Ιστορίες αγάπης επεισ.5ον


Μετά το φιάσκο του χριστουγεννιάτικου πάρτυ, η Μαίρη είχε προσπαθήσει να φέρει στο μυαλό της μία μία τις εικόνες που είχαν προηγηθεί της εισόδου της στην αποθήκη. Μαλακό βαμβακερό πουκάμισο χωρίς γραβάτα και γένια δύο ημερών ήταν αυτά που μπορούσε να θυμηθεί. Το φάντασμα των Χριστουγέννων μάλλον φορούσε και δαχτυλίδι. Η μελανιά στο γλουτό ήταν μάλλον απ' αυτό. Τόσο η διάταξη των προσκεκλημένων στην αίθουσα όσο και οι παρέες που είχαν σχηματίσει, δεν άφηναν πολλές επιλογές. Είχε καταλήξει στο Βλάσση και τον Πάρη, τον κολλητό του.
Ο Πάρης ήταν φίλος του Βλάσση από το κολλέγιο και δεξί του χέρι στην εταιρεία από την ημέρα που είχε αναλάβει. Χαμηλών τόνων και προσηλωμένος στη δουλειά, έμοιαζε πιο πολύ με τραπεζικό υπάλληλο παρά με στέλεχος μάρκετινγκ πολυεθνικής. Είχε φορτωθεί όλη τη βρωμοδουλειά που προέκυπτε από τις φανταχτερές ιδέες του κ. Φραγκάτου καθώς και τη συμπαράσταση στη Χαρά όταν ο κολλητός του βαριόταν το ασφυκτικό πρέσινγκ. Εμφανισιακά οι δυο τους έμοιαζαν. Κυκλοφορούσαν σαν να είχαν βγει από διαφημιστικό αμερικάνικης εταιρείας ρούχων. Αυτός ανέλαβε να ανακοινώσει στη Μαίρη ότι θα συνεργάζονταν πάνω σε ένα κοινό πρότζεκτ.

Τα πράγματα στο γραφείο της κυλούσαν ήρεμα για πολύ καιρό. Οι δέκα ημέρες που έλειψε στην Αυστρία για τις γιορτές, της είχαν δώσει τη δυνατότητα να ξαναβρεί τον εαυτό της. Όταν επέστρεψε έκανε αυτό που ήξερε πιο καλά από οτιδήποτε, αφοσιώθηκε στη δουλειά. Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου η εταιρεία είχε σχεδιάσει τρεις μεγάλες καμπάνιες με χρήματα που είχαν περικοπεί από το μπάτζετ του 2009 και τα πάντα κινούνταν με τρελλούς ρυθμούς. Η Χαρά συνέχιζε να δουλεύει για εκείνη αν και ο Βλάσσης της είχε δώσει μερικά μικρά πρότζεκτ ώστε να δείξει πόσο καλή είναι εν' όψει της τελικής κρίσης του Απριλίου.

Ήταν παράδοση στην εταιρεία μετά τις γιορτές του Πάσχα, να συνεδριάζει το συμβούλιο για να αποφασίσει την τύχη των υπό δοκιμή υπαλλήλων. Συνήθως δύο από κάθε πεντάδα παρέμεναν στην εταιρεία και ανελάμβαναν κάποιες μικρές υποθέσεις από διάφορα τμήματα ώστε να εξοικειωθούν με τη συνολική λειτουργία. Η Χάρα είχε ξεκινήσει πριν της ανακοινωθεί επίσημα η παραμονή της. Εξάλλου η έκθεση των προϊσταμένων ήταν καταλυτικής σημασίας, αν και η Μαίρη δεν είχε ετοιμάσει ακόμη τη δική της εισήγηση.

Όταν έγινε φανερό ότι η κρίση δε θα περνούσε μέσα στο χρόνο , το Δ.Σ. αποφάσισε να παγώσει τα σχέδιά για διαφήμιση και να στραφεί σε πιο οικονομικές μεθόδους μάρκετινγκ. Τέτοια ήταν και το πάρτυ προώθησης της νέας σειράς καλλυντικών με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας. Το ανέλαβε μάλιστα, η ομάδα του Βλάσση που είχε και την ιδέα σε συνεργασία με τη Μαίρη και τη Χάρα που χειρίζονταν το συγκεκριμένο brand.

Στην πρώτη συνάντηση των τεσσάρων εμφανίσθηκε με εφαρμοστή φούστα και άσπρο πουκάμισο. Είχε αποφασίσει να μην αφήσει το φόβο να την κυριεύσει. Κακώς όπως αποδείχθηκε. Ο κ. Φραγκάτος είχε αναθέσει μια επείγουσα δουλειά στην προστατευόμενή του και η Μαίρη θα έμενε μόνη με τους δυο τους. Η εμφάνισή της, συνοδεύτηκε από βλέμματα θαυμασμού κι από τους δύο. Έκανε πως δεν κατάλαβε τα εφηβικά αστειάκια για τη γη που είναι σφαιρική και κοκκίνησε ελαφρά όταν ο Βλάσσης είπε ότι όνειρό του ήταν να ταξιδέψει από άκρη σε άκρη. Ασυναίσθητα πρόσεξε ότι στα χέρια του φορούσε το δαχτυλίδι με το σήμα του κολλεγίου. Ένα ίδιο στόλιζε και το χέρι του Πάρη. Αποφάσισε να συγκεντρωθεί κι έβγαλε το ντοσιέ της για να ξεκινήσουν. Ξαφνικά πάγωσε. Στην πρώτη σελίδα ένα post-it με κεφαλαία γράμματα έγραφε: " ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΕΥΧΗΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ-ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΩ..."

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια