Γίναμε σοφότεροι

Την ώρα που οι τρεις πολιτικοποιημένοι αδελφοί μου, γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη τους στο debate των πολιτικών αρχηγών, μόνο εγώ (αν και δεν είναι της... δικαιοδοσίας μου) σπατάλησα τον πολύτιμο χρόνο μου και παρακολούθησα την τηλεμαχία. Δεν θα σας πω τα αναμενόμενα, αυτά που είδατε και κυριώς ακούσατε, ή αυτά που σχολιάσαν τα κανάλια, τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες. Λειτούργησα ως... σημειολόγος και σας δημοσιοποιώ χωρίς φόβο και πάθος και χωρίς χρωματιστά γυαλιά, όσα μου έμειναν και όσο κυρίως με έκαναν σοφότερο τη χτεσινή βραδυά.


Οταν λοιπόν ο ένας απολάμβανε τους AC/DC, ο άλλος κάπου
μπεκρούλιαζε και έπλαθε θεωρίες στο μυαλό του για να βρει το σωστό τρόπο να φλερτάρει την απέναντι γκόμενα (ώσπου δεν τον βρήκε και η κοπέλα έφυγε) και ο τρίτος ήταν κάπου εξαφανισμένος, έπειτα από τις πρωτόγνωρες υποχρεώσεις που έχει να φέρει εις πέρας, ΕΓΩ θυσιάστηκα. Ειδα το debate, που ο Θεός να το κάνει debate! Ως γενική παρατήτηση, σχεδόν κανείς δεν ασχολήθηκε με τις Ευροεκλογές, αλλά συτυτήθηκαν εσωτερικά θέματα, όλοι οι δημοσιογράφοι έκαναν πάντα διευκρινιστικές ερωτήσεις (ασχέτως αν δεν έπαιρναν απαντήσεις) και φυσικά δεν έγινε διάλογος, όπως αναμενόταν άλλωστε! Πριν κατηγορηθώ ότι μεροληπτώ, να ξεκαθαρίσω ότι δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω ολόκληρη την... τηλεμαχία, μιας και εργαζόμουν, οπότε κάποια πράγματα πιθανόν να μου έχουν ξεφύγει.

Να λοιπόν, τι από τη χθεσινή... αναμέτρηση με έκανε σοφότερο:

*Ολοι μα όλοι φορούσαν άσπρα. Είτε άσπρα πουκάμισα οι κύριοι, είτε άσπρα μπλουζάκια οι κύρίες.

* Την μονοτονία έσπασε το πουκάμισο του Αλαβάνου, που ναι μεν ήταν άσπρο, αλλά μάλλον η σύζυγός του δεν χρησιμοποιεί καλό λευκαντικό, με συνέπεια το πουκάμισο να έχει χάσει την αστρεφτερή λευκάδα του και να είναι θαμπό.

* Η λεπτομέρεια όμως που έκανε τη διαφορά στο πουκάμισο του Αλαβάνου, ήταν η πατιλέτα. Για τους αδαείς, η πατιλέτα, είναι το κομμάτι του υφάσματος που καλύπτει τα κουμπία.

* Ο Καραμανλής φορούσε μια ριγέ γραβάτα στις αποχρώσεις του γκρι, που ήταν στη μόδα τη δεκαετία του 70'. (Εαν επέστρεψε η μόδα και έχω μείνει πίσω, ζητώ ταπεινά συγγνώμη). Το παιδί των... λουλουδιών!

* Από την άλλη, η γραβάτα του Παπανδρέου, ήταν απλά για κλάματα. Το μόνο χειρότερο που μπορούσε να κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ήταν να είχε δανειστεί γραβάτα από τον Θανάση Γιαννακόπουλο.

* Απεναντίας, οι γραβάτες των δημοσιογράφων ήταν τουλάχιστον ένα σκαλί πιο πάνω. Μάλιστα αυτή του Λιάτσου ήταν μπλε-ιλεκτρίκ (μόλις τώρα έκανα περίφανη την κοπέλα μου που έμαθα το συγκεκριμένο χρώμα), αν και ο εκφωνητής του STAR, μου έδινε την εντύπωση, ότι θα ρωτήσει τον πρωθυπουργό, για την πολιτική ευθύνη της έβδομης θέσης του Σάκη Ρουβά.

* Στην αρχή του debate όμως ήταν που πραγματικά ένιωσα αμόρφωτος και όντως μετά έγινα σοφότερος, όταν η συμπαθέστατη Χούκλη, μας ενημέρωσε ότι οι πολιτικοί θα έχουν στη διάθεσή τους ενάμιση λεπτό για να απαντήσουν, δηλαδή 120 δευτερόλεπτα, όπως χαρακτηριστικά μας είπε!

* Σχετικά με την κομμωτική, την παράσταση από το πάνελ των δημοσιογράφων, έκλεψε ο Ευαγγελάτος, με το ένα κουτάκι τζελ που είχε στο... κοκαλομένο μαλλί του. Από την άλλη ο Καρατζαφέρης, λάνσαρε το... look playmobil, μιας και φαινόταν σαν να είναι τοποθετήσει στο κεφάλι του την περούκα των γνωστών μικρών παιχνιδιών.

* Το μουστάκι του Παπανδρέου ήταν ατημέλητο και ελαφρώς αξύριστο. (μπορεί και... ψωριασμένο).

* Το πιο φτηνιάρικο ρολόι, φορούσε η ταπεινή Παπαρήγα, ενώ μόνο ο Αλαβάνος, το φορούσε στο δεξί χέρι, ακολουθώντας το παλιό γνωστό σλόγκαν ρολογιών, "φοριέται και στο δεξί, σαν κόσμημα".

*Τη ρελάνς όμως έκανε η Αλέκα με το διακριτικό μενταγιόν της, ασφαλώς σε κόκκινη απόχρωση.

* Με απογοήτευσε το βάψιμο της Κοσιώνη, το οποίο την έδειχνε πολύ μεγαλύτερη από την ηλικία της, κάτι που ίσως να έγινε σκόπιμα για να προσδώσει κύρος στην όλη διαδικασία. Κρίμα γιατί η Σία είναι πολύ πιο ωραία από κοντά και χάσαμε όλοι την ευκαιρία να δούμε ένα όμορφο πλάσμα, ανάμεσα στους όχι και ιδιαίτερα ωραίους παρευρισκόμενους στο στούντιο της ΕΡΤ.

* Μου εκδηλώθηκε η απορία, πόσα σολάριουμ να έχει κάνει η Τρέμη, έτσι ώστε να έχει αποκτήσει αυτό το σοκολατένιο χρώμα, που με λίγη δόση κακίας, μπορεί να ταυτιστεί με το χρώμα των αθίγγανων.

* Ανακάλυψα τη φοβία της Αλέκας. Οχι κύριοι, δεν φοβάται τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές (αυτούς του ςέχει για πρωινό), ούτε το ΣΥΡΙΖΑ. Φοβάται τους οδοντιάτρους και αυτό αποδεικνυέται από την απουσία ενός δοντιού στην κάτω οδοντοστοιχία.

* Και τέλος, το τεστ για δυνατούς λύτες. Μόνο οι ιδιαίτερα παρατηρητικοί θα πρόσεχαν ότι ενώ οι πλάτες από τις καρέκλες όλων των πολιτικών φαινόταν καθαρά, μόνο στον Καρατζαφέρη αυτήν κάποιες φορές ήταν... αόρατη. Μάλιστα κάποιες άλλες στιγμές που έκανε την εμφάνισή της, ήταν τόση αμυδρή, που εμφανιζόταν μόνο οι δύο γωνίες της ελάχιστα, στο ύψος των ώμων του προέδρου του ΛΑΟΣ, έτσι ώστε να φαντάζει σαν να φοράει επωμίδες!!!

Πριν ολοκληρώσω, να αναφέρω και ορισμένες περιπτώσεις που οι πολιτικοί αρχηγοί... πέταξαν την μπάλα στα μνήματα* (κοινώς δεν αναφέρθηκαν καν στο θέμα το οποίο ρωτήθηκαν). Θυμίζω ότι δεν έχω ακούσει όλες τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις, οπότε συγχωρήστε μου τις όποιες παραλήψεις. Οταν ζητήθηκε από τον Καραμανλή να απαντήσει με το χέρι στην καρδιά αν μετά τις Ευρωεκολγές θα μπουν νέοι φόροι, κι αν ναι, γιατί δεν το ανακοινώνει τώρα, ο πρωθυπουργός στην απάντησή του, όχι απλά δεν το διευκρίνισε, αλλά ούτε καν άρθρωσε τη λέξη "φόροι". Ο ίδιος σε ερώτηση για ποιό λόγο οι πληγέντες της Ηλειάς δεν έχουν πάρει ακόμα τα χρήματα που δικαιούνται, απάντησε ότι θα τα πάρουν και ότι δεν χάνουν τα χρήματα τους. Πανομοιότυπη απάντηση έδωσε και για τα χρήματα των ωρομισθιων.
Την μπάλα στα μνήματα όμως πέταξε και η Παπαρήγα, όταν της τέθηκε το ερώτημα: "Αφού υποστηρίζετε ως ΚΚΕ, ότι άπαντες πρέπει να αμοίβονται με 1400Ε, ποσό που θεωρείτε ότι πρέπει να είναι ο χαμηλότερος μισθός, γιατί δεν δίνεται έσεις το καλό παράδειγμα με τους εργαζομέμους στα γραφεία του κόμματός σας", η απάντηση ήταν να θεσπιστεί πρώτα ο νόμος και θα το κανούν μετά και αυτοί. Τέλος ο Καρατζαφέρης πέταξε την μπάλα όχι απλά στα... μνήματα, αλλά στο διπλανό χωριό, στη ερώτηση για το τι θέση θα έπαιρνε αν διαδήλωναν Ελληνες Ορθόδοξοι στο Ντουμπάι, επειδή οι Αρχές έσκισαν τη Βίβλο. Ιδια "ποδοσφαιρική" ικανότητα επέδειξε και στο ερώτημα της διδασκαλιάς της μουσουλμανικής θρησκείας σε κάποια σχολεία.

Με τις υγείες μας. Μετά το 150λέπτο υπερθέαμα, έγινα σοφότερος και βοηθήθηκα τα μάλα για να πάρω την απόφασή μου, στο τι θα ψηφίσω στις 7 Ιουνίου. Αν έπρεπε να διαλέξω κάτι από αυτά που παρακολούθησα στο debate, τότε "δαγκωτό" θα ψήφιζα το μαύρισμα της Ολγας Τρέμη και θα έτρεχα ημίγυμνος σε κάποια παραλία.



*Για τους μη γνωρίζοντες την ποδοσφαιρική φρασεολογία, εξηγώ. Συνήθως στις μικρές πόλεις και στα χωριά, τα γήπεδα είναι δίπλα στα νεκροταφεία. Οταν λοιπόν οι παίκτες δεν επιθυμούν να παίξουν ποδοσφαίρο και θέλουν αν αποφύγουν την πίεση των αντιπάλων, στέλνουν την μπάλα όσο πιο μακριά μπορούν για καθυστέρηση. Συνήθως λέμε ότι στέλνουν την μπάλα στην εξέδρα, αλλά στα μνήματα είναι ακόμα πιο μακριά!!!!


ΥΓ. Καταγγέλω τις σκοτεινές δυνάμεις που προσπάθησαν με δόλια μέσα να με κάνουν να σωπάσω και με διέγραψαν από το blog. Δεν θα με φιμώσετε! ΧΑΧΑΧΑ!

Σχόλια

Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Όταν προχωράς σε καταγγελίες για σκοτεινές δυνάμεις να αναφέρεσαι και στις φωτεινές δυνάμεις που φρόντισα να χαλάσουν τα σχέδια των άλλων...

Υ.Γ. Εγώ υποψιάζομαι το Τσιπρίτσο
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Δεν θέλω να ρίξω λάσπη σε πρόσωπα πριν ολοκληρώσω την ερευνά μου, αλλά πρέπει να ενημερώσω το κοινό ότι βοήθησες τα μάλα για την επανένταξή μου. Εκτός βέβαια κι αν ήταν στάχτη στα μάτια...χαχαχα!
Οχι, σε απαλλάσω. Θεωρώ ότι οι υπέυθυνοι είναι έξω από τη συμμορία μας. Απλά επιβάλλεται όλοι μαζί να βροντοφωνάξουμε, ότι είμαστε εδώ κι δε θα σωπάσουμε...

ΥΓ. Πολύ "αγωνιστικά" το είδα το θέμα, μάλον θα με πείραξε η ζέστη...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τελικά το βατοπαιδι έγινε κατά λάθος. Είδατε που γκρινιάζατε;
Ο χρήστης sandybell είπε…
ο καλύτερος σχολιασμός debate που εχω δει ever. Εύγε. Εύστοχα σχόλια, πολύ καλά μελετημένος ο υπογράφων στα περί πουκαμίσων και γραβατών (τύφλα να'χει ο ζαμπούνης) και όσο για το μπλε ιλεκτρίκ τα σέβη μου στην κοπέλα σου. ο δικός μου φίλος ούτε τη διακριση μεταξύ πορτοκαλί, μωβ και κόκκινου δεν κάνει....(ξέρω, ξέρω, ποια διάκριση;)
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Να συνυπολογιστει ότι έχω και δυσχρωματοψία...
Ο χρήστης sandybell είπε…
Υποκλίνομαι τότε...
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Να συνυπολογιστει ότι έχω και δυσχρωματοψία...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια