Αρλούμπες στον καύσωνα

Την ώρα που σε αυτό το blog γίνεται συζήτηση περί της αποτίμησης του έργου που παράγεται από κάθε εργαζόμενο και της υπεραξίας που αυτό αποκτά, έρχεται η είδηση που σε αποτελειώνει. Νέος πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ένας αριστερός πρώην πρόεδρος κόμματος. Ο William ευλόγως διερωτάται πλέον τί είναι αυτό που κάνει κάποιον αριστερό αν όχι η αντίληψη ότι το παρόν οικονομικό σύστημα στηρίζεται στη δημιουργία ανισοτήτων που προκαλούνται από την ελεύθερη λειτουργία της αγοράς; Πώς λοιπόν κάποιος που έχει διατελέσει πρόεδρος αριστερού κοινοβουλευτικού κόμματος θα υπογράψει συμβόλαιο με έναν εικοσιπεντάχρονο αριστεροπόδαρο ο οποίος απαιτεί για τις υπηρεσίες του (ας πούμε) 1 εκατ. ευρώ το χρόνο; Για το γράφοντα μία απάντηση υπάρχει. Με την πολιτική στην Ελλάδα πλέον ασχολούνται κάτι παλαβοί σε blogs. Οι υπόλοιποι έχουν φθάσει τη συζήτηση στο τέρμα της. Ιδού και το ρεζουμέ: "Αριστερός σημαίνει να είσαι καλό παιδί και δεξιός θα πει να είσαι παρτάκιας".

Βέβαια ξεχνάω και τους σοσιαλιστές που έχουν αναγάγει τη διπλωματία σε επιστήμη. Όταν κάνεις το "Συμπόσιο της Σύμης" κάθε χρόνο κι αλλού, μπερδεύεις τους Τούρκους που αναγκάζονται να σε ρωτήσουν πού θα είσαι για να ξέρουν πού θα στείλουν το "Πίρι Ρέις". Εύγε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Προτείνω του χρόνου να κάνουν και βόλτα με αερόστατα υπό τον τίτλο "Αρλούμπες στον καύσωνα" ώστε αποφύγουμε και τις υπερπτήσεις για μερικές μέρες.

Πάντα εν αναμονή του κείμενου του Joe υπό την ετικέττα "Κάθε Πέμπτη μεσημέρι..." με εύστοχες προβλέψεις για τις τιτανομαχίες του Europa league. Κάνω την αρχή : "Καλοδουλεμένη ομάδα η Μπέσα και πάντα οι πρεμιέρες είναι δύσκολες, όμως ο Ολυμπιακός είναι μάλλον καλύτερος. Ισοπαλία ή νίκη του Ολυμπιακού".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια