Ώριμο φρούτο ή κάνω τη πάπια

Πολύ κουβέντα είχε γίνει όταν η Νέα Δημοκρατία ετοιμαζόταν να επανέλθει στην εξουσία το 2004 για τη τακτική του ώριμου φρούτου. Το ΠΑΣΟΚ προερχόταν από 11 χρόνια διακυβέρνησης, στη τελευταία εκλογική μάχη είχε κερδίσει με τη ψυχή στο στόμα και με πάρα πολλούς ψιθύρους και γενικώς ο κόσμος ζητούσε αλλαγή πολιτικής και προσώπων. Η Νέα Δημοκρατία εμφανιζόταν σαν η φρέσκια πρόταση που απλά περίμενε το ΠΑΣΟΚ να πέσει από το κλαδί σαν ώριμο φρούτο. Απέδωσε η πρακτική και έδωσε στη ΝΔ τη πολυπόθητη ευκαιρία να κυβερνήσει.

Σήμερα στο ΠΑΣΟΚ προσπαθούν εμφανώς να ακολουθήσουν παρόμοια τακτική για διαφορετικούς όμως λόγους. Φοβούνται τα αυτογκόλ Όσο καιρό ήταν στην επίθεση και προσπαθούσαν να πούνε πράγματα για την πολιτική τους μονίμως ήταν πίσω στις δημοσκοπήσεις. Από τη στιγμή που απλά φωνασκούν κατά της κυβέρνησης τα πράγματα πάνε καλύτερα για αυτούς σε επίπεδο αριθμών. Δεν έχουν αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά τους, πέφτουν όμως αυτά της ΝΔ οπότε το αποτέλεσμα τους ευνοεί.

Πόσο καιρό όμως μπορούν να αντέξουν σε αυτή την άγονη πολιτική γραμμή; Διότι άλλο το ώριμο φρούτο και άλλο κάνω τη πάπια και δεν απαντώ για τίποτα. Ο Γεώργιος Παπανδρέου ή Obama of Greece έδωσε συνέντευξη τύπου πρόσφατα παρουσιάζοντας τη διακυβέρνηση του. Δεν έκανε καμία ουσιαστική παρέμβαση και δεν εξήγησε τίποτα για το πρόγραμμα που σκοπεύει να ακολουθήσει εάν και εφόσον εκλεγεί ποτέ πρωθυπουργός. Απαίτησε απλά εκλογές. Όταν ρωτήθηκε για το τι σκοπεύει να κάνει με την οικονομική κρίση απάντησε ότι θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του προεκλογικά. Κοινώς έκανε την πάπια.

Σε ένα άλλο κρίσιμο θέμα όπως αυτό της ψήφου των αποδήμων το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε σε ακόμα δυσχερέστερη θέση. Έκανε πολιτική για το θέμα ενώ ήταν προφανές ότι δεν είχε πρόγραμμα και θέσεις. Απλά κατηγορούσε τη κυβέρνηση Όταν χθες αιφνιδιαστικά η Νέα Δημοκρατία πέρασε το νομοσχέδιο στη Βουλή (ακριβώς όπως το είχε παρουσιάσει το 2006 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και χωρίς αλλαγές) το ΠΑΣΟΚ αιφνιδιάστηκε. Άρχισε απλά να βοά και κανείς δεν ξέρει τι θέλει. Είναι προφανές ότι δεν είναι έτοιμοι στο ΠΑΣΟΚ για τη ψήφο των αποδήμων τους αρκούσε να λένε ότι η ΝΔ σας κορόιδεψε. Τώρα όμως που πρέπει να μιλήσουν για το θέμα απλά παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Τα δύο παραπάνω περιστατικά δίνουν το τόνο για τη στάση του ΠΑΣΟΚ. Μη μιλάς γιατί ότι πεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου. Όπως άλλωστε εύστοχα σημειώνει η Καθημερινή σήμερα η ΝΔ έχει μπει στο στόχαστρο της τηλεοπτικής δημοκρατίας και δύσκολα θα βγει από αυτό. Οπότε στο ΠΑΣΟΚ απλά περιμένουν.

Όμως ο κόσμος όταν αποφασίσει να ψηφίσει θα χρειαστεί και προτάσεις. Προτάσεις που θα μπορέσουν να προσπεράσουν το εμφανές επικοινωνιακό χάρισμα του πρωθυπουργού. Προς το παρόν δεν έχει το ΠΑΣΟΚ και αρκείται στο να κάνει τη πάπια. Από το Σάββατο όμως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αρχίζει τις εξορμήσεις και η νέα αγαπημένη του William Φεβρωνία (Φένια) Πατριανάκου έχει μπει με όρεξη για να χτυπήσει με θέσεις και προτάσεις. Οπότε το να κάνεις την πάπια μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική πρακτική και οι ευρωεκλογές πλησιάζουν.

Σχόλια

Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας! Απαντες! Ποιες είναι οι προτάσεις που περιμένει να ακούσει ο κόσμος πριν ψηφίσει; Πλάκα κάνουμε; Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι ο Ελληνας ψηφίζει βάση των προγραμμάτων των κομμάτων; Εγώ δεν γνωρίζω κανέναν! Και για του λόγου το αληθές, θυμίζω ότι στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, νικήτρια αναδείχθηκε η Ν.Δ., η οποία δεν είχε τυπώσει καν πρόγραμμα!!!
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Πρόγραμμα μια χαρά τυπωμένο είχε. Αν θέλεις σου το δίνω κιόλας. Άλλο να λες ότι ψηφίζεις με βάση άλλα κριτήρια και άλλο ότι ο άλλος δεν είχε πέντε προτάσεις να πει. Επί της ουσίας όμως υπάρχει ένα κρίσιμο 5% το οποίο μετακινείται ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα με βάση κριτήρια δικά του. Αυτοί περιμένουν ορισμένες φορές, προτάσεις, ιδέες να δούνε κάτι τέλος πάντων πριν ψηφίσουν τον ένα ή τον άλλο.
Ο χρήστης Jack Dalton είπε…
Δεν ξέρω αν είχε τυπωμένο πρόγραμμα, γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν το έψαξα κιόλας, απλά θυμάμαι που το συζητούσαν στις τηλεοράσεις! Ισώς λόγω του κραξίματος, τυπώθηκε αρκετα καθυστερημένα.
Επίσης από εκείνες τις εκπομπές, θυμάμαι τα στελέχη της ΝΔ, να ισχυρίζονται ότι δεν τυπώθηκε πρόγραμμα, διότι είναι το ίδιο με το 2004!!! Αν είναι δυνατόν. Ενα πρόγραμμα που -υποτίθεται- ήταν τετραετίας, να αποτελεί πρόγραμμα της κυβερνητικής παράταξης στις επόμενες εκλογές! Αφενώς είναι σαν να υποστηρίζουν μόνοι τους ότι δεν έπραξαν σχεδόν τίποτα (για αυτό το λόγο θέτουν και τους ίδιους στόχους) και αφετέρου παραδέχονται εμμέσως την απάτη, μιας και ουδείς το 2004 δεν υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ήταν οκταετίας και όχι τετραετίας.
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Μιας και έχεις όρεξη θα σου φέρω και τα δύο (του 2004 και του 2007) να κάνεις σύγκριση και να μας βρεις ομοιότητες και διαφορές...
Ο χρήστης William Dalton είπε…
Η ΝΔ τύπωσε πρόγραμμα για τις εκλογές του 2007, μόνο που ήταν το ίδιο με του 2004. Επίσης μας έβαλε στην ΕΟΚ, νομιμοποίησε το ΚΚΕ και θέσπισε τη δημοτική.

Στο καμαράκι που γίνονται υποκλοπές, επικρατεί πανικός. Μόλις διέρρευσε η είδηση ότι θα ψηφίσουν οι απόδημοι, το πάζλ συμπληρώθηκε. Η κυβέρνηση τους είχε πιάσει όλους στον ύπνο. Η Μεγάλη Ελλάδα υπάρχει και είναι πιο δυνατή από ποτέ. Κάπου στο Πακιστάν, λαμβάνει χώρα μια πρωτόγνωρη γιορτή. Την άλλη εβδομάδα θα κάνει προεκλογική συγκέντρωση ο Γεράσιμος Γιακουμάτος με τη Φεβρωνία (Φένια) Πατριανάκου και όλα πρέπει να λάμπουν. Οι μόνοι που θα λείπουν είναι μερικοί γνήσιοι πατριώτες των οποίων η δράση παρεξηγήθηκε ως ύποπτη τρομοκρατίας. Ας είναι όμως, ακόμη κι από το Γκουαντάναμο, δακρυσμένα, αυτά τα άξια τέκνα της φυλής των Καλάς θα παρακολουθήσουν την εκλογική διαδικασία με γνήσιο αίσθημα ευθύνης. Ο αγώνας για τα πολιτικά δικαιώματα των αποδήμων επιτέλους τελεσφόρησε.
Ο χρήστης Averell Dalton είπε…
Σημειολογικές παρατηρήσεις:

- Το Σάββατο που μας έρχεται, ο Κωνσταντίνος (Κωστάκης) Καραμανλής εξορμά. Εάν, ως εκ τούτου, σχεδιάζατε να φάτε έξω, καλόν είναι να κάνετε κράτηση - και να την επιβεβαιώσετε και μια ώρα πριν.

- Τον Σεπτέμβριο τού 2007 και με τις εκλογές επί θύραις, ο Έλληνας είχε ανάγκη από ένα σημάδι, έναν οιωνό για ν' αποφασίσει τι θα ψηφίσει. Και έβρεξε. Τριχίλιαρα.

- Η πολιτική αντιπαράθεση στην χώρα εκφυλίζεται οσονούπω σε αντεγκλήσεις ανάμεσα στην Φένια και την Λούκα, η Μελέτη ήδη παρουσιάζει δελτία ειδήσεων... Σε λίγο η Δρούζα θα μεταπηδήσει στο πολιτικό ρεπορτάζ, θα αποκαλεί την Κοσιώνη "δασκάλα" και ο θεϊκός οιωνός για το πρωί των εκλογών θα εντοπίζεται στο χρώμα τού μανόν.

- Από την Miyagi and Sons School for Marketing and Martial Arts λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Βεβαιώνουμε ότι ο Κωνσταντίνος (Κωστάκης) Καραμανλής είναι πολιτικός με έμφυτο επικοινωνιακό χάρισμα. Τα μαθήματα που παρακολούθησε κοντά μας τον βοήθησαν να τελειοποιήσει τις ήδη προηγμένες τακτικές επικοινωνίας που ακολουθούσε. Σε ό,τι αφορά τις ικανότητές του στην Χειροπρακτική Μετουσίωση τής Πολιτικής του Σκέψης, the sky is the limit (για την μετουσίωση, όχι για την σκέψη)."

- Τώρα που η επιτυχία, που είχα προεξοφλήσει για την Ολυμπιακή, είναι πραγματικότης, διεφάνη και ο μακρόπνοος στρατηγικός σχεδιασμός τής κυβέρνησης: σύντομα, και σε συνδυασμό με το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, τα δρομολόγια εσωτερικού τής ιστορικής εταιρείας θα φθάνουν μέχρι τον Γάγγη...
Ο χρήστης William Dalton είπε…
Μερικές ερωτήσεις για τον κοσμήτορα της Miyagi and sons :
1)Είναι ιδιωτική ή δημόσια;
2)Εντάσσεται στο νόμο πλαίσιο Γιαννάκου;
3)Υπάρχει μάθημα σχετικό με τις "βασικές αρχές της περί όνου σκιάς θεωρίας"; Μετά τις χθεσινές ομιλίες στη Βουλή έχω μια υποψία.

Από το ΥΠΕΧΩΔΕ ήδη μας ενημέρωσαν ότι ο υπουργός μεθαύριο θα βρίσκεται στην Ινδική χερσόνησο για να εγκαινιάσει την επέκταση της Αττικής οδού. Την Τρίτη θα εκφωνήσει βαρυσήμαντο πολιτικό λόγο στην πλατεία Δημοκρατίας στην Καμπέρα.
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
1. Η ψήφος των αποδήμων κακό θα κάνει στις αεροπορικές εταιρίες όχι καλό. Αν αναλογιστούμε ότι το μέσο budget για πτήσεις από εξωτερικό κατά τη διάρκεια των εκλογών για ένα κόμμα εξουσίας είναι περίπου 20.000.000€ χωρίς να υπολογίζουμε τη διαφορά που πληρώνουν οι ψηφοφόροι η Ολυμπιακή θα χάσει γύρω στα 80.000.000€ ανά εκλογική μάχη. Άρα μάλλον κακώς συνδυάζεις τα δύο.

2. Averell μπορεί να λες ότι νομίζεις για σχολές Miyagi μιας και το πολιτικό σου αισθητήριο αι η σχέση της θεωρίας με τη πράξη σου δεν σκίζει κιόλας. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όμως ότι και να λες έχει γκελ στη κοινωνία επικοινωνιακά και το έχει εκμεταλλευθεί στο έπακρο μέχρι στιγμής. Η συνέπεια λόγων και πράξεων δεν έχει σχέση με το επικοινωνιακό του γκελ. Άλλωστε και εσύ ψηφίζεις ΚΚΕ και την ίδια ώρα δουλεύεις σε τράπεζα, κατηγορείς αυτούς που έχουν αυτοκίνητα και γκρινιάζουν που τους τα καίνε οι "διαμαρτυρόμενοι μαθητές" και οδηγείς μια χαρά. Να μη μιλήσω για το γεγονός ότι έχεις συλληφθεί να πίνεις ουίσκι και μπύρα και όχι ταπεινή ρετσίνα ή άντε μία βοτκα για να θυμηθούμε τα παλιά...

3. Η Ολυμπιακή θα πουληθεί στο τίμημα στόχο για την κυβέρνηση. Γιατί αυτό είναι αποτυχία ή επιτυχία μόνο ένας κομμουνιστής θα μπορούσε να μας εξηγήσει που τη θέλει κρατική όπως άλλωστε και τα γκούλαγκ.

4. William το ότι εσύ, ο Averell και το Τρυφερό Πόδι είστε αιώνιοι φοιτητές δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να βγάζετε όποτε μπορείτε το μένος σας για τη Γιαννάκου. Δεν φταίει αυτή για το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα κομμάτι της φορολογίας των υπολοίπων πάει για τις σπουδές σας.
Ο χρήστης William Dalton είπε…
Ας δείξουμε λίγη κατανόηση στον Joe. Ανήκει κι αυτός στους απόδημους Καλάς και τα ελληνικά δεν τα πιάνει όλα. Έτσι, δεν κατάλαβε τί είναι τα τριχίλιαρα και δεν απάντησε. Επίσης δεν κατάλαβε τον υπαινιγμό για τις υποκλοπές γι'αυτό δεν απάντησε. Για τους Πακιστανούς που βρέθηκαν με το φραπέ στο χέρι από την Ομόνοια στο Γκουαντάναμο, κατάλαβε αλλά ξέρει ότι όλοι αυτοί το συνηθίζουν να απαγάγουν ο ένας τον άλλον. Γι'αυτό δεν απάντησε. Για το κυνήγι στη Βουλή όσων δεν μπορούν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο θα ρωτήσει τη Φένια και θα μας απαντήσει.

Σε ότι αφορά τον Averell και την ασυνέπειά του, υποθέτω θα απαντήσει ο ίδιος. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι πέραν όλων αυτών είχε υποσχεθεί και γάμο σε μια τουρίστρια που είχε επισκεφθεί την Ανάφη και μετά την παράτησε. Γι'αυτό και για όλα τα άλλα ο πρωθυπουργός είναι καλύτερος του. Έγω ψηφίζω Averell μόνο για συναισθηματικούς λόγους. Αλλά ξέχασα ο Averell ακόμη δε συμμετέχει σε εκλογές.

Από τη στιγμή που κάποιος εκστομίσει το όνομα Γιαννάκου, αυτόματα καταφέρεται με μένος εναντίον της.
Και κάτι για τους φορολογούμενους: Εγώ, ο Averell και το Τρυφερό πόδι δε δικαιούμαστε συγγράμματα. Τουλάχιστον σε ότι με αφορά δε θα είχα αντίρρηση να πληρώνω εξέταστρα. Αλλά να πληρώνω εγώ και όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι 20.000.000 ευρώ για να φέρνει η ΝΔ ψηφοφόρους(που δεν πληρώνουν φόρους) από το εξωτερικό κάθε 4 χρόνια είναι λίγο οξύμωρο, έτσι δεν είναι; Και επείδη είναι βολικό να ξεχνά κανείς μερικά και να απαντά στα τελευταία, αγαπητέ Joe να σε βοηθήσω κι άλλο: Τί είδους οργανισμός είναι η ΝΔ και τα άλλα κόμματα; ΑΕ; ΝΠΔΔ; ΝΠΙΔ; ΕΠΕ; Κάτι άλλο; Πώς εισπράττει χρήματα; Έχει ΑΦΜ;
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Μικρέ William προφανώς κατανοώ την άγνοια σου και σε συγχωρώ. Η ΝΔ όπως και όλα τα πολιτικά κόμματα διαθέτουν ΑΦΜ. Της ΝΔ αφού το θέλεις είναι 090280*** (για ευνόητους λόγους έκοψα τα τρία τελευταία νούμερα). Μάλιστα τα πολιτικά κόμματα έχουν συγκεκριμένο ΣΤΑΚΟΔ και διέπονται από δεδομένη νομοθεσία. Μπορώ να σου πω επίσης ότι ανήκει στη Δ' ΔΟΥ μιας και εδρεύει στο Κολωνάκι οπότε αν θέλεις πας μέχρι εκεί και ζητάς και τις δηλώσεις του ΦΠΑ της αν και αυτά κατατίθενται υποχρεωτικά στη βουλή και ελέγχονται από διακομματικές επιτροπές.

Όσο για το πως εισπράττουν πριν προσπαθήσεις να κάνεις πολιτική καλό θα ήταν να διάβαζες και λίγο. Τα χρήματα που ξοδεύουν τα κόμματα γενικώς τα παίρνουν από τη κρατική επιχορήγηση που δικαιούνται βάση εκπροσώπησης στη Βουλή και από εισφορές (που έχουν όριο). Το πως τα ξοδεύουν είναι δικό τους θέμα. Από 1/1/2011 και μετά θα σταματήσουν να τα ξοδεύουν για να μεταφέρουν απόδημους.

Πάμε και στα άλλα θέματα που μάλλον νομίζεις ότι ξέρεις καλύτερα γιατί στο προηγούμενο στη προσπάθεια σου να με βοηθήσεις (sic) μάλλον μας απέδειξες ότι είσαι τουλάχιστον παραπληροφορημένος σε αυτά τα ζητήματα. Τουλάχιστον εσύ δεν έκανες κόμμα που να ισχυρίζεται ότι είναι το μοναδικό εν Ελλάδι με ΑΦΜ όπως κάποιοι άλλοι πρόσφατα )λέγε με Δημοκρατικοί)

Όσο για τα άλλα ζητήματα ας τα κάνω και αυτά λιανά για να σου φύγει η αγωνία.

1. Τριχίλιαρα. Αν κάποιος ψήφισε επειδή πήρε 3000 προκαταβολή για την αποζημίωση που θεωρητικά δικαιούται τότε είναι άξιος της μοίρας του. Όμως επειδή μάλλον κάποιοι ξεχνάνε εύκολα και πριν τα τριχίλιαρα οι δημοσκοπήσεις τη ΝΔ μπροστά με 3-4 μονάδες έδιναν. Οπότε μάλλον δεν φταίνε αυτά για την εκλογή της ΝΔ.

2. Υποκλοπές. Για να μου εξηγήσει κάποιος ποιον παρακολουθούσαν τελικά; Το πρωθυπουργό και τα στελέχη της ΝΔ παρακολουθούσαν. Θα έπρεπε δηλαδή να πέσει η κυβέρνηση επειδή την παρακολουθούσαν; Μάλλον κάπου έχετε μπερδευτεί. Εδώ κάποιοι άλλοι παρακολουθούσαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους και δημοσιογραφίσκοι βγάζουν στον αέρα κασέτες με παράνομες παρακολουθήσεις και δεν βλέπω την ίδια ανησυχία. Αν τώρα η ΝΔ παρακολουθούσε τον εαυτό της τότε μπράβο της.

3. Το θέμα των Πακιστανών με ενοχλεί αλλά δεν με αφορά και τόσο όσο νομίζεις. Με ενοχλεί να συλλαμβάνει ξένη χώρα κάποιους σε Ελληνικό έδαφος αλλά πιο πολύ με ενοχλεί να βρίσκονται στο ίδιο έδαφος αρκετοί χωρίς άδεια παραμονής και χωρίς να εργάζονται νόμιμα.

4. Αν το θέμα σου είναι που προσπαθείς να αναδείξεις είναι η δήθεν νοθεία τότε μάλλον πρέπει να το επαναδιατυπώσεις. Ακόμα και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ σταμάτησε να εξευτελίζεται με ένα ζήτημα που δεν υπήρχε. Εσύ όμως προσπαθείς να δημιουργήσεις φασαρία. Όπως και σε άλλα ζητήματα. Με την ίδια λογική μπορώ και εγώ να λέω ότι το κόμμα το οποίο ψήφισες κατά δήλωση σου είναι υπέρ της ελεύθερης διακίνησης ναρκωτικών.

5. Γιαννάκου. Συγγράμματα δικαιούσαι. Πήρες όταν έκανες πρώτη φορά εγγραφή στο μάθημα και σε περίπτωση που αυτό αλλάξει το δικαιούσαι εκ νέου. Ή δεν έχεις διαβάσει το νόμο ή στη γραμματεία της σχολής σου δεν έκανες το κόπο να ρωτήσεις. Εντυπώσεις θα δημιουργείς με στοιχεία και όχι με αερολογίες. Ως αιώνιος φοιτητής ο οιοσδήποτε δημιουργεί δυσλειτουργία στο σύστημα. Ο νόμος ορίζει δεδομένο χρόνο και δίνει ευκαιρία σε αυτούς που δεν μπορούν να διακόψουν μέχρι να είναι εκ νέου έτοιμοι. Το αν χαλάει τη ζαχαρένια ορισμένων δεν σημαίνει ότι είναι λάθος.

Όσο για τα λεφτά των φορολογούμενων και ποιος ξοδεύει παραπάνω ή παρακάτω συγνώμη αλλά και εμένα δεν μου αρέσει να χρησιμοποιούνται τα λεφτά που πληρώνω για πράγματα άσχετα αλλά από την άλλη έχω επιλέξει να κατοικώ σε αυτή τη χώρα εξασκώ τα δικαιώματα μου στο εκλέγειν οπότε σέβομαι και τις αποφάσεις τις πλειοψηφίας. Αν διαφωνήσω μπορώ να πάω σε άλλη χώρα της ΕΕ που θα κάνει πιο χρηστή διαχείριση των χρημάτων μου.
Ο χρήστης William Dalton είπε…
Μεγάλε Joe, Θα ξεκινήσω από τα "λιανά":1) Συμφωνώ ότι όποιος ψήφισε ΝΔ στις τελευταίες εκλογές είναι άξιος της μοίρας του. Συμφωνώ ότι η ΝΔ θα έβγαινε έτσι κι αλλιώς. Μήπως, όμως όλο αυτό ήταν λίγο ρόμπα;
2)Αν σ'αρέσει να σε υποκλέπτουν δικαίωμά σου. Μήπως όμως είναι λίγο ρόμπα; Και για να στο πω στα "δεξιά" που τα καταλαβαίνεις καλύτερα, αν το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να προστατέυσει τον πρωθυπουργό του, θα προστατεύσει εμένα από το οτιδήποτε; Όχι, θα περιμένει να καώ για να μου δώσει τριχίλιαρο.
3)Το θέμα των Πακιστανών δεν σε αφορά γιατί δεν είσαι Πακιστανός. Το ζουμί όμως το έπιασες. Το να συλληφθούν κάποιοι στην Ελλάδα είναι ένα θέμα. Μήπως όμως στα θέματα δικαιοδοσίας και πρακτκής η κυβέρνηση ήταν λίγο ρόμπα; Τώρα αν θες στη ζυγαριά να βάλουμε και την ευκολία που μπαινοβγαίνει κάποιος στη χώρα, ευχαρίστως. Μάλλον αυτό θα οφείλεται στην ασυνέπεια λόγων και έργων του Averell.
4)Συγγνώμη που προσπαθώ να δημιουργήσω φασαρία.Δεν ισχυρίζομαι ότι έγινε νοθεία.Ισχυρίζομαι ότι εκ των 152 εκλεκτών του ελληνικού λαού κάποιοι δεν μπορουν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο. Δεν είναι προαπαιτούμενο για την εκλογή τους, αλλά ας διαθέσει το κόμμα που τους κατέβασε μέρος της επιχορήγησης για ένα σεμινάριο. Έτσι δε θα γίνονται λίγο ρόμπα.
5)Όσα συγγράμματα έχω από το Πανεπιστήμιο, τα έχω πάρει πριν γίνω αιώνιος. Από τη στιγμή εκείνη και μετά δεν πήρα γιατί δεν είχα το δικαίωμα να πάρω.Το νόμο τον ξέρω πολύ καλά για προφανείς λόγους. Επίσης ξέρω ότι αναδρομική ισχύς σε νόμο είναι αντισυνταγματική (εδώ είναι που σου ξανακάνω τη χάρη να απαντήσεις σε κάτι πιο βολικό και να αγνοήσεις τα υπόλοιπα)
Τέλος για το ΑΦΜ δεν ήξερα και γι'αυτό ρώτησα. Υποθέτω το θολό νομικό πλαίσο που διέπει τη λειτουργία των κομμάτων δεν επιτρέπει τη λειτουργία με σκοπό το κέρδος. Έτσι καταλήγουμε σε αυτό που κι εσύ παραδέχεσαι. Ότι τα 20.000.000/εκλογές προέρχονται από την κρατική επιχορήγηση, δηλαδή από τους φορολογούμενους. Εγώ, λοιπόν υπόσχομαι να διαβάζω πριν κάνω πολιτική, αν εσύ υποσχεθείς να σκέπτεσαι πριν λαϊκίσεις. Γιατί αν καίγεσαι για τα λεπτά του κοσμάκη στο θέμα των αιωνίων, θα πρέπει να καίγεσαι το ίδιο για τις εκδρομές που οργανώνουν τα κόμματα κάθε 4 χρόνια. Και στις δύο περιπτώσεις νόμος προβλέπει τη χρηματοδότηση και πάνω κάτω συμφωνώ με την τελευταία παράγραφο σου, με μία διαφορά. Εκτός από το να γίνω απόδημος με δώρο free miles ανά τετραετία, μπορώ και να κρίνω, να γκρινιάζω και τελικά να προσπαθώ να αλλάξω τη γνώμη της πλειοψηφίας. Κι αυτό δεν ονομάζεται φασαρία.
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
1.Λαϊκισμός δεν είναι να γράφεις ότι όσοι θέλουν 3000 για να ψηφίσουν είναι άξιοι της μοίρας τους. Λαϊκισμός είναι να γενικεύεις ότι όσοι ψήφισαν ένα κόμμα είναι άξιοι της μοίρας τους.

2. Τα κόμματα μπορούν να έχουν κέρδη αλλά αυτά μένουν ως απόθεμα μιας και δεν έχουν μετόχους για να τα μοιράσουν. Κάτι σαν τα μη κερδοσκοπικά ιδρύματα. Το πως διαχειρίζονται τις κρατικές επιχορηγήσεις τους είναι δικό τους πρόβλημα. Έχουν άλλωστε το δικαίωμα να κλείσουν charter, να αγοράσουν υπολογιστές, έπιπλα, να πληρώνουν υπαλλήλους κ.ο.κ. Τα προβλέπει το σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους.

3. Ξαναδιάβασε το νόμο γιατί μάλλον δικαιούσαι συγγράμματα τα οποία δεν κάνεις το κόπο να πάρεις. Όσο για τα περί αντισυνταγματικότητας του νόμου το ΣτΕ είχε διαφορετική άποψη. Οπότε ή είσαι ανώτερο όργανο από το ΣτΕ ή απλώς λαϊκίζεις και μάλιστα επικίνδυνα.

4. Το τι ξέρουν και τι δεν ξέρουν να συμπληρώσουν οι 152 είναι πρόβλημα των ψηφοφόρων τους. Η δημοκρατία μας επιτρέπει να επιλέγουμε το κόμμα μας και το βουλευτή μας. Δεν έχουμε προχωρήσει αρκετά ώστε να ψηφίζουμε βουλευτές από διάφορους σχηματισμούς αλλά μέχρι εκεί μπορούμε. Αν για κάθε γκάφα που κάνει ή δεν κάνει ένας εκλεγμένος εκπρόσωπος φταίει κάποιος είναι αρχικά ο ίδιος και μεταγενέστερα αυτός που τον ψηφίζει ενώ είναι γκαφατζής και ανίκανος.

5. Μάλλον σου αρέσει ο λαϊκισμός περισσότερο από όσο θέλεις να πιστεύεις για τον εαυτό σου. Το να σε υποκλέπτουν ενώ δεν το γνωρίζεις είναι ένα γεγονός. Το να προσπαθούν να σε υποκλέψουν είναι θέσφατο δυστυχώς. Άλλωστε για ποιο λόγο υπάρχουν Κρατικές Υπηρεσίες Πληροφοριών σε ΟΛΑ τα κράτη; Σαν κράτος στόχος σου είναι να αποτραπούν αυτές οι ενέργειες στο μέτρο του δυνατού. Το ότι βρήκες ότι σε υποκλέπτουν είναι κακό από τη μία αλλά καλό το ότι μπορείς πλέον να το αντιμετωπίσεις. Το ότι αποφάσισες εσύ να το δημοσιοποιήσεις ενώ μπορούσες να μη το κάνεις δείχνει ότι δεν έχεις κάτι να κρύψεις. Αν αυτό λοιπόν σε κάνει κακή κυβέρνηση τότε ευχαρίστως να ψηφίζω εσαεί κακές κυβερνήσεις που κάνουν το αυτονόητο εκεί που πρέπει.

6. Όπως και με τις υποκλοπές αποφασίζεις να κάνεις υψηλή πολιτική. Πες μας λοιπόν ποιους απήγαγαν πότε και γιατί. Ποιοι τους απήγαγαν; Ήταν Έλληνες; Ήταν ξένοι; Ήταν κουκουλοφόροι; Ήταν αστυνομικοί που φορούσαν κουκούλες; Ήταν μήπως UFO;

Αν προσπαθήσεις να απαντήσεις θα καταλάβεις ότι έτσι κάνω και εγώ λαϊκισμό αντί να ισχυρίζομαι ότι κάνει κάποιος άλλος. Η θέση μου για τις φερόμενες απαγωγές είναι σαφής και ξεκάθαρη. Αν έγιναν κακώς έγιναν και ορθώς οι υπαίτιοι τιμωρήθηκαν γιατί κάποιοι τιμωρήθηκαν όσο και αν αυτό σκοπίμως αποκρύπτεται.Αν δεν έγιναν όμως και τζάμπα "αποκεφάλισαν" κάποια ανώτερα στελέχη της αστυνομίας τότε είναι λάθος και έπρεπε να το ψάξουν καλύτερα. Αυτό όμως δεν λύνει και το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και την αδυναμία του κράτους να επανέλθει σε νορμάλ φόρμες διαχείρισης των μεταναστών μετά τη φαεινή ιδέα της διακυβέρνησης Σημίτη να δώσει στο σύνολο άδεια παραμονής αρκεί να πλήρωναν 600,00€ ανεξαρτήτως κριτηρίων όπως π.χ. το να εργάζονται νόμιμα.

Λαϊκισμός τέλος αγαπητέ William είναι να μη σχολιάζεις ποτέ τίποτα ουσιαστικό και απλά να πετάς πυροτεχνήματα. Το να μη μιλάς π.χ. για το ότι οι σχέσεις μας με τη "παραδοσιακή" σύμμαχο Αμερική είναι άσχημες επειδή η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν έχει σκύψει το κεφάλι σε πλείστες περιπτώσεις σε αντίθεση με τη προηγούμενη. Το να μη μιλάς για την αγαπημένη σου άρση μονιμότητας στο ευρύτερο δημόσιο (ως φιλελεύθερος θα έπρεπε από μόνη της να είναι λόγος να ψηφίζεις ΝΔ μέχρι να πεθάνεις) και να προσπαθείς απλά να στηλιτεύσεις τη χορήγηση ενισχύσεων στις τράπεζες (παγκόσμιο φαινόμενο αντιμετώπισης μιας κατάστασης, άλλωστε το κράτος είναι εκεί σαν ελεγκτικός μηχανισμός και σαν δικλείδα ασφαλείας και όχι σαν διαχειριστής). Το να μιλάς για τον ΟΤΕ και τις κρατικές παρεμβάσεις αλλά να κάνεις κοκοκο τώρα που η ίδια κρατική παρέμβαση έφερε ιδιωτικό management. Ξέρεις μπορεί να διαφωνείς ή να συμφωνείς με την ικανότητα των managers να διαχειριστούν τον ΟΤΕ, τα ΕΛΠΕ, τη ΔΕΗ κλπ. Αλλά η θεωρία που πρεσβεύεις υλοποιηθεί στο έπακρο. Το να διαφωνεί ο Averell που δηλώνει αριστερός είναι λογικό μιας και είναι αντίθετο στα πιστεύω του. Εσύ όμως γιατί διαφωνείς με αυτά που απαιτείς; Επειδή δεν σου αρέσει η υλοποίηση;
Ο χρήστης Averell Dalton είπε…
Κατόπιν απαίτησης χιλιάδων αναγνωστών μας,ο κοσμήτωρ τής Miyagi and Sons School for Marketing and Martial Arts, Yossei Miyagi, είχε την καλοσύνη να μας παραχωρήσει την ακόλουθη δήλωση:

"Έλληνες φίλοι, το ενδιαφέρον σας για το ίδρυμά μας και τις υπηρεσίες που παρέχει μάς συγκίνησε βαθειά, εδώ στην Miyagi and Sons. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι' αυτό είναι να αποσαφηνίσουμε κάποια πράγματα γύρω από την λειτουργία μας.

Η Σχολή μας είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, που δραστηριοποιείται σε δεκάδες χώρες παγκοσμίως. Ξεκίνησε στα μέσα τής δεκαετίας τού '60 σαν εργαστήρι υποκριτικής τέχνης για κομπάρσους, όταν όμως ο Ronald Reagan κέρδισε τις εκλογές κι έγινε Πρόεδρος τής μεγαλύτερης χώρας στον κόσμο, ο φωτισμένος τότε κοσμήτωρ μας, Kesuke Miyagi, διέβλεψε τις λαμπρές προοπτικές που δημιουργούνταν. Έκτοτε κύλησε πολύ νερό στ' αυλάκι, και πολιτικοί από τον Bill Clinton και τον George Walker Bush ως τον Gerhard Schroeder και τον Boris Yeltsin πέρασαν από τις αίθουσες διδασκαλίας τού ιδρύματός μας στον δρόμο προς την δόξα. Κάποιες αναχρονιστικές συνταγματικές διατάξεις εμπόδιζαν ως σήμερα την ίδρυση παραρτήματος στην χώρα σας. Με τον αναφερόμενο και ως νόμο-πλαίσιο, όμως, είμαι πεπεισμένος ότι όλα τα εμπόδια για ακόμη ένα όμορφο πλιάτσικο στην πανέμορφη Μπανανία σας θα καμφθούν οριστικώς.

Χάρηκα ιδιαιτέρως για την ερώτησή σας σχετικά με την Θεωρία τής Περί του Όνου Σκιάς. Η αμφιλεγόμενη αυτή Θεωρία διδάσκεται και εξετάζεται στην Σχολή μας σαν βασικό μάθημα, μάλιστα με ειδικό συνελεστή βαρύτητος για το Τμήμα Επικοινωνιολόγων. Υπεύθυνος για το μάθημα είναι ο Καθηγητής κ. Theodor Pangalos, αν και, προσωπικώς, θα προτιμούσα τον κύριον Ιωάννη Λούλη, στον οποίον έχουν γίνει επανειλημμένες κρούσεις για το θέμα. Θέλω επίσης να σημειωθεί ότι το διδακτικό προσωπικό μας, στα πλαίσια τής διαρκούς παρακολούθησης των επιστημονικών καινοτομιών ανά την υφήλιο, έχει εντυπωσιασθεί από την καινοφανή Θεωρία των Νέων Ισοδυναμιών (μερικά παραδείγματα: κομμουνιστής = αποκλείεται να δουλεύει σε τράπεζα, κομμουνιστής = κακόγουστος, καρμοίρης τύπος δίχως ευγενή αισθητήρια που πίνει υποχρεωτικά ρετσίνα, οδηγός = τύπος που έχει υποθηκεύσει την μισή ζωή του για να έχει τέσσερεις ρόδες, συνεπεία τού οποίου οφείλει να συγκλονίζεται από την απώλεια τής ιδιωτικής του περιουσίας κι όχι από τους φόνους αθώων, επιτυχία = να έχεις ακυρώσει κιόλας τον πολυδιαφημισμένο διαγωνισμό για την Ολυμπιακή και να προστρέχεις στον Εθνικό Μεσάζοντα για τα περαιτέρω). Συγκλονισμένοι από την βαθειά Σοφία τής Θεωρίας, αποφασίσαμε να προσφέρουμε στον Joe Dalton την Έδρα τού Δημιουργικού και Υπερβατικού Λογισμού και Μαθηματικών, κι ελπίζουμε να την αποδεχθεί.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.
Με εκτίμηση,
Yossei Miyagi
Κοσμήτωρ"

Υ.Γ. Ευχαριστώ από καρδιάς τον αδελφό Ιωσήφ, για την καλοσύνη που είχε να μοιρασθεί με τον κόσμο τα προσωπικά μου δεδομένα. Αν μη τι άλλο, μ' έβγαλε από τον κόπο να το κάνω ο ίδιος...
Ο χρήστης William Dalton είπε…
Joe:1)Ναι. Βέβαια, εξαρτάται από τη μοίρα η οποία σε κάποιο βαθμό εξαρτάται από την κυβέρνηση.
2)Ναι, αλλά άσχετο.
3)Όχι, δε δικαιούμαι. Όχι δεν είμαι ανώτερος του ΣτΕ ή κανενός άλλου δικαστηρίου. Τελικά βρήκαμε τί είναι η Βιστωνίδα;
4)Αυτά τα είπαμε ξανά. Αν σ'αρέσει τόσο η νομιμότητα τα κολπάκια στη Βουλή ήταν παράνομα. Αν σ'αρέσει η ουσία, κάποιοι είναι ηλίθιοι. Επιτέλους διάλεξε.
6)Ποιοί τιμωρήθηκαν; Γιατί; Που; Εδώ ή στο Άλφα του Κενταύρου; Ευχαριστούμε για τη θέση σου, όμως δεν τη ζήτησε κανείς. Εμείς την κυβέρνηση κράζουμε όχι εσένα. Για την παράνομη μετανάστευση θα περιμένω τις επόμενες εκλογές να ξαναδιαβάσω το πρόγραμμα του 2004 για να δω πότε θα λυθεί.

Τέλος, για τις σχέσεις με την Αμερική : "Ράβδος εν γωνία άρα βρέχει"-δεκτό εν μέρει. Για το ευρύτερο δημόσιο: "Κολοκύθια". Υπάρχει δημόσιο και ΔΕΚΟ. Εσύ μιλάς για ΔΕΚΟ. Αν πλύνω το αμάξι μου μετά από 2 χρόνια, για να το κάνω πιο ελκυστικό σε υποψήφιους αγοραστές, θα με ανακυρήξετε ως βασιλιά της καθαριότητας; Ενίσχυση σε τράπεζες, αγρότες και λοιπές ομάδες δεν είναι φιλελευθερισμός. Καιροσκοπισμός λέγεται. Για τον ΟΤΕ μπράβο. Για την COSMOTE ντροπή. Βεβαίως διαφωνώ με την υλοποιήση σχεδόν των πάντων και απορώ με τον εαυτό μου που τους ψήφισε το 2004 και με τον πρωθυπουργό που μοιάζει σοβαρός άνθρωπος, αλλά ανέχεται όλη αυτήν τη γελοιότητα.
Averell: Τελικά εσένα θα ψηφίσω στις επόμενες εκλογές, άσχετα αν για την ιστορία με την Έρρικα στην Ανάφη φέρεσαι ως κάτοχος της έδρας του Λωτού στην περίφημη σχολή Miyagi.
Ο χρήστης Averell Dalton είπε…
Με την Έρρικα δεν κάναμε σεξ. Το μόνον που υπήρξε μεταξύ μας ήταν μια ανάρμοστη σχέση. Εξ αρχής, άλλωστε, είχε κινήσει τις υποψίες μου η κάπως παράταιρη παρουσία της στα Ιερά Χώματα, καθώς μάλιστα συνέπεσε με την προσάραξη στα Δυτικά Παράλια τής θαλαμηγού τού Γεωργίου Πελέκη, του επονομαζόμενου και Κολόμβου, για τον οποίο οι περισσότεροι μελετητές συμφωνούν πλέον ότι έφθασε στην Ανάφη κατά λάθος κι ενώ αναζητούσε την Θήρα. Θα πω περισσότερα μόλις εξασφαλίσω τα σχετικά ντοκουμέντα.

Ήθελα ν' απαντήσω και σε κάτι άλλο, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ τι...
Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Μικρέ William προφανώς κατανοώ την άγνοια σου και σε συγχωρώ. Η ΝΔ όπως και όλα τα πολιτικά κόμματα διαθέτουν ΑΦΜ. Της ΝΔ αφού το θέλεις είναι 090280*** (για ευνόητους λόγους έκοψα τα τρία τελευταία νούμερα). Μάλιστα τα πολιτικά κόμματα έχουν συγκεκριμένο ΣΤΑΚΟΔ και διέπονται από δεδομένη νομοθεσία. Μπορώ να σου πω επίσης ότι ανήκει στη Δ' ΔΟΥ μιας και εδρεύει στο Κολωνάκι οπότε αν θέλεις πας μέχρι εκεί και ζητάς και τις δηλώσεις του ΦΠΑ της αν και αυτά κατατίθενται υποχρεωτικά στη βουλή και ελέγχονται από διακομματικές επιτροπές.

Όσο για το πως εισπράττουν πριν προσπαθήσεις να κάνεις πολιτική καλό θα ήταν να διάβαζες και λίγο. Τα χρήματα που ξοδεύουν τα κόμματα γενικώς τα παίρνουν από τη κρατική επιχορήγηση που δικαιούνται βάση εκπροσώπησης στη Βουλή και από εισφορές (που έχουν όριο). Το πως τα ξοδεύουν είναι δικό τους θέμα. Από 1/1/2011 και μετά θα σταματήσουν να τα ξοδεύουν για να μεταφέρουν απόδημους.

Πάμε και στα άλλα θέματα που μάλλον νομίζεις ότι ξέρεις καλύτερα γιατί στο προηγούμενο στη προσπάθεια σου να με βοηθήσεις (sic) μάλλον μας απέδειξες ότι είσαι τουλάχιστον παραπληροφορημένος σε αυτά τα ζητήματα. Τουλάχιστον εσύ δεν έκανες κόμμα που να ισχυρίζεται ότι είναι το μοναδικό εν Ελλάδι με ΑΦΜ όπως κάποιοι άλλοι πρόσφατα )λέγε με Δημοκρατικοί)

Όσο για τα άλλα ζητήματα ας τα κάνω και αυτά λιανά για να σου φύγει η αγωνία.

1. Τριχίλιαρα. Αν κάποιος ψήφισε επειδή πήρε 3000 προκαταβολή για την αποζημίωση που θεωρητικά δικαιούται τότε είναι άξιος της μοίρας του. Όμως επειδή μάλλον κάποιοι ξεχνάνε εύκολα και πριν τα τριχίλιαρα οι δημοσκοπήσεις τη ΝΔ μπροστά με 3-4 μονάδες έδιναν. Οπότε μάλλον δεν φταίνε αυτά για την εκλογή της ΝΔ.

2. Υποκλοπές. Για να μου εξηγήσει κάποιος ποιον παρακολουθούσαν τελικά; Το πρωθυπουργό και τα στελέχη της ΝΔ παρακολουθούσαν. Θα έπρεπε δηλαδή να πέσει η κυβέρνηση επειδή την παρακολουθούσαν; Μάλλον κάπου έχετε μπερδευτεί. Εδώ κάποιοι άλλοι παρακολουθούσαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους και δημοσιογραφίσκοι βγάζουν στον αέρα κασέτες με παράνομες παρακολουθήσεις και δεν βλέπω την ίδια ανησυχία. Αν τώρα η ΝΔ παρακολουθούσε τον εαυτό της τότε μπράβο της.

3. Το θέμα των Πακιστανών με ενοχλεί αλλά δεν με αφορά και τόσο όσο νομίζεις. Με ενοχλεί να συλλαμβάνει ξένη χώρα κάποιους σε Ελληνικό έδαφος αλλά πιο πολύ με ενοχλεί να βρίσκονται στο ίδιο έδαφος αρκετοί χωρίς άδεια παραμονής και χωρίς να εργάζονται νόμιμα.

4. Αν το θέμα σου είναι που προσπαθείς να αναδείξεις είναι η δήθεν νοθεία τότε μάλλον πρέπει να το επαναδιατυπώσεις. Ακόμα και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ σταμάτησε να εξευτελίζεται με ένα ζήτημα που δεν υπήρχε. Εσύ όμως προσπαθείς να δημιουργήσεις φασαρία. Όπως και σε άλλα ζητήματα. Με την ίδια λογική μπορώ και εγώ να λέω ότι το κόμμα το οποίο ψήφισες κατά δήλωση σου είναι υπέρ της ελεύθερης διακίνησης ναρκωτικών.

5. Γιαννάκου. Συγγράμματα δικαιούσαι. Πήρες όταν έκανες πρώτη φορά εγγραφή στο μάθημα και σε περίπτωση που αυτό αλλάξει το δικαιούσαι εκ νέου. Ή δεν έχεις διαβάσει το νόμο ή στη γραμματεία της σχολής σου δεν έκανες το κόπο να ρωτήσεις. Εντυπώσεις θα δημιουργείς με στοιχεία και όχι με αερολογίες. Ως αιώνιος φοιτητής ο οιοσδήποτε δημιουργεί δυσλειτουργία στο σύστημα. Ο νόμος ορίζει δεδομένο χρόνο και δίνει ευκαιρία σε αυτούς που δεν μπορούν να διακόψουν μέχρι να είναι εκ νέου έτοιμοι. Το αν χαλάει τη ζαχαρένια ορισμένων δεν σημαίνει ότι είναι λάθος.

Όσο για τα λεφτά των φορολογούμενων και ποιος ξοδεύει παραπάνω ή παρακάτω συγνώμη αλλά και εμένα δεν μου αρέσει να χρησιμοποιούνται τα λεφτά που πληρώνω για πράγματα άσχετα αλλά από την άλλη έχω επιλέξει να κατοικώ σε αυτή τη χώρα εξασκώ τα δικαιώματα μου στο εκλέγειν οπότε σέβομαι και τις αποφάσεις τις πλειοψηφίας. Αν διαφωνήσω μπορώ να πάω σε άλλη χώρα της ΕΕ που θα κάνει πιο χρηστή διαχείριση των χρημάτων μου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια