Ποδοσφαιρικός ανασχηματισμός

Αρχικά, να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους μας.
Μια χρονιά που άρχισε με κάτι που αναμέναμε εδώ και μήνες. Τον ανασχηματισμό. Δεν θα τοποθετηθώ σε αυτόν καθέ αυτόν τον ανασχηματισμό του Καραμανλή, έτσι κι αλλίως ο πρωθυπουργός πάει κανένα τρίμηνο πίσω. Θα κάνω εγώ το δικό μου ανασχηματισμό, έτσι για να βιώσω και εγώ το όνειρο κάθε μικροαστού Ελλήνα που στην κάθε... στραβή, αναφωνεί: "Ρε κάντε με εμένα για μια μέρα πρωθυπουργό..."

Επειδή όμως είναι ακόμα χρονιάρες μέρες, δεν θα μιλήσω για πολιτική, αλλά θα καταπιαστώ με κάτι πιο... ανάλαφρο! Θα κάνω μια ποδοσφαιρική κυβέρνηση με τα υπάρχοντα υπουργεία και εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να οραματιστείτε το μέλλον αυτού του τόπου με τους παρακάτω στο τιμόνι της χώρας.

Πρωθυπουργός: Βασίλης Γκαγκάτσης
Δεν πιστεύω να εκπλήσεται κανείς. Ένας είναι ο πρόεδρος (μετά τον Καπετάνιο) και άλλωστε οι Πορτογάλοι χαζοί ήταν που στον τελικό του EURO τον ανέδειξαν ως πρωθυπουργό της χώρας και έδωσαν αυτήν τη... μαγική εικόνα στα πέρατα όλου του κόσμου; Εξάλλου όταν έχεις προεδρεύσει ολόκληρης ΕΠΟ (η οποία βρίθει από λαμόγια) στην κυβέρνηση θα κολλήσεις;






Υπουργείο Εσωτερικών: Σωκράτης Κόκκαλης
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην πιστεύει ότι ο Σωκράτης κάνει κουμάντο στις εκάστοτε κυβερνήσεις και ότι δεν είναι κράτος εν κράτει, όποτε δικαιωματικά γίνεται πρώτος την τάξει Υπουργός. Αλλωστε ο Κόκκαλης στην Ελλάδα πάντοτε τα πήγαινε καλά, στο εξωτερικό είχε συνήθως προβληματάκια και βαριές ήττες.





Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών: Ανδρέας Βγενόπουλος
Και εδώ η ανάληψη των καθηκόντων από τον "mister MIG" είναι αδιαμφισβήτητη. Εδώ τώρα ο "Βγενό" κάνει με τον τρόπο του κουμάντο στην ελληνική οικονομία, δεν θα τα καταφέρει αν πάρει και το υπουργείο; Εύκολα. Είμαι σίγουρος ότι θα αποδειχθεί πολύ καλύτερος από όλους τους προκατόχους του.







Υπουργείο Εξωτερικών: Οτο Ρεχάγκελ (Υφυπουργός: Γιάννης Τοπαλίδης)
Ηταν η πιο προβλέψιμη επιλογή μου, το ξέρω, αλλά ήταν αναπόφευκτη. Δεν υπάρχει καλύτερος πρεσβευτής μας από τον προπονητή της Εθνικής ομάδας και από τον... μεταφραστή του, που όπως λέει και ο λατρεμένος μας Κώστας Βερνίκος, μας ανέβασαν στον έβδομο ουρανό αδέρφια!!!






Υπουργείο Εθνικής Αμυνας: Λουκάς Βύντρα
ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ. Ετσι γουστάρω. Απλά! Δεν γίνεται κάποιος σε αυτήν τη χώρα να ακούει την λέξη άμυνα και να μην του έρχεται στο μυαλό ο... Βυντρίνιο!!! Και δέκα ανασχηματισμούς να κάνω, το Λουκά δεν τον αλλάζω. Αμετακίνητος, όπως ακριβώς και στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, ανεξαρτήτως προπονητή!



Υπουργείο Ανάπτυξης: Αρης Βωβός
Εδώ κοτζάμ διπλή ανάπλαση θέλει να κάνει στο Βοτανικό, δεν είναι ικανός να αναλάβει το υπουργείο; Αν δεν είναι αυτήν ανάπτυξη που έχει κάνει στα Β.Π. (έχοντας χτίσει τα μισά κτίρια) τότε ποιά είναι; Αυτήν του παππού Καραμανλή που τσιμεντωποίησε όλη την Αθήνα άναρχα;




Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων: Αλέξης Τσίπρας (Υφυπουργός Νικήτας Κακλαμάνης)
Αφενώς διότι θα έχει πολύ γέλιο η αντιπαράθεση των θέσεών τους για το γήπεδο του Βοτανικού (που σύμφωνα με τους βάζελους είναι το μείζον θέμα του ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ) και αφετέρου για να τους δούμε και πάλι στο ίδιο συμβούλιο, αυτήν τη φορά σε αντίστροφους ρόλους. Και αν γίνει έστω και ένα έργο, εμένα να μου τρυπίσετε τη μύτη.






Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων: Νίκος Αλέφαντος (Υφυπουργός Νίκος Κωστένογλου)
Ο Κυρ Νίκος θα λέει τις ιστορίες του στα νέα παιδιά και θα διαμορφώνει το χαρακτήρα τους. "Ακου να μαθαίνεις από το δάσκαλο, τα πάντα, όλα" αναφωνεί συχνά πυκνά ο "Αλέ" και κανενας δεν διαφωνεί μαζί του. Στον τομέα του υπουργείου που έχει να κάνει με το δεύτερο συνθετικό (Θρησκευμάτων) ο Πάτερ Κωστένογλου επικράτησε στο νήμα του Αγγελου Αναστασιάδη, μιας και έχει πιο γαλήνιο προφίλ και ταιριάζει στην κυβέρνησή μας. Σεμνά και ταπεινά!




Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας: Χρήστος Πανόπουλος
Ο γνωστός και ως... περίεργος είναι ταμάμ για αυτή τη θέση. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα απολύει τους προπονητές του, οπότε δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας (άσχετα να ταυτόχρονα δημιουργεί και νέουε ανέργους) και ταυτόχρονα, ως ιδιοκτήτης της Skoda ΒΙΑΜΑΡ φροντίζει για να έχουν τα αυτοκίνητά του λιγότερους ρίπους και... προστατεύει την κοινωνία!!!


Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Αργύρης Μήτσου (Υφυπουργός Γιάννης Δάρρας)
Οι δύο πιο διάσημοι γιατροί των "αιωνίων" θα συμπράξουν για μια καλύτερη υγεία. Αλλώστε αμφότεροι έχουν μάθει από τα λάθη τους (έχοντας κόψει την καρίερα ουκ ολίγων ποδοσφαιριστών) οπότε είναι ώριμοι πια να πορευτούν χέρι χέρι (χωρίς τον Καρατζαφέρη) και να φέρουν το δύσκολο έργο τους εις πέρας. Μάλιστα θα λύσουν και το πρόβλημα των ράντζων, που ταλλανίζει χρόνια τα νοσοκομεία μας, διότι όλο και λιγότεροι θα τους εμπιστεύονται την υγεία τους. Οσο για την αλληλεγγύη, λέω να την αφήσουμε στους πονηρούς καιρούς που διανύουμε, γιατί παραπέμπει στη Αριστερά. Αλληλεγγύη είναι από μόνη της η συνύπαρξη Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο ίδιο υπουργείο.

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Αντώνης Νικοπολίδης (Υφυπουργός Λάζαρος Πολατιάν)
Για ευνόητους λόγους, μετά την πρόσληψή του ως κηπουρού, ο Αντώνης Νικοπολίδης έχει γίνει ο πιο διάσημος κηπουρός (μαζί με τον... επίμονο κηπουρό) και δικαιωματικά τοποθετείται στο υπουργείο που έχει να κάνει με τα φυτά. Ο συμπαθής Πολοτιάν θα καταπιαστεί με τον τομέα των τροφίμων, μιας και είναι γνωστός μασαμπούκας και ξέρει από... καλό λάδι. Και στο σημείο αυτό δηλώνω ευθαρσώς ότι αυτήν την κυβέρνηση θα την στελεχώσουν ΜΟΝΟ ειδήμονες! Και ο Λάζαρος είναι ο πλέον ειδικός στο φαγήτο, όντας ο μοναδικός υπέρβαρος διαιτητής που ξεπερνά κατά πολύ την κατοστάρα (στα κιλά). Οι πληροφορίες που θέλουν τη ζυγαριά του να φωνάζει όταν ανεβαίνει ο Πολατιάν, "ένας ένας ρε παιδία", ελέγχονται ως αναληθείς.

Υπουργείο Δικαιοσύνης:Γιώργος Ψυχομάνης (Υφυπουργός Παναγιώτης Βαρούχας)
Ο "Ψυχώ" διέπρεψε ως αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ και αφού την έβγαλε καθαρή εκεί, τι να μασήσει τώρα με το παραδικαστικό και τους Κούγιες! Κόβει με άνεση το καρπούζι στη μέση και για τα περιβόητα... κουκούτσια θα έχει τη συνδρομή του Βαρούχα, γνωστού ακριβοδίκαιου πολίτη στο πανελλήνιο. Παράλληα, με τις γραβάτες του ο "τηλε-διαιτητής" θα προσφέρει άλλο class στις "μουντές" στυλιστικά κυβερνήσεις που είχαμε μέχρι σήμερα.





Υπουργείο Πολιτισμού: Αντώνης Ρέμος
Δεν σηκώνω κουβέντα. Όλοι μας έχουμε τραγουδήσει έστω και ένα κομμάτι του Αντωνάκη και άλλωστε είναι ο μόνος που συμμετέχει ενεργά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έχει και κάποια σχέση (μικρή ή μεγάλη δεν έχει σημασία) με τον πολιτισμό. Δηλαδή περισσότερη είχε ο Λιάπης;;; Μπρρρρρρ!!!







Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης: Λάμπρος Σκόρδας
Ο πρόεδρος του Άρη, λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας (οδοντιάτρος) θα μπορούσε να τοποθετηθεί στο υπουργείο Υγείας, αλλά όχι. Εγώ δεν θα κλείσω τα μάτια και θα του αποδώσω την τιμή που του αρμόζει. Ο άνθρωπος έχει φέρει στη Θεσσαλονίκη ποδοσφαιριστές από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης (Ελληνα δεν βρίσκεις στο ρόστερ των κιτρινων), οπότε αν δεν έχει προσφέρει αυτός ο... ντελικάτος παράγοντας στον ελληνικό τουρισμό, τότε ποιός; Αναρωτιέμαι ποιός; Αφήστε που δεν θέλω σε καμία περίπτωση να κατηγορηθεί η κυβέρνηση μου από τους Μακεδονομάχους ως κυβέρνηση των Αθηνών, κράτος των Αθηνών κτλ!!! Σλόγκαν μας είναι πλέον το εξής: "Είσαι ποδοσφαιριστής; Ζήσε το μύθο σου, στην Ελλάδα".

Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών: Κώστας Αντωνίου (Υφυπουργός Ζήσης Βρύζας)
Αμφότεροι εδώ και μήνες έχουν "οργώσει" όλη την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική για να εντοπίσουν ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Αρα και μόνο από τις ώρες ταξιδιών που έχουν στις πλάτες τους, κάτι θα έχουν μάθει τα παλικάρια. Αφήστε που και επικοινωνιακά καλά τα πάνε. Και στο φινάλε γιατί να μην δώσουμε ευκαιρίες και στα νέα πρόσωπα; Δεν αντέχω άλλο Φάνη Πάλλη, Σουφλιά και (φτου φτου) Μπακογιάννη!

Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής: Νίκος Πατέρας
Μόνο και μόνο το μπλουζάκι που φορούσαν οι παίκτες του Παναθηναϊκου με την τυπομένη στάμπα "Ημουν και γω στο κότερο" αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο πρόεδρος των πρασινων είναι ο καταλληλότερος για αυτό το υπουργείο. Εξάλλου και πλοιοκτήτης είναι (οποτε θα νοιαστεί για τα συμφέροντα του κλάδου και όχι του κόσμου, που έτσι κι αλλίως και οι άλλοι που νοιάστηκαν για μας τι κατάφεραν;) και έχει και γενειάδα καπετάνιου!!!




Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης: Θοδωρής Ζαγοράκης
Η ιαχή των φίλων του ΠΑΟΚ προς το πρόσωπο του "Ζαγόρ" ήταν εκκωφαντική. "Νάτος νάτος ο πρωθυπουργός" κι αν δεν αναφερόμασταν σε Αθηνοκεντρικό κράτος, τότε σίγουρα θα ήταν και ο δικός μας πρωθυπουργός. Ας αρκεστεί ο "Τεό" σε αυτό το πόστο και για μπόνους (σε μια επίδειξη γενναιοδωρίας μου) συστήνω νέο υφυπουργείο εκπροσώπου Τύπου Βορείου Ελλάδας, με τον αξεπέραστο Γιώργο Μίνο να αναλαμβάνει και επίσημα τα καθήκοντα που υπηρετεί χρόνια τώρα!!!



Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Σάββας Θεοδωρίδης
Ολυμπιακός και πάσης Ελλάδας!!! Ο κυρ Σάββας έχει για... πρωινό κάποιους Αντώναρους (που σε κάθε ερώτηση δίνει 1.20 το στοίχημα να απαντήσει με το λακωνικό "ουδέν σχόλιον") και σε χρόνο dt μπορεί να πείσει ακόμα και τον πιο δύσπιστο, ότι η γη είναι επίπεδη. Γενικότερα ο λάβρος γενικός αρχηγός του γαύρου μπορεί να κάνει το μαύρο-άσπρο για χάρη του αφεντικού του και να μας βγάζει όλους τυφλούς, κουφούς, τρελούς κτλ. Διότι δεν ξέρουμε εμείς, μόνο ο Σάββας γνωρίζει και μάλιστα μας κάνει χάρη και ασχολείται μαζί μας!




Αντε, με τις υγείες μας!

Σχόλια

Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Jack νομίζω ότι έγραψες. Απλά θέλω να σε καταγγείλω ότι είσαι εχθρός του λαού του Άρεως και επιτίθεσαι στον μέγα Supera πρόεδρο άδικα. Ο Λαμπριάκος Έλλην υπήκοος δεν είναι; Ο Νεμπεγλέρας; Ο Σηφάκης; Ο Κουλουχέρης; Σαν δεν ντρέπεσαι να αφήνεις τέτοιου είδους υπονοούμενα :)
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Θέλω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου. Είμαι μέγας υποστηρικτής του Λάμπρου, όμως αυτοί που αναφέρεις δεν μετράνε.
Ο Λαμπριάκος μοιάζει περισσότερο για Έλληνας ή για Πολωνός οικοδόμος; Ο Νεμπεγλέρας, ακριβώς επειδή είναι Ελληνας τον είχε φάει η μαρμάγκα τόσο καιρό, το ίδιο και τον Σηφάκη, ενώ τον Κουλοχέρη έχουμε τόσο καιρό να τον δούμε στην ενδεκάδα, που μέχρι τη φάτσα του ξεχάσαμε. Εξάλλου όταν μιλάμε για ελληνική ομάδα και αναφέρουμε μόλις 6 Ελληνες παίκτες (μαζί με τον Καράμπελα και τον Παπάζογλου) στο ρόστερ, τότε μιλάμε ασφαλώς για τις εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Θα σε έλεγα όργανο του κατεστημένου της Αθήνας αλλά μετά θυμήθηκα ότι είσαι από τη Καβάλα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια