Οικολογία vs F1 : 0 - 2

Φίλος αναγνώστης του blog μου έστειλε να αναρτήσω το παρακάτω κείμενο, το οποίο και προσυπογράφω...

"Τα τελευταία χρόνια γίνεται μία τεράστια παγκόσμια προσπάθεια κινητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος. Οι πάγοι λιώνουν, το κλίμα αλλάζει, καταστροφικοί τυφώνες κάνουν όλο και πιο συχνή την εμφάνισή τους ενώ μελέτες μας ενημερώνουν για τα εκατομμύρια πληθυσμού που θα πρέπει να εγκαταλείψει τα σπίτια του από παράκτιες περιοχές που σε λίγο θα καλύπτονται από νερό.

Οι επιστήμονες μας ενημερώνουν ότι το πρόβλημα είναι πολύ πιο σοβαρό απ’όσο φανταζόμαστε. Μπορούμε όμως να μειώσουμε την ένταση ή να καθυστερήσουμε χρονικά την εξέλιξη των πραγμάτων. Πως; Αλλάζοντας λίγο τον τρόπο ζωής μας. Αρκεί να καταλάβουμε ότι μας αφορά όλους και κάνοντάς απλά μικρά πράγματα στην καθημερινότητά μας. Οι οικολογικές οργανώσεις μέσω των ΜΜΕ μας προτρέπουν να σβήνουμε το φως όταν βγαίνουμε από το δωμάτιο, να μην αφήνουμε τις ηλεκτρικές συσκευές στο stand by, να βγάζουμε τους φορτιστές από την πρίζα όταν έχει τελειώσει η φόρτιση του κινητού, να έχουμε κλειστό το σπίτι όταν έχουμε θέρμανση, να ελαττώσουμε τη θερμοκρασία πλυσίματος των ρούχων κατά 10C για να εξοικονομήσουμε το ρεύμα ενός έτους για 300.000 νοικοκυριά! Κτλ, κτλ, κτλ...να μην σας κουράζω αφού όλοι τα έχουμε ακούσει και διαβάσει.

Και που θέλω να καταλήξω; Μήπως η φαντασμαγορική 1η F1 υπό το φως προβολέων στη Σιγκαπούρη ήταν η μεγαλύτερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας αυτό το σ/κ απλά για φιγούρα και διαφήμιση άλλης μίας τεχνητής πόλης, υπό τις ευλογίες όμως μίας τόσο μεγάλης ομοσπονδίας όπως η F1;;

Γιατί πέρα από το θεαματικό της υπόθεσης τι άλλο είχε να προσφέρει; Μήπως όμως δεν είναι εποχή για τέτοιου είδους ενεργειακές σπατάλες; Μήπως ειδικά κάποιες τέτοιες ομοσπονδίες και διοργανώσεις θα έπρεπε να δίνουν άλλους είδους παραδείγματα; Ή μήπως ότι και να λέμε οι σπόνσορες είναι υπεράνω τέτοιων σκέψεων μπροστά στα εκατομμύρια της διαφήμισης για ένα τέτοιο γεγονός ακόμα και αν είναι λάθος;


ΥΓ1:Αν κάποιος από εσάς όμως γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε το γεγονός αυτό, οι οποίες μπορεί να με διαψεύδουν, θα ήταν χαρά μου να τις ακούσω.

ΥΓ2: Με την ευκαιρία, ποιος θα πει επιτέλους σε αυτούς τους αμόρφωτους πάμπλουτους οδηγούς ότι στο άκουσμα του εθνικού ύμνου δεν ξήνουμε το αυτί μας, δεν σκουπίζουμε τον ιδρώτα μας, δεν έχουμε τα χέρια στη μέση και δεν κάνουμε πλακίτσα με τους διπλανούς μας; Ένα λεπτό κρατάει...."

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια