Το μεγαλείο της συνταγματικής αναθεώρησης.

Τρεις ημέρες μετά την αποκάλυψη από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. του video με τις "περίεργες" ανταλλαγές εγγράφων στη βουλή, κατά την ψήφιση των νέων άρθρων του συντάγματος, τα συμπεράσματα που προκύπτουν δεν είναι κολακευτικά για κανέναν.

α) Για τη Ν.Δ.: Στη χειρότερη περίπτωση, έχει κάνει όντως νοθεία και έχει τσαλαπατήσει την ύψιστη στιγμή του κοινοβουλίου (αδιάφορο αν ο λόγος είναι καθαρή βλακεία ή επιτακτική ανάγκη). Στην καλύτερη, οκτώ με δέκα βουλευτές της (που αποφασίζουν για το σύνταγμα της χώρας) είναι ανίκανοι να συμπληρώσουν ένα χαρτί με τις επιλογές ΝΑΙ, ΟΧΙ, ΠΑΡΩΝ χωρίς να κάνουν λάθος.

β) Για το ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Στη χειρότερη περίπτωση λασπολογεί ασύστολα (είτε από βλακεία είτε από νοσταλγία για τις πιο "κίτρινες" μέρες που έζησε ο τόπος ). Στην καλύτερη αγαπάει και προστατεύει τον ύψιστο θεσμό της δημοκρατίας, την κοινοβουλευτική διαδικασία, με 4 μήνες καθυστέρηση, όταν είναι Σεπτέμβριος, λίγο πριν από τη Δ.Ε.Θ. και τα κέρδη μεγιστοποιούνται. Το αν έγινε νοθεία σε μια τόσο σημαντική στιγμή δεν ενδιαφέρει κανένα.

γ) Κ.Κ.Ε.-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΛΑ.Ο.Σ.: Έκπληκτοι ανακαλύπτουν ότι έχουν γίνει τρομερά πράγματα και καταγγέλουν, καθένας με το στυλ του, ενώ είχαν από έναν εκπρόσωπο στην ψηφοφορία. Ο λόγος που ορίστηκαν αυτοί ήταν για να υπάρχει ένας τυπικός, έστω, έλεγχος της όλης διαδικασίας. Επομένως, είτε καταγγέλεις νοθεία και παραδέχεσαι ότι απέτυχες στην αποστολή σου, είτε ανακοινώνεις ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ "παίζει" με τους θέσμους. Αν είσαι και λίγο έμπειρος ζητάς διερεύνηση σε βάθος και ξεμπερδεύεις. Αλήθεια, υπήρξε κόμμα που συμμετείχε στην αναθεώρηση μόνο και μόνο για να μην κηρυχθεί άγονη και οδηγηθούμε σε νέα αναθεωρητική βουλή; Αν ναι, δεν ξέρω από τί κινδυνεύουν περισσότερο οι θεσμοί από αμέλεια ή από πρόθεση.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρε μεγαλε!!!!

μεχρι πριν λιγο ανοιγαμε το blog και βλέπαμε την φωτο του αρθρου πιο κατω και μας εφτιαχνε η ημέρα...

τωρα ερχεσαι εσυ απο το πουθενα να μας πεις για συνταγματικες αναθεωρησεις...

Πας καλα????

βαλε καμμια φωτο της προκοπης!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
nai nai symfwnw....

IEROSYLIA-NTROPH AISXOS!!!!
Ο χρήστης Averell Dalton είπε…
Ευαγγελία Αμανατίδου-Πασχαλίδου.

Το ντόμπερμαν τής Βουλής.

Ο κέρβερος των δημοκρατικών θεσμών.

Ο ακοίμητος φρουρός τού Συντάγματος.

Τίποτε δεν ξεφεύγει απ' το αετίσιο βλέμμα τής συντρόφου Ευαγγελίας. Αν δεν το είδε, δεν συνέβη (αν τώρα το είδε, ε, δεν είναι δα και κανένα καρφί, να πάει και να το προλάβει στον δάσκαλο...).

Όσο για το "κι αυτό το άλλαξες"; Εντελώς αθώο. Είναι προφανές ότι η σύντροφος αναφέρεται στο πουκάμισο τού Αγοραστού...

Ο Αλαβάνος μπορεί να κοιμάται ήσυχος - και μαζί του ο ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερά, ο τόπος. Η Ευαγγελία είναι εδώ._
Ο χρήστης Τρυφερό πόδι είπε…
Ο αγώνας μου τώρα δικαιώνεται! Ευχαριστώ τους φίλους που αναγνωρίζουν τον κόπο μου και τον Averell που μου έδωσε την αφορμή!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια απάντηση στις απορίες σου θα μπορούσε να είναι και το άρθρο του Α.Ανδιανόπουλου στο παρακάτω link

http://www.capital.gr/articles.asp?showlist=0&catid=4&id=568760&expand=1
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Με τη μόνη σημαντική διαφορά πως ο κύριος Ανδριανόπουλος απέρριψε τη ΝΔ μαζί με το κύριο Μάνο υπέρ του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ μιας και το δεύτερο του εξασφάλιζε εκλογή χωρίς κόπο μέσω επικρατείας.
Ο χρήστης William Dalton είπε…
Το διάβασα το άρθρο του Α.Ανδριανόπουλου κι ευχαριστώ.Ό,τι και να λέει ο Joe γι'αυτόν είναι ευφυέστερος από την πλειοψηφία της Κ.Ο. της Ν.Δ. κι όχι μόνο
Ο χρήστης Averell Dalton είπε…
Σχολιάκια πάνω στο άρθρο Ανδριανόπουλου:

- Πώς ακριβώς θα προστατεύατε την "πάλαι ποτέ φιλελεύθερη παράταξη" (sic) από τους αλεξιπτωτιστές τής εξουσίας, σύντροφε; Με αντιαεροπορικά;

- Πού βρισκόσαστε το '93, Ανδρέα; Έχει πλάκα που άπαντες εγκαλούν τον Καραμανλή για ακατανόητη ανοχή, υπό το πρίσμα τής σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας...

- "...Στις ηγεσίες των κομμάτων εξουσίας βρίσκονται νέοι άνθρωποι με οικογενειακή παράδοση και πανθομολογούμενη εντιμότητα. Άξιες προσωπικότητες υπάρχουν επίσης στη χώρα...". Μόνον εγώ βλέπω αντιδιαστολή σ' αυτήν την φράση;

- Τελικά, πρέπει να 'χει φυράνει το μυαλό μου απ' το πολύ ντουμάνι. Διαφορετικά, το ουσιώδες της τοποθέτησης Ανδρέα δεν θα μου ξέφευγε με τίποτα..._
Ο χρήστης William Dalton είπε…
Σχόλια στα σχόλια του Averell.
-Αλεξιπτωτιστή μάλλον εννοεί τον Ρουσόπουλο.Δεν νομίζω ότι θα τον αναχαίτιζε.
-Φαντάζεσαι τους κ.κ.Μπούγα και Αγοραστό να καλούν την κ.Πατριανάκου να πάει σε Μάνο και Ανδριανόπουλο να τους πει να υπογράψουν διορθωμένα ψηφοδέλτια;Άσε που και οι δύο είναι καλοί στα multiple choice tests.
-Το '93 ήταν εκεί,μετά παραπέμφθηκε κιόλας στο ειδικό δικαστήριο. Τώρα δεν είναι πουθενά,ενώ η ΠΟΛ.ΑΝ έχει από δελφίνο(δικαίως, αν δεις τους άλλους) μέχρι δήμαρχο.
-Δεν είχα προσέξει αυτήν την αντιδιαστολή. Εμένα μ'άρεσε αυτό με την παράταξη που έχει βγάλει πρωθυπούργους ηθικά ακέραιους σαν το Γ.Ράλλη και διορατικούς ηγέτες σαν τον Κ.Μητσοτάκη.
-Εγώ που έχω συνηθίσει στην κάπνα πιστεύω ότι αισθάνεται όπως ο Δομάζος όταν βλέπει τον ΠΑΟ να αναπτύσσεται κερδίζοντας γυάρδες.
-Μην επιχειρήσετε να με προκαλέσετε δε θα τον υπερασπιστώ ξανά αν δε γράψω πρώτα ένα λίβελο γι'αυτά που λέει και κάνει τα τελευταία δέκα χρόνια.
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Ε όχι και διορατικός ο Κωνσταντίνος - σε 10 χρόνια θα το έχουμε όλοι ξεχάσει - Μητσοτάκης!!! Ελεος. Για τον Ράλλη ναι, μάλιστα, η προσωποποίηση του ήθους.
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Ε όχι και διορατικός ο Κωνσταντίνος - σε 10 χρόνια θα το έχουμε όλοι ξεχάσει - Μητσοτάκης!!! Ελεος. Για τον Ράλλη ναι, μάλιστα, η προσωποποίηση του ήθους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια