Σαββατόβραδο στην TV

Για πολύ ειδικούς λόγους, δεν μπόρεσα χθες το βράδυ να πιω τις βότκες που αξίζουν στη σπουδαιότητα της Δ.Ε.Θ. Έτσι, με συνοδεία ένα μπουκάλι κρασί πέρασα την ώρα μου παρακολουθώντας την ομιλία του πρωθυπουργού αρχικά, την Εθνική αργότερα κι ένα dvd με την τελευταία ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο Nicolas Cage. Οι "Γαμπροί της Ευτυχίας" σε συνδυασμό με την αγαπημένη μου εκπομπή της Βίκυς Φλέσσα (την οποία όμως συνήθως παρακολουθώ μεθυσμένος) έσωσαν μια κατά τα άλλα τρομακτική βραδιά.

Η ιδέα των πανηγυριών ήταν διαδεδομένη από τον μεσαίωνα στην Ευρώπη. Έμποροι και περιπλανώμενοι θίασοι συνέρρεαν σε μία πόλη, έστηναν παζάρια και γλέντια και κατ' αυτόν τον τρόπο συντελούσαν στην ανάπτυξη και διάδοση ιδεών και εμπορευμάτων. Πάνω σε αυτήν τη λογική στήθηκαν και οι σύγχρονες εκθέσεις. Κατά τη διάρκειά τους ο τόπος που τις φιλοξενεί, γίνεται το επίκεντρο της ευρύτερης περιοχής και δίνεται η ευκαιρία στον εμπορικό του κόσμο να προωθήσει τα προϊόντα του χωρίς μεγάλο κόστος. Βέβαια με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, θεσμοί σαν τη Δ.Ε.Θ. μοιάζουν πλέον ξεπερασμένοι. Ειδικά όταν οι πολιτικές δυνάμεις τους απαξιώνουν και τους υποβιβάζουν σε εργαλεία προώθησης επιδιώξεων εσωτερικής κατανάλωσης . Τουλάχιστον όλοι αυτοί που συγκεντρώνονται στη Θεσσαλονίκη για να ζητωκραυγάσουν, δημιουργούν και μια υποτυπώδη εμπορική κίνηση. Τώρα, πόσοι ασχολήθηκαν με την Ινδία που ήταν η τιμώμενη χώρα ( και άκρως ενδιαφέρουσα εμπορικά) την ώρα που εν' όψει εκλογών ο πρωθυπουργός ανηφόριζε στη συμπρωτεύουσα, είναι κάτι που δύσκολα θα μάθουμε.



Στη ρητορική δεινότητα του Κ.Καραμανλή δε χρειάζεται να αναφερθεί κανείς επί μακρόν. Κάθε ομιλία του είναι από μόνη της ικανή να πείσει και τον πλέον ξεμέθυστο να τον ψηφίσει, η χθεσινή δε ήταν ρεσιτάλ. Τον άκουγες να επιτίθεται στο σπάταλο και διεφθαρμένο κράτος και σκεπτόσουν ότι σου είναι αδύνατον να μην στηρίξεις αυτό το νέο άνθρωπο στον αγώνα να εκσυγχρονίσει τη χώρα. Εκείνη, όμως, ακριβώς τη στιγμή που αποφασίζεις ότι είναι κρίμα να μην του δοθεί μια ευκαιρία να κυβερνήσει τον τόπο, θυμάσαι ότι στην οθόνη σου έχεις τον επί πενταετία πρωθυπουργό ( με τη βότκα δε θα το πάθαινα ποτέ αυτό).


Γίνεσαι λοιπόν λίγο πιο προσεκτικός και ανακαλύπτεις ότι σου έχει αραδιάσει 30-40 ιδέες οι οποίες στην πλειονότητά τους είναι διαχειριστικές λεπτομέρειες τις οποίες θα έπρεπε να έχει εφαρμόσει κατά το πρώτο έτος διακυβέρνησης. Θα δημιουργηθούν μηχανισμοί ελέγχου των μηχανισμών ελέγχου στο δημόσιο τομέα, θα παγώσουν οι μισθοί γιατί το εθνικό συμφέρον αυτό επιτάσσει και θα περικοπούν τα επιδόματα. Σαράντα χρόνια πριν, η ομιλία θα μπορούσε να έχει εκφωνηθεί σε συνέδριο του Κ.Κ.Σ.Ε. και να προκαλέσει πάταγο. Στο 2009 με την Ελλάδα στην Ο.Ν.Ε., αυτό μεταφράζεται στη μόνη υποτίμηση που μπορεί πλέον να προκαλέσει κανείς κι ενώ μοιάζει λογική σαν ιδέα, προκαλεί απορίες για το πώς φθάσαμε ως εδώ. Θέσπιση τεκμηρίων διαβίωσης και δημιουργία φορό-Τειρεσία είναι κι άλλες λεπτομέρειες σε ένα πρόγραμμα γεμάτο πινελιές αλλά χωρίς μια κεντρική γραμμή που να δικαιολογεί πρόωρες εκλογές.
Αν στη Ρηγίλλης ήθελαν να μας πουλήσουν υπευθυνότητα ας ανακοίνωναν κάτι που δεν έχουν ξανακάνει (το μόνο σοβαρό είναι το πάγωμα των μισθών αλλά κι αυτό πλέον δεν είναι νέο μέτρο) κι ας ζητούσαν τη δημοκρατική νομιμοποίηση να το πράξουν. Στο τρίξιμο δοντιών στην Τουρκία και τις αναφορές στη δημόσια ασφάλεια δέκα ημέρες μετά τις πυρκαγιές στη ΒΑ Αττική, παραδέχομαι ότι χωρίς επαρκή ποσότητα αλκοόλ δεν έχω το χιούμορ για να αναφερθώ με επιτυχία. Συμπέρασμα; Προκήρυξη εκλογών για την εγκατάσταση on line ταμειακών μηχανών, μόνο σε ταινία με πρωταγωνιστή το Nicolas Cage στέκει.

Πάντως για κάποιο ακατανόητο λόγο το "Knowing" δε σε αφήνει να κοιμηθείς. Ειδικά στην πρώτη ώρα ο ρυθμός που δίνει ο σκηνοθέτης του, Alex Proyas, είναι εντυπωσιακός Σε εκείνο το σημείο αρχίζουν τα κοντινά στον Cage, οι μεγάλες φιλοσοφίες και η υποψία ότι καταλήγουμε σε μεγαλοπρεπή πατάτα. Ό,τι ακριβώς συνέβη και στο ματς της Εθνικής μας με τους Ελβετούς.Αντί επιλόγου δύο παρακλήσεις. Η μία στους λοιπούς αδερφούς: Παρακαλώ θυμίστε μου να πάρω μια βότκα εν' όψει του Σαββατοκύριακου του Γ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη. Η δεύτερη στον κ. Φ. Κουβέλη: Εκστατικός!Συνεχίστε έτσι!


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Διαβάζω το blog σας εδώ και ένα μήνα περίπου. Συγχαρητήρια για τη προσπάθεια. Κατέληξα ότι ο Joe και ο Averell μπορεί να είναι ξεκάθαροι σε ότι αφορά τη πολιτική τους τοποθέτηση αλλά είναι και διαβασμένοι. Ο Jack είναι μεγάλος χιουμορίστας και δεν παίρνει τίποτα σοβαρά και οι guest stars δεν έχουν σαφή δείγματα.

Ο William όμως είναι ο πραγματικά άσχετος. Προσπαθεί να είναι βαθυστόχαστος και δήθεν ψαγμένος φιλελεύθερος αλλά τελικά είναι απλά ΑΣΧΕΤΟΣ. Αν θέλεις να κάνεις κριτική στο Καραμανλή ξεκίνα από το ότι λέει ότι θα μας πηδήξει. Μην μας λες άσχετες αηδίες είναι κρίμα. Αν τώρα το πήδημα είναι αυτό που μας σώζει ψήφισε τον. Ο άλλος λέει ότι θα φέρει ανάπτυξη. Αν μου το αποδείξει θα το ψηφίσω. Προς το παρόν ο Καραμανλής κερδίζει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κερδίζει ο καραμανλής;;;;; έλεος φίλε ανώνυμε...ούτε μικρά παιδάκια δεν τα λένε πλέον αυτά!!!
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Προς άπαντες ανώνυμους και οι δύο όπως και ο William έχετε το δικαίωμα στην άποψη σας. Άλλωστε κοντός ψαλμός αληλούια στις 4/10 θα ξέρουμε ποιος είχε άδικο και ποιος δίκιο.
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Τι ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο ρε Joe; Οπως θα λέει και ο αοιδός, "Σ'αγαπώ κι ειναι ΑΔΙΚΟ, να με πας στο τρελάδικο..."
Αλλά δεν υπάρχει στην προκειμένη περίπτωση κοντός ψαλμός, αλλά ΧΟΝΤΡΟΣ ψαλμός και αναφέρομαι σε αυτά που μας... ψέλνει ο Κωστάκης.
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Jack αγόρι μου αντί να αναδείξεις το πραγματικά ουσιαστικό ζήτημα υπεκφεύγεις.

Αποφάσισε ο Averell να ενταχθεί μετά από εντυπωσιακή ανάποδη κυβίστηση στους τσιπρίτσους και έκτοτε το μαγαζί έχει βαρέσει διάλυση. Τα κάνανε μούτι και έχουν πλέον 11 αρχηγούς.

Τι Μητσοτάκης και αηδίες. Averell κύριοι... Μιλάμε για μεγάλο γκαντέμη όχι αστεία.
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Αδελφέ μου, ο Averell είναι γνωστό πως έχει αγοραφοβία. Δεν μπορεί να συνυπάρχει με πολλούς είτε κυριολεκτικά είτε πνευματικά. Οταν ανακάλυψε ότι η δυναμική αυξάνεται και το πλήθος μεγαλώνει, κάτι έπρεπε να κάνει. Ποιός νομίζεις κρύβεται πίσω από όλες αυτές τις τριβές στο ΣΥΡΙΖΑ; Από τότε που... Τσιπροποιήθηκε ο Averell και άφησε το ΚΚΕ πήρε τα πάνω του το σφυροδρέπανο.

ΥΓ. Κνίτες μην χαίρεστε. Δεν θα κρατήσει πολύ η χαρά, γιατί οσονούπω ο Averell θα επιστρέψει στους κόλπους σας και τότε... (κατα)μαύρο φίδι που σας έφαγε.

ΥΓ.
Ο χρήστης William Dalton είπε…
Προς ανώνυμον 1:Ευχαριστώ για την προτροπή αλλά μόνο τον Κ.Καραμανλή θα βόλευε να ξεκινήσει η κριτική απο αυτό το σημείο.
Το ότι λέει ότι θα μας πηδήξει είναι ένα θέμα. Το ότι εσύ τον πιστεύεις κι εγώ όχι είναι άλλο. Το αν το πήδημα τελικά θα μας σώσει είναι ένα τρίτο.
Είδες που τελικά είναι έυκολο να το παίζεις βαθυστόχαστος;
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Δηλαδή εγώ για να καταλάβω ως William δεν θα τον ψηφίσεις επειδή δεν πιστεύεις ότι θα σε πηδήξει;
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Πολύ πήδημα έπεσε ξαφνικά στο blog και προτείνω να βάλουμε μια ένδειξη με το Χ, γιατί μας διαβάζουν και μικρά παιδιά.
Μετά την ένδειξη Χ να ακολουθεί και η σημείωση: "απαραίτητη η γονική συναίνεση"
Ο χρήστης William Dalton είπε…
Προς Joe: Ναι
Προς Jack: Μην αγχώνεσαι αδερφέ μου " Όλο λάδι λάδι κι από τηγανίτα τίποτα" που λέει κι ο λαός.
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Ρε William, τώρα που μιλάμε για εκλογές, η ΔΡΑΣΗ που χάθηκε;;;
Μέχρι που σκέφτομαι να πάω στη Νικολούλη να την αναζητήσω, αλλά δεν έχει ακόμη αρχίσει εκπομπές!
Ο χρήστης William Dalton είπε…
Jack ετοιμάσου η ώρα της δράσης πλησιάζει. Ουφ! Δεν άντεχα άλλο να βλέπω το 11 μπροστά από τα σχόλια και να μη σκέπτομαι την ηγετικά ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Πάλι καλά που δεν σκέφτεσαι τη φανέλα του Τζόλε που την πήρε ο Ζαϊρί...
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Πάλι καλά που δεν σκέφτεσαι τη φανέλα του Τζόλε που την πήρε ο Ζαϊρί...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια