The Bonfire of the Vanities

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2008 έγραφα σε ένα από τα υστερόγραφα μου με θέμα την ομιλία του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας:

"Ο Πέτρος Τατούλης σε αντίθεση με τους άλλους "αντάρτες" κράτησε αταλάντευτη στάση. Η αίσθηση που μου δίνει είναι ότι έχει στο μυαλό του ένα ξεκάθαρο σχέδιο. Το ποιο είναι αυτό δεν το γνωρίζω. Το σίγουρο είναι πως δεν επιθυμεί να αποχωρήσει με το στίγμα του προδότη. Προτιμά να τον διαγράψουν για μία ακόμα φορά."

Δεν διεκδικώ κάποιο βραβείο επειδή προέβλεψα τα μελλούμενα Ήταν άλλωστε εύκολο να προβλέψει κάποιος ότι αν συνέχιζε στον ίδιο δρόμο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα προχωρούσε στη διαγραφή του. Το ζητούμενο είναι όμως ποιο είναι τελικά το σχέδιο του Πέτρου Τατούλη και από που αντλεί τέτοια αυτοπεποίθηση.

Με το Πέτρο Τατούλη ουδέποτε είχα ιδιαίτερες σχέσεις. Μόνο τυπικές που προερχόντουσαν από τη συναναστροφή μας στους χώρους της Νέας Δημοκρατίας. Ποτέ δεν τον συμπαθούσα και ιδιαίτερα πολιτικά. Δεν ξέρω αν έφταιγε η διαγραφή του 1998 ή το αριστερό του παρελθόν στο Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΕΚΚΕ) το σίγουρο είναι πως δεν επεδίωξα ποτέ να έχω επαφές μαζί του.

Του αναγνώριζα ανέκαθεν την πολύ ισχυρή βάση ψηφοφόρων που είχε στην εκλογική του περιφέρεια την Αρκαδία όπου τα έβαζε με μεγάλα ονόματα της Νέας Δημοκρατίας και πάντα έβγαινε άνετα βουλευτής. Από την άλλη ανέκαθεν με εκνεύριζε αφάνταστα το γεγονός πως όποτε ήταν εκτός συστήματος δεν σταματούσε να προκαλεί.

Ξεροκέφαλος και εμφανώς ματαιόδοξος ακόμα και σήμερα αν τον ρωτήσει κάποιος για τη διαγραφή του το 1998 θα επιμείνει ότι δικαιώθηκε από τις εξελίξεις και είχε πράξει ορθά.

Η όλη του στάση προς το παρόν με τις δηλώσεις του και τα γραπτά του δείχνει ότι και σε αυτή τη περίπτωση δεν μετανιώνει για τις επιλογές του. Παράλληλα προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσω το σχέδιο είναι εμφανές ότι θεωρεί ότι έχει μπροστά του τη χρυσή ευκαιρία να γίνει σημαντικός παίκτης στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Αυτού του είδους η ματαιοδοξία είναι αυτή που τον οδηγεί σε επικίνδυνα για το πολιτικό του μέλλον μονοπάτια. Τη πρώτη φορά που διεγράφει του έδωσαν συγχωροχάρτι. Έγινε Υφυπουργός και έβγαλε τη πρώτη θητεία της ΝΔ χωρίς να τον ακούσουμε. Με το που έχασε τη θέση του στη κυβέρνηση πήρε τα βουνά. Ευνοήθηκε από τις συγκυρίες και κήρυξε τον ανένδοτο κατά του Καραμανλή.

Τα ΜΜΕ τον "αγκάλιασαν" μιας και εξυπηρετούσε τον εφήμερο στόχο. Οι δηλώσεις του έγιναν περιζήτητες και το blog του δημοφιλέστατο στο κλάδο. Πλέον εξυπηρέτησε το στόχο του. Σιγά σιγά θα χαθεί από τα ΜΜΕ και θα συνειδητοποιήσει ότι οι εφήμερες δόξες όταν δεν τις διαχειριστείς σωστά γίνονται κατάρα.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Oi Daltons to skasane kai 'meine to blog stin tyxi tou...kalo itane gia oso kratise...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μήνυμα προς το αναγνωστικό κοινό: η απόδραση πέτυχε. Μην μπορώντας να συνεχίσουν να τρώνε χάμπουργκερ όσο οι άλλοι φυλακισμένοι επέμεναν στην απεργία πείνας, οι Daltons δραπέτευσαν σε ένδειξη συμπαράστασης. Τώρα ενισχύουν τον δίκαιο αγώνα των υπολοίπων ελεύθεροι, ωραίοι και, κυρίως, χορτάτοι.

Όσο μας ψάχνει το σύμπαν, οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και διακριτικοί. Μην αποθαρρύνεσαι όμως, φίλε αναγνώστη: η χολή σου θα μας βρει, απ' όπου κι αν την εκτοξεύσεις. Η θυρίδα δουλεύει κανονικά, κι ένας έμπιστος έρχεται τακτικά και μαζεύει τα ραβασάκια. Βαράτε λοιπόν, και θα σας απαντήσουμε (στείλτε και καμμιά πίτσα, δεν θα πάει χαμένη).

Θα νικήσουμε.

Averell

Υ.Γ. Πήρε τ' αυτί μου ότι βουτήξανε τον Jack. Ισχύει; Αν ισχύει, πρέπει να βγει άλλος για τα σουβλάκια...
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Δεν με βούτηξαν. Την γλίτωσα και τόσες ώρες χάθηκα γιατί κρυφοκοιτούσα τα σπίτια των Κωστένογλου - Μπάγεβιτς. Μην φάτε, φέρνω πολύ πράγμα (αρνάκι σούβλας, κοκορετσάκι, γαρδουμπάκια και ότι άλλο προέκυψε από το... πλιάτσικο στην ψησταριά του Διόνυσου).
Ο χρήστης William Dalton είπε…
Αγαπητέ ανώνυμε, μια που είσαι ο μόνος που ενδιαφέρθηκε, θα σου αποκαλύψω το μυστικό. Είμαστε μοναχοί κι έχουμε μπλεξίματα τελευταία. Τον Joe(είναι ο ηγούμενος) θα τον διαβάσεις σε λίγες μέρες. Έχουμε στην κατοχή μας μία λίμνη στη Ν.Φιλαδέλφεια και διαπραγματεύεται την ανταλλαγή της με ένα γκισέ στα διόδια της Αττικής οδού στην είσοδο 8.
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
William το deal προχωράει καλά. Προσπαθώ να τσιμπήσουμε και ένα γκισέ στα διόδια της Εθνικής στον Άγιο Στέφανο...
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Υ.Γ. Jack εννοείται πως θα φάμε και μετά θα φάμε και τα γαρδουμπάκια...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Kali sas mera loipon kai xairomai pou taraxa ligo ta nera...tis limnis sas!!! Ante kai na sas doume kai se DVD syntoma!
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Αλήθεια σου λέω, δεν το θες αυτί, καλέ μου ανώνυμε φίλε. Θα καεί το DVD player σου. Είμαστε πιο χάλια και από τους ήρωες της Αννίτας Πάνια στα παρατράγουδα...
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Να μιλάς για τον εαυτό σου Jack. Εγώ με το William τώρα που αδυνατίσαμε και γίναμε στυλάκια είμαστε κούκλοι :)
Ο χρήστης William Dalton είπε…
Άγιε ηγούμενε μόνο ακρίδες με μέλι τρώμε, πώς να μην αδυνατίσουμε;
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Για αυτά που σου μαγειρεύει η γυναίκα σου δεν φταίω εγώ. Άλλωστε εγώ με σταμναγκάθι αδυνάτισα...
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Συγνώμη ρε... κούκλοι, αλλά τα χαμένα κιλά δεν φέρνουν την... ομορφιά λάγνα αγοράκια. Εγώ προτιμώ τα πάχη μου τα κάλη μου και ας μην βγω στο γυαλί. Αλλωστε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι 99 στους 100 προτιμούν τις πίτσες και τα πιτόγυρα απο το σταμναγκάθι και τις ακρίδες! Με τις υγείες σας "τζόβενα"...
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Όσον αφορά τις ακρίδες και τα σταμναγκάθια παντρέψου και νοικοκυρέψου και εσύ σαν τον William να δεις τη γλύκα :)
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
O καθένας μας είναι ενήλικας και αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεων του. Καλομελέτα Joe...
Ο χρήστης William Dalton είπε…
Άγιε ηγούμενε, πρόσεχε τί γράφεις, νομίζω ότι το τραπεζάκι του x-box ήδη μετονομάσθηκε σε παπουτσοθήκη αρ.4
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Όχι μόνο το τραπεζάκι... Όλο το xbox room. Υπόγειο και πάλι Υπόγειο :)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
...Το υπόγειο είναι γεμάτο από τα περιοδικά τα οποία υπήρχαν στο υποτιθέμενο xbox room και τωρινό shoe room...οπότε αγαπητέ κύριε Joe δε νομίζω να σας κάνει το υπόγειο.... ;-)
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Για αυτό ακριβώς μας κάνει. Όλη μέρα θα παίζουμε xbox και θα διαβάζουμε τα περιοδικά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια