Αργεντινή - Γερμανία... Ντόρτια

Ο θεός του ποδοσφαίρου απόψε, αποφάσισε να μην συντροφεύσει το αγαπημένο του παιδί. Το άφησε να διασυρθεί μήπως και καταφέρει επιτέλους να βάλει μυαλό και να καταλάβει πως είναι κρίμα τέτοιο ρόστερ να έχει αυτόν για προπονητή. Τα έχω ξαναπεί, τον λατρεύω σαν θεό, τον θεωρώ τον μεγαλύτερο όλων και οι διάφοροι Zidane, Ronaldo, Ribo, Messi κλπ, δεν είναι άξιοι ούτε τα κορδόνια να του δέσουν. Όμως προπονητής δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ. Κρίμα για ένα εξαιρετικό ρόστερ που βρέθηκε στα χέρια του pibe d'oro.


Οι Γερμανοί εκμεταλλεύθηκαν το νωθρό ξεκίνημα των παικτών του Diego Maradona, σκόραραν με τον Muller μόλις στο 3' και έχασαν με τον Klose την ευκαιρία να καθαρίσουν το ματς στο 23'. Η Αργεντινή που είχε όλους τους παίκτες της κατώτερους των περιστάσεων δεν είχε να προσφέρει τίποτα αν εξαιρέσουμε ορισμένες εκπληκτικές κλοτσιές στους αστραγάλους από αυτές που μόνο Λατίνοι ξέρουν να ρίχνουν. 

Το ημίχρονο έκλεισε με το 1-0 και όλοι ήλπιζαν πως στο δεύτερο ημίχρονο θα εμφανιζόταν μία κανονική ομάδα στη θέση του θιάσου που εμφάνισε ο λατρεμένος μας Diego. Φευ - ίσα ίσα ένα σουτ του Di Maria στο 48' είχε να επιδείξει η Αργεντινή, μέχρι που ο Muller απέδειξε πως είναι ο star της Γερμανίας με παλικαρίσια προσπάθεια και πάσα στον Podolski, που απλά έδωσε την μπάλα στον Klose που κατάφερε να μην το χάσει και αυτό.

Από εκεί και πέρα το ματς έγινε δύο έργα σεξ ένα καράτε και οι Γερμανοί σκόραραν άλλες δύο φορές με τον Friedrich στο 74' μετά από ενέργεια του Schweinsteiger και με τον Klose στο 89' μετά από πάσα του Ozil. Τα έχω γράψει από την πρώτη στιγμή, τα έγραψα και στις προβλέψεις μου (στις οποίες το κοκοκο-duo William - Averell δεν μας ακολούθησε) η Αργεντινή κάποια στιγμή θα αυτοκαταστραφεί μιας και ο Diego δεν είναι προπονητής. 

Η Γερμανία από την άλλη έριξε την τρίτη τεσσάρα της στο τουρνουά μετά από αυτές απέναντι στις αρμάδες του Verbeek και του Don Fabio και ήδη έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των περισσοτέρων. Δίκαια στην επόμενη φάση και περιμένει αντίπαλο στον άλλο προημιτελικό ανάμεσα στο φαβορί Ισπανία και την Παραγουάη που κατά τον William είναι η καλύτερη ομάδα του τουρνουά...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια