Προβλέψεις για μικρό και μεγάλο τελικό


O William αναζητεί τον Averell...

Τελειώσαν τα ψέμματα και φτάσαμε στο τέρμα του δρόμου. Θα αναλύσουμε λίγο και το μικρό τελικό, απλά για να γεμίσει το κείμενο και να δώσουμε και κίνητρα στα koko-boys του blog να κάνουν αναλύσεις αν απέτυχε η πρόβλεψή μας επειδή μείωσε το σκορ η Σλοβακία στο 93' και η Ολλανδία πέρασε "μόνο" με 2-1. Πάμε όμως στο ψητό.

Ουρουγουάη - Γερμανία: Ο μικρός τελικός συνήθως είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Όμως εδώ έχουμε μία ιδιαίτερη περίσταση. Μία ομάδα που παρά την λαμπρή ιστορία της είχε 60 χρόνια να δει μεγάλες στιγμές απέναντι στους πάντα αγωνιζόμενους για τη νίκη Γερμανούς (ο θεός να τους κάνει). Δεν ξέρω αν η Ουρουγουάη έχει ακόμα φλόγα για να πάρει την τρίτη θέση, όμως θεωρώ πως θα κάνει την προσπάθειά της. Δεν πιστεύω πως αυτό θα είναι αρκετό πάντως, οπότε ποντάρω στους Γερμανούς, παρά το γεγονός πως μέσα μου θέλω να δω στο βάθρο τον Diego Forlan (παλτό κατά τον μύστη του ποδοσφαίρου Averell).

Ισπανία - Ολλανδία: Στις 11 Ιουνίου έγραψα:

"Νομίζω πως η Ισπανία έχει τη μεγαλύτερη ευκαιρία της ιστορίας της. Οι λόγοι; Πολλοί - με κυριότερο όλων την ομοιογένεια που έχουν μεταξύ τους το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και τα χαφ. Όλοι προέρχονται από τις ακαδημίες της Barcelona, έμαθαν παρέα ποδόσφαιρο ουσιαστικά και έχουν κοινή νοοτροπία. Προσθέστε το επιθετικό δίδυμο-φωτιά και τον κορυφαίο τερματοφύλακα και νομίζω πως είναι εμφανές πως έχει την ευκαιρία να το σηκώσει, μιας και θα θυμίζει περισσότερο σύλλογο παρά εθνική ομάδα. Θεωρώ πως στα συν της είναι και ο ταβερνιάρης, ακόμα και αν προέρχεται από την μισητή Real. Δεν μπορείς να αγνοείς κάποιον που έχει σηκώσει δύο κατσαρολικά, έστω έχοντας υπό τις οδηγίες του τους Galacticos."

Το πίστευα τότε, το πιστεύω και τώρα. Η ομοιογένειά της και το εξαιρετικό passing game της θα της δώσει τον πρώτο λόγο. Απέναντι δε στα σέντερ μπακ της Ολλανδίας, το έργο τους θα είναι πιο εύκολο. Η Ολλανδία είναι εξαιρετική ομάδα, έχει 4-5 παικταράδες και μπροστά είναι φωτιά και λάβρα. Δεν ξέρω όμως αν απέναντι σε αυτή την Ισπανία θα βρει τους απαιτούμενους χώρους για να κάνει τη ζημιά. Οπότε Ισπανία για τη κούπα.

Στα αξιοσημείωτα του ματς, πόσες κάρτες θα γλιτώσει αυτή τη φορά ο van Bommel, που του χαρίζουν γύρω στις 5 ανά ματς - με τους Xavi και Iniesta να γυρνάνε την μπάλα στο χώρο ευθύνης του, βλέπω τον Ολλανδό να παθαίνει παράκρουση και να κυνηγάει αστραγάλους.

ΥΓ. Αν δει κανείς κάτω από την Πλάκα έναν τύπο με μούσι και λειρί να πουλάει τσολιαδάκια στους τουρίστες ας μην ανησυχήσει. Είναι ο Averell - ενώ κάπου εκεί τριγύρω θα είναι και ο William, να αναλύει πώς θα έπρεπε να τα πουλάει για να έχει μέγιστη απόδοση η προσπάθεια...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια