| Averell Dalton | Comments ]

Όπως αντιλαμβάνεσθε, ο τίτλος δεν είναι δικός μου. Τον επέβαλαν 27 άνθρωποι, που εισέβαλαν στο σπίτι μου και κατέλαβαν τον υπολογιστή μου για να περάσουν με φασιστικό τρόπο το μήνυμά τους.

Η προσπάθειά τους δεν ήταν διόλου αυθόρμητη. Πρόκειται για ένα άριστα οργανωμένο σχέδιο, που περιελάμβανε μερικούς από τους πλέον κατηρτισμένους χρήστες ποντικιού στην χώρα, την δακτυλογράφο τού Καραμανλή (τού γέρου) και αντιπερισπασμό με δίπιτα. Μέχρι και πανό είχαν ετοιμάσει για την περίσταση - φευ, ατύχησαν: ο υπολογιστής μου δεν έχει κάμερα. Μετά το αυτοκίνητο και τα άπειρα Burberry 's και Polo που αγόρασα, δεν μου 'μεινε μία. Έμειναν λοιπόν με το πανό στα χέρια, οι παλιοπροβοκάτορες.

Καταγγέλλω επίσης πως, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλα για να τους μεταπείσω, αρνήθηκαν με δογματικό τρόπο να αντικαταστήσουν την λέξη "blog" τού τίτλου με την λέξη "ιστολόγιο", αποδεικνύοντας ξεκάθαρα τις προκλητικά αντεθνικές διαθέσεις τους (επιπλέον, επεχείρησα να σπείρω ανάμεσά τους την αμφιβολία για την ακριβή ορθογραφία τής λέξης "σταματήστε", αλλά κι αυτή μου η προσπάθεια αποπροσανατολισμού τους έπεσε στο κενό).

Η δημοκρατία και η ελευθερία τής γνώμης δεν αντέχουν άλλο τέτοιο πλήγμα από τους μπαχαλάκηδες τού διαδικτύου.

Φθάνει πια με τις ωμές παρεμβάσεις τής μάζας σε σοβαρές, εύρωστες και υγιείς επιχειρήσεις ενημέρωσης και διαμόρφωσης γν... ουπς! Sorry Joe, μου ξέφυγε...

Περιμένω την παρέμβαση των αδερφών μου επί του θέματος. Περιμένω την στήριξη Αντώναρου την κρίσιμη ετούτην ώρα. Περιμένω να πάρει θέση ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος - και, εν τω μεταξύ, αναλαμβάνω ακεραία την ευθύνη για το περιστατικό, και, φυσικά, δεν παραιτούμαι (αυτό δεν θα πει, άλλωστε, να έχεις πολιτικούς ηγέτες-πρότυπα;).

Το μήνυμα των προβοκατόρων δεν θα περάσει. Θα περάσει το ακριβώς αντίθετο. ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΓΕΝΙΚΩΣ. ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΟΣΜΟ, ΜΗΝ ΣΥΝΕΡΧΕΣΘΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΥΖΗΤΑΤΕ. ΜΗΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΣΘΕ, ΘΑ ΣΑΣ ΠΙΑΣΕΙ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ. ΜΗΝ ΠΕΡΠΑΤΑΤΕ - ΤΣΑΜΠΑ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ; ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ, ΔΕΙΤΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ Η ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ (ΤΟΥΣ) ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ. ΔΙΑΔΗΛΩΣΤΕ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ - ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΜΑΡΟΥΣΙ. ΚΑΝΤΕ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΔΡΑΠΟΔΑ. ΤΟΤΕ ΜΟΝΟΝ ΘΑ 'ΧΕΤΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ - ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΩΒΟΥ.
Υ.Γ. Όταν του υπέκλεπταν τις τηλεφωνικές συνομιλίες οι ξέρετε-τώρα-ποιοι, ο Πρωθυπουργός μας πιάστηκε στον ύπνο. Όταν οι κρατικά διορισμένοι διοικητές σαράντα Ταμείων αποφάσιζαν εντελώς αυθόρμητα, την ίδια ακριβώς ημέρα, να επενδύσουν στα δομημένα ομόλογα, ο Ηγήτωρ μας δεν είχε ιδέα. Όταν κάηκε η μισή Ελλάδα, κάτι μυρίσθηκε ο Γάτος που μας κυβερνά (αυτό δα έλειπε! Με τόση τσίκνα...). Όταν σάλταρε ο Ζαχόπουλος κι έγινε ένας ψιλοσάλος (εκτός των άλλων και) με τις επιχορηγήσεις που δίνονταν από το ΥΠ.ΠΟ., δεν έφθασε κάτι ως τ' αφτιά τού τέως Υπουργού μας στον Πολιτισμό (ούτε το DVD το είδε. Δεν πολυέβλεπε τότε τηλεόραση...).

Τώρα, με το Βατοπέδιο, ο Πρωθυπουργός ομολογεί πως δεν αντέδρασε όπως θα έπρεπε, γιατί δεν κατάλαβε καλά, δεν είχε πλήρη επίγνωση, γιατί άργησε ν' αντιληφθεί το μέγεθος τού σκανδάλου.

Αδίκως ανησυχούσατε, αδέρφια. Δεν μας κυβερνούν απατεώνες. Μας κυβερνούν ελαφρώς καθυστερημένοι.