Η ατάκα τής ημέρας

Πιστοί στις αξίες που μας εξέθρεψαν και μας έκαναν το μέγα έθνος, που η υφήλιος ολάκερη σέβεται και υπολογίζει, οι Daltons θα σταθούν γι' άλλη μια φορά στο πλευρό τού αναποφάσιστου πολίτη, στον μακρύ του δρόμο προς την κάλπη. Γιατί εμείς γνωρίζουμε καλά πόσο δύσκολο είναι να είσαι ενημερωμένος, όταν γυρίζεις πτώμα στο σπίτι μετά από 10-12 ώρες δουλειάς, όταν τρέχεις από τώρα τα παιδιά στα φροντιστήρια για να πάρουν το Lower πριν κλείσουν τα έντεκα, όταν ο ανεπίκαιρος τύπος που μας κυβερνά πήγε και προκήρυξε εκλογές πάνω στο Ευρωμπάσκετ. Από σήμερα, λοιπόν, οι Daltons (κι όποιος άλλος προαιρείται) θα αναδεικνύουν την ατάκα τής ημέρας: επιφορτίσαμε τους αργόσχολους τής φαμίλιας (χωριό που φαίνεται...) με το ιερό καθήκον να παρακολουθούν καθημερινά όλα τα προεκλογικά πάνελ για λογαριασμό σου, φίλε αναγνώστη. Βέβαιοι, ότι μέσα από την διαδικασία θα αναδειχθούν οι φιλόσοφοι τής δημόσιας ζωής, οι αληθινά αναφικοί στην σκέψη, οι πραγματικά άξιοι να σε εκπροσωπούν στα κοινά, θα σου παρουσιάσουμε τον ανθό τού μοχθηρού τους έργου. Κι επειδή αργήσαμε να πάρουμε μπρος, σου δίνω τις πέντε καλύτερες από την Δευτέρα ως τώρα, να καλύψεις το χαμένο έδαφος. Γιατί χρήσιμος πολίτης είναι ο ενήμερος πολίτης.
5) "Δηλαδή, πρόεδρε, ο Κώστας έδωσε το δαχτυλίδι στον Γιώργο;"
"Μόνο δαχτυλίδι; Και το κολιέ..."
Με μια πραγματεία περί χρυσαφικών, ο Γιώργος Καρατζαφέρης στεφανώνει την απαστράπτουσα επιχειρηματολογία (προς τον Νίκο Χατζηνικολάου) που μας δείχνει πώς ο Καραμανλής θα κάνει τον Γιωργάκη πρωθυπουργό.
4) "Ο λαός δεν θέλει μάγους. Θέλει, όμως, πρωθυπουργό..."
"Ακριβώς! Κι έφθασε η ώρα να διαλέξει τον... επόμενο"
Δεν το είπε ο Παπακωνσταντίνου. Δεν το είπε ο Ραγκούσης. Δεν το είπε καν ο Γιωργάκης! Το ξεστόμισε, εν τη ρύμη τού λόγου, ο Κώστας Καραμανλής (απόψε, στον Γιάννη Πρετεντέρη). Προφήτης, που θα 'λεγε κι ο William.
3) "Αν μου δώσετε ένα λεπτό, θα μπορέσω να τελειώσω!"
"Μα, αυτό προσπαθώ κι εγώ, να τελειώσετε!"
Όχι, δεν πρόκειται για σκηνή από γαλλικό σοφτ πορνό τής δεκαετίας τού '70 (Σ.τ.Μ. Εδώ υπονοεί, προφανώς, τις ταινίες στις οποίες τρυφεροί εραστές επιδίδονται σε ακόλαστες πράξεις με την χρήση πληθυντικού αριθμού, σ' ένα στυλ που αποθέωσε το savoir vivre τού μπουντουάρ και τόνισε την πίστη του στην αναμφίβολη αξία τής αλληλοεκτίμησης μεταξύ των συνουσιαζομένων: "Μου επιτρέπετε να σας τον βάλω, καλή μου;", "Μόνο το κεφαλάκι, s'il vous plait" κ.ο.κ.). Στην χάβρα τού στούντιο τής ΝΕΤ, ο έχων τον λόγο βουλευτής Σπύρος Κουβέλης παλεύει να ολοκληρώσει την σκέψη του - κι ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης εκφράζει την εκτίμησίν του.
2) "Εμείς οι αριστεροί, κύριε Κοττάκη, εκτός από ιδέες έχουμε και χιούμορ. Το περίφημο σχέδιο που συντάξαμε για την Οικονομία, εμείς οι ίδιοι το βάλαμε σ' ένα συρτάρι. Είστε από τους λίγους που το διάβασαν!"
"Ε, φαίνεται πως έχω κι εγώ χιούμορ, κύριε Δραγασάκη..."
Μανώλης Κοττάκης σε (σπάνια) επίδειξη ευφυίας. Η Αποκάλυψη τής ημέρας.
1) "Ο λόγος που δεν προχωρήσαμε το 2004 στις διαρθρωτικές αλλαγές, που προτείνουμε τώρα, είναι ότι το 2004 το κράτος δεν είχε την κατάλληλη υποδομή γι' αυτές τις αλλαγές..."
Είκοσι οκτώ λέξεις τού Θεοδώρου Κασσίμη αρκούν για να προσδώσουν περιεχόμενο σ' αυτό, που λανθασμένα παρερμηνεύσαμε ως πεντέμισι χρόνια κυβερνητικής απραξίας: αν είναι να τα χτίσεις όλα από την αρχή, καλύτερα να μην αφήσεις τίποτε όρθιο. Τα σέβη μου.

Σχόλια

Ο χρήστης William Dalton είπε…
Αφού καλωσορίσω τον Averell (on air)μετά την επάνοδό του από την τρίτη φάση των διακοπών του καθώς κι από το τρίτο πέλαγος που επισκέφθηκε, θα συνεισφέρω στο θέμα "ατάκες" με μία αντίγραφη: Από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" και τη στήλη του Στ. Κασιμάτη :"Παρέλαβε κόμμα για να παραδώσει συνιστώσα", από τη διάσκεψη των ανανεωτικών του ΣΥΝ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια