Το μοναστήρι (του Γκέμπελς) να ναι καλά

Ένα κουδούνισμα ακούστηκε διακόπτοντας την περισυλλογή μου (...την ανάγνωση των πρωτοσέλιδων των αθλητικών εφημερίδων για την ακρίβεια) στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ο Ιάκωβος (κατά κόσμον Jack). "Άγιε μου ηγούμενε," μου είπε, "όπως γνωρίζεις έχω ανέβει στο Άγιον Όρος και πέρασα από τον Εφραίμ." Έκανε μία παύση, προσδίδοντας ένα δραματικό τόνο στη φωνή του.

"Μου πρότεινε μία ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα επιχειρηματική ευκαιρία", ο Ιάκωβος είχε πάρει πλέον το συνωμοτικό του ύφος και συνέχισε, "Να επενδύσουμε στην ΑΕΚ τα 9 εκατομμύρια ευρώ που μας περίσσεψαν από την ανταλλαγή της γούρνας με τα διόδια στον Άγιο Στέφανο."

Τον ευχαρίστησα για την επικοινωνία και του υπενθύμισα ότι πρέπει να πάει στη Καβάλα γιατί κλείσαμε συμφωνία με τον Αγαπούλα να βοηθήσει στη δίαιτα του Diogo Rincon. Για την ακρίβεια ο Ιάκωβος θα πηγαίνει για φαγητό με το Rincon, οπότε επειδή δεν θα προλαβαίνει να φάει τίποτα ο Βραζιλιάνος θα αδυνατίσει.

Φώναξα στο κελί μου τον οικονομικό διευθυντή της μονής, τον Αυρήλιο. Εδώ ας μου επιτραπεί να κάνω μία μικρή παρένθεση για να δώσω μία συμβουλή προς τους νέους επιχειρηματίες. Ο οικονομικός διευθυντής πρέπει να είναι κομμουνιστής, είναι μεγάλοι τσιγκούνηδες και ποτέ δεν κάνουν πράξη τη θεωρία, με αποτέλεσμα να βγαίνουν στη πορεία λίγο περισσότερο καπιταλιστές από τον Adam Smith.

Κλείνω την παρένθεση και συνεχίζω. Του έθεσα τα δεδομένα και του είπα να δει τη βιωσιμότητα του deal. Μετά από δύο ημέρες μου απάντησε ότι τα λεφτά θα πάνε άκλαυτα, αλλά θα μπορούσαμε να το περάσουμε ως δωρεά και να πάρουμε φοροαπαλλαγές, τις οποίες έχουμε μεγάλη ανάγκη γιατί αλλιώς θα μας τα πάρει ο Παπαθανασίου. Οπότε αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην επένδυση.

Την επικοινωνία με την ΑΕΚ ανέλαβε ο Γουλιέλμος. Αυτός είχε πρωτοστατήσει στο να κάνουμε στο μοναστήρι το γάμο κορυφαίου διοικητικού στελέχους της ΑΕΚ και μάλιστα είχε μπει και κουμπάρος στο γάμο. Ο Γουλιέλμος όμως επειδή είναι και λίγο αλλού όπως θα έχετε διαπιστώσει, θεώρησε ότι η επικοινωνία με την ΑΕΚ θα γινόταν όπως παλιά. Οπότε έκανε cc το email και στους δημοσιογράφους του Ντεμοτεχνείου. Το email έγραφε:

Κουμπάρε καλησπέρα,
Μας περισσεύουν εννιά εκατομμύρια ευρώ και λέμε να τα ρίξουμε στην ομάδα, πως το βλέπεις;

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Αυτοί είδαν το κουμπάρε και σου λέει για να μιλάνε αυτοί με τα κουμπάρε είναι Κύπριοι. Έτσι μας έβγαλαν πρωτοσέλιδο. Στη πορεία όμως ο Κόκκαλης έβγαλε τις μετοχές του Ολυμπιακού προς πώληση. Οπότε αποφασίσαμε να αποσυρθούμε από το deal με την ΑΕΚ και να πάρουμε μετοχές του Ολυμπιακού.

Ενδιάμεσα βέβαια από την αβλεψία του Γουλιέλμου προέκυψε ολόκληρο θέμα. Οι δημοσιογράφοι προσπαθούσαν να βρούνε τους κύπριους επενδυτές. Αφού εξάντλησαν τους γνωστούς άρχισαν τους άγνωστους. Μάλιστα 2-3 από αυτούς τσίμπησαν και άρχισαν να ρωτάνε λεπτομέρειες, βέβαια όταν ακούγανε τα νούμερα έφευγαν τρέχοντας μιας και αρχικά νόμιζαν ότι τα εννιά εκατομμύρια ήταν δραχμές και όχι ευρώ.

Σαν να μην έφταναν αυτά ο Γουλιέλμος απαντώντας σε ένα e-mail της ΑΕΚ (με το γνωστό cc πάντα) είπε ότι για ποσά πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ πρέπει να συνέλθει η σύνοδος και αυτοί κατάλαβαν ότι είμαστε consortium επιχειρηματιών. Που να πάει άλλωστε το μυαλό τους ότι είμαστε μοναστήρι;

Έτσι δημιουργήθηκε μία τεράστια παρεξήγηση η οποία όμως μας χάρισε απίθανα πρωτοσέλιδα και τη χαρά να ανακαλύψουμε νέους Alejandro Sklavenitis...

Υ.Γ. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς συμπωματική

Σχόλια

Ο χρήστης William Dalton είπε…
Άγιε ηγούμενε, τα διόδια είναι καλή και σίγουρη δουλειά. Λεφτά έχουμε. Αν ζητήσουμε και την ενίχυση του ΤΕΜΠΜΕ, θα βρούμε ένα οικόπεδο, θα χτίσουμε ένα πέταλο και μετά θα τα βάλουμε με το κράτος που χάρισε γήπεδο στους άλλους κι εμάς μας γράφει.

cc: Neretva.gr
Ο χρήστης William Dalton είπε…
Άγιε ηγούμενε, τα διόδια είναι καλή και σίγουρη δουλειά. Λεφτά έχουμε. Αν ζητήσουμε και την ενίχυση του ΤΕΜΠΜΕ, θα βρούμε ένα οικόπεδο, θα χτίσουμε ένα πέταλο και μετά θα τα βάλουμε με το κράτος που χάρισε γήπεδο στους άλλους κι εμάς μας γράφει.

cc: Neretva.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια