Πρακτικές Φιλοσοφικές Αναζητήσεις

Επιτέλους! Ύστερα από αρκετό καιρό απουσίας έχω την ευτυχία να γράφω και να μοιράζομαι τις σκέψεις μου με το αναγνωστικό κοινό των daltonspolitics. Είναι γεγονός ότι με πληγώσατε που δεν είπατε κουβέντα όταν ο γνωστός και μη εξαιρετέος Dalton υποστήριζε ότι η Kelly Preston ήταν καλύτερη από τη Jennifer Aniston, ενώ αντίθετα επαναστατήσατε όταν ακούσατε την λέξη ΔΑΠ από αυτόν (τελικά είστε προκατειλημμένοι..). Ας μην πούμε βέβαια για τότε που με αναγκάσατε να κατεβάσω την φώτο του θείου, γιατί δεν μπορούσατε να βάλετε γλώσσα μέσα σας.

Δίνω όμως τόπο στην οργή και συνεχίζω...

Βασική αιτία της απουσίας μου είναι ότι το τελευταίο διάστημα είχα πέσει σε βαθιά σκέψη και περισυλλογή προσπαθώντας νυχθημερόν να δώσω απάντηση σε ένα ερώτημα που με βασάνιζε ακατάπαυστα. Βλέπετε όταν φτάνεις σε κάποια ηλικία αρχίζουν να σε κυριεύουν υπαρξιακά ερωτήματα για τα οποία εναγωνίως ψάχνεις την απάντηση. Το ερώτημα που με περιτριγύριζε είναι: Υπάρχει Θεός?

Ένα τέτοιο ερώτημα είναι πολύ βαρύ για ένα απλό μυαλό σαν το δικό μου να το απαντήσει, και γι’αυτό για αρκετό καιρό είχα κλειστεί στον εαυτό μου και προσπαθούσα να βρω την απάντηση παρακολουθώντας το πιο άμεσο μέσο παροχής γνώσης της εποχής μας, την τηλεόραση.

Είχα εξαντλήσει αρκετές ώρες τηλεθέασης πάνω στο αγαπημένο μου ντιβάνι, όταν άκουσα την φωνή εκείνη να μου λέει ... «σηκωθείτε από ντιβάνια, καναπέδες καρέκλες... και καλέστε το 2310521010 να πάρετε το τελευταίο βιβλίο του πατέρα Παϊσιου». Μαγεμένος από το κάλεσμα και με λαχτάρα να γίνω κάτοχος της γνώσης κάλεσα τον αριθμό... Τα βιβλία ήρθαν, τα διάβασα και απάντηση δεν πήρα, εκτός του ότι η συντέλεια του κόσμου θα έρθει στις ##/##/#### (πάρτε το βιβλίο για να μάθετε).


Απογοητευμένος από τον Παϊσιο, κάθισα και πάλι μπροστά στην TV έχοντας βάλει σκοπό να παρακολουθώ μόνο σοβαρά προγράμματα, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να δώσουν απάντηση στο πρόβλημά μου. Βλέποντας ΣΚΑΙ λοιπόν, έμαθα με ποιόν τρόπο κάνουν σεξ οι φάλαινες, πως διασκέδαζαν οι δεινόσαυροι. Έμαθα για τις αμοιβάδες και την Κάμβρια περίοδο, κατά την οποία έγινε η «έκρηξη» της εμφάνισης ζωής στον πλανήτη. Είπα, : «αυτό είναι! Darwin Rules! » και συμπέρανα ότι δεν υπάρχει θεός , μιας και είμαστε αποτέλεσμα μιας αιώνιας πάλης κυριαρχίας μεταξύ των διαφόρων ειδών αλλά και των συνθηκών του περιβάλλοντος.

Και πάλι όμως αυτό δεν επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει θεός μιας και στις ειδήσεις των 9 άκουσα για την θεωρία του «ευφυούς σχεδιασμού», όπου δικαιολογεί ότι όλα εν σοφία εποιήθησαν. Στην Αμερική κάτι τέτοιο θα το είχα μάθει από το δημοτικό, στο Ελλάντα όμως?

Αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες στο διαδίκτυο έπεσα πάνω στην θεωρία του Flying Spaghetti Monster η οποία καταρρίπτει αυτή του ευφυούς σχεδιασμού. (Μάλιστα υπήρχε και βραβείο 1.000.000$ για όποιον μπορεί να παρουσιάσει αποδείξεις ότι ο Ιησούς δεν ήταν γιός του Flying Spaghetti Monster). Βέβαια, το να πιστεύεις στο Flying Spaghetti Monster και να πηγαίνεις στην αγαπημένη σου Trattoria για μακαρονάδα είναι σχήμα οξύμορο, και γι’αυτό την απέρριψα και αυτή την θεωρία (έχω ανησυχίες αλλά όχι να χάσω και τα spaghetti μου!!!).

Το αδιέξοδο ήταν πλέον προφανές, είχα απελπιστεί! Λύση δεν μπορούσα να βρω, και είχα αποκοπεί από τα εγκόσμια. Η ελπίδα όμως πεθαίνει πάντα τελευταία και τελικά ανοίγοντας την τηλεόραση για ύστατη φορά έπεσα πάνω στο διάγγελμα/απολογία του πατέρα Εφραίμ. Σκέφτηκα ότι αυτό ο αγνός άνθρωπος, που παράτησε τα εγκόσμια για να αφοσιωθεί στην προσευχή και τον ασκητισμό, πρέπει να ξέρει κάτι παραπάνω. Η αφοσίωση στο θεό, είναι η ειδικότητα του, είναι ο σκοπός της ζωής του και επομένως αποτελεί αυθεντία στον τομέα αυτό...

Και τότε μου ήρθε η επιφοίτηση!!!!

Δυστυχώς κυρίες, κύριοι και ωραίες δεσποινίδες σας ενημερώνω ότι ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Γιατί αν υπήρχε, τότε όλα αυτά τα λαμόγια που δήθεν προσπαθούν να πλησιάσουν τον Θεό και να σώσουν την ψυχή τους, δεν θα κάνανε business με χρυσόβουλα του Μωάμεθ, ανταλλαγές οικοπέδων, αγοροπωλησίες ολυμπιακών ακινήτων, και τραπεζικούς λογαριασμούς εκατομμυρίων Θα ήταν πιο ταπεινοί και δεν θα συναλλάσσονταν με την κοσμική εξουσία. Το ότι δεν σέβονται τίποτα και δεν έχουν ηθικούς φραγμούς αποτελεί απόδειξη ότι ούτε οι ίδιοι πιστεύουν στην ύπαρξη θεού στον οποίο, αν υπήρχε, θα έπρεπε τελικά να απολογηθούν για τις πράξεις τους...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο ρε Billy! Η καλύτερη απόδειξη που έχω διαβάσει ποτέ!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επιτέλους!!!!! Και κάτι διαφορετικό. Άντε ρε παιδιά γιατί είχε γίνει πολύ μονοδιάστατο το blog τις τελευταίες μέρες. Περιμένουμε και τους υπόλοιπους:)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Pes ta xrusostome(no pun intended). Pisteuw vevaia oti kuriws apokurisseis tin ekklisia. Kai egw eimai diasimos (notorious mallon) giati suxna kataferomai kata tis Ekklisias ws thesmou upokritikou kai plirws aposundedemenou apo to Xristianiko idewdes -kai genika opoiodipote idewdes pou pisteuei sto kalo ws swsti areti kai praktiki. Mi nomizete oti eimai trhiskoliptos! Prostheou (pun intended)! nikosgi

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια