| William Dalton | Comments ]

Αφού όλοι έχουν κάτι να πουν για τον ανασχηματισμό, αποφάσισα κι εγώ να τον σχολιάσω και μάλιστα ανά υπουργείο.
Υπ. Εσωτερικών : Δύσκολα φαντάζομαι τον υπουργό χαρούμενο για την αντικατάσταση του Π. Χηνοφώτη από τον Χ. Μαρκογιαννάκη. Το μήνυμα είναι σαφές : "Από δω και πέρα η κυβέρνηση δε θα ανεχθεί άλλο κάψιμο της Αθήνας ( "...και να συλληφθούν οι συνήθεις" , όπως έλεγε κι αστυνόμος Ρενέ στην "Καζαμπλάνκα" ). Σε προσωπικό επίπεδο, μία συμβουλή προς τους επόμενους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ. Δεν είναι κρίμα, μετά από τέτοια καριέρα να γίνεσαι "αποτυχημένος" υφυπουργός ο οποίος αποπέμπεται για να αποδείξει η κυβέρνηση ότι έγινε σκληρή; Εκτός αν έβαλαν τον Χ. Μαρκογιαννάκη για να οργανώσει καλύτερα την εκπαίδευση των νέων αστυνομικών.
Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών : Αν η οικονομική πολιτική ήταν λανθασμένη γιατί αντικαταστάθηκε ο υπουργός από τον έως τώρα υφυπουργό του; Ίσως γιατί πρέπει να προβληθεί μία αλλάγη στο οικονομικό επιτελείο και στη Ν.Δ. δεν υπάρχουν πολλοί καλοί στο μέτρημα. Σε προσωπικό επίπεδο, εκτός από την ωδή που χρωστάω στον απερχόμενο, μία ερώτηση. Που θεωρείτε, κ. Αλογοσκούφη , ότι σας χρωστάει περισσότερο ο πρωθυπουργός (και φάνηκε αχάριστος ), στον νόμο για την κρατική προστασία του ΟΤΕ ή στο σχέδιο για την ενίσχυση των τραπεζών;
Υπ. Εξωτερικών : Κάποιον έπρεπε να διώξουν για το Βατοπέδιο και μία μικρή χάρη στον Βαρβιτσιώτη sr. που αποσύρθηκε τόσο διακριτικά όταν του ζητήθηκε.
Υπ.Εθνική Άμυνας : Όταν κάποιοι πάνε να σου στήσουν νέα Ίμια, δεν παίζεις.
Υπ. Ανάπτυξης : Σημαντικό υπουργείο για έναν από τους μελλοντικούς βαρώνους. Δημιουργείς καλές επαφές, την μπόρα την τρώει ο υπ. οικονομικών κι αν καταφέρεις και συμμαζέψεις την αγορά το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό. Εξάλλου, όπως είπαμε, στη Ν.Δ. λίγοι είναι οι καλοί στο μέτρημα. Επιβράβευση για τον καλό ,επικοινωνιάκα τουλάχιστον, χειρισμό του Μεταφορών.
Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. : (Σιωπή)
Υπ. Εθ. Παιδείας και Θρησκευμάτων : Εδώ παίζουμε το μουτζούρη. Τιμή στο θαρραλέο που διάλεξε να τζογάρει, μην έχοντας βέβαια κάτι σπουδαίο να χάσει. Από την άλλη υπάρχουν πολλοί που την θέση του υφυπουργού για πάντα τη θεωρούν κάτι σπουδαίο. Τιμή και για το ότι δεν είναι ένας από αυτούς.
Υπ. Απασχόλησης : Ουδέν σχόλιον.
Υπ. Υγείας : Σε προσωπικό επίπεδο, ένα σχόλιο: Όταν έχεις κάνει το ραντεβού στο "Διόνυσο", δεν περιμένεις καμμία χάρη από κανέναν. Σκέψου να έρθει κι η ώρα της διαδοχής.
Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης : Περίεργη ιδέα. Αν δεν είναι καραμπόλα, τότε σίγουρα προκαλεί εντύπωση ( σε μένα που είμαι απ'έξω)
Υπ. Δικαιοσύνης : Σοβαρός και συμπαθής, ο νέος υπουργός, μάλλον ανταμοιβή γι'αυτό η υπουργοποίησή του.
Υπ. Πολιτισμού : Δέχομαι στοιχήματα από τώρα για την αρχηγία μετά τον πρωθυπουργό. Ο μόνος πραγματικός σταρ της Ν.Δ. Σε προσωπικό επίπεδο αν και αντιπαθώ πολλές από τις απόψεις του, παραδέχομαι ότι μου είναι σινεφιλικά συμπαθής.
Υπ.Τουρισμού : Ό,τι πιο αξιόλογο έχει βγάλει η Ν.Δ. τα τελευταία χρόνια. Δίκαιη ανταμοιβή η υπουργοποίηση.
Συνοψίζοντας, θα έλεγα ότι όπως πάντα ο πρωθυπουργός διάλεξε την επικοινωνιακή αντιμετώπιση των πραγμάτων, αν και το σχήμα θα ήταν αξιοπρόσεκτο και πολύ ενδιαφέρον αμέσως μετά τις εκλογές του ΄07. Τώρα, μοιάζει να είναι αργά. Εκτός αν ο Κ.Γκιουλέκας κάνει το θαύμα του με τα ΜΜΕ.
* Ζητώ την κατανόηση όσων έζησαν τη φρίκη της βάρβαρης χρήσης του ρήματος "επικοινωνώ". Ευχαριστώ τον Averell για την επισήμανση και υπόσχομαι ότι θα βρω τί είναι αυτό που έχω ξεχάσει.