Being Jeff Bridges

Από τότε που αποφασίσαμε με τον William να βάλουμε σαν εργασία εισαγωγής στο blog το θέμα με τον Kevin Costner στο Billy the Kidd είχα αποφασίσει να γράψω ενα ανάλογο άρθρο για τον Jeff Bridges. Πρωτού ξεκινήσω κάνω μία μικρή παρένθεση για να σχολιάσω ότι ο Billy ξεπέταξε την εργασία του και επέλεξε ένα χαρακτήρα από μία ερωτική κομεντί της πλάκας με επιχειρήματα περί Jenifer Aniston και ότι όλοι θα θέλαμε να είμαστε ο τύπος από το The Freshman. Διευκρινίζω απλά ότι η Kelly Preston στο For the love of the game είναι απείρως καλύτερη γκόμενα από την Aniston και δεν επεκτείνομαι παραπάνω γιατί μετά έχουμε και Sean Young στο No way out κλπ.

Στο θέμα μας λοιπόν. O Bridges (o Jeff όχι ο ατάλαντος αδελφός του Bo) ανέκαθεν σου προκαλούσε σεβασμό για τις ερμηνείες του. Δεν κατάφερε ποτέ να γίνει pop είδωλο όπως π.χ. ο Tom Cruise ούτε να φτάσει στο status του Al Pacino και του Robert De Niro κατάφερε όμως να μας δώσει εκπληκτικούς χαρακτήρες και ρόλους με τους οποίους κατά πάσα πιθανότητα ο μισός ανδρικός πληθυσμός ταυτιζόταν.

Προσπερνώ ταινίες όπου δίνει ρεσιτάλ όπως το The Big Lebowski και το εκπληκτικό Arlington Road και απομονωνω δύο οι οποίες είναι και θέμα debate με τον William (όταν δεν τσακωνόμαστε για το φιλελευθερισμό και το πόσο πελάτης είναι ) το Against All Odds και το The Fabulous Baker Boys.


Στο πρώτο o Jeff Bridges παίζει ένα πρώην αθλητή του Rugby που έχοντας πετάξει όλα του τα λεφτά αποφασίζει δεχθεί την αμοιβή που του προσφέρετε για να βρει την Rachel Ward που έχει κρυφτεί σε ένα εξωτικό παράδεισο. Μοιραία την ερωτεύεται (όπως και όσοι έχουν δει τη ταινία) και από διώκτης της μετατρέπεται σε προστάτη της. Highlight της ταινίας πέρα από τα εκπληκτικά σκηνικά και τις ερωτικές σκηνές είναι σίγουρα η "κόντρα" μίας Porsche 911 Carrera με οδηγό τον Jeff Bridges με μία Ferrari 308 GTB που οδηγεί ο James Woods.

Στη συγκεκριμένη ταινία ο Bridges ενσαρκώνει τα όνειρα όλων των αντρών. Αθλητής, μεγάλη ζωή, γκόμενες, αυτοκίνητα, κυνηγητά. Όλοι μας κάπου μέσα μας θα θέλαμε να είμαστε αυτός (εκτός ίσως από τον Billy που θέλει για γκόμενα την Jeniferr Aniston μαζί με την μαμά και τη γιαγιά της φορώντας Nautica αντιανεμικά).

Η δεύτερη ταινία του Bridges που όλοι μας θα θέλαμε να συμμετάσχουμε είναι το εκπληκτικό The Fabulous Baker Boys. O Bridges παίζει ένα ταλαντούχο πιανίστα Jazz που έχει συμβιβάσει το ταλέντο του για να μπορεί να συντηρεί σαν ντούετο και τον ατάλαντο (...σε όλα) αδελφό του που τον ενσαρκώνει ο αδελφός του Bo. Στη ζωή τους ξαφνικά μπαίνει η οπτασία Michele Pfeifer η οποία αναλαμβάνει το ρόλο της τραγουδίστριας του group αναστατώνοντας τις ζωές τους.

Ο Jeff Bridges είναι και πάλι ο τύπος που όλοι μας θα θέλαμε να είμαστε. Ταλαντούχος, σκοτεινός, μυστηριώδης, γυναικάς τα πάντα. Η ταινία έχει πολλές cult σκηνές με μεγαλύτερη ίσως το Makin' Whoopee με την απίστευτη Michele Pfeifer να τραγουδά πάνω στο πιάνο του Jeff Bridges. Για όλους εμάς όμως τους οπαδούς του Bridges η σκηνή που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ είναι η πρώτη: Ξυπνάει δίπλα σε μία γυναίκα, σηκώνεται από το κρεβάτι και πάει προς το παράθυρο. Αυτή τον κοιτάει και τον ρωτάει: "Will I see you again?" και αυτός απαντά: "Νο".

Η επιλογή ανάμεσα στους δύο χαρακτήρες μοιάζει πρακτικά αδύνατη. Είναι το ίδιο με το να προσπαθείς να διαλέξεις μεταξύ Rachel Ward και Michele Pfeifer. Επειδή και οι χαρακτήρες τους στην ταινία είναι τόσο διαφορετικοί αλλά και τόσο ίδιοι δεν είναι εύκολο να επιλέξεις. Η δική μου επιλογή μετά από πολύ σκέψη είναι ο Jazz πιανίστας και η Michele.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φιλαράκι και εγώ τη ξανθιά θα διάλεγα. Τρελό κομμάτι

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια