Θεωρίες Συνομωσίας

Πρόσφατα βρέθηκα σε μία παρέα που κάποιος, ανέφερε πως έχει "ακούσει" από το γιο της κουμπάρας του ξαδέλφου του ανιψιού του θείου της κολλητής της εξαδέλφης της κόρης του Γεωργίου Παπανδρέου πως η εξαγγελία για τα νέα μέτρα έγινε εσπευσμένα επειδή λέει ο κόσμος ασχολείται με το διαζύγιο του αιώνα οπότε θα είναι αποπροσανατολισμένος.

Συμπλήρωνε δε με νόημα πως από την ίδια πηγή - που προφανώς και είναι αξιόπιστη...- ξέρει πως έχει κανονίσει ο πρωθυπουργός με τον Barack Obama να βάλει πλάτη η Αμερική στην Ελλάδα. Εννοείται δε πως η πληροφορία  ήταν εμπιστευτική παρότι δόθηκε σε μία ομήγυρη που πρώτη φορά συναντιόταν.

Στην Ελλάδα ανέκαθεν ήμασταν της υπερβολής και του κουτσομπολιού. Όλοι έχουν μία άκρη και μια πληροφορία. Είτε μιλάμε για ποδοσφαιρικό στοίχημα, είτε για πολιτική, είτε για το νέο γκόμενο τηλεοπτικής ανθυπομοντέλας κάτοχο ιδιαιτέρως καλοσχηματισμένων οπισθίων. Δεν μου προκάλεσε λοιπόν εντύπωση η βεβαιότητα του προαναφερθέντα για την πληροφορία του. Άλλωστε τα μισά και πλέον blogs που κυκλοφορούν αναπαράγουν τέτοιου είδους "πληροφορίες" ως σίγουρες.

Εντύπωση μου κάνει πως πλέον το παιχνιδάκι αυτό έχει περάσει και στα χέρια των πολιτικών μας. Εδώ και αρκετά χρόνια, οι πολιτικοί μας, συμπεριφέρονται ακριβώς όπως οι ψηφοφόροι τους. Δεν είναι τυχαίο πως συχνά πυκνά εμφανίζονται στην βουλή ή στα τηλεοπτικά παράθυρα κραδαίνοντας εκτυπώσεις από blogs που τα θεωρούν θέσφατα.

Είναι δε τόσο συνηθισμένο το φαινόμενο που δεν μοιάζει σε κανένα παράταιρο να κατηγορούνται δια διαρροών στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών για την διασπορά ψευδών φημών σε σχέση με διακρατικές συμφωνίες για το έλλειμμα. Θεωρώ προφανές πως κανείς δεν θα τολμούσε να πράξει κάτι τέτοιο, όμως και μόνο που κάποιοι το γράφουν και το συζητάνε σε κορυφαίο επίπεδο δείχνει τα όρια της αφασίας στην οποία έχουμε περιέλθει ως χώρα.

Το γεγονός πως κανείς δεν ασχολείται για να επαναφέρει την τάξη δείχνει και πόσο εγκλωβισμένη μέσα μπουρδολογία είναι η ίδια η κυβέρνηση. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης της ανήκει μιας και τα στελέχη της ως αντιπολίτευση ασπάστηκαν το συγκεκριμένο modus vivendi. Ο πρώτος διδάξας δε Γεώργιος Καρατζαφέρης έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Η Νέα Δημοκρατία πάλι το συγκεκριμένο hobby το εξασκεί για τα εσωκομματικά της. Βλέπετε ακόμα προσπαθεί να συνειδητοποιήσει  πως είναι αντιπολίτευση και όχι συγκυβέρνηση...





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια