Super League, Super Γκρίνια

Το πρωτάθλημα της Super League βρίσκεται μόλις στα πρόθυρα της τέταρτης αγωνιστικής. Αυτό δεν εμποδίζει σε τίποτα τους τρεις μεγάλους να διαγωνίζονται στο ποιος θα γκρινιάξει περισσότερο για τη διαιτησία.

Ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για το καταλογισμό δύο εις βάρους του πέναλτι στο Καραϊσκάκης (το ένα ήταν το άλλο δεν ήταν αλλά δεν έχει σημασία) και για τους επόπτες στο ματς με τη Ξάνθη. Λες και αν ο επόπτης έκοβε την Ξάνθη σε φάση που ήταν οφσάιντ και δεν σήκωνε τη σημαία στη φάση που ο Όσκαρ έβγαινε μόνος του με το τέρμα θα άλλαζε η εικόνα του παιχνιδιού. Στο ματς αυτό ο Ολυμπιακός σερνόταν και κέρδισε χάρη στο ατομικό ταλέντο 2-3 παικτών του. Αν το παιχνίδι γινόταν 0-2 αντί για 0-1 τι ακριβώς θα άλλαζε; Πάλι επί 65 λεπτά απούσα από το παιχνίδι θα ήταν η ομάδα του Ολυμπιακού.

Ο Παναθηναϊκός γκρινιάζει για το ματς με την ΑΕΚ. Δικαίως μιας και πέναλτι δεν φαίνεται να υπάρχει στο 2-0 αλλά και πάλι. Επί 90 λεπτά δεν υπάρχει στο γήπεδο. Ο Δώνης έχει δέσει κόμπο τον Τεν Κάτε και στο 93 μειώνει το σκορ από τύχη σε 2-1 και γκρινιάζει. Στο ματς με τον Άρη του έκοψαν 2 οφσάιντ. Γιατί τόση γκρίνια; Τα ματς βρε έτσι βρε αλλιώς τα κέρδισε. Δεν είναι ότι έκλεισε τον Άρη στα καρέ του και τον βομβάρδισε. Γκρινιάζει ακόμα και για το ματς με τον Πανθρακικό.

Η ΑΕΚ τέλος τα βάζει με τη διαιτησία για μία λάθος απόφαση με τον Ηρακλή. Στο υπόλοιπο παιχνίδι έχει εμφανιστεί στο γήπεδο για 15 λεπτά. Όσο να προηγηθεί. Μετά ο Σάχα κάνει το Γκόρντον Μπανκς και γλιτώνει την ισοπαλία. Το αποτέλεσμα γνωστό. Φταίει η διαιτησία κλπ.

Που θέλω να καταλήξω; Ότι δεν είναι ποδόσφαιρο αυτό. Οι διαιτητές και οι βοηθοί τους στην Ελλάδα είναι άσχετοι. Το ξέρουμε όλοι μας αυτό. Όμως ο διαιτητής είναι συμπληρωματικό κομμάτι του παιχνιδιού. Είναι κομμάτι της διαδικασίας και σε καμία περίπτωση δεν είναι ο λόγος που παρακολουθούμε ποδόσφαιρο.

Είναι δυνατόν στο Ολυμπιακός-Πανσεραϊκός που έχουν μπει 4 ωραία γκολ, η ομάδα των Σερρών έχει δοκιμάσει 2-3 καλά σουτ και γενικώς έχουμε δει μπαλίτσα να βγαίνουν και να ασχολούνται με το αν έδωσε λάθος πέναλτι διαιτητής στο 3-0 για να το κάνει 3-1;

Είναι δυνατόν αντί να είναι πρωτοσέλιδο η ενέργεια του Σαλπιγκίδη στο πρώτο γκολ του ΠΑΟ (θύμισε Ριβάλντο στη Τούμπα προ διετίας) να ασχολούμαστε με το βοηθό επειδή έκρινε λάθος μία αντεπίθεση;

Είναι δυνατόν να μη μιλάμε για το φοβερή προσπάθεια του Σάχα και να συζητάμε για ένα βοηθό που έχασε μία φάση στο 2' του αγώνα;

Αυτό είναι κατάντια. Πόσο μάλλον όταν ακόμα δεν έχουμε μπει στη τέταρτη αγωνιστική. Πρέπει οι ομάδες να δώσουν στους φιλάθλους τους μία κατεύθυνση προς το καθαρά ποδοσφαιρικό προϊόν και όχι το διαιτητικό. Γιατί εμένα αυτό το σύστημα με τη γκρίνια μου δείχνει ότι κάποιοι προετοιμάζουν δικαιολογίες για ενδεχόμενες αποτυχίες.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πες τα ρε μεγάλε. Όλοι γκρίνια όλη την ώρα. Και εμείς που είμαστε από επαρχία και υποστηρίζουμε την ΑΕΛαρα τι να πούμε; Μας σφάζουν όπου μας βρούνε και δεν τρέχει κάστανο. Όλα ανθρώπινα λάθη είναι.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια