Αγωνιώδη ερωτήματα και το μήνυμα της Κυριακής

Κανονικά, το παρόν κείμενο θα αναφερόταν στις ευρωεκλογές και τη σημασία τους. Θα αποτελούσε τη συνεισφορά του William τόσο στη νέα κατηγορία κειμένων αυτού του ιστολογίου όσο και σε σας τους πιστούς αναγνώστες οι οποίοι ζαλισμένοι ακόμη από το χθεσινό ξενύχτι, δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από εκείνη τη φωνή μέσα σας, που πεισματικά επαναλαμβάνει : " Τί έκανα στραβά και δε μου έκατσε; Ποιές είναι άραγε οι θέσεις των κομμάτων για τις ευρωεκλογές;"Επειδή, λοιπόν, σε αυτά τα σύνθετα ερωτήματα οι κυριακάτικες εφημερίδες απαντούν προσφέροντας cd με τίτλο "Γ.Πλούταρχος-best of" ή αντίστοιχα άλλων μεγάλων καλλιτεχνών, αυτός (ο William) αναγκάστηκε να επαναπροσδιορίσει τη θεματολογία του και να προσφέρει μία απλή και δροσερή σαλάτα από ιδέες.
Γιατί αυτό το blog μπορεί να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις ακόμη και στα πιο σύνθετα ερωτήματα. Στην ουσία είμαστε μια υπεραγορά, ένα ιδεοπωλείον του κυβερνοχώρου (Jack Dalton,2009). Έτσι:
  1. Είστε ζαλισμένοι, γιατί ξεχάσατε τον κανόνα της ήπιας μετάβασης από τη μία εποχή στην άλλη: "Την πρώτη νύχτα της άνοιξης που θα αποφασίσεις ότι ήρθε η στιγμή να αποχαιρετήσεις το ουίσκι για πέντε μήνες, μην πιεις παραπάνω από δυο-τρεις βότκες. Ο κανόνας αντιστρέφεται το φθινόπωρο."
  2. Δεν σας έκατσε, γιατί την ώρα που σας μιλούσε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει στη δουλειά και το άγχος που αυτά προκαλούν, εσείς απαντήσατε :"Μοιάζω με στέλεχος της ΓΣΕΕ;"
  3. Συνοπτικά, οι θέσεις των κομμάτων μοιάζουν με έκθεση αριστούχου στις πανελλαδικές. Πέντε σελίδες με αγάπη για την κοινωνία, τους θεσμούς, το περιβάλλον την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών. Bonus, η έκτη σελίδα που κλείνει το μάτι στον αναγνώστη και αναφέρεται στη δυναμική διεκδίκηση των εθνικών μας αιτημάτων (δηλαδή πώς θα πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από τους επί πέντε σελίδες αγαπημένους Ευρωπαίους). Ο William θα επανέλθει με διεξοδική ανάλυση.

Αν και μία από τις μεγαλύτερες Ελληνίδες αθλήτριες όλων των εποχών, η Πηγή Δεβετζή δεν έχει κατορθώσει ως τώρα να πάρει το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Βρίσκεται πάντα μέσα στις καλύτερες του αγωνίσματος της, έχει διακρίσεις σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και συμμετέχει σε άπειρα μήτινγκ στίβου καθ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς (=περνάει από αναρίθμητους ελέγχους και αποδεικνύει ανά τακτά χρονικά διαστήματα ότι δίκαια βρίσκεται στην ελίτ του γυναικείου τριπλούν). Το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, μπορεί να μην το πάρει ποτέ, όμως για τους φιλάθλους του στίβου ανά την υφήλιο θα είναι πάντα ένα μεγάλο όνομα. Αντίθετα, η Βούλα Πατουλίδου, ποτέ δεν έφθασε σε παρόμοιο επίπεδο, όμως έχει στην κατοχή της ένα χρυσό κι ο William τη θαυμάζει γι'αυτό. Ποτέ πριν και μετά από εκείνη τη νύχτα στη Βαρκελώνη δε βρέθηκε στην κορυφαία πεντάδα των 100μ. μετ'εμποδίων. Ευφυώς σκεπτόμενη, άλλαξε αγώνισμα και συνέχισε με τα άλματα όπου κι εκεί δεν πέτυχε κάτι σπουδαίο. Απέδειξε, όμως, πόσο αγαπάει τον αθλητισμό και πόσο εύκολο της ήταν να ξεπερνά το μέσο όρο σε ό,τι αποφάσιζε να κάνει τη δεδομένη στιγμή.

Τί θέλει να πει ο William; Είναι απλό. Τη στιγμή που η Devers πέφτει πάνω στο εμπόδιο, κάποια από τις υπόλοιπες πρέπει να ορμήξει και να αρπάξει την πρωτιά. Η Βούλα βρίσκεται εκεί. Αυτό είναι και το μήνυμα της ημέρας. Είναι σπάνιο να είσαι το αντίστοιχο της Π.Δεβετζή σε ταλέντο, εργατικότητα και αφοσίωση. Αν είσαι, ακόμη και να μην πάρεις το χρυσό, μια θέση στην ελίτ της κατηγορίας σου θα την κατακτήσεις. Αν όμως δεν είσαι, τότε να ξέρεις ότι κάποτε θα τύχει η στιγμή που θα έχεις την ευκαιρία σου για κάτι μεγάλο. Αρκεί, με ψυχή και επιμονή να κάνεις τα πάντα ώστε να βρεθείς εκεί.

*α) Όχι, δεν έχει παραβιασθεί ο κανόνας της ήπιας μετάβασης στη βότκα. β) Πριν πετάξεις την ατάκα με τη ΓΣΕΕ και για να περάσει η ώρα, φαντάζεσαι τον εαυτό σου ως Βούλα Πατουλίδου και πιστεύεις ότι θα έρθει η στιγμή που θα δικαιωθείς. Φευ! γ) Μετά τον ανελέητο βομβαρδισμό επί μία εβδομάδα, ας συγχωρεθεί όποιος συνελήφθη να σιγοτραγουδά Γ. Πλούταρχο. δ) Ο William, για την επόμενη εβδομάδα θα μιλά για τον εαυτό του σε γ' πρόσωπο. Αφ'ενός μεν, αποτίει φόρο τιμής στον Γάιο Ιούλιο Καίσαρα, αφ'ετέρου δε, χρειάζεται αυτήν την αποστασιοποίηση από το εγώ-αυτή τη μικρή σχιζοφρένεια, ώστε να μπορέσει αντικειμενικά να ασχοληθεί με τις κρίσιμες επερχόμενες ευρωεκλογές.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρε συ...

Παραδεχομαι έχω πρόβλημα στην κατανοηση κειμένου...

Το ερώτημα που θέλω να θέσω, είναι αν είμαι ο μόνος με αυτό το πρόβλημα...

BT
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
ΒΤ δεν έχεις πρόβλημα εσύ στη κατανόηση κειμένου. O William έχει πρόβλημα στη συγγραφή...
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Επίσης διαπίστωσα ότι στις ετικέτες έχει περιλάβει και τα Αθλητικά... Τελικά σίγουρα κάτι παίρνει :)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η αλήθεια είναι ότι μας το είπε:

"Είστε ζαλισμένοι, γιατί ξεχάσατε τον κανόνα της ήπιας μετάβασης από τη μία εποχή στην άλλη: "Την πρώτη νύχτα της άνοιξης που θα αποφασίσεις ότι ήρθε η στιγμή να αποχαιρετήσεις το ουίσκι για πέντε μήνες, μην πιεις παραπάνω από δυο-τρεις βότκες. Ο κανόνας αντιστρέφεται το φθινόπωρο."
Ο χρήστης William Dalton είπε…
ΒΤ, είδες που δεν είσαι μόνος; Άδικα στενοχωριέσαι...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ναι παραδεχομαι έκανα λάθος το κειμενο το λέει ξεκάθαρα ..."μία απλή και δροσερή σαλάτα από ιδέες"

επομενως μιας και αφού αδυνατώ να κατανοήσω μια σαλάτα, ευλογα δεν θα επρεπε να έχω την απαίτηση το να κατανοήσω το κείμενο.

βτ
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Ρε φίλε ΒΤ, γίνε και λίγο vegeterian, μπας και κατανοήσεις τον William!Χαχαχα!
Προτείνω εναλλακτικό προσδιορισμό στο κείμενο του αδελφού και από σαλάτα να το μετατρέψει στο αγαπημένο σε όλους μας λαδερό φαγητό, το γνωστό τουρλού!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αλλος για την βαρκα μας...???

Άλλος για την βάρκα μας...???
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Εγώ μάλλον την πάτησα επειδή εδώ και 2 χρόνια δεν κάνω μετάβαση πίνω vodka όλο το χρόνο :)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια