Ο Πέτρος, ο Λύκος και το Godfather

Γυρνάς γραφείο μετά από μία κουραστική μέρα στο δρόμο. Ανοίγεις το blog σου για να χαζέψεις λίγο. Διαβάζεις το άρθρο του κομμουνιστή του site τον οποίο το κατηγορούν για οπαδό του Κωστόπουλου. Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι αν ο Averell είναι οπαδός του Πέτρου αλλά το σίγουρο είναι πως αν κατάφερε να διαβάζει Κωστόπουλο και να βγήκε κομμουνιστής και βάζελος είναι άξιος του θαυμασμού μου.

Όσοι από εμάς είμαστε στα πρώτα άντα, είναι βέβαιο ότι έχουμε δεχτεί την επιρροή των περιοδικών του Πέτρου Κωστόπουλου. Πολλοί μάλιστα τον έχουμε θεωρήσει μεγάλο μάγκα γιατί είχε γκόμενα εκείνη την Αυστραλέζα μοντέλα που ήταν σίγουρα burger για να ακολουθήσω την ορολογία των ημερών. Όσοι από εμάς ήμασταν και γαύροι ακόμα περισσότερο. Αν μάλιστα κάποιος ήταν ΠΑΣΟΚ και γαύρος θεωρούσε ότι ο Πέτρος είχε δίκιο σε όλα και το My Way ήταν αφιερωμένο από το Frankie στον Αντρέα.

Στα υπέρ του Κωστόπουλου είναι ότι άλλαξε εν πολλοίς τον περιοδικό τύπο στην Ελλάδα. Έφερε 5-10 ιδέες από το εξωτερικό και έβγαλε ένα περιοδικό το οποίο ήταν γραμμένο στη γλώσσα που μιλούσαμε μεταξύ μας. Μας έβαλε σε μία λογική να χαζεύουμε ωραίες γκόμενες και να διαβάζουμε ασόβαρα χαριτωμένα κείμενα. Γενικώς τα περιοδικά του ήταν ενάντια στη μιζέρια πράγμα καλό μιας και δεν είναι καλή ιδέα νέοι άνθρωποι να διαβάζουν μίζερα περιοδικά.

Λογικά το εγχείρημα κάποια στιγμή έπιασε ταβάνι. Οι ιδέες στέρεψαν και μετά άρχισε η ανακύκλωση. Μοιραία κάποια στιγμή παρατάς την ανάγνωση των περιοδικών της ΙΜΑΚΟ και πας παρακάτω. Πόσες φορές άλλωστε να διαβάσεις για τη Ξαβιέρα Χολάντερ, τους λόγους που είναι γαμάτο να είσαι Έλληνας και διάφορα άλλα χαριτωμένα μεν αλλά όχι τόσο σύγχρονα δε.

Το καλό είναι πως με την ανακύκλωση αυτή υπάρχουν δύο-τρεις γενιές που έχουν διαβάσει τα ίδια πράγματα οπότε μπορούν να συνυπάρξουν σε κουβέντα. Προσωπικά παράτησα το NITRO που είχε διαδεχθεί το ΚΛΙΚ περίπου όταν τελείωσα το Πολυτεχνείο. Έχοντας διαβάσει 7 χρόνια περιοδικά του Κωστόπουλου είχα εμπεδώσει τα βασικά θέματα μιας και τα είχα διαβάσει όλα από 4-5 φορές. Επειδή η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως, αλλά και λίγη πρωτοτυπία δεν έβλαψε κανέναν έπαψα πλέον να διαβάζω NITRO.

Με αυτά και με αυτά και με τη κουβέντα περί burgers, σχημάτισα το τηλεφωνικό αριθμό του Simply Burgers και παρήγγειλα ένα Godfather Burger. Μαζί με μία μπυρίτσα είναι ότι πρέπει για το βράδυ Παρασκευής στο γραφείο περιμένοντας το επόμενο βαρετό meeting...

Y.Γ. All time classics των ΚΛΙΚ-NITRO:
100 λόγοι που αξίζει να είσαι Έλληνας
Αφιέρωμα στον αυνανισμό. Αριστερό χέρι αυτός ο άγνωστος
Πως το τρίβουν το πιπέρι
...και άλλα πολλά.

Σχόλια

Ο χρήστης William Dalton είπε…
Το ξέρεις ότι πάντα ήμουν μέγας φαν και συλλέκτης του ΚΛΙΚ. Πέρα από αυτά που έγραψες, με τα οποία συμφωνώ απόλυτα, ειδικά το ΚΛΙΚ ήταν και μια ευφυής αντίδραση στον αφόρητο καθωσπρεπισμό. Αφού έγινε μόδα χάλασε. Έγινε λιγότερο αιχμηρό, προσπαθούσε να δυσαρεστήσει όλο και πιο λίγους και τελικά ο καθωσπρεπισμός επέστρεψε σε όλο του το μεγαλείο.
Ο χρήστης Averell Dalton είπε…
Για να διαλυθούν τα σύννεφα γύρω από την πραγματική μου ταυτότητα, κι επειδή ξέρω ότι θα πεθάνετε από αγωνία αν δεν μάθετε: ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ. Επομένως, όσα γράφονται εδώ από τ' αδέρφια δεν είναι γλειψιές προς το πρόσωπό μου. Τα εννοούν.

Κωστόπουλο δεν διάβασα ποτέ. Ανέκαθεν θεωρούσα τα lifestyle περιοδικά χάσιμο χρόνου, τα βαριόμουν αφόρητα. Για χρόνια υπήρχαν στο υπνοδωμάτιό μου κολώνες ολόκληρες από στοιβαγμένα τεύχη τού "Τριπόντου", μέχρι που ξεφούσκωσε το ΝΒΑ (ας είναι καλά οι ατζέντηδες και τα λοιπά golden boys τού συστήματος) και τα πέταξα. Όταν μου φάνηκε αντιπαραγωγικό να αγοράζω ολόκληρο τον τόμο των "4 Τροχών" μόνο και μόνο για να διαβάζω το "πολιτικό" ένθετο με τον Καββαθά και την συμμορία του σε δράση, τους έκοψα κι αυτούς.

Εκτιμώ τον Πέτρο Κωστόπουλο, όπως εκτιμώ κάθε άνθρωπο που έχει δική του, αυτόφωτη άποψη. Και δεν μπορώ να μην τού αναγνωρίσω ότι ο αθλητικός Τύπος είναι βαρετός μέχρι θανάτου από τότε που έκλεισε ο "Κόσμος των Σπορ". Τα υπόλοιπα τα είπαν τα παιδιά..._
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Πόντος στον Averell για το "Κόσμο των Σπορ".
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Στηρίζω και τα περί Καββαθά. Μόνο που δεν σταμάτησα ποτέ να αγοράζω καθότι λάτρης της αυτοκίνησης. Το πολιτικό ένθετο είναι απλά έξτρα bonus στη δική μου περίπτωση.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αναρωτιέμαι τόσο εσύ Joe οσο και ο William πόσα κοινά στοιχεία έχετε με τον Κωστόπουλο. Τη Φιλίππα Μάθιους, το στυλ, το ντύσιμο, τη Τζένη Μπαλατσινού...το'χω πραγματικά απορία αλλά περιορίζομαι αναγκαστικά στις φωτογραφίες των αδερφών Daltons...
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Λοιπόν τώρα που το λες είμαιπερίπου στο μπόι του γύρω στο 1.90 και μου αρέσουν τα κουστούμια, ο Sinatra, η Jazz, τα γρήγορα αυτοκίνητα και δεν λέω όχι σε ένα πούρο και ένα καλό malt. Ασχολήθηκα με το συνδικαλισμό και τις πολιτικές νεολαίες,
είμαι και Ολυμπιακός. Τελικά έχεις δίκιο. Ο Πέτρος με επηρέασε πολύ περισσότερο από όσο περίμενα.

Βέβαια αν τα βάλεις κάτω. Ο πατέρας μου με έκανε Ολυμπιακό. Ο ίδιος μου έμαθε να ντύνομαι καλά, από αυτόν κατά πάσα πιθανότητα κληρονόμησα και την αγάπη για τη ταχύτητα και προφανώς το μπόι μου έχει κάτι να κάνει με τα γονίδια του. Δεν υπήρξα ποτέ αριστερός ή ΠΑΣΟΚ οπότε ο Κωστόπουλος με επηρέασε πολύ λιγότερο από όσο θα νόμιζες υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Πέρα από την όποια πλάκα του Κωστόπουλου του βγάζω το καπέλο μόνο και μόνο για το γεγονός ότι κατάφερε να γίνει επιτυχημένος σε ένα κλάδο στον οποίο τυπικά δεν ανήκε. Για όλα τα υπόλοιπα που λανσάρει ή λάνσαρε είμαι ούτε κρύο ούτε ζέστη.

Υ.Γ. Εννοείται πως αν μου έπεφτε στην αγκαλιά μου η Μάθιους σε κάποια φάση της ζωής μου δεν θα έλεγα όχι. Είπαμε δεν τον κάναμε πρότυπο αλλά το καλό γούστο στις γκόμενες το εκτιμάμε πάντα :)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να υποθέσω (κρίνοντας με βάση αυτά που γράφεις) πως το αγαπημένο σου άρθρο ever είναι το "Αφιέρωμα στον αυνανισμό. Αριστερό χέρι αυτός ο άγνωστος"

LOL
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Όχι λάθος κάνεις. Αν το θέλεις πάντως είμαι σίγουρος πως στη συλλογή του William θα υπάρχει σε τουλάχιστον 7-8 Version.
Ο χρήστης William Dalton είπε…
"Μην κατηγορείτε τον αυνανισμό, είναι το σεξ με κάποιον που αγαπάς" Γούντυ Άλεν

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια