Νίκος Λυμπερόπουλος... The loser

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος σήμερα έλυσε κοινή συνεναίση το συμβόλαιο του με την ΑΕΚ. Ο Λυμπερόπουλος έχει αναμφισβήτητα ποδοσφαιρικά προσόντα. Σπάνια για Έλληνα παίκτη τεχνική, πολύ τσαγανό και νεύρο. Είναι όμως με μεγάλη διαφορά από τον επόμενο μεγάλος loser. Μόνο έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ένα ποδοσφαιριστή που έπαιξε 7 χρόνια στο ΠΑΟ και 5 στην ΑΕΚ χωρίς να κατακτήσει ούτε ένα τρόπαιο.

Οι ποδοσφαιρικές του αρετές είναι δεδομένες. Το κοντρόλ του καταπληκτικό. Γρήγορος δεν υπήρξε ποτέ αλλά με τη τεχνική του μπορεί να αποφεύγει τους αντιπάλους του. Σουτάρει από μέση και μακρυνή απόσταση με μεγάλη επιτυχία και γενικώς είναι κίνδυνος θάνατος για τους γκολκίπερ. Παρόλα αυτά είναι ο ορισμός του Loser. Ιδιαίτερα απέναντι στη παιδική του αγάπη τον Ολυμπιακό.

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο εχει εξελιχθεί στο γούρι του Ολυμπιακού. Όποτε σκοράρει ενάντια στον Ολυμπιακό το σύμπαν συνωμοτεί και το μετανιώνει. Ας θυμηθούμε τις στιγμές που τον καθιέρωσαν στη συνείδηση των Ολυμπιακών σαν το απόλυτο γούρι τους.

Το πρώτο αίμα. "Τελικός" Πρωταθλήματος 1999-2000

Ο Παναθηναϊκός με το Κυράστα στο πάγκο ακολουθεί κατά πόδας τον Ολυμπιακό του Αλμπερτίνο Μπιγκόν στη προσπάθεια του να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Την 25η αγωνιστική οι ομάδες συναντιούνται στο ΟΑΚΑ με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό. Στον Ολυμπιακό αρκούσε η ισοπαλία για να διατηρήσει τη πρωτοπορεία του στο πρωτάθλημα. Το σκορ είναι στο 1-1 και προς το τέλος του αγώνα ο Λυμπερόπουλος σκοράρει από εμφανή θέση οφσάιντ. Πέφτει στα γόνατα μπροστά στο πέταλο των φανατικών και πανηγυρίζει το γκολ τίτλος. Δευτερόλεπτα αργότερα (με τη σέντρα) ο Μαυρογενιδης σεντράρει παράλληλα και ο Αλεξανδρής αποκαθιστά τη τάξη.

Νικολάκη ξαναέλα να μας δείξεις τη φανέλα

Τη σεζόν 2000-2001, αγωνίζεται στο ΠΑΟ και η ομάδα του κληρώνεται να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Ο πρώτος αγώνας γίνεται αρχές Φεβρουαρίου (7-2-2000) στο ΟΑΚΑ (έδρα του ΟΣΦΠ τότε). Στο πρώτο ημίχρονο ο ΟΣΦΠ προηγείται 1-0 και έχει κλείσει το ΠΑΟ στα καρέ του με το Γεωργάτο να κάνει όργια. Προς το τέλος του ημιχρόνου ο Γεωργάτος τραυματίζεται και αποχωρεί αναγκαστικά. Στην επανάληψη ο ΠΑΟ ελέγχει πλήρως τον αγώνα και σφυροκοπεί τον Ελευθερόπουλο που είναι σε μεγάλη βραδιά. Ο Λύμπε εν τέλει σκοράρει με εντυπωσιακό βολ πλανέ και προκλητικά δείχνει τη φανέλα του στους οπαδούς του Ολυμπιακού...

Ενάμιση μήνα μετά στις 21/3/2000 στον επαναληπτικό, ο Ολυμπιακός κάνει περίπατο στη Λεωφόρο με 1-4. Ο ΟΣΦΠ προηγείται με 2-0, μειώνει ο Λύμπε με γκολ σε ριμπάουντ από ελεγχόμενο πέναλτυ και ο Γεωργάτος σκοράρει με πέναλτυ το 1-3. Μαζεύει τους παίκτες του Ολυμπιακού στο κέντρο και δείχνουν όλοι μαζί τις φανέλες τους ενώ η θύρα των φανατικών του Ολυμπιακού παραληρεί.

Νικολάκη ξαναέλα να μας δείξεις το αυτί σου

Σεζόν 2004-2005. Ο Ολυμπιακός του Μπάγεβιτς, κληρώνεται με την ΑΕΚ. Στο πρώτο αγώνα ο Ολυμπιακός επικρατεί με 1-0 στο ΟΑΚΑ της γηπεδούχου ΑΕΚ η οποία έχει 5!!! δοκάρια (τα τρία στην ίδια φάση παρακαλώ). Στον επαναληπτικό στο Καραϊσκάκης ο Λυμπερόπουλος σκοράρει και προκλητικά δείχνει το αυτί του στους οπαδούς του Ολυμπιακού. Το ματς πάει στη παράταση όπου ο Ολυμπιακός με την είσοδο του Καστίγιο παίρνει παραμάζωμα την ΑΕΚ (που αγωνίζεται σχεδόν όλο το Β' ημίχρονο με 10 εξαιτίας ανόητης αποβολής του Σέζαρ) και κερδίζει (και προκρίνεται) με 2-1. Η κερκίδα του Ολυμπιακού αποθεώνει για μία ακομά φορά το Λύμπε.

Στις παραπάνω προσθέστε την αξιομνημόνευτη απόδοση του στο περίφημο ματς της Ριζούπολης (όπου έχασε όλες ανεξαιρέτως τις μονομαχίες) και φυσικά και το γεγονός ότι με το που αποχώρησε από την Παιανία ο Παναθηναϊκός έκανε ντάμπλ...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια