Ένας θρησκόληπτος πριγκηπικός βάτραχος...

Ήταν να μην φύγει ο Δώνης... Από το ξημέρωμα της Δευτέρας, όλοι οι φίλοι της ΑΕΚ και όχι μόνο, περιμένουν με αγωνία να μάθουν το νέο προπονητή της Ένωσης. Ο λόγος βέβαια, είναι ότι ένας από τους βασικότερους υποψηφίους είναι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Πρίγκηπας για τους υποστηρικτές, βάτραχος για τους επικριτές. Κύριος αντίπαλος του Σερβοέλληνα τεχνικού είναι το παιδί της εκκλησίας, ο γνωστός με το προσωνύμιο "Πάτερ", κατά κόσμον Νίκος Κωστένογλου.

Προσωπικά, ποσώς με ενδιαφέρει ποιος θα καθήσει στην "ηλεκτρική καρέκλα" της ΑΕΚ, αλλά με το που έμαθα τους δύο επικρατέστερους, με πλημμύρισαν εικόνες. Εικόνες από τις οικείες των δύο πρώην (και ίσως νυν) προπονητών της ΑΕΚ. Και ενώ οι φίλοι του δικεφαλου είναι στην... τσίτα, σκέφτομαι σε "παράλληλη σύνδεση" που θα έλεγαν και στην τηλεόραση τι επικρατεί στα σπίτια των Κωστένογλου και Μπάγεβιτς.

Η ησυχία, που συνήθως κυριεύει την απομακρυσμένη οικεία στα Βόρεια Προάστεια, τις τελευταίες μέρες απουσιάζει. Ακούγονται παντού ψίθυροι ενθουσιασμού από τον περίγυρο, όμως ο "Πάτερ" παραμένει πράος, ήρεμος και καλοσυνάτος. Απλώς το τίμιο παιδί από την Καβάλα, αύξησε τον αριθμό και την διάρκεια των προσευχών του, μήπως και ο Πανάγαθος του χαρίσει μια ακόμα ευκαιρία στον πάγκο της πολυαγαπημένης του ΑΕΚ. Το στερεοφωνικό παίζει dolby surround ό,τι ψαλμωδία υπάρχει σε αυτό το ηθικό σπιτικό και η κυρία Κωστένογλου θυμιατίζει επί 24ώρου βάσεως όλους τους χώρους του σπιτιού και τα πέριξ. Η νέα παραλαβή με τα πιο... trendy κομποσκίνια από το Άγιο Όρος έχει έρθει, ο Πάτερ-Νίκος ήδη τα μοίρασε σε όλον τον Διόνυσο και ανά ώρα, πέφτει στα γόνατα και προσεύχεται επί 15 λεπτά. Προσεύχεται για να φωτίσει ο Θεός τη διοίκηση της ΑΕΚ και να τον προσλάβουν, προσεύχεται για να μπορέσει με τη δύναμη Του να φέρει εις πέρας τη δύσκολη αποστολή του, προσεύχεται ο Μεγαλοδύναμος να έχει καλά την ΑΕΚ. Προσεύχεται ακόμα για το λαό της Ένωσης, για τους παίκτες της, για το ελληνικό ποδόσφαιρο, για τη διαιτησία, τα φτωχά και πεινασμένα παιδάκια, την οικονομική κρίση, την τιμή του πετρελαίου και για οτιδήποτε χρήζει την βοήθεια του Πανάγαθου τελοσπάντων! Πριν πει το "αμήν" ο Όσιος Νικόλας... επισημαίνει στην προσευχή του, ότι κι αν ακόμα δεν κριθεί ως ο κατάλληλος για αντιαταστάτης του Δώνη, αύτος δεν θα κρατήσει σε κανέναν κακία, αρκεί ό,τι γίνει, να γίνει για τον καλό της ΑΕΚ και της ανθρωπότητας. Άλλωστε ο καλοκάγαθος Κωστένογλου, δεν θα χάσει ποτέ μα ποτέ την πίστη του.

Την ίδια ώρα, λίγα χιλιόμετρα πιο κει, επίσης στα Βόρεια Προάστεια, ένα ακόμα ήσυχο σπίτι έχει αναστατωθεί. Και μόνο η είδηση πως ο... πρίγκηπας του Νερέτβα είναι το φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, είναι αρκετή για να γίνει ανακαίνιση και να αρχίσει όλο το υπηρετικό προσωπικό τις εργασίες. Τα σαρδόνια χαμόγελα δεν έλειψαν από τα προσφιλή πρόσωπα των κοντινών ανθρώπων του Ντούσαν Μπάγεβιτς, όπως ασφαλώς και από αυτά των Μελέτη Περσία και Δημήτρη Μπουρουτζίκα. Ήρθε πλέον η δικαίωση μετά από τόσα χρόνια. Οι... αχάριστοι είδαν και απόειδαν και τελικά αναγνώρισαν ότι μόνο ο Σερβοέλληνας μπορεί να βγάλει την αγαπημένη τους ομάδα από την κρίση. Τότε τον έβριζαν αισχρά, τώρα θα τον παρακαλούν.

Τα κουστούμια του Ντούσκο, στέλνονται τάχιστα στο καθαριστήριο και οι φωτογραφίες του πλέον πολυσυζητημένου τεχνικού στο ελληνικό ποδόσφαιρο με το δικέφαλο στο στήθος, ξανατοποθετήθηκαν εκεί που τους έπρεπε. Οι άδειες θέσεις στα κομοδίνα, τους μπουφέδες και τα τραπέζια καλύφθηκαν με τις φωτογραφίες του Ντούσαν στα κιτρινόμαυρα και τα μοναχικά καρφιά επιτέλους φάνηκαν χρήσιμα στα κάδρα που απεικόνιζαν τις απονομές του... Πρίγκηπα, τα οποία ξεθάφτηκαν και έδωσαν χρώμα στους τοίχους. Τώρα πλέον τρία πράγματα απέμεναν και ήταν απαραιτήτως αναγκαία να συμβούν. Οι άνθρωποι του, θα έπρεπε να αγοράσουν όλα τα CD της Στανίση που κυκλοφορούσαν, να πάρουν σβάρνα όλα τα παιχνιδάδικα και να αποκτήσουν άπαντες τους "Κέρμιτ" (έτσι ώστε το συμπαθητικό καρτούν να αποτελέσει συλλεκτικό αντικείμενο) και ότιδήποτε έχει σχέση με βάτραχο και τρίτον θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα ο σταυλίτης. Το άσπρο άλογο, που εδώ και χρόνια είχε αγοραστεί για την ημέρα της μεγάλης επιστροφής, ήρθε η ώρα να ξεπληρώσει τα χρήματ απου κόστισε. Πρέπει άμεσα να πλυθεί, να χτενιστεί, να του φορεθούν τα πιο γυαλιστερά πέταλα και η πλεόν καλόγουστη και αναπαυτική σέλα και να οδηγήσει τον "εκλεκτό" εκεί που του αρμόζει, στον προπονητικό θώκο του! Σε αντίθεση με τον "Πάτερ-Νικόλα", αν τελικά ο Μπάγεβιτς δεν είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, τότε το ραγισμένο γυαλί θα σπάσει και εκτός από τις πίκρες και τις κατάρες που θα ακουστούν από την πλευρά του Σερβοέλληνα, κάποιοι δικοί του θα "κλαίνε" τα λεφτά που... έσπρωξαν -πριν από λίγα χρόνια - για το άσπρο άλογο!!!

Σχόλια

Ο χρήστης William Dalton είπε…
Εν τω μεταξύ στο καμαράκι το τραγούδι που παίζει είναι το :"Για τις παλιές αγάπες μη μιλάς". Για το άσπρο άλογο, "αγαπούλα" θα τα πούμε όταν ανάψω το πούρο.

Μάκης
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Υπάρχει και δεύτερο τραγούδι που παίζει τις... μεγάλες ώρες στο καμαράκι: "Επιστροφές, καταστροφές" και το volume ανεβαίνει επικίνδυνα στον στίχο "κάθε που γύριζα, τα πανηγύριζα...".
Οσο για το πούρο, θα αποφύγω να τοποθετηθώ, γιατί δεν θέλω να δω καμιά μπετονιέρα τον ΤΙΤΑΝ κάτω από το σπίτι μου!
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Υπάρχει και δεύτερο τραγούδι που παίζει τις... μεγάλες ώρες στο καμαράκι: "Επιστροφές, καταστροφές" και το volume ανεβαίνει επικίνδυνα στον στίχο "κάθε που γύριζα, τα πανηγύριζα...".
Οσο για το πούρο, θα αποφύγω να τοποθετηθώ, γιατί δεν θέλω να δω καμιά μπετονιέρα τον ΤΙΤΑΝ κάτω από το σπίτι μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια