάτι τέτοιο μέσα από την καριέρα του ως πολιτικός; (παρεμπιπτόντως όντας ο Αλαβάνος βουλευτής συγκαταλέγεται στους πιο αστείους ανθρώπους, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου). Και τί εννοείς με τη φράση "την σήμερον"?(η δεκαετία του '80 είναι μέσα?).

Φίλη της Μο
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Manoliscus δυστυχώς δικαιώθηκα :)

Όσο για τον Αλαβάνο συγνώμη προς όλους αλλά η ηθική του είναι αμφισβητούμενη ΕΥΘΕΩΣ μιας και η ηθική του ανδρός δεν αφορά τα όσα πράττει ή όχι στα οικονομικά του αποκλειστικά. Ηθικό είναι να καταδικάζεις ανοικτά και χωρίς μισόλογα αυτούς που στο όνομα μίας αντίδρασης σε εκπαιδευτική μεταρρύθμιση προβαίνουν σε βανδαλισμούς.

Και το παραπάνω είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Τα έργα και οι ημέρες του είναι μία διαρκής σπορά ανέμων. Μοιραία θέρισε και θύελλες και πάει να απολαύσει τα πλούσια ελέη που του επιφύλαξε η ζωή. Τα οποία βεβαίως ουδέποτε μοιράστηκε με τους αδύνατους όπως προστάζει η αριστερή του ιδεολογία μιας και αυτό θα ήταν πολύ χριστιανικό για τον ίδιο.
Ο χρήστης Averell Dalton είπε…
Αγαπημένη μου (ναι, κι εμένα μ' έχει επηρεάσει η Mo) φίλη της, υπάρχουν πολλοί τρόποι να διαβάσεις το σχόλιο. Η ουσία είναι πως, σε κάποια εποχή που μου φαίνεται πολύ πολύ μακρινή τώρα πια, ηθική και τιμιότης θεωρούνταν προαπαιτούμενα για τους πρώτους μεταξύ των πολιτών, σε τέτοιο βαθμό ώστε όσοι έφθαναν στα ύπατα αξιώματα διέθεταν αυτές τις αρετές αυταπόδεικτα. Την σήμερον (και μ' αυτό εννοώ: την τελευταία δεκαετία, τουλάχιστον), είναι τέτοια (και τόσο δημοσιοποιημένη) η περιφρόνηση των κορυφαίων τής πολιτικής προς αρχές και αξίες, που η αποχή τού Αλέκου Αλαβάνου από τέτοιες πρακτικές αρκεί για να τον καταξιώνει στα μάτια των περισσοτέρων από μας - στα δικά μου, σίγουρα. Την σήμερον, που το "νόμιμον, άρα ηθικόν" είναι ο κανόνας, ένας άνθρωπος με σχετική αίσθηση τού μέτρου μπορεί να κερδίζει τις εντυπώσεις, δίχως να χρειασθεί να περάσει κάποια ιδιαίτερη ηθική δοκιμασία υπό το φως των προβολέων (μια που τ' ανέφερες, έχει κάτι το αστείο πάνω του αυτός ο άνθρωπος...).

Τώρα, στο πιο ενδιαφέρον πρώτο κομμάτι τού σχολίου σου, η επιτυχία των γυναικών να πείσουν όλη την υφήλιο ότι είναι περισσότερο συναισθηματικές από τους άνδρες είναι το πραγματικό μυστικό όπλο στην πάλη των φύλων. Γιατί να δώσει κανείς μεγαλύτερη βαρύτητα σε ορμονοεξαρτώμενες αποκλίσεις στην συμπεριφορά της γυναίκας, από το γεγονός ότι φθάνει στο 38*25-24*39,5 σε χρόνο μηδέν, την ώρα που ο άνδρας βρίσκεται, σε ψυχονοητικό επίπεδο, ακόμη στο μπουσούλημα; Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: η γυναίκα θα έχει το πάνω χέρι στον αιώνα, γιατί μπορεί να με πείσει ότι θα είναι δική μου για πάντα την ίδια στιγμή που διευθετεί τις λεπτομέρειες τού γάμου της με εκείνον που ξέρει ότι θα της εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον. Τα υπόλοιπα είναι σινεμά, mon amie...

ΥΓ. Τι τα ψάχνεις ρε Joe; Αγουρίδες...
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
ΘΑΥΜΑ ΘΑΥΜΑ Ο τίμιος ΚΑΙ ηθικός που ο λόγος του είναι συμβόλαιο και διδάσκει την αξία του Μέτρου (Ιδίως όταν επιτίθεται κατά του συστήματος που ο ίδιος υπηρετεί και εκμεταλλεύεται)...

Τελικά είτε σε λένε Γιάννη (Μανώλη) είτε Αλέκο (Αλαβάνο) επιδίδεσαι στις ανάποδες κυβιστήσεις τελικά...
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
ΘΑΥΜΑ ΘΑΥΜΑ Ο τίμιος ΚΑΙ ηθικός που ο λόγος του είναι συμβόλαιο και διδάσκει την αξία του Μέτρου (Ιδίως όταν επιτίθεται κατά του συστήματος που ο ίδιος υπηρετεί και εκμεταλλεύεται)...

Τελικά είτε σε λένε Γιάννη (Μανώλη) είτε Αλέκο (Αλαβάνο) επιδίδεσαι στις ανάποδες κυβιστήσεις τελικά...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια