O... "Κοκο-γιός" για πρόεδρος!

Η αλήθεια είναι ότι τώρα τελευταία έχω ψιλοχαθεί και τόσες μέρες περίμενα ένα συγκλονιστικό θέμα για να επανέλθω δριμύτερος! Δεν σας κρύβω ότι είχα αρχίσει να απογοητεύομαι, όταν ξαφνικά, χτες το πρωί, με την τσίμπλα στο μάτι, πήγα στο περίπτερο κάτω από τη δουλειά μου να πάρω τσιγάρα. Ο περιπτεράς είχε κόσμο να εξυπηρετήσει, ευτυχώς γιατί είναι φίλος και όσο περίνενα, έριξα μια ματιά στις κρεμασμένες εφημερίδες. Bingo! Η Espresso με έβγαλε με το πρωτοσέλιδό της από τη... συγγραφική ξηρασία μου. Ο τίτλος; "Κι άλλος πρίγκιπας στην ΑΕΚ" και μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση ο τίτλος "πρίγκιπας" δεν είναι χαρακτηρισμός της εφημερίδας, αλλά δυστυχώς κυριολεκτικός, αν και πρέπει να τονίσω ότι είναι έκπτωτος πλέον! Για όσους δεν γνωρίζουν το δημοσίευμα έκανε λόγο για το ενδεχόμενο ανάληψης της προεδρίας της ΑΕΚ από το δευτερότοκο γιο του ΤΕΩΣ (Κωνσταντίνου Γλίγκξμπουργκ και μην ακούσω βλακείες πέρι βασιλιά), Νικόλαο.

Μέσα στο θολωμένο μου μυαλό, αμέσως ήρθαν ασυνάρτητες εικόνες που συνέδεαν την πραγματικότητα με τη μυθοπλασία και οι εικόνες αυτές είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στο... φτωχό μου το μυαλό, που λέει και ο Πανούτσος, ένα ασύλληπτο σενάριο για τη διοίκηση της Ενωσης. Το αποτέλεσμα δεν γνωρίζω πως θα ήταν τελικά, διότι αμέσως με σκούντησε ο διπλανός, που περίμενε στην ουρα για να πάρει και αυτός τα τσιγάρα του, όμως πρόλαβα να σκεφτώ τα δεδομένα που αποτελούν σημεία επαφής του Νικόλαου και της ΑΕΚ και σε αυτά θα αναφερθώ.

1. Απαντες γνωρίζουν ότι οι ρίζες της ομάδες προέρχονται από τη Μικρά Ασία και συχνά πυκνά, ακόμα και σήμερα οι οπαδοί της κάνουν λόγο (είτε μέσω συνθημάτων είτε μέσω πανό) στις χαμένες πατρίδες. Επειδή οι πρόσφυγες και οι χαμένες πατρίδες μας τελείωσαν, ας συμβιβαστούμε με το Νικόλαο και το... χαμένο αξίωμα! Αλλωστε και η οικογένεια του, την Ελλάδα, μάλλον σαν χαμένη πατρίδα τη βλέπει!






2. Ποιος θα ήταν ο πλέον κατάλληλος για να αναλάβει της τύχες της ΑΕΚ (η οποία έχει το προσωνύμιο "Βασίλισσα") σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση, από το γιο ενός (έστω ΤΕΩΣ) Βασιλιά; Φυσικά ουδείς άλλος από το Γλιγκξμπουργκ-ακι!

3. Δεν έχει πολύ καιρό που ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ανέλαβε για τρίτη (!) φορά την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας. Τον Σέρβο, που τον αποκαλούν πρίγκιπα, (άλλοι του Νερέτβα και άλλοι του Ποδονίφτη, δεν έχει σημασία) δεν μπορούν να να κουμαντάρουν οι διοικούντες της ομάδας, μιας και ο ίδιος τους θεωρεί... παρακατιανούς. Αρα, μόνο με την έλευση ενός (έστω παραπλισμένου) πρίγκιπα θα υπάρξει αγαστή συνεργασία διοιήκησης - προπονητή, οπότε και πάλι καταλήγουμε στο Νικόλαο.

4. Οπως καλά γνωρίζετε όλοι, οι -και καλά- γαλαζοαίματοι, επιβάλεται να είναι πάντα σικάτοι. Με την επιλογή της ΑΕΚ, ο Κοκογιός δεν θα πέσει σε στυλιστικό ατόπημα, αν σε ματς της ομάδας του φορέσει την... σκονισμένη του κορώνα στο κεφάλι, μιας και το χρυσαφί της χρώμα συνδυάζεται άψογα με τις κίτρινες εμφανίσεις του δικεφάλου.

5. Τα τελευταία χρόνια, έχουμε συνηθίσει στην ΑΕΚ, οι ισχυρές προσωπικότητες της να σχετίζονται ερωτικά με λαμπερές παρουσίες της σόουμπιζ. Ο αρχηγός Δέλλας με τη Γωγώ και φυσικά ο πρώην πρόεδρος, Ντέμης Νικολαϊδης με τη Βανδή! Εδώ ο γιος του Κοκού, έχει να επιδείξει ακόμα πιο αστραφτερή σχέση, που αυτομάτως τον ανεβάζει ένα επίπεδο πιο πάνω από τους υπόλοιπους. Ο Νικόλαος είναι γνωστός για τα γλέντια του και κυρίως για τις σχέσεις του με αιθέριες υπάρξεις, με κορυφαία όλων την Ελ Μακ Φέρσον. Μάλιστα η "προϋπηρεσία" του με την καλονή από την Αυστραλία που είχε το παρατσούκλι " The Body" μπορεί να τον βοηθήσει τόσο να... ξαθάψει το ακατέργαστο διαμάντι που ανήκει στο ρόστερ της ΑΕΚ και δεν τον έχουμε δει ακόμα, το συμπατριώτη της Ελ, το Νέιθαν Μπερνς, όσο και να πειθαρχήσει τον άτακτο Εντίνιο, που αποκαλείται κι αυτός από τους συμπαίκτες του ως ο "the body", με τους κοιλιακούς σαν παγοκύστες που διαθέτει!!!

6. Επειδή όμως όλα αυτά μπορεί να φαίνονται πολύ...trendy στις μεγαλύτερες γεννιές, ας παραθέσω και μια άλλη παράμετρο, μήπως και πείσω και τους γηραιότερους. Μόνο ένας Νικόλαος, μπορεί να ξαναφτιάξει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλδεια που όλοι επιθυμούν και έφερε το όνομα του ΝΙΚΟΥ Γκούμα. Το έχει το όνομα που λένε...

7. Για να προλάβω τις "Κασσάνδρες" που από τη πρώτη στιγμή θα εναντιωθούν στο ενδεχόμενο ανάληψης της ηγεσίας από τον δευτερότοκο γιο της οικογένειας Γλίγκξμπουργκ, με το αιτιολογικό τι σχέση έχει αυτό το παιδί με τον αθλητισμό και με τι παραστάσεις θα ασχοληθεί τώρα με αυτόν το τομέα, έχω την πληρωμένη απάντηση έτοιμη. Ποιος άλλος πρόεδρος είχε πατέρα Ολυμπιονίκη κύριοι; Μόνον αυτός. Γιατί μπορεί να καταλογίζουμε ό,τι θέλουμε στον Κωνσταντίνο (ακόμα και το δεσμό του με τη Βουγιουκλάκη), όμως το Ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστιοπλοϊα με τα ελληνικά χρώματα, το κέρδισε ο άνθρωπος!

8. Τέλος, για αυτούς που δίνουν μεγάλη σημασία στους συμβολισμούς, ένα πράγμα έχω να πω. Το παιχνίδι της ΑΕΚ που παρακολούθησε από κοντά ο Νικόλαος, ήταν αυτό στις 6 Μαρτιού στο Παρίσι, κόντρα στη Παρί Σεν Ζερμέν για το κύπελλο UEFA. Σημαντική λεπτομέρεια, που όμως κάνει τη διαφορά. Το ματς έγινε στο γήπεδο "Parc Des Princes", δηλαδή στο πάρκο των πριγκίπων...

Σχόλια

Ο χρήστης William Dalton είπε…
Jack ντροπή σου. Πίστευα ότι τουλάχιστον εσύ που είσαι προοδευτικός άνθρωπος δε θα ήθελες να καταστραφεί το οικολογικό πάρκο "Γιάννης Γρανίτσας" για να γίνει γήπεδο. Είναι κρίμα να πάει χαμένο το όραμα του μόνου ανθρώπου που γκρέμισε κάτι για να δημιουργηθεί πάρκο. Αφού ούτε ο Βωβός δεν καταδέχθηκε να αγοράσει τις βιοτεχνίες εκεί γυρω. Τον σεβάστηκε. Ας βάλουμε λοιπόν, μόνο έναν αδριάντα και μερικές φωλιές (σε περίπτωση που γίνει ο Βοτανικός να έχει ο Αλέξης ένα μέρος να φέρει τους κορμοράνους).Όσο για την ΑΕΚ, ξέρω κάτι κτήματα στο Τατόι...
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Προστατέψετε τους κορμοράνους. Το γήπεδο του ΠΑΟ στο Λαγονήσι

Καλημέρα :)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια