| William Dalton | Comments ]

Αγαπητό μου ημερολόγιο, ο Οκτώβρης ήταν πάντα ο μήνας μου. Αυτή τη φορά όμως, ούτε εγώ δεν το πίστευα. Ο Γιώργος πρωθυπουργός με 10% διαφορά από τη Ν.Δ.!!! Εδώ στο Καθαρτήριο το κάψαμε εκείνο το βράδυ. Όμως η μεγαλύτερη απόλαυση, ήταν η ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου. Εκεί δάκρυσα. Όσο κι αν το παραμελούσα, αυτό το παιδί πάντα έπαιρνε πράγματα από εμένα.

Υπουργός εθνικής αμύνης ο Μπένι, χωρίς να χειρίζεται ούτε τα εξοπλιστικά;Πριν δύο χρόνια του χαρίστηκε, αλλά η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Ας κάνει τώρα τον επίσημο στις παρελάσεις.

Ωραία τα πηγε και με τον Ανδρέα το Λοβέρδο. Θες να γίνεις παράγοντας στο κόμμα; Πιάσε ένα δύσκολο πόστο πρώτα και μετά το παίζεις υπαρχηγός του δελφίνου. Βέβαια για να πω την αλήθεια εγώ το Λοβέρδο το συμπαθώ. Δέκα χρόνια μεγαλύτερος να ήταν και θα τον είχα βάλει στην παρέα με τον Κατσιφάρα και το Λιβάνη. Άσε που ο "συνιδρυτής" δε θα έβλεπε πρωθυπουργία ποτέ του.

Είπα πρωθυπουργός και θυμήθηκα τον Πάγκαλο. Ο Γιώργος τελικά είναι πονηρός. Βρήκε το σωστό παιδονόμο για την παιδική χαρά που έστησε κι ο Θοδωρής κατάφερε επιτέλους να διοικήσει. Βέβαια η Ρίτα δε θα δεχόταν ποτέ να μπει δεύτερο όνομα στη μαρκίζα πίσω από την Πωλίνα στο Καν Καν, αλλά φαίνεται ότι οι εποχές έχουν αλλάξει.

Ουίσκι με μέλι σε χαμηλό ποτήρι και συνεχίζω. Είμαι σίγουρος ότι ο Γιώργης ο Κατσιφάρας του είπε ότι παλιά σε κάθε υπουργικό γραφείο είχαμε κι από μια γυναίκα. Όχι όμως ως υπουργό. Γιε μου, όταν θα έρθουν τα δύσκολα τί θα κάνεις; Κάθε υπουργικό συμβούλιο θα έχει κι από ένα ξεμάλλιασμα. Εντάξει με τη Λούκα και την Άννα. Είναι πολλά χρόνια και είναι μαθημένες. Άντε να δεχθώ και τις δύο που έβαλες στο Υγείας. Οι άλλες όμως που είναι και νόστιμες; Θα πάει η Μπατζελή να μιλήσει με τους αγρότες στην εθνική οδό; Δώσε καλύτερα ένα κουβούκλιο εκεί που είναι τα νέα διόδια στον Καρχιμάκη να κάθεται συνέχεια εκεί να τους περιμένει. Για την Μπιρμπίλη δε λέω τίποτα. Ρώτησα το Μαρούδα αν έχει ακούσει τίποτα πονηρό και μου είπε ότι δεν υπάρχει τίποτα. Κρίμα! Στα χρόνια μας αν γνώριζες κάποια, δε σκεπτόσουν να την κάνεις υπουργό (εντάξει μπορεί και να την έκανες αλλά και πάλι ...). Συμπαθητική μου φαίνεται πάντως.

Όμως αγαπητό μου ημερολόγιο, το παιδί έδειξε ότι διαθέτει στυλ με το υπουργείο πολιτισμού και την Άντζελα Γκερέκου. Σκεπτόμουν ότι αν τη συναντούσε ποτέ ο Τζακ Λανγκ, θα ήταν ικανός να στέλνει πέντε μήνες το χρόνο τον πύργο του Άιφελ στη Μύκονο. Όσο για αυτό τον Ιταλό, τον Μπερλουσκόνι, θα έπαιρνε και το πολιτισμού στη χώρα του. Όμως αυτά είναι πολύ λαμπερά για τα γούστα μου. Στο Υπουργείο Εσωτερικών έβαλε τη σφραγίδα της κυβέρνησης. Εδώ είναι Ελλάδα και κυβερνά ο γιος του Αντρέα. Με τα τακούνια της, τα σέα της, τα μέα της η Υφυπουργός με έδρα τη Θεσσαλονίκη με κάνει να υποκλίνομαι. Τόσα χρόνια ποτέ δε σκέφθηκα να βρω μια τέτοια και να τη στείλω να αντικαταστήσει το Μακεδονίας-Θράκης. Τουλάχιστον όταν θα ρώταγε η Μαργαρίτα, δε θα χρειαζόταν να λέω ψέμματα για το πού είμαι. "Συνάντηση εργασίας με θέμα τη Βόρεια Ελλάδα".

Όπως και να' χει μπράβο στο Γιώργο. Μου θύμισε εμάς το '81. Μια παρέα που κατάφερε να κερδίσει το σύστημα. Και η παρέα του είναι καλή. Ο Ραγκούσης, ο Παπακωνσταντίνου, ο Παμπούκης, ο Γερουλάνος, η Μπιρμπίλη και η Μπατζέλη και μοιάζουν ικανοί και σίγουρα δε θα προδώσουν την εμπιστοσύνη του. Ένα μόνο με χαλάει. Δεν είναι καθηγητής πανεπιστημίου ούτε κολλητός από το κολλέγιο, όμως ο Κώστας ο Σκανδαλίδης δεν είναι για να τον σνομπάρεις. Αν είναι αυτό τότε μάλλον φταίει η Μαργαρίτα κι εγώ που δεν προσπάθησα ποτέ να αποτρέψω το γιο μου από το να γίνει ένας δυτικός γιάπης που κοιτάει μόνο τα βιογραφικά.

Τέλειώνω με τη συνάντηση που είχα προχθές. Ήρθε από πάνω ο Καραμανλής να δούμε μαζί τα αποτελέσματα και θυμήθηκε μια προφητεία για τη φαμίλια του, που του είχε δώσει μια γρια όταν ήταν πιτσιρικάς στο Κιουπκόι. " Από κηπουρός, αρχηγός. Από αρχηγός, εξόριστος. Από εξόριστος, σωτήρας".

Οκτωβρίου

Δευ

Τρί

Τετ

Πέμ

Παρ

Σάβ

Κυρ

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Phases of the moon: 4:F 11:3Q 18:N 26:1Q

10:Πρώτη μέρα του μήνα-να θυμηθώ να γράψω ημερολόγιο

28: Το Όχι / The Ochi day (και στη β’ επίσημη γλώσσα κατά την νέα υπουργό παιδείας)