| Jack Dalton | Comments ]


Σαν πολύ σοβαρά το πήραμε το θέμα των Ευρωεκλογών ή μου φαίνεται; Ρε, ξυπνατέ! Αρχές Ιουνίου είμαστε, καλοκαιράκι δηλαδή. Οχι, δεν θα είμαι πεσιμιστής, δεν θα τα μηδενίσω όλα. Θα πάω να ψηφίσω, όμως δεν μπορώ να κατανοήσω (τον τελευταίο καιρό μου συμβαίνει συχνά, οπότε ή πρέπει να το προσέξω αυτό ή πρέπει να συμβιβαστώ στην ιδέα ότι είμαι ανόητος) γιατί ενώ άπαντες θεωρούν ότι δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικά στην Ε.Ε. από την ψήφο μας, έχουν αναγάγει σε μείζον ζήτημα αυτή τη διαδικασία.

Θεωρώ ότι σοβαρά δεν έχουν πάρει τις Ευρωεκλογές ούτε τα ίδια τα κόμματα, μιας και ή τα αντιμετωπίζουν ως επίσημο γκάλοπ, είτε ως μέσο για τις μετέπειτα πολιτικές τους, είτε το αντιμετωπίζουν σοβαρά μεν, αλλά για υποθέσεις μη Ευροκοινοβουλευτικές! Γεγονός που αποδείχτηκε περίτρανα και στο περιβόητο debate, που όπως σας έγραψα παλαιότερα, μας έκανε... σοφότερους.

Περνάω λοιπόν στο θέμα μας! Η παλιοπαρέα, ή μάλλον για να ακριβολογώ δύο μέλη της συμμορίας (William και Averell), προφανώς κατά τη διάρκεια κρασοκατάνυξη εμπνεύστηκαν ο καθένας μας να υπογράψει ένα κείμενο με τους λόγους που θα ψηφίσει ό,τι ψηφίσει! Μην σας φαίνεται αθώο φίλοι μου. Υποχθόνιος σκοπός τους ήταν να ρίξουν τον Joe και εμένα σε λούμπα. Διότι είναι πολύ εύκολο να στηρίξεις ένα "παρθένο" κόμμα, μιας και ως πρωτοεμφανιζόμενο, δεν έχεις τίποτα να του προσάψεις, παρά μόνο ίσως το παρελθόν του κ Μάνου; Σωστά William; Από την άλλη ο Averell ,ευφυώς σκεπτόμενος, δεν διευκρίνισε τι ακριβώς θα ψηφίσει, έριξε το ανάθεμα στο δικομματισμό και υποστήριξε ότι οποιαδήποτε ψήφος πλήν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είναι "αριστερή ψήφος". Ακόμα και αυτήν στο ΛΑΟΣ ή στην Χρυσή Αυγή, καλέ μου Αverell;


Επειδή λοιπόν θεωρώ ότι δεν διακυβεύεται τίποτα σοβαρό από την ψήφο μας στις 7 Ιούνιου, πέραν των όσων ανέφερα παραπάνω, όπως "πάτημα" στο αποτέλεσμα (με δική του ανάγνωση από κάθε κόμμα) για... εσωτερική κατανάλωση, θα επιχειρηματολογήσω με το δικό μου, ξεχωριστό τρόπο! Θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ κύριοι. Δεν προτείνω κανέναν να με ακολουθήσει, δεν είμαι κανένα "κομματόσκυλο" που επιθυμώ να "τραβήξω" ψηφοφόρους. Ο καθένας ας το ρίξει όπου θέλει το ψηφοδέλτιο του, ποσώς με νοιάζει. Και δεν θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ γιατί με πείθει λιγότερο η Γιαννάκου από τον Παπακωνστανίνου (να ήταν ο Βασιλάκης, μπορεί να με... έψηνε), ούτε γιατί θεωρώ ότι οι "πράσινοι" θα καταφέρουν περισσότερα από τους γαλαζιούς, κόκκινους, ροζ, πουά, τιρκουάζ και εκρού (του νεκρού). Θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ στις συγκεκριμένες εκλογές (που διεξάγονται καλοκαιριάτικα και εν μέσω τριημέρου) λόγω σήματος, συμβόλου! Ναι, ναι καλά διαβάσατε. Προσέξτε τις επιλογές και θα με κατανοήσετε.


Φτιάχνω την εικόνα στο μυαλό σας: Καλοκαίρι, ζέστη και βλέπετε μπροστά σας το σύμβολα των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ. Τι επιλέγετε; Τη δάδα της ΝΔ; Εγώ αν δω δάδα καλοκαιριάτικα, θα σκεφτώ πυρκαγιά και θα "κλαίω" αλλό ένα δάσος που κάηκε. Να μην συνεχίζω γιατί μου έρχονται μαύρες σκέψεις. Το σφυροδρέπανο; Ποιος κάθεται να κάνει αγροτικές εργασίες μέσα στην ζέστη αν δεν είναι υποχρεωμένος; Το σήμα του ΛΑΟΣ; Μου θυμίζει λαβαράκια εθνικής παρέλασης και με παραπάνω από 30 βαθμούς Κελσίου, μόνο παρέλαση δνε θέλω να κάνω. (Εκανα μια φορά ως στρατιώτης στη Δράμα για την απελευθέρωση της πόλης την 1η Ιουλίου και είδα τη γλύκα, δράμα η κατάσταση). Το αστεράκι του ΣΥΡΙΖΑ; Μετά τη νέα διαφημιστική καμπάνια του ΟΠΑΠ, με το ζευγάρι που κοιτάει τα αστέρια, η κοπέλα αναφωνεί ότι ένα έπεσε και ο τύπος ζητάει πέναλτι, αποκλείεται. Μου θυμίζει το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ και τη χασούρα μου, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να ταυτιστώ με αυτό. Ζητώ συγνώμη από τους "Τσιπρίτσους", αλλά τα 3 αντικείμενα που έχει το σύμβολο κάτω από το αστέρι, δεν έχω καταλάβει τι είναι (άλλη μια περίπτωση που νιώθω ανόητος), οπότε δεν το σχολιάζω. Και τι έμεινε; Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ. Θυμίζω ότι είναι καλοκαίρι. Ποιός δεν θέλει λιακάδα, να πάει μια βόλτα, να ρίξει μια βουτιά στη θάλασσα, να κάνει ηλιοθεραπεία, να δει κοπέλες που λόγω ζέστης φορούν τα απολύτως απαραίτητα και πολλά πολλά άλλα που προσφέρει σε όλους μας η ηλιοφάνεια; Αν το όλο θέμα λοιπόν το προσεγγίσετε από αυτήν την οπτική μεριά τότε μάλλον θα καταλήξουμε στο ίδιο ψηφοδέλτιο.


ΥΓ. Καλό καλοκαίρι να έχουμε! Οχι που νομίζατε ότι θα μου την φέρνατε Dalton-άκια!!!