Το ημερολόγιο του Ανδρέα

Αγαπητό μου ημερολόγιο, ο Οκτώβρης ήταν πάντα ο μήνας μου. Αυτή τη φορά όμως, ούτε εγώ δεν το πίστευα. Ο Γιώργος πρωθυπουργός με 10% διαφορά από τη Ν.Δ.!!! Εδώ στο Καθαρτήριο το κάψαμε εκείνο το βράδυ. Όμως η μεγαλύτερη απόλαυση, ήταν η ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου. Εκεί δάκρυσα. Όσο κι αν το παραμελούσα, αυτό το παιδί πάντα έπαιρνε πράγματα από εμένα.

Υπουργός εθνικής αμύνης ο Μπένι, χωρίς να χειρίζεται ούτε τα εξοπλιστικά;Πριν δύο χρόνια του χαρίστηκε, αλλά η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Ας κάνει τώρα τον επίσημο στις παρελάσεις.

Ωραία τα πηγε και με τον Ανδρέα το Λοβέρδο. Θες να γίνεις παράγοντας στο κόμμα; Πιάσε ένα δύσκολο πόστο πρώτα και μετά το παίζεις υπαρχηγός του δελφίνου. Βέβαια για να πω την αλήθεια εγώ το Λοβέρδο το συμπαθώ. Δέκα χρόνια μεγαλύτερος να ήταν και θα τον είχα βάλει στην παρέα με τον Κατσιφάρα και το Λιβάνη. Άσε που ο "συνιδρυτής" δε θα έβλεπε πρωθυπουργία ποτέ του.

Είπα πρωθυπουργός και θυμήθηκα τον Πάγκαλο. Ο Γιώργος τελικά είναι πονηρός. Βρήκε το σωστό παιδονόμο για την παιδική χαρά που έστησε κι ο Θοδωρής κατάφερε επιτέλους να διοικήσει. Βέβαια η Ρίτα δε θα δεχόταν ποτέ να μπει δεύτερο όνομα στη μαρκίζα πίσω από την Πωλίνα στο Καν Καν, αλλά φαίνεται ότι οι εποχές έχουν αλλάξει.

Ουίσκι με μέλι σε χαμηλό ποτήρι και συνεχίζω. Είμαι σίγουρος ότι ο Γιώργης ο Κατσιφάρας του είπε ότι παλιά σε κάθε υπουργικό γραφείο είχαμε κι από μια γυναίκα. Όχι όμως ως υπουργό. Γιε μου, όταν θα έρθουν τα δύσκολα τί θα κάνεις; Κάθε υπουργικό συμβούλιο θα έχει κι από ένα ξεμάλλιασμα. Εντάξει με τη Λούκα και την Άννα. Είναι πολλά χρόνια και είναι μαθημένες. Άντε να δεχθώ και τις δύο που έβαλες στο Υγείας. Οι άλλες όμως που είναι και νόστιμες; Θα πάει η Μπατζελή να μιλήσει με τους αγρότες στην εθνική οδό; Δώσε καλύτερα ένα κουβούκλιο εκεί που είναι τα νέα διόδια στον Καρχιμάκη να κάθεται συνέχεια εκεί να τους περιμένει. Για την Μπιρμπίλη δε λέω τίποτα. Ρώτησα το Μαρούδα αν έχει ακούσει τίποτα πονηρό και μου είπε ότι δεν υπάρχει τίποτα. Κρίμα! Στα χρόνια μας αν γνώριζες κάποια, δε σκεπτόσουν να την κάνεις υπουργό (εντάξει μπορεί και να την έκανες αλλά και πάλι ...). Συμπαθητική μου φαίνεται πάντως.

Όμως αγαπητό μου ημερολόγιο, το παιδί έδειξε ότι διαθέτει στυλ με το υπουργείο πολιτισμού και την Άντζελα Γκερέκου. Σκεπτόμουν ότι αν τη συναντούσε ποτέ ο Τζακ Λανγκ, θα ήταν ικανός να στέλνει πέντε μήνες το χρόνο τον πύργο του Άιφελ στη Μύκονο. Όσο για αυτό τον Ιταλό, τον Μπερλουσκόνι, θα έπαιρνε και το πολιτισμού στη χώρα του. Όμως αυτά είναι πολύ λαμπερά για τα γούστα μου. Στο Υπουργείο Εσωτερικών έβαλε τη σφραγίδα της κυβέρνησης. Εδώ είναι Ελλάδα και κυβερνά ο γιος του Αντρέα. Με τα τακούνια της, τα σέα της, τα μέα της η Υφυπουργός με έδρα τη Θεσσαλονίκη με κάνει να υποκλίνομαι. Τόσα χρόνια ποτέ δε σκέφθηκα να βρω μια τέτοια και να τη στείλω να αντικαταστήσει το Μακεδονίας-Θράκης. Τουλάχιστον όταν θα ρώταγε η Μαργαρίτα, δε θα χρειαζόταν να λέω ψέμματα για το πού είμαι. "Συνάντηση εργασίας με θέμα τη Βόρεια Ελλάδα".

Όπως και να' χει μπράβο στο Γιώργο. Μου θύμισε εμάς το '81. Μια παρέα που κατάφερε να κερδίσει το σύστημα. Και η παρέα του είναι καλή. Ο Ραγκούσης, ο Παπακωνσταντίνου, ο Παμπούκης, ο Γερουλάνος, η Μπιρμπίλη και η Μπατζέλη και μοιάζουν ικανοί και σίγουρα δε θα προδώσουν την εμπιστοσύνη του. Ένα μόνο με χαλάει. Δεν είναι καθηγητής πανεπιστημίου ούτε κολλητός από το κολλέγιο, όμως ο Κώστας ο Σκανδαλίδης δεν είναι για να τον σνομπάρεις. Αν είναι αυτό τότε μάλλον φταίει η Μαργαρίτα κι εγώ που δεν προσπάθησα ποτέ να αποτρέψω το γιο μου από το να γίνει ένας δυτικός γιάπης που κοιτάει μόνο τα βιογραφικά.

Τέλειώνω με τη συνάντηση που είχα προχθές. Ήρθε από πάνω ο Καραμανλής να δούμε μαζί τα αποτελέσματα και θυμήθηκε μια προφητεία για τη φαμίλια του, που του είχε δώσει μια γρια όταν ήταν πιτσιρικάς στο Κιουπκόι. " Από κηπουρός, αρχηγός. Από αρχηγός, εξόριστος. Από εξόριστος, σωτήρας".

Οκτωβρίου

Δευ

Τρί

Τετ

Πέμ

Παρ

Σάβ

Κυρ

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Phases of the moon: 4:F 11:3Q 18:N 26:1Q

10:Πρώτη μέρα του μήνα-να θυμηθώ να γράψω ημερολόγιο

28: Το Όχι / The Ochi day (και στη β’ επίσημη γλώσσα κατά την νέα υπουργό παιδείας)


Σχόλια

Ο χρήστης Averell Dalton είπε…
Λέω να προχωρήσω λίγο τις σκέψεις τού... Ανδρέα πάνω στην νέα μας κυβέρνηση.

Το σαφές είναι ότι ο Γιώργος προσπάθησε να παίξει σε επίπεδο συμβολισμών. Έστειλε μήνυμα και εντός τού κόμματος, με τον τρόπο με τον οποίο "χειρίσθηκε" τους αντιφρονούντες που... υπουργοποίησε, και προς τον κόσμο - ανανέωση σε πρόσωπα, ικανοποίηση τού "λαϊκού" αιτήματος για αυτόνομο Υπουργείο Περιβάλλοντος κ.ο.κ.. Το ζήτημα είναι, ότι κρύβουν μηνύματα και οι παρενθέσεις, τα αποσιωπητικά τού νέου σχήματος. Έτσι,

- αν όντως θες να σηκώσεις τα μανίκια και να πιάσεις δουλειά από την πρώτη μέρα, δεν αλλάζεις συθέμελα το οργανόγραμμα τού κράτους πριν καλά-καλά κυβερνήσεις. Μ' όλη την καλή διάθεση απέναντι στον σχεδιασμό, είναι άγνωστο το πότε προϊστάμενοι και υφιστάμενοι στα Υπουργεία θα ξεμπλέξουν τα... μπούτια τους και θα βρουν βηματισμό.

- Προστασία τού Πολίτη, Διά Βίου Μάθηση, Ανταγωνιστικότητα, Εργασία και Κοινωνική Ασφάλιση, Διαφάνεια και Ανθρώπινα Δικαιώματα. Το newspeak τού πρωθυπουργού θα εντυπωσίαζε και τον Orwell. Δυστυχώς για τον Γιώργο, η Μαρία δεν τσίμπησε.

- Όταν αρχίσουν να αναρτώνται οι υπογραφές των υπουργών στο Διαδίκτυο, θα απαλειφθεί ο όρος "Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση" από τον τίτλο τού Εσωτερικών; Μήπως αρχίσουμε να αντικαθιστούμε υφυπουργεία με Διαρκείς Επιτροπές Παρακολούθησης Εφαρμογής των Εξαγγελιών; Αν επιτύχουμε αποκέντρωση στον βαθμό να ερημώσει η Αθήνα, θα το σβήσουμε κι αυτό από το τίτλο; Τι ακολουθεί μετά; Θα διαγράφουμε ένα-ένα τα Υπουργεία που επιτυγχάνουν την αποστολή τους; (Και, τέλος πάντων, όταν εξαγγέλλεις κάτι, γιατί δεν το κάνεις απλά, χωρίς φανφάρες;)

- Υψηλής ευφυίας (όχι πρωθυπουργικής, υποπτεύομαι) η κατάργηση τού Μακεδονίας-Θράκης και τού Νησιωτικής Πολιτικής. Υποκλίνομαι. Με τον νέο σχεδιασμό, η βαρύτητα που δίνεται στην ανάπτυξη τής περιφέρειας είναι, στην πραγματικότητα, μεγαλύτερη.

- Οι συμπαθούντες λένε ότι ο Γιώργος κράτησε ο ίδιος το Εξωτερικών εν όψει του κρίσιμου ευρωπαϊκού ραντεβού τού Δεκέμβρη. Να σημαίνει αυτό ότι από του χρόνου θα ορκίσει άλλον στην θέση του; Όπως και να 'χει, αυτήν την στιγμή το υπουργείο, αν δεν μπορεί να θεωρηθεί ακέφαλο, πάντως διοικείται από ανθρώπους έτοιμους να συνεχίσουν το λαμπρό πασοκικό παρελθόν στον διπλωματικό τομέα.
Ο χρήστης Averell Dalton είπε…
- Το σχήμα των μόλις δεκατεσσάρων υπουργείων φαίνεται ευέλικτο. Πόσον ευέλικτη θ' αποδειχθεί η διοίκηση των δύο υπερυπουργείων (Οικονομίας και Υποδομών) είναι αλλουνού παπά τροπάρι. Ακόμη κι αν σκοπός είναι να γίνει ορθότερη διαχείριση κονδυλίων και άσκηση πολιτικής, θα πρέπει να προσευχόμαστε ότι Κατσέλη και Ρέππας δεν θα χάσουν την μπάλα, ή δεν θα (δια)φθαρούν. Αλλοιώς, η κυβέρνηση θα χάσει τις ατμομηχανές της.

- Τι ακριβώς θα κάνουν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος; Γιατί (καλοί οι συμβολισμοί, αλλά) με δηλωμένη την πρόθεση να είναι το Υποδομών το αποκλειστικώς υπεύθυνο για τα έργα στην χώρα, διαφαίνεται ο κίνδυνος το νέο Υπουργείο να μην κάνει τίποτε άλλο από το να διατυπώνει ευχολόγια. Εκτός αν δοθεί στο Περιβάλλοντος δικαίωμα βέτο στις αποφάσεις άλλων υπουργείων, εκτός αν του δοθούν συγκεκριμένες αρμοδιότητες στον σχεδιασμό τής ενεργειακής αυτάρκειας τής χώρας, ή εκτός αν η Μπιρμπίλη ανέβει σ' ένα διαστημόπλοιο και ψεκάζει με σπρέι όζοντος την τρύπα για να κλείσει, η Ελλάς μόλις απέκτησε το πρώτο της Υπουργείο-Παρατηρητήριο.

- Το περιβάλλον το προσέχουμε στο Πα.Σο.Κ.. Την ναυτιλία και τον τουρισμό όχι; Δεν χωρούν οι μέχρι πρότινος πυλώνες τής οικονομίας στο κάδρο τής πράσινης ανάπτυξης; Η απορρόφηση των αντίστοιχων υπουργείων από άλλα σημαίνει, αμέσως-αμέσως, διαφοροποίηση στην κατανομή των κονδυλίων στον επερχόμενο προϋπολογισμό. Άρα και διαφορετική αναπτυξιακή στρατηγική; Ο Averell εκφράζει ανοικτά την ανησυχία του. Κι εύχεται ολόψυχα, αν είναι να προκύψει κάτι από την συγχώνευση Πολιτισμού-Τουρισμού, να μην είναι ξανθιές με μπικίνι να κάνουν τις ξεναγήσεις στην Ακρόπολη.

- Αμετακίνητα τα θρησκεύματα από την Παιδεία. Θεωρήσαμε, προφανώς, ότι τα πολλά μηνύματα θα έπεφταν βαριά...

Κατά τα άλλα, η Νέα Διακυβέρνηση είναι ήδη εδώ. Τα υπουργικά συμβούλια μπαίνουν στην εποχή τού ριάλιτυ, τα "σηκωμένα μανίκια" υπερθεματίζουν στα πρωινάδικα, μας εξουσιάζουν αντιεξουσιαστές. Κι από την Τετάρτη οι Daltons μετρούν 100 ημέρες, και περιμένουν πέντε νομοσχέδια.
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Εσένα μόνο αυτά σε πείραξαν; Οι επικοινωνιακές φανφάρες του τύπου μαζεύουμε βιογραφικά για Γενικούς Γραμματείς τα οποία θα αξιολογήσουν δύο βαριά κομματικά στελέχη χωρίς ξεκάθαρα κριτήρια;
Το νέο δίκαιο κράτος είναι η απαίτηση της Υπουργού Υγείας να παραιτηθούν όλοι οι Διοικητές και Υποδιοικητές των Υπηρεσιών Υγείας; Αν ήταν δίκαιο και αξιοκρατικό θα ζητούσε τα βιογραφικά τους και την αναφορά προόδου τους και μετά θα έπαιρνε απόφαση για τους ποιους θα "παραιτήσει".

Καλές οι επικοινωνιακές φανφάρες στις πράξεις το πράγμα χωλαίνει ήδη. Δεν με εκπλήσσει ομολογώ άλλωστε ανέκαθεν στο ΠΑΣΟΚ ήταν καλοί στα ψέμματα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ενω οι νεοδημοκράτες που υποστηρίζεις Joe ήταν καλοί στις αλήθειες!!!!....έλεος πια...παρωπίδες μέχρι τέλους..άντε..βάλτε τη Ντόρα αρχηγό...που ειναι "καθαρή" πολιτικός..μήπως και σταματήσει η κατρακύλα
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Το πρόβλημα σου είναι δηλαδή αν έλεγαν και οι άλλοι ψέμματα; Προφανώς οι παρωπίδες είναι αυτές που σου απαγορεύουν να δεις την αλήθεια. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

Άλλωστε η ΝΔ προεκλογικά δεν υποσχέθηκε ανάπτυξη και άλλες πίπες. Υποσχέθηκε δύο πολύ δύσκολα χρόνια μπας και επανέλθει το πράγμα. Το ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε ότι θα τα λύσει όλα σε 100 ημέρες... Προς το παρόν κάνει απλά επικοινωνιακά τρικ.
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Περιμένετε ρε "Κασσάνδρες" να περάσουν οι 100 μέρες και μετά (αν δεν θα έχει γίνει τίποτα) κράξτε με την ησυχία σας! Και γω μαζί σας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν πέρασαν 5 μέρες και έπιασες να μας λες οτι το ΠΑΣΟΚ λέει μονίμως ψέματα...εσύ που υποστήριζεις τη ΝΔ και ό, τι βλακεια μας έλεγε ο Καραμανλής τόσα χρόνια...η ΝΔ σου υποσχέθηκε πολλά ψέμματα τόσο το 2004 όσο και το 2007..μέχρι και προεκλογικά μας παραμύθιαζε δια του φίλου σου Χατζηδάκη περί ελλείματος στο 6%, το οποίο είναι 12%!..και οταν της ξέφυγε πλέον η κατάσταση άρχισε τα περί "δύσκολων ημερών" και τα περί "συμφέροντος του τόπου"...ενώ δεν είχαν καν να πληρώσουν τις συντάξεις...τις παρωπίδες βγάλε φίλε...το ΠΑΣΟΚ δεν υποσχέθηκε να τα λύσει όλα σε 100 μέρες...αλλά ούτε αυτό μπορείς να δεις μέσα στα μπλε γυαλάκια σου. Με τέτοια μυαλά ξευτιλίστηκε το κόμμα σου στις εκλογές
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
ΟΚ ότι πεις. Δεν ξέρω αν το θυμάσαι αλλά πλέον κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ. Οπότε επέτρεψε με να την κρίνω όπως επιθυμώ. Αν εσένα σε καλύπτει δικαίωμα σου. Επειδή οι έτοιμοι από καιρό να κυβερνήσουν προς το παρόν το μόνο που κάνουν είναι επικοινωνιακά γκαλά επέτρεψε μου να λέω αυτά που βλέπω. Άλλωστε εγώ πιστεύω στη δύναμη του κυρίαρχου λαού και στη δυνατότητα μου να ασκώ κριτική σε ότι βλέπω.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προς ανώνυμο: Ρε φίλε, αφού τώρα είστε κυβέρνηση εσύ τι πρόβλημα έχεις; Κάτσε ν'απολαύσεις την κυβέρνηση του Γιωργάκη. Και πριν και τώρα σου φταίνε οι δεξιοί; Αφού το αποτέλεσμα το έκρινε η κάλπη. Ήρθε ο Γιωργάκης να στα λύσει τα προβλήματα σου. Τι γκρινιάζεις; Άντε βγες να πιεις καμια μπύρα, πέστην και σε καμία γκομενίτσα (μην της μιλήσεις για πολιτική γιατί δεν θα σου κάτσει) και περίμενε να σου χαρίσει και τα χρέη σου η τράπεζα. Μπα καούρα αν είναι ο Joe δεξιός!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προς joe: και βέβαια να κρίνεις τη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αλλά βρε φιλαράκο πως να σε πιστέψουμε όταν έκλεινες τα ματάκια σου στα πενταετή χάλια της ΝΔ; τα επικοινωνιακά γκαλά του ΠΑΣΟΚ σε πειράξανε, όταν δεν είχες τίποτα να πεις για τα αντίστοιχα του Ρουσόπουλου και της παρέας του Μαξίμου;;;
Προς ανώνυμο: φιλαράκο αρκεί που ξέρεις εσύ πως πέφτουν οι γκόμενες..εγώ θα τη πιώ τη μπύρα μου, και θα κρίνω τη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως της πρέπει και όταν θα έλθει η ώρα..εσύ περιορίσου να πιείς το καφέ της παρηγοριάς..και ηρέμησε λιγουλάκι..θα σας χρειαστεί άλλωστε με τη Ντορούλα...
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Κάνε το κόπο να διαβάσεις τα κείμενα μας και μετά κρίνε. Έτσι απλά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτά διάβασα και γιαυτό σχολίασα. Αnyway. Καθένας έχει την άποψή του. Απλά..ας βγάλουμε όλοι τα παραταξιακά γυαλιά. Μας βοηθάει να γίνουμε περισσότερο αξιόπιστοι

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια