Λίγο πριν τις κάλπες


Τελικά ο Γ. Παπανδρέου δεν ενέδωσε κι έτσι δε θα έχουμε νωπό debate. Τι λύσσα είναι αυτή που τους έχει πιάσει στη Ρηγίλλης με τα νωπά προϊόντα είναι κάτι που δεν μπορεί κανείς να καταλάβει. Αφού ζήτησαν νωπή εντολή για να παγώσουν τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων ( τους οποίους είχαν ήδη παγώσει από το 2008), βάλθηκαν να μας δείξουν πώς κερδίζονται οι μάχες. Έτσι, ο πρωθυπουργός της χώρας βρέθηκε κάθιδρος να λύνει έναν τερατώδη τριγωνικό κόμπο γραβάτας και να κουνάει τα χέρια μπροστά σε ένα αλαλάζον πλήθος από νέους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται την πολιτική όπως το ποδόσφαιρο. Αν προσπαθήσουν πολύ και παλέψουν θα γυρίσουν το αποτέλεσμα. Είναι κουραστικό ( για κάποιον που ιδεολογικά θα μπορούσε να είναι κοντά τους είναι και λυπηρό) να βλέπεις τόση αφέλεια μαζεμένη. Όσο και να προσπαθήσεις, να ιδρώσεις τη φανέλλα και να κάνεις μαγικά, οι ψήφοι σου μετράνε όσο και των υπολοίπων. Εκτός αν πιστεύεις ότι είσαι τόσο ευφυέστερος ημών ώστε να μας πείσεις να σε ψηφίσουμε. Για να προλάβω τους καλούς πολιτικάντηδες, ξέρω ότι τα κόμματα δίνουν μάχες όχι για να ξεγελάσουν το λαό, αλλά για να
μεταλαμπαδεύσουν τα τόσο εξειδικευμένα και δυσνόητα προϊόντα κοπιαστικής σκέψης με απώτερο στόχο το κοινό καλό. Γι' αυτό και πολύ θα ήθελα να ακούσω τα επιχειρήματα ενός φιλελευθέρου κόμματος πάνω στο παράδοξο να ζητάς από ένα συνεπή πολίτη να σου εμπιστευθεί τη διαφορά από το πάγωμα του πενιχρού μισθού του, για να αντιμετωπίσεις μία κρίση που επιτείνεται από τη δική σου ομολογημένη αδυναμία να εισπράξεις τα δέοντα από τους ασυνεπείς.
Όμως σα να μην έφθανε αυτό, στη Ν.Δ. αποφάσισαν να κερδίσουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. χρησιμοποιώντας κάθε μέσον. Ήταν σαν είχαν αλλάξει οι εποχές και οι ταυτότητες. Ένας πρώην διπλωμάτης καριέρας απευθυνόταν με περισσή αυθάδεια και αγένεια στον πρώην ΥΠ.ΕΞ. και υποψήφιο πρωθυπουργό λες και τον καλούσε έξω από το κλαμπ της παραλιακής να παίξουν μπουνιές κι εκείνος κρυβόταν. Είναι λυπηρό ότι κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έπεσε στην παγίδα αυτών των επιχειρημάτων Μάλιστα έκλεισε την προεκλογική περίοδο με ένα άλλο παράδοξο. Καθημερινώς εγκαλούσε τον κ. Παπανδρέου για το ότι δεν έδωσε συνέντευξη σε δημοσιογράφους, όπως εκείνος. Λησμονούσε όμως ότι πλείστοι εξ ' αυτών εργάζονται σε μέσα τα οποία ελέγχονται από αυτούς για τους οποίους ελέχθη η περίφημη φράση στου Μπαϊρακτάρη. Το θέμα δηλαδή ήταν να ζορισθεί ο κ. Παπανδρέου από τους "υπαλλήλους της διαπλοκής" (αξιολογότατοι όλοι τους, γι' αυτό και τα εισαγωγικά) και να υποπέσει σε λάθος; Ευτυχώς δηλαδή που εκείνος ο νόμος περί βασικού μετόχου επεστράφη από τις Βρυξέλλες με την ένδειξη " Λάθος διεύθυνση-Δοκιμάστε Ροβανιέμι".
Όχι βέβαια ότι οι νεοδημοκράτες είχαν άδικο ως προς την παρατήρηση. Όντως, ο αρχηγός του ΠΑ.ΣΟ.Κ. απέφευγε τις κακοτοπιές. Ένα μήνα τώρα, δεν απάντησε σε συγκεκριμένη ερώτηση ακόμη κι αν αυτή είχε να κάνει με ιδέες τις οποίες ο ίδιος λάνσαρε ως διαφορετικές από τις συνηθισμένες. Η πράσινη ανάπτυξη για παράδειγμα. Τί μέρος του πληθυσμού περιλαμβάνει; Τί κόστος έχει; (όπως θα ρωτούσε κι ο Joe). Πότε θα αρχίσει να αποδίδει κέρδη για τους απασχολούμενους και "πράσινες θέσεις εργασίας" για τη δοκιμαζόμενη από την ανεργία νεολαία της υπαίθρου; Αν λοιπόν δεν μπορείς να μας απαντήσεις σε αυτά, πως ξέρω ότι δε θα ρίξεις μια κλεφτή μάτια και θα δεχθείς χωρίς δεύτερη σκέψη ένα σχέδιο Ανάν που θα σου δίνει εσένα την ησυχία σου και σε μας εφιάλτες;
Το πραγματικό, λοιπόν στοίχημα για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν είναι αν ο Γ. Παπανδρέου αποδειχθεί καλός πρωθυπουργός. Είναι αν οι 50 άνθρωποι που έχει γύρω του, είναι τόσο σοβαροί όσο δείχνουν. Ας ελπίζει λοιπόν σε αυτό κι ας μην προσπαθήσει να ανταγωνισθεί τον Κ. Καραμανλή σε ενδελεχή γνώση των πάντων. Γιατί το σωστό να λέγεται. Είναι σπάνιο να έχεις πρωθυπουργό ικανό να σου απαντήσει σε ερωτήματα για κάθε ασήμαντη πτυχή του κυβερνητικού έργου και είναι κρίμα για τη χώρα να μένει αναξιοποίητο αυτό το σπάνιο χάρισμα λόγω έλλειψης ικανών στελεχών.
Όλα αυτά βέβαια υπό την αίρεση ότι θα επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά. Γιατί δημοσκοπήσεις εμείς δεν έχουμε, ούτε θέλουμε να μπλέξουμε με όσους ψήφισαν έναν νόμο που δέχεται ως δεδομένη τη βλακεία των πολιτών και τους προστατεύει από την ενημέρωση. Θα ήταν ενδιαφέρον όμως να μας δώσουν και τον ορισμό της δημοσκόπησης Γιατί αν εγώ έχω 10 φίλους και τους ρωτήσω τί θα ψηφίσουν, να απαγορεύεται να το δημοσιεύσω; Ή το πρόβλημα δημιουργείται αν έχω 1000; Το πόσο κοινωνικός είμαι θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών; Ή μήπως το αν έχω στοιχειώδεις γνώσεις στρωματοποιημένης δειγματοληψίας; Και μιας και αναφέρομαι στο αγαπημένο χόμπυ όλων των Ελλήνων πολιτικών, την ανούσια νομοθεσία, έχω και μια πρόταση για την πάταξη της τρομοκρατίας Να απαγορευθεί η πώληση κατσαρολών. Η κα Λ. Κατσέλη έχει 25' χρόνο στη διάθεσή της για να τοποθετηθεί. Μετά θα το πω στον κ. Κουμουτσάκο...
Αντί επιλόγου μια διευκρίνηση. Όσοι γνωστοί, φίλοι και συγγενείς σκοπεύετε να ψάξετε στο διαδίκτυο τα αποτελέσματα του εκλογικού κέντρου στο οποίο ψηφίζει ο William, μην μπείτε στον κόπο. Για πρώτη και τελευταία φορά ο William δε θα ψηφίσει με βάση το τί πιστεύει ως συμφέρον του τόπου. Υποκύπτει στη λογική που επικρατεί στον πολύ κόσμο και τον περίγυρό του και βάζει το σταυρό πάνω από το ψηφοδέλτιο. Δε θα ξανασυμβεί.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μην απολογείσαι φίλε που θα ψηφίσεις ΝΔ και Κώστα Χατζηδάκη...πολύ δεξιοί που ντρέπονται για τη ΝΔ το κάνουν αυτό..δικαιολογούν τη ψήφο τους επικαλούμενοι το σταυρό..
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Ο William ψηφίζει στην Α' Αθήνας... Αν θέλετε κάνω και διαφήμιση στη ψήφο του :)
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Επίσης δεν είναι δεξιός είναι ακραίος φιλελεύθερος στην οικονομία
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Και επίσης εγώ αυτό "για πρώτη και τελευταία φορά" δεν θα το έδενα κόμπο...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κρίμα χάνει σταυρό ο Χατζηδάκης. Aπό πότε όμως οι ακραίοι φιλελεύθεροι στην οικονομία δεν περιλαμβάνονται στους δεξιούς;Πάντως ότι ντρέπεται που θα ψηφίσει ΝΔ μάλλον είναι αλήθεια τελικά
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Μην αγχώνεσαι για το Χατζηδάκη θα τον ψηφίσω εγώ :) Όσο για το δεξιός και αριστερός είναι ιδεολογική τοποθέτηση που με την κατάρρευση του σιδηρούν παραπετάσματος έχει ατονήσει. Ο William δεν είναι δεξιός με τη παραδοσιακή έννοια του όρου είναι νέο δεξιός φιλελεύθερος με σοβαρό πρόβλημα ένταξης της ιδεολογίας του. Είναι ένας Ανδρέας Ανδριανόπουλος εγκλωβισμένος σε ένα blogger...
Ο χρήστης Averell Dalton είπε…
Γουλιέλμε, τα σέβη μου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ντροπή william!!!! πως μπόρεσες...!!! ακόμη μια φορά ΝΔ!!! αντέχεις βρε τον Κωστάκη ακόμα 4 χρόνια;;;;...εμ γιαυτο η ΔΡΑΣΗ σας ξεφτιλίστηκε στις ευρωεκλογές....τέτοια μυαλά κουβαλάτε!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δραματικές ανατροπές την τελευταία στιγμή: η ψήφος του William μεταβάλλει το εκλογικό αποτέλεσμα!!! Αυτοδύναμη η ΝΔ!!!! Ο William διορίζεται σύμβουλος του πρωθυπουργού και παίζουν πλέον μαζί playstation στη Ραφήνα. Κατόπιν αυτών o Joe προσχωρεί στο ΠΑΣΟΚ, και αναλαμβάνει την ηγεσία του (δεδομένης της παραίτησης του ΓΑΠ και του θανάτου του Βενιζέλου από πνιγμό..λόγω της χαράς του για τη νέα ήττα του εσωκομματικού του αντιπάλου!!!). O Averell υποβάλλει τα σέβη του στο νέο πρωθυπουργικό σύμβουλο William που μετονομάζεται σεΒρυσόπουλο, μετά από υπόδειξη του πνευματικού του Εσχραίμ! Το blog των Daltons το αναλαμβάνει πλέον ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος...και το μετονομάζει σε Andreas Politics...



Και μετά ξύπνησα...Με το Γιώργο..πρωθυπουργό!!! Έρχονται οι πρασινοφρουροί! Oh my God...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καληνύχτα Κωστάκη....!!


Ας ελπίσουμε η συντηρητική παράταξη να σοβαρευτεί κάποια στιγμή...Και να σκεφτεί όχι με όρους ποσοσφαιρικούς όπως έκανε ο αρχηγός της και τα περισσότερα από τα στελέχη της τόσα χρόνια...αλλά με όρους πολιτικής

ΥΓ. Είναι ώρα και για σένα Joe, επειδή έχεις τα προσόντα, να κάνεις την υπέρβασή σου...η παράταξή σου δεν έχει ανάγκη ανθρώπων που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα αλλά σκεπτόμενων ανθρώπων που ξέρουν να μιλούν ουσιαστικα για την πολιτική και να τοποθετούνται κριτικά ..και συ έχεις τα προσόντα γιαυτό.
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Με τιμά το σχόλιο σου αναμφισβήτητα. Η παράταξη μου έχει ανάγκη από αυτοκριτική πάνω από όλα. Να αποφασίσει και να καταλήξει σε πρώτη φάση αν οι ιδέες της αποδοκιμάστηκαν ή τα πρόσωπα της.

Όταν κατανοήσει και καταλήξει σε αυτό να δει πως μπορεί να το διορθώσει. Προς το παρόν αναζητεί τον ή την ηγέτη της επόμενης μέρας. Οπότε έχουμε δρόμο και να πούμε και να γράψουμε.
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Με τιμά το σχόλιο σου αναμφισβήτητα. Η παράταξη μου έχει ανάγκη από αυτοκριτική πάνω από όλα. Να αποφασίσει και να καταλήξει σε πρώτη φάση αν οι ιδέες της αποδοκιμάστηκαν ή τα πρόσωπα της.

Όταν κατανοήσει και καταλήξει σε αυτό να δει πως μπορεί να το διορθώσει. Προς το παρόν αναζητεί τον ή την ηγέτη της επόμενης μέρας. Οπότε έχουμε δρόμο και να πούμε και να γράψουμε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια