Απορίες για την ντόπα


Θα πρωτοτυπήσω... Θα αναφερθώ σε ένα θέμα για το οποίο δεν έχετε ακούσει ή διαβάσει τίποτα. Ναι σωστά το καταλάβατε, θα καταπιαστώ με το ντόπινγκ. Χωρίς να κατηγορήσω κανέναν, να ρίξω το ανάθεμα πουθενά, χωρίς να πιστεύω ότι ανακάλυψα την Αμερική, χωρίς όμως και να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου.

Οποιος νομίζει ότι υπάρχει αθλητής υψηλού επιπέδου χωρίς... βοήθεια, πλανάται πλάνην οικτράν! Εγώ όμως δεν θα τα βάλω ούτε με τους αθλητές, που ρισκάρουν τη ζωή τους, ούτε με τους προπονητές που... βρίσκουν και τα κάνουν, ούτε καν με τους προμηθευτές. Αυτοί τη... δουλειά τους κάνουν και δυστυχώς την κάνουν καλά. Θα τα βάλω όμως με τους... υπεύθυνους που "και καλά" δίνουν αγώνες κατά του ντόπινγκ. Ολους αυτούς που μετέχουν σε επιτροπές καταπολέμησης, στους "Αθανατους" της ΔΟΕ, στους ανθρώπους που ελέγχουν και κυρίως στους γιατρούς (ναι ναι αυτούς τους ειδήμονες) που ασχολούνται με τα φάρμακα και βγάζουν κάθε τόσο τη λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες.

Απλή, ανόητη απορία: Πώς γίνεται μία ουσία που λόγου χάρη αυτήν τη στιγμή είναι απαγορευμένη, να επιτρέπεται μετά από δύο χρόνια; Αυτό δεν το βγάζω από το μυαλό μου, ισχύει και μάλιστα δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, αλλά τον ίδιο τον κανόνα! Ας μου εξηγήσει κάποιος, γιατί η... ταδενολόνη είναι επικίνδυνη για τον οργανισμό ενός αθλητή το 2006 και του παρέχει μεγαλύτερες δυνατότητες την ώρα που αγωνίζεται και τον επόμενο χρόνο ή τον μεθεπόμενο η ταδενολόνη επιτρέπεται; Επαψε να είναι βλαβερή για τον οργανισμό ή σταμάτησε να αυξάνει τις ικανότητες του χρήστη;

Αλλη μια απορία ενός αδαή. Μπορεί κάποιος να μου διευκρινήσει με ποια κριτήρια επιλέγονται οι αθλητές που θα περάσουν από ντόπινγκ κοντρόλ λίγες ημέρες πριν από τους αγώνες; Στη διάρκεια της προετοιμασίας των αθλητών, καταλαβαίνω ότι δεν είναι εφικτό να ελέγχονται όλοι. Ομως πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, γιατι δεν περνούν από ελέγχους, όλοι ανεξαιρέτως; Μην ακούσω για οικονομικούς λόγους, γιατί αυτά είναι... τρίχες! Έτσι κύριοι της ΔΟΕ διασφαλίζεται την απόλυτη ισονομία και απομακρύνεται οποιαδήποτε σκιά, που δυστυχώς πέφτει και σε πολλούς αθώους αθλητές.

Αλήθεια θα μας πουν ποτέ αυτοί οι κύριοι που έχουν αφιερώσει όλη τους τη ζωή στην καταπολέμηση του ντόπινγκ, πού, πώς και πότε δημιουργούνται αυτά τα σκευάσματα, σε ποιά εργαστήρια; Γιατί εδώ δεν μιλαμε για ναρκωτικά και υπόκοσμο; Μιλάμε για διακεκριμένους επιστήμονες και εργαστήρια πιο άρτια εξοπλισμένα από οποιαδήποτε άλλα που προσφέρουν θεάρεστες υπηρεσίες.

Κάτι ακόμα που μου προκαλεί περιέργεια, είναι γιατί κανείς γιατρός δεν μας έχει διευκρινεί πόση διάρκεια έχει η κάθε απαγορευμένη ουσία στον οργανισμό του αθλητή. Εξηγούμαι. Για πόσο διάστημα είναι ανιχνεύσιμη από τους ελέγχους η ουσία και για πόσο διάστημα προσφέρει τις... υπηρεσίες της στο χρήστη;

Για να μην κουράσω άλλο με τις απορίες μου, εκφράζω την τελευταία, η οποία όμως, μόνο που την σκέφτομαι με εξοργίζει. Γιατί η αποστολή των ΗΠΑ δεν περνάει από ντόπινγκ κοντρόλ στους Ολυμπιακούς; Η επίσημη απάντηση από τα.. επίσημα χείλη της ΔΟΕ, είναι ότι οι Αμερικανοί... αυτοελέγχονται!!! Ναι, ναι, καλά διαβάσατε, δεν αστειεύομαι! Και ας υποθέσουμε ότι όλοι οι αθλητές τους είναι "καθαροί" σαν το γάργαρο νεράκι μιας πηγής, αυτό δε σημαίνει ότι οι "αμόλυντοι", αγνοί, ιδεολόγοι, άνθρωποι της ΔΟΕ, που το ανέχονται αυτό, λειτουργούν με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά; Και γιατί οι υπόλοιπες χώρες δεν δημιουργούν έτσι τα συστήματα τους, έτσι ώστε να αυτοελέγχονται και αυτές και να... πεινάσει η έρμη η WADA; Και γιατί αφού οι Αμερικανοί έχουν αυτοελεγχθεί και άρα είναι πεντακάθαροι, δεν δέχονται να περάσουν ξανά από έλεγχο; Έτσι, και θα διώξουν οποιαδήποτε σύννεφα, και θα δώσουν απαντήσεις στις... κακές γλώσσες, και στην τελική (αφού έχουν ελεγχθεί μόνοι τους) δεν θα έχουν κανένα απολύτως άγχος για την εξέταση. Στην προκειμένη περίπτωση, το Ολυμπιακό πνεύμα πάει περίπατο από τους ίδιους τους εκφραστές του, την ΔΟΕ, που εξακολουθεί να... ανοίγει τα πόδια στα Αμερικανάκια. Οπως για παράδειγμα έκανε το 2004 όταν η μπασκετικήομάδα των ΗΠΑ, αξιώσε να μην περάσει από ντόπινγκ κοντρόλ (άκουσον - άκουσον) αλλιώς δεν θα πατούσαν το πόδι της στην Αθήνα. Όχι μόνο δεν ήθελαν να περάσουν από έλεγχο, αλλά το απαίτησαν κιόλας απειλόντας με απόσυρση της ομάδας τους. Και βέβαια η... ανοιχτομπούτα ΔΟΕ, για να μην χάσει το show, κατέβασε τα παντελονάκια της, έστησε το ποπουδάκι της και δέχτηκε με χαμόγελα τα καπρίτσια των σταρ του ΝΒΑ, γιατί the show must go on...! Το χειρότερο όλων, δεν είναι η διαφθορά των μελών της ΔΟΕ, που κατάφεραν να ευτελίσουν ότι αγαπούσαμε, αλλά ότι καμιά επιτροπή, καμιά χώρα, κανένας παράγοντας, καμιά ομοσπονδία, κανένας αθλητής ή προπονητής, ΚΑΝΕΙΣ τελοσπάντων, δεν είχε τα... κότσια να διαμαρτυρηθεί για αυτήν την ειδική μεταχείρηση και να σηκωθεί να φύγει από το πανηγύρι των Ολυμπιακών Αγώνων! Ετσι ώστε, θέλοντας και μη, να γίνει θέμα, να μάθει το ξεβράκωμα της ΔΟΕ όλη η πλάση.

Τελοσπάντων, κλείνω με ένα ακόμα ερώτημα. Στις 17 Αυγούστου, μεσημεράκι, έκανα τη διαδρομή Νέα Σμύρνη - Γλυφάδα σε 9' και 37''! Μήπως είμαι ντοπέ; Μήπως να περάσω από αντιντόπινγκ κοντρόλ; Σας διαβεβαιώ ότ δεν έχω πάρει m3, ούτε την απαγορευμένη ουσία, ούτε φυσικά το ομόνυμο μοντέλο της BMW!!!

ΥΓ. Μάλλον νομίζω ότι μας ντοπάρουν όλους με... κουτόχορτο!!!

Σχόλια

Ο χρήστης Averell Dalton είπε…
Δράττομαι τής ευκαιρίας που μου δίνει το άρθρο σου για να καταγγείλω την μονομερή και μεροληπτική από μέρους τής WADA απαγόρευση τής m3. Της μόνης ουσίας που ενεργοποιεί το DNA τού Έλληνα..._
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οτι και να λεμε (ντοπες-ξεντοπες) το πανηγυρι ειναι καλο...
Ο χρήστης William Dalton είπε…
Κατά τη γνώμη μου ο Jack έχει δίκιο στους προβληματισμούς του. Μέχρι εκεί όμως. Το να "κλέβεις" κι εσύ επειδή το κάνουν κι οι άλλοι, δεν είναι λιγότερο ανήθικο.
Κατά τα άλλα, συμφωνώ με τον Averell και προσθέτω ότι όλοι οι ολυμπιονίκες είναι Έλληνες, αν αντιστρέψουμε το βιολογικό επιχείρημα περί DNA.Εκλιπαρώ για τη συγκατάθεσή σας στην ελληνοποίηση της Leryn Franco που δεν έχει dna νικητή.
Ο χρήστης Τρυφερό πόδι είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο χρήστης Τρυφερό πόδι είπε…
Θα το θέσω απλά...

Αφήστε την ντόπα ελεύθερη! Θέλουμε να βλέπουμε ρεκόρ και 8 αθλητές να παίζουν ταυτόχρονα στη γραμμή του τερματισμού! Θέλουμε να ξαναδούμε τις αθλήτριες (σχετική η έννοια του όρου) της Ανατολικής Γερμανίας που διέλυσαν κάθε έννοια ανταγωνισμού τη δεκαετία του 80 σε στίβο και κολύμβηση και έχαναν μόνο από την Griffith-Joyner! Θέλω να ξαναδώ εκείνες τις Κινέζες που εμφανίστηκαν (και μετά δεν τις ξαναείδαμε) ένα καλοκαίρι σε Παγκόσμια στίβου και κολύμβησης και διέλυσαν διάφορα ρεκόρ (κυρίως ανατολικογερμανικής προέλευσης), με πιο χαρακτηριστικό τις 3 τύπισσες στα 10 χιλιόμετρα που είχαν ρίξει γύρο και στην τέταρτη...

Δεν κάνω πλάκα! Ελευθερώστε τώρα την ντόπα!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια