99 μέρες σότο

Σήμερα συμπληρώνονται οι 99 από τις "Πρώτες 100 μέρες" του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Ρισκάροντας την πιθανότητα η οικονομία μας να αναθερμανθεί μέσα σε 24 ώρες αναρωτιέμαι, υπάρχει κάποιος με σώας τα φρένας που να θεωρεί πως το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει οτιδήποτε αυτές τις 100 μέρες.

Αντιλαμβάνομαι και σέβομαι τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει μία νέα διακυβέρνηση, πόσο μάλλον όταν η αλλαγή γίνεται εν μέσω οικονομικής κρίσης και με το κράτος μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις σε 4 μήνες σε καθεστώς παράλυσης. Όμως δεν δημιούργησα εγώ τις προσδοκίες. Τις προσδοκίες τις δημιούργησε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ που θολωμένο από την εξαιρετική επικοινωνιακή καμπάνια του Barack Obama θεώρησε ότι πρέπει να εφαρμόσει και εδώ το ίδιο μοντέλο.

Προσωπικά θεωρώ πως τα στελέχη του επιτελείου του πρωθυπουργού, εγκλωβίστηκαν προεκλογικά από τον "φόβο του Καραμανλή" όπως μου είπε χαρακτηριστικά καλός φίλος που στελεχώνει την ομάδα επικοινωνίας τους ΠΑΣΟΚ. Μπορεί εκ των υστέρων σε κάποιους να φαίνεται γελοίο μιας και δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται όμως η παράμετρος Καραμανλή ήταν το πλέον απρόβλεπτο συστατικό της τελευταίας πενταετίας. Σε πολλούς η απήχηση του θύμιζε τον Αντρέα Παπανδρέου.

Ο φόβος λοιπόν μήπως και ο Καραμανλής τελικά το γυρίσει, οδήγησε στην επικοινωνιακή υπερβολή με τις 100 ημέρες. Πλέον το ΠΑΣΟΚ δείχνει να θεωρεί πως η επικοινωνία είναι πιο σημαντική από την διακυβέρνηση.

Σε όλα τα μέτωπα τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο και οι υποσχέσεις των 100 ημερών στην πλειοψηφία τους έχουν παγώσει. Δεν το λέω εγώ το λένε τα γεγονότα, μια ματιά στο http://govmeter.wegov.gr/ φτάνει για να συνειδητοποιήσει κανείς πως είμαστε στο 1/67. Αυτό όμως δεν εμποδίζει το ΠΑΣΟΚ να διαφημίζει ακόμα αυτές τις 100 ημέρες.

Μάλιστα στο ΠΑΣΟΚ είναι σε τέτοια σύγχυση επικοινωνιακά που διαδίδουν πως ακόμα και η διανομή των laptop στους μαθητές της 1ης γυμνασίου ήταν πολιτική των 100 ημερών. Μάλιστα η επικοινωνιακή φανφάρα είναι τέτοια που εν μέσω των τεραστίων προβλημάτων της οικονομίας ο Καποδίστριας 2 γίνεται προτεραιότητα με
Υπουργικό συμβούλιο σε ζωντανή σύνδεση στο οποίο αντί να συζητάνε απλά διαβάζουν εισηγήσεις. Αν θέλεις να κάνεις δημόσια ανακοίνωση οργάνωσε μία συνέντευξη τύπου. Μην κάνεις υπουργικό συμβούλιο στο οποίο ουσιαστικά αποδεικνύετε πως δεν συζητάς τίποτα απολύτως.

Εν κατακλείδι, εκτιμώ πως εκτός από τον Αντώνη Σαμαρά και ο Γεώργιος Παπανδρέου θεωρεί πως έχουμε συγκυβέρνηση. Άλλωστε πως να θεωρεί κάτι διαφορετικό όταν ο ίδιος ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μας ενημερώνει για τις συζητήσεις του επί νομοσχεδίων με τον Ιωάννη Ραγκούση. Παλαιότερα έγραφα πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει επιτέλους να κυβερνήσει. Αν εγκλωβιστεί πάλι από μόνο του σε αυτές, θεωρώντας πως έκανε κάτι τότε το παιχνίδι χάθηκε οριστικά. Όχι για το ίδιο για την χώρα. Άλλωστε όταν συγκυβερνάς οι ευθύνες επιμερίζονται.

Υ.Γ. Αν κάποιος από το Υπουργείο Εσωτερικών μας διαβάζει
ας ενημερώσει τον αρμόδιο Υπουργό πως την διαχειριστική επάρκεια για το ΕΣΠΑ την χρειάζονται οι περιφέρειες και όχι οι Δήμοι. Θα γλιτώσουμε πολύ χρόνο έτσι.

Σχόλια

Ο χρήστης William Dalton είπε…
Πέραν του ότι συμφωνώ σχεδόν με όλα, να προσθέσω ότι πλέον ο τίτλος του κειμένου πρέπει να γίνει:" Σαν να μην πέρασε μια μέρα" , αφού και τα αστεία μέτρα που θα έπαιρναν τα απέσυραν. Το μόνο που έχει μείνει είναι το πολιτικό καφενείο που βλέπουμε κάθε εβδομάδα στην τηλεόραση.
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Προσωπικά θεωρώ πως από εκεί ξεκινά το πρόβλημα. Το υπουργικό συμβούλιο πρέπει να είναι με κλειστές πόρτες, να συζητάνε, να τσακώνονται και να βρίζονται εν ανάγκη αλλά να καταλήγουν κάπου.

Αντίθετα λόγω κάμερας διαβάζουν ανακοινώσεις μεταξύ τους. Μου θυμίζουν τις συνεδριάσεις της παλιάς ΕΦΕΕ όταν δεν ήθελε κανένας να γίνει πανσπουδαστικό και καθόμασταν και διαβάζαμε μεταξύ μας ανακοινώσεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δίκιο έχεις για τις 99 μέρες του ΠΑΣΟΚ. Μακάρι όμως να σε ενοχλουσαν το ίδιο και τα 5.5 χρόνια του απίθανου Καραμανλή και της ΝΔ του.
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Αγαπητέ ανώνυμε,

Η ΝΔ με τα καλά της και τα κακά της κρίθηκε από τον κυρίαρχο λαό δις. Το 2007 την έκρινε θετικά και το 2009 την έκρινε αρνητικά. Οπότε τα δικά μου σχόλια είναι περιττά.

Εγώ σχολιάζω το σήμερα. Σήμερα λοιπόν κυβερνά το ΠΑΣΟΚ, οπότε με αυτό καταπιάνομαι. Μάλιστα εξ' αρχής δηλώνω σε όλους την πολιτική μου τοποθέτηση και δεν κρύβομαι πίσω από το δάκτυλο μου.

Οπότε από εδώ και εμπρός σχολιάζω την τωρινή ΝΔ και όχι αυτή που καταδίκασε ο κυρίαρχος λαός και το τωρινό ΠΑΣΟΚ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ότι προηγήθηκε το αποτέλεσμα των εκλογών δεν σημαίνει ότι πρέπει να σιωπούμε για τα όσα προηγήθηκαν. Το σχόλιό μου αναφερόταν στη στάση σου πριν από τις εκλογές που δεν ήταν μονο στάση σιωπής αλλά και..υποστήριξης της ΝΔ, δείχνοντας άλλωστε και το..αμερόληπτο των σημερινών σου σχολίων. Τότε πράγματι κρυβόσουν πίσω από το δάχτυλό σου! Φοβάμαι και σήμερα ότι κάνεις το ίδιο. Σε παλιότερα σχόλια σου για την πολιτική της ΝΔ, επί Καραμανλή, δεν έχανες την ευκαιρία να κάνεις συγκρίσεις με την πολιτική του Ανδρέα του 80 και του Σημίτη για να την δικαιολογησεις!! Τι έγινε τώρα;; άλλαξαν τα πράγματα αντικειμενικέ μου κριτή; Η μήπως στο site εκφράζεις απλώς τη θέση της ΝΔ; Γιατί εγώ απλά εκφράζω την προσωπική μου αποψη. Και επαναλαμβάνω ότι συμφωνώ με το σχόλιο για τις πρώτες 99 μέρες.
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Όχι εκφράζω την δική μου θέση. Προσωπικά δεν με ενόχλησε η πολιτική Καραμανλή με τα καλά της και τα κακά της. Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη που είχε φαγωθεί να πάρει την εξουσία τα έχει κάνει χειρότερα. Το πρόβλημα μου αν έκανες το κόπο να διαβάσεις τα γραπτά μου είναι συνολικά πολιτικό. Θεωρώ πως οι πολιτικοί μας δεν είναι στο ύψος των περιστάσεων.
Ο χρήστης Averell Dalton είπε…
Φοβάμαι πως, μ' όλους τους τυχάρπαστους που έχουν καταλάβει τα πόστα στα μεγάλα κόμματα, τα πράγματα θα χειροτερεύσουν. Ίσως τελικά ο Μητσοτάκης να 'χει δίκιο - σε περιόδους κρίσης σαν αυτήν που διανύουμε, χρειάζονται έμπειρα χέρια για ν' αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χειρότερο το σημερινό ΠΑΣΟΚ των 100ημερών από τη ΝΔ; Αυτή που είχε κάνει τρόπο ζωής τις λαμογιές, θεό το ρουσφέτι κι επέτρεψε σε κουμπάρους, κολλητούς και φίλους να λεηλατήσουν το κράτος, οδηγώντας το στην κατάσταση που ειναι σήμερα;!! Το πρόβλημα σου δεν είναι πολιτικό, λυπάμαι. Είναι ότι είσαι κολλημένος με τη ΝΔ!! Αχ..δεν θα βγάλεις ποτέ, μου φαίνεται, τα μπλέ γυαλιά!Σαν τον παππού μου!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ναι..ναι ..έμπειρα!! Σαν του Μητσοτάκη!!! Παναγιά μου φυλάξέ μας!
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Δυστυχώς ανώνυμε έχει πολύ επιλεκτική μνήμη. Σου υπενθυμίζω πως η ΝΔ το 2004 βγήκε για να καθαρίσει το τόπο από τη λαμογιά, το κομματικό κράτος κλπ. Όσο το έχει κάνει η ΝΔ το έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ και τούμπαλιν.
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Όσο για το αν είμαι κολλημένος ή όχι μικρή σημασία έχει. Αυτό που μετράει είναι πως δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας που να έχει βελτιωθεί τις τελευταίες 100 μέρες από τους φωστήρες της Ιπποκράτους.

1. Οικονομία; Κατά διαόλου
2. Ανεργία; Ο Λοβέρδος τα είπε όλα
3. Ασφάλεια; Δεν θα σχολιάσω καν.

Αυτά είναι μόνο τα χοντρά. Γιατί αν πάω και σε επιμέρους με τέλη κυκλοφορίας, αποφάσεις που αλλάζουν κάθε μέρα, ασυνεννοησία κλπ, τότε άστα να πάνε.

Μάλλον πρέπει να κοιτάξεις εσύ τα δικά σου γυαλιά πριν σχολιάσεις του παππού σου...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φίλε Joe, δεν έχω επιλεκτική μνήμη. Συγκρίνω απλά το σημερινό ΠΑΣΟΚ με την προηγούμενη κυβέρνηση. Και δεν πηγαίνω ούτε στην ΕΡΕ, ούτε στη δεκαετία του 80όπως έκανες εσύ επανειλημμένα στα παλιά σχόλια σου. Διάβασε τι γράφω με προσοχή. Ίσως χρειάζεσαι γυαλιά. Αλλά βγάλε τα μπλέ. Σε εκθέτουν...(για καλό το λέω)
Όσο για την οικονομία, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Ρώτα και το φίλο σου τον Χατζηδάκη που τον έβγαλες προεκλογικά στο site να μας παραμυθιασει ότι το έλλειμμα είναι στο 5 με 6%!!.
Για την ασφάλεια τέλος καλά κάνεις και δεν σχολιάζεις: είναι νωπές οι μνήμες του Δεκέμβρη και της πολιτικής του ..Πάκη Παυλόπουλου στα σώματα ασφαλείας!
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
1. Το αν το έλλειμμα είναι 6,7, 10, 15 δεν θα το μάθουμε τελικά ποτέ. Το σίγουρο είναι πως όσο κυβερνά το ΠΑΣΟΚ η αξιοπιστία της οικονομίας μας έχει καταβαραθρωθεί διεθνώς και δεν έχει ληφθεί τελικά ΚΑΝΕΝΑ μέτρο με την εξαίρεση των τελών κυκλοφορίας.

2. Αν εσύ αισθάνεσαι ασφαλής εμένα μου περισσεύει. Υπάρχει κατά μέσο όρο μία τρομοκρατική ενέργεια κάθε 7 ημέρες. Παράλληλα έχει γίνει ανέκδοτο το να παίρνουν φάρσα για βόμβα και να κλείνει η μισή Αθήνα. Τέλος δεν είδα στο φετινό Δεκέμβριο να ΜΗΝ γίνονται επεισόδια. Εκτός και αν εσύ θεωρείς πως η σημαία των Αναρχικών στα προπύλαια είναι μια χαρά κατάσταση. Δεν θεωρώ πως η περσινή διαχείριση ήταν καλύτερη. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ πως έχει γίνει το οτιδήποτε από τότε που ανέλαβε ο Σερίφης Μιχάλης Χρυσοχοϊδής.

Όσο και να προσπαθείς να με πείσεις δεν θεωρώ το ΠΑΣΟΚ καλή κυβέρνηση. Μέχρι στιγμής το θεωρώ τη χειρότερη στην ιστορία. Όχι γιατί παίρνει άσχημα μέτρα. Επειδή δεν παίρνει ΚΑΝΕΝΑ μέτρο. Ακόμα και η Οικουμενική του Ζολώτα πιο ενεργή υπήρξε ως κυβέρνηση. Παράλληλα δεν θεωρώ την τωρινή Νέα Δημοκρατία ικανή να την διαδεχθεί. Το αντίθετο.

Αν εσύ θεωρείς πως η λογική του ΠΑΣΟΚ: "Φταίει ο Καραμανλής και η ΝΔ" σε καλύπτει είναι αναφέρετο δικαίωμα σου. Όμως επειδή το ΠΑΣΟΚ το εξέλεξε ο λαός για να κυβερνήσει και όχι για να επιρρίψει ευθύνες στη ΝΔ καλό θα ήταν επιτέλους να αρχίσει να το κάνει.
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Δεν ξέρω αν η σημερινη κυβέρνηση είναι καλή, κακή, κάκσιτη ή ο,τι άλλο επιθυμεί ο αδελφός Joe. είναι νωρίς να κριθεί από τώρα. Αλλά να είναι η χειρότερη όλων των εποχών, αποκλείεται, όταν έχει κυβερνήσει η προηγούμενη υπό τον Καραμανλή. Είναι αυτό που λε=έμε "χειρότερα δεν γίνεται"...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά..καλά...απο την ώρα που λες ότι δεν σε ενοχλούσε η πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, η προσπάθειά σου να κάνεις συγκρίσεις μιας κυβέρνησης 100 ημερών με το παρελθόν απλά επιβεβαιώνει το σχόλιό μου για τα μπλέ γυαλιά σου. Κλείνοντας θα σου επισημάνω κάτι που το κάνουν ολοι οι φανατικοί όπως εσύ: το ότι κάνω κακά σχόλια για τη ΝΔ δεν σημαίνει ότι είμαι ευχαριστημένος από το ΠΑΣΟΚ, ούτε ότι το στηρίζω σε όσες αρλούμπες κάνει. Βλέπω και τα θετικά και τα αρνητικά και από τις πρώτες μέρες έχω δει περισσότερα αρνητικά, γιαυτό άλλωστε συμφώνησα με το σχολιό σου. Οπότε δεν προσπαθώ να σε πείσω ότι είναι καλή η κυβέρνηση..το αντίθετο. απλά επισήμανα ότι καλά είναι να κάνουμε κριτική (ακόμη και μετρώντας τις βόμβες που βάζουν οι Πυρήνες της Συνομωσίας της Φωτιάς για να ...δείξουν προφανώς πόσο κακός υπουργός είναι ο Χρυσοχοίδης εν αντιθέσει με τον... Πάκη και το Μαρκογιαννάκη που τους είχαν ..περιορίσει!!!! Αλλά να την κάνουμε πέραν από κομματικές παρωπίδες. Και όχι επιλεκτικά. Η επιλεκτική ευαισθησία είναι εν τέλει υποικρισία. Και επειδή θέλω να πιστεύω ότι δεν είσαι υποκριτής γιαυτό σου σύστησα να βγάλεις τα γυαλιά που φοράς...και που τελικά σε εκθέτουν στους αναγνώστες σου..Καλή συνέχεια daltons
Ο χρήστης Manolis είπε…
Ρε μεγάλε κάθε φορά που γράφει ο Joe κάτι για το ΠΑΣΟΚ μπαίνεις και μας ζαλίζεις για το πόσο κακή είναι η Νέα Δημοκρατία και τον κατηγορείς. Κυβέρνηση έγινε το ΠΑΣΟΚ φτάνει. Τώρα επειδή κάτι σαν εσένα το ψήφισαν θα μας αλλάξει τη παναγία. Ο Joe έχει δίκιο. Η χειρότερη κυβέρνηση μέχρι στιγμής. Δεν έχει κάνει τίποτα και δεν βλέπω να κάνει κιόλας.

Οπότε κάτσε αγοράκι μου να δεις πως θα τα βγάλεις πέρα αν δεν είσαι κρατικοδίαιτος ΠΑΣΟΚΟΣ και άστη τη Νέα Δημοκρατία στην ησυχία της.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το υφάκι σου manolaki δείχνει και τους λόγους που φάγατε τη δεκάρα στις εκλογές..αντε περάστικά σου
Ο χρήστης Manolis είπε…
Ενώ το δικό σου δείχνει ανωτερότητα και συναίσθηση της κατάστασης... Πραγματικά στο λέω αγόρι μου, έρχονται δύσκολοι καιροί για όλους. Αν δεν είσαι καλά χωμένος στο ΠΑΣΟΚ δεν τους χρωστάς τίποτα να χαλιέσαι για την πάρτη τους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ψυχραιμία Manoli. Δεν χαλιέμαι για το ΠΑΣΟΚ. Αν αντί για το ψευτομάγκικο ύφος του σχολίου σου φρόντιζες να διαβάσεις το κείμενο μου θα καταλάβαινες ότι μιλάω αρνητικά και για το ΠΑΣΟΚ. Αλλά τι να κάνουμε βρε φίλε: το κόμμα σου για το οποίο φαίνεται οτι θίγεσαι οταν του ασκουν κριτική τα έκανε μπάχαλο! Μάθε να δέχεσαι την κριτική και άσε τις συμβουλές του τύπου "αγορακι μου ..κλπ". Κάνουν κακό στην κομματική σου..υγεία:)
Ο χρήστης Anonymous είπε…
Φίλε Joe, δεν έχω επιλεκτική μνήμη. Συγκρίνω απλά το σημερινό ΠΑΣΟΚ με την προηγούμενη κυβέρνηση. Και δεν πηγαίνω ούτε στην ΕΡΕ, ούτε στη δεκαετία του 80όπως έκανες εσύ επανειλημμένα στα παλιά σχόλια σου. Διάβασε τι γράφω με προσοχή. Ίσως χρειάζεσαι γυαλιά. Αλλά βγάλε τα μπλέ. Σε εκθέτουν...(για καλό το λέω)
Όσο για την οικονομία, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Ρώτα και το φίλο σου τον Χατζηδάκη που τον έβγαλες προεκλογικά στο site να μας παραμυθιασει ότι το έλλειμμα είναι στο 5 με 6%!!.
Για την ασφάλεια τέλος καλά κάνεις και δεν σχολιάζεις: είναι νωπές οι μνήμες του Δεκέμβρη και της πολιτικής του ..Πάκη Παυλόπουλου στα σώματα ασφαλείας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια