Σχόλια

    Θα μπορούσαν να μπουν κι ως σχόλια στο κείμενο του Joe, όμως είναι αρκετά και γι' αυτό αναρτώνται ξεχωριστά.

  1. "Ο περιορισμός των δαπανών οδηγεί σε ύφεση. Η ύφεση οδηγεί σε περιορισμό των εσόδων και τα περιορισμένα έσοδα δημιουργούν την ανάγκη για περιορισμό των δαπανών." Ο Αλ. Τσίπρας με μια φράση περιγράφει όχι μόνο την εγχώρια αλλά και την παγκόσμια οικονομική κρίση. Η ομιλία του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, ήταν η μόνη σοβαρή, από πολιτικό αρχηγό τουλάχιστον. Για όσους σπεύσουν να διαπιστώσουν επίθεση στο φιλελευθερισμό (ιδεολογία που ο γράφων προκρίνει έναντι των άλλων) μία διευκρίνηση Το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα που αποκομίζει τα οφέλη από την ευημερία των αγορών και σπεύδει να στηρίξει σε περιόδους κρίσης, καταστρέφοντας έτσι τη διαδικασία διόρθωσης στην οποία κάθε φιλελεύθερος ομνύει, δεν έχει σχέση με οικονομικό σύστημα αλλά με την ανακλαστική προάσπιση των κεκτημένων.

  2. Ίσως η αναφορά του Γ. Παπανδρέου στη νεοσυντήρηση (που εκφράζεται με την κρατική παρέμβαση προς υπεράσπιση των συμφερόντων των ολίγων) να ήταν και η μόνη άξια λόγου στην προχθεσινή του ομιλία. Κατά τα άλλα, ο William, πριν πέσει σε λήθαργο, πρόσεξε μία παράγραφο όπου η λέξη "αξία" και τα συνθετικά της επαναλαμβάνονται πάνω από 12 φορές και τίποτα άλλο. Την περίφημη κόντρα με τον νέο αρχηγό της Ν.Δ. ανέλαβε να τη φέρει εις πέρας ο κ. Θ. Πάγκαλος κατά πρώτο λόγο κι ο κ.Γ.Παπακωνσταντίνου κατά δεύτερο.

  3. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν τα πήγε καθόλου άσχημα. Τί είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός, είναι ένα ερώτημα που ταλανίζει το William από την εποχή της μάχης για την ηγεσία της Ν.Δ. Ίσως τα πρακτικά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος να περιλαμβάνουν και αναφορά στους social liberals ή όπως αλλιώς μεταφράζονται οι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας. Για την πιο προσωπική επίθεση με την αναφορά στη μετακίνηση του ναού του Επικουρείου Απόλλωνος, αν δεν την έχασα λόγω εορτών, απάντηση δεν υπάρχει.

  4. Για το Γ. Καρατζαφέρη είναι πολλά αυτά που μπορεί να πει κανείς. Η άποψη του Joe καλύπτει τις στιγμές που ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. φαίνεται να απολαμβάνει περισσότερο. Ρήσεις μικρές και δηκτικές που συμπυκνώνουν μιαν αλήθεια αλλά αφήνουν και πολλή σκόνη γύρω τους. Η κα Δραγώνα και οι μισθοί στην ΕΡΤ μπορεί να μην είναι συγκεκριμένη οικονομική πρόταση, αλλά δεν μπορείς να κατηγορήσεις αυτόν που τα αναφέρει χωρίς να ασχοληθείς και λίγο με την ουσία των καταγγελιών για υπερβολικές δαπάνες σε μια συζήτηση για τον προϋπολογισμό Για το λιμό της Αθήνας του '40-41, ο William θα κρατούσε μιαν επιφύλαξη πριν κατηγορήσει τους Γερμανούς κατακτητές κι όχι τους "συμμάχους". Όσο για την απορία περί της τοποθεσίας των νέων Παρισίων (18), ευχαριστούμε, λύθηκε. Άγαρμπα και ξεκαρδιστικά μαζί.

  5. Ο νέος αρχηγός της Ν.Δ., δεν είναι τόσο καλός ρήτορας όσο ο προκάτοχός του. Η ομιλία του ήταν μάλλον άνευρη και συναγωνίστηκε αυτήν του πρωθυπουργού σε γενικότητες και επίδειξη καλών προθέσεων. Υπάρχει όμως ένα πεντάλεπτο που κλέβει την παράσταση. Είναι το σημείο που ο μεσαίος χώρος κάνει πέντε βήματα προς τα δεξιά κι ο Αντ. Σαμαράς γίνεται σαφής. Αμφισβητεί την ανάγκη ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε., οριοθετεί και γαλάζιες γραμμές εκτός από τις κόκκινες στο θέμα των Σκοπίων και δείχνει ότι στο μέλλον μας επιφυλάσσει εκπλήξεις.

  6. Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι από τις πράσινες συμπάθειες του William. Στη Βουλή έδειξε ότι και την ικανότητα έχει αλλά και τη διάθεση να καταπιαστεί σοβαρά με το αντικείμενο που του έχει ανατεθεί. Όμως, είναι φανερό ότι σιγά σιγά συνειδητοποιεί τα αδιέξοδα του υπουργείου του, γι' αυτό κι άρχισε την γκρίνια. Καλή η περιγραφή του προβλήματος, αλλά από τον αρμόδιο υπουργό κάποια στιγμή θα ζητηθούν λύσεις κι ο συγκεκριμένος δε μοιάζει τόσο αφελής ώστε να πιστεύει ότι ο κοινωνικός διάλογος θα του δώσει διέξοδο. Εκτός αν η διέξοδός του είναι μια ηρωική παραίτηση. Τέτοιες ευκαιρίες θα έχει πολλές, ειδικά αν συνεχίσει να επιμένει στην πληρωμή της εθελουσίας εξόδου του Ο.Λ.Π. από τους Κινέζους. Όπως και να το κάνουμε αλλιώς καταστρατηγείται η έννοια της συνέχειας του κράτους όταν απέναντί σου έχεις συμβασιούχους των προγραμμάτων stage κι αλλιώς όταν υπάρχει υπογεγραμμένη σύμβαση με την Cosco. Όσο για το τίμημα της συνταξιοδότησης των λιμενεργατών, είναι χαζό να συζητά κανείς για το πόσο υψηλό είναι. Είναι τόσο όσο χρειάζεται για να πεισθούν να φύγουν ή μήπως αυτοί ήταν που παρακάλεσαν να συνταξιοδοτηθούν και κοροϊδευόμαστε τόσον καιρό;

Σχόλια

Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Αντί σχολίου στα περί κοινωνικών φιλελευθερισμών, παρεμβάσεων του κράτους και τα λοιπά, αποφασίζω να κάνω ένα πρωτοχρονιάτικο δώρο στην ομήγυρη.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B6%CF%89%CE%BD_%CE%9A%CE%AD%CF%85%CE%BD%CF%82

Διαβάστε αυτές τις λίγες λέξεις και αν ψάξετε λίγο περισσότερο θα καταλάβετε από που έχουν κλέψει όλα αυτά που μας αραδιάζουν οι διάφοροι το τελευταίο καιρό.
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Αντί σχολίου στα περί κοινωνικών φιλελευθερισμών, παρεμβάσεων του κράτους και τα λοιπά, αποφασίζω να κάνω ένα πρωτοχρονιάτικο δώρο στην ομήγυρη.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B6%CF%89%CE%BD_%CE%9A%CE%AD%CF%85%CE%BD%CF%82

Διαβάστε αυτές τις λίγες λέξεις και αν ψάξετε λίγο περισσότερο θα καταλάβετε από που έχουν κλέψει όλα αυτά που μας αραδιάζουν οι διάφοροι το τελευταίο καιρό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια