Debates και Deb8

Ομολογώ ότι δεν παρακολούθησα το Debate. Η παρουσία των AC/DC στο ΟΑΚΑ ήταν αυτονόητο ότι θα είχε για εμένα και ίσως όλους τους rockers της γενιάς μου μεγαλύτερη αξία. Άλλωστε με λίγο zapping το βράδυ και ανάγνωση το επόμενο πρωινό μπορείς να μάθεις όσα σε ενδιαφέρουν.

Αυτά που έμαθα λοιπόν ήταν ότι δεν είχαμε debate μιας και δεν είχαμε ανταλλαγή απόψεων και επιχειρηματολογία αλλά αντίθετα είχαμε για πολλοστή φορά μία κοινή συνέντευξη τύπου με κλειστές θεματολογίες και ερωτήσεις. Το χειρότερο δε ήταν ότι η συζήτηση αν και πολιτική δεν είχε καθόλου σχέση με το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουνίου. Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις ήταν εσωτερικής κατανάλωσης.

Μου άρεσε το γεγονός ότι επιτέλους οι πολιτικοί έριξαν "μπηχτές" ο ένας για τον άλλον κατά τη διάρκεια των μονολόγων τους. Ο Αλέκος Αλαβάνος μάλιστα προσπαθούσε να υποκαταστήσει τους δημοσιογράφους και έκανε ο ίδιος ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό, τις οποίες όπως ήταν αναμενόμενο αγνοούσε επιδεικτικά ο πρωθυπουργός μιας και ο εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν στη λάθος πλευρά του πάνελ.

Γενικότερα όμως δεν θεωρώ ότι το συγκεκριμένο Debate προσέφερε κάτι στην διαδικασία των Ευρωεκλογών. Αντίθετα έχω μεγάλες προσδοκίες από το αντίστοιχο που θα διεξαχθεί στο διαδίκτυο από το Deb8 (http://www.deb8.gr). Σε αυτό θα συμμετάσχουν με πολύ πιο "ανοικτούς" και διαδικτυακούς όρους άνθρωποι που θα μιλήσουν κατά βάση για την Ευρώπη.

Τη ΝΔ θα εκπροσωπήσει η Ρόδη Κράτσα, το ΠΑΣΟΚ ο Σταύρος Λαμπρινίδης (ο οποίος μου έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση στην εκδήλωση προς τιμήν του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη),
το ΚΚΕ ο Αθανάσιος Παφίλης, το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο Νικόλαος Χουντής, το ΛΑ.Ο.Σ. ο Ιωάννης Παναγιωτακόπουλος ενώ θα συμμετάσχει και ο star των ημερών Μιχαήλ Τρεμόπουλος που θα εκπροσωπήσει τους Οικολόγους Πράσινους και σίγουρα θα κληθεί να απαντήσει για τις θέσεις του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ιδιαίτερα για τα πρόσφατα αποκαλυφθέντα ζητήματα σε σχέση με τη FYROM.

Το συγκεκριμένο debate θα έχει πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά για την ελληνική πραγματικότητα. Θα έχει συμμετοχή από το κοινό στη κατάρτιση των ερωτήσεων, θα έχει κοινές ερωτήσεις προς όλους γενικώς δείχνει να είναι σαφέστατα πιο ενδιαφέρον. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο http://www.deb8.gr/2009/05/politesepikefalis/.

Σχόλια

Ο χρήστης Manoliscus είπε…
Ευχαριστούμε για την άμεση ενημέρωση, Joe.

Η γενιά μας φαίνεται πως με τέτοιου είδους κινήσεις διαμορφώνει την απαραίτητη εκείνη δυναμική που θα μας κρατήσει επιβάτες στο τραίνο του Ευρωπαϊκού οράματος, προσπερνώντας ελπίζω οριστικά ξεπερασμένα μέσα και αντιλήψεις.
Ο χρήστης admin είπε…
και εμείς που το είδαμε...δεν κερδίσαμε και κάτι!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ευχαριστούμε πολύ για τη συμπαράσταση

Το deb8 των πολιτών ξεκινά από σήμερα Παρασκευή (29.05) με ερωτήσεις δικές σας και ψηφοφορία, όλες τις χρήσιμες πληροφορίες αλλά και το live την Τετάρτη (3/6)

http://live.deb8.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια