Παρενθέσεις



Οριζόντια περιστολή δαπανών 10% σε όλα τα Υπουργεία, αναστολή προσλήψεων, μείωση αριθμού δημοσίων υπαλλήλων, πάγωμα μισθών και περικοπή επιδομάτων, αύξηση τού φόρου στα καύσιμα, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Μάλιστα.
Γι' αυτό, λοιπόν, σας έφερε ο λαός στην εξουσία;

Για να υποδυθείτε τον Καραμανλή με πέντε μήνες καθυστέρηση;

Για να εφαρμόσετε την δεξιά πολιτική καλύτερα από τους δεξιούς;

Βλέπετε, δεν είναι που μας τάξατε πέντε οικονομικά νομοσχέδια στις πρώτες εκατό μέρες, μας φέρατε δύο και ψηφίσατε ένα. Δεν είναι που πρέπει να ανεχόμαστε ασυνταξίες και φληναφήματα από τον πρωθυπουργό τής χώρας. Ούτε που πρωταγωνιστείτε σε βίντεο τύπου "πιάστε τον πρωθυπουργό" και στις τηλεοπτικές σειρές "Καλημέρα Υπουργικό Συμβούλιο" και "Η Κινδυνολογία τής Εβδομάδας". Ούτε ότι έχετε γίνει μάστορας στην κωλοτούμπα. Ούτε το ότι ο αρχηγός τού Κράτους μπορεί πλέον να αμφισβητεί δημοσία την ικανότητα τής χώρας (κοινώς, την δική του ικανότητα) να διαφυλάξει την ανεξαρτησία της, και να επικροτείται κιόλας.

Αλλά, να, μας μιλήσατε για ανάπτυξη. Μας μιλήσατε για ρευστότητα. Γιατί, μας είχατε πει, "το θέμα δεν είναι πού θα βρούμε τα λεφτά. Το θέμα είναι πού πάνε τα λεφτά" (κι αυτό, να το θυμάστε, είναι το πρόβλημα με το καλό τσιτάτο: σου καρφώνεται και δεν μπορείς να το ξεχάσεις, και να θες).

Ε, λοιπόν;

Πού πήγαν τα λεφτά, πρωθυπουργέ μου;

Ας μην απατώμεθα πλέον: από το 1990 κι ύστερα, την Ελλάδα διευθύνουν δεξιές κυβερνήσεις, με μικρά διαλείμματα κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας. Τι έχει ανάγκη το Πα.Σο.Κ. για ν' ασκεί συντηρητική πολιτική, και να το παίζει και προοδευτικό; Τρία-τέσσερα χρόνια πλήρους απορρύθμισης, ώστε να έλθει μετά ο... Μεσσίας Γ.Α.Π., να σου φορέσει ό,τι στρινγκάκι θέλει εκείνος, και να σ' αρέσει κιόλας. Σαν καλός βιασμός, ένα πράγμα.

Η "δεξιά παρένθεση", κύριοι, δεν είναι φαντασίωση Πασόκων. Είναι γεγονός. Μόνο που δεν είναι "δεξιά". Είναι παρενθέσεις από πολιτικά ντεραπαρίσματα σε μια σταθερά δεξιά πορεία τής χώρας, που στόχο έχει να προστατεύσει τους έχοντες, κι όχι να τους εξαναγκάσει να πληρώσουν το μερίδιό τους. Χωνέψτε το.

Αλλά θα τα πούμε κι από βδομάδα, με το φορολογικό.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
τι λες βρε φιλε; κυβερνάει η δεξιά την Ελλάδα με διαλείματα της ΝΔ; και η ΝΔ τι είναι; μήπως κοινωνικό φιλελευθερο κόμμα; Για ψηφάκι στον Κωστάκη σε βλέπω κι εσένα στις εκλογές του Οκτώβρη και ας γράφεις για δήθεν απογοήτευσή σου απο τα μέτρα
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Τουλάχιστον ο Καραμανλής υπήρξε ειλικρινής ως προς τι απαιτεί η κατάσταση και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε. Εσείς που περιμένατε πράσινη ανάπτυξη και φούξια ελεφαντάκια με παράλληλη αναθέρμανση της οικονομίας να φανταστώ πως είστε περήφανοι που στηρίξετε ΓΑΠ.

Υ.Γ. Averel πλέον σε αποκάλεσαν και Καραμανλικό...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ασε βρε Joe. Μιλατε και σεις που καταντήσατε την Ελλάδα σε αυτά τα χάλια. Η δήθεν ειλικρίνεια του Καρανανλή αφού είχε καταστρέψει τη χώρα είναι ανέξοδη: "πρώτα τα κάνω μπαχαλο και μετά το παραδέχομαι". Και ήθελε και να το ψηφίσουμε κιόλας για να συνεχίσει το ..έργο του! Ντροπή!! Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΥΓ. Χώρια τα χοντρά ψέματα που μας έλεγε για το υψος του ελλείμματος και ότι η χώρα θα επηρεαστεί λιγότερο από όλους από την οικονομική κρίση γιατί είχε η κυβέρνησή του πάρει.... μέτρα!!! ο μέγιστος ηγέτης-πινόκιο!
Ο χρήστης Manolis είπε…
Είσαι φίλε περίπτωση. Πραγματικά τους θαυμάζω που κάθονται και ασχολούνται μαζί σου. Δεν φτάνει που δεν ξέρεις να διαβάζεις. Επιμένεις κιόλας και νομίζεις πως συμφωνούμε και μαζί σου. Ναι ρε ο Καραμανλής διέλυσε τη χώρα. Αυτός γάμησε δύο πακέτα Ντελόρ τη δεκαετία του 80. Αυτός δανείστηκε με 8% τόκο το 1999 για να κάνει τη μάσα του χρηματιστηρίου. Έχεις απόλυτο δίκιο.

Τουλάχιστον φρόντισες να σε διορίσουν πουθενά που δεν θα κόψουν τα επιδόματα; Ή τζάμπα οι υπηρεσίες στο κόμμα;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κοίτα που βγήκε και ο Μανολακης (ή μήπως είναι το άλλο όνομα του Joe;)να μιλήσει για τη δεκαετία του 80 και το πακέτο Delors!!! Και όλα αυτά γιατί; Γιατί θίξαμε τον μεγάλο ηγέτη του Κωστάκη Καραμανλή και τη ΝΔουλα της τελευταίας άθλιας πενταετίας! Μανωλάκη: εγώ έχω τη δουλειά μου μακριά από κόμματα: εσένα βλέπω, επειδή το λες και το ξαναλές, να είχες θεσούλα επί Νδουλας και τώρα την κλαις: γιαυτο και λες χαζομαρίτσες.
ΥΓ. Για τη μάσα στο χρηματιστήριο ρώτα και τα δεξιούλια φιλαράκια σου που εκαναν κονόμες με τα ομόλογα. Και κάτι άλλα που τα ειχε ο Αλογοσκούφης στο Υπουργείο και δούλευαν ταυτόχρονα σε εταιρείες φούσκες!
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Σε ευχαριστώ που μου κάνεις την τιμή να μου δίνεις διπλή υπόσταση. Προσωπικά δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ με τα όσα γράφεις. Είναι χαμένος χρόνος. Απλά θα εκτιμούσα τόσο εσύ όσο και ο Μανώλης να προσέξετε την συμπεριφορά σας.
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Απλά, η όποια ειλικρίνεια του Καραμανλή, παρουσιαστήκε μόνο στην προεκλογική περίοδο και αυτήν επιλεκτικά...

Τι κρίμα που η χώρα έχασε το μοναδικό ειλικρινή πολιτικό της από της ηγεσία...!

Ακόμα απορώ πώς υπάρχουν απόλυτα ικανοποιημένοι φίλοι από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά μάλλον εγώ που δεν ασχολούμαι ενεργά με την πολιτική είμαι αδαής και δεν ξέρω...

Σιγά σιγά οι φίλοι της ΝΔ, μου θυμίζουν τους ανθρώπους του ΚΚΕ, οι οποίοι ναι μεν κρίνουν αβίαστα τις όποιες εξελίξεις στο Ιράκ για παράδειγμα, την ώρα των συμβάντων, αλλά όταν καλούνται να απαντήσουν για την Σοβιετική εισβολή στην Τσεχοσλοβακία, απαντούν ότι θα κρίνει η ιστορία (κι ας έχουν περάσει τόσες δεκαετίες). Τι επιλεκτική μνήμη και κρίση είναι αυτή, που θυμόμαστε τα... ρουσφέτια του Ανδρέα, αλλά όχι τους κουμπάρους, θυμόμαστε τα πακέτα Ντελόρ και το χρηματιστήριο, αλλά όχι τα ομόλογα και τη διαχείρηση των οικονομικών μέχρι πρότεινος; Υπάρχει τελικά "μαύρη τρύπα" και στο μυαλό κάποιων και δυστυχώς είναι μάλλον ηθελημένη!
Με τις υγείες μας!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πες τα Jack!
ΥΓ. Προς ενοχλημένο, όταν του κάνουν κριτική, Joe: Αν είναι... χαμένος χρόνος να μου μιλάς τότε γιατί έσπευσες να μου απαντήσεις;; Εγώ άλλωστε τον Αverell σχολίασα. Φρόντισε λοιπόν πρώτα τη δικη σου συμπεριφορά, και άσε τις ξινίλες...Γιατι με αυτά που γράφετε οι πικραμένοι από την ήττα του Οκτώβρη γελάει και το παρδαλό κατσίκι!
Ελπίζω πάντως να μην βρεθούν στην ίδια θέση που είστε τώρα και οι ΠΑΣΟΚΟΙ σύντομα.Όχι γιατί δεν το αξίζουν αλλά γιατί δεν αντέχει η χώρα άλλες ανοησίες.
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
@Jack μπορεί να σου θυμίζουν ότι θέλουν. Το σίγουρο είναι πως δεν θυμίζουν ΜΚΟ όπως η κυβέρνηση.

@Ανώνυμος. Όση καλή διάθεση και αν έχω αδυνατώ να σε παρακολουθήσω. Πάντως σου κάνω μία πρόταση. Να μας γράψεις την θεωρία σου πως για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου φταίει η ΝΔ και ο Κώστας Καραμανλής και εγώ θα τη δημοσιεύσω. Μάλιστα αν προσθέσεις και ένα άρθρο πως φταίει και για τα Ίμια και τον Οτσαλάν θα τα δημοσιεύσω ΚΑΙ αυτά.
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
@Jack μπορεί να σου θυμίζουν ότι θέλουν. Το σίγουρο είναι πως δεν θυμίζουν ΜΚΟ όπως η κυβέρνηση.

@Ανώνυμος. Όση καλή διάθεση και αν έχω αδυνατώ να σε παρακολουθήσω. Πάντως σου κάνω μία πρόταση. Να μας γράψεις την θεωρία σου πως για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου φταίει η ΝΔ και ο Κώστας Καραμανλής και εγώ θα τη δημοσιεύσω. Μάλιστα αν προσθέσεις και ένα άρθρο πως φταίει και για τα Ίμια και τον Οτσαλάν θα τα δημοσιεύσω ΚΑΙ αυτά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια