Πικρές αλήθειες

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε όλοι μάρτυρες μαζικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας με αφορμή το θάνατο ενός δεκαπεντάχρονου παιδιού. Ορισμένοι κάκκιστα εκμεταλεύονται αυτές τις διαμαρτυρίες σαν όχημα για να προχωρήσουν σε βανδαλισμούς και λεηλασίες.

Οι "γνωστοί-άγνωστοι" δεν είναι φρέσκο φρούτο, είναι μαζί μας πολλά χρόνια τώρα. Άλλοτε ως ομάδες 20-30 ατόμων και άλλοτε με μαζικό χαρακτήρα όπως στα πρόσφατα γεγονότα. Το τελευταίο καιρό έκαναν όλο και πιο συχνά αισθητή τη παρουσία τους. Τους είδαμε να επιτίθενται μέρα μεσημέρι και να καίνε βιβλιοπωλεία, να πετάνε αντικείμενα και μολότοφ σε βουλευτικά γραφεία και να διαλύουν φοιτητικές γενικές συνελεύσεις στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Όσοι έχουν εμπειρία από τη δράση τους και την συμπεριφορά τους περίμεναν το τελευταίο διάστημα το ξέσπασμα τους. Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου απέκτησαν την αφορμή που ζητούσαν. Στο όνομα του θανάτου ενός αθώου έβαλαν μπροστά το επαίσχυντο σχέδιο τους.

Το βράδυ της 9ης Δεκεμβρίου 2008 φρόντισαν να δείξουν σε όλους το πραγματικό τους πρόσωπο. Μαζί τους παρέσυραν στο βούρκο της ψυχής τους και πολλούς και διάφορους μαϊντανούς των ΜΜΕ και της πολιτικής. Όλοι μας αποσβολωμένοι παρακολουθούσαμε τις εικόνες φρίκης και τη μανία που έβγαζαν όλοι αυτοί οι "νταήδες" που έκαιγαν και λεηλατούσαν και παράλληλα ψάχναμε τρόπο να απαλλαγούμε από τα όσα ακούγαμε από τους πληρωμένους κονδυλοφόρους της τηλεοπτικής μας δημοκρατίας.

Σε αυτή την ιστορία είναι ακόμα πολύ νωρίς για να αποδώσουμε ευθύνες. Ακόμα το αίμα είναι ζεστό και δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε όλα τα περιστατικά σωστά. Δεν γνωρίζουμε αν η κυβέρνηση πράττει σωστά και κρατάει τα γκέμια της αστυνομίας. Το μόνο δεδομένο είναι ότι τα αντανακλαστικά της δικαιοσύνης σε σχέση με τον ειδικό φρουρό ήταν άμεσα και ορθά. Του απαγγέλθηκαν οι βαρύτερες δυνατές κατηγορίες εν όψει των ιατροδικαστικών ευρημάτων.

Ευελπιστώ ότι η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα σταματήσουν για λίγο τη ψηφοθηρία και την εκμετάλλευση ενός θλιβερού γεγονότος και θα κάνουν αυτό που απαιτούν οι στιγμές και οι συνθήκες. Να σταθούν αντάξιοι της περίστασης και να σταματήσουν επιτρέπουν σε ορισμένους να βεβηλώνουν την αξιοπρέπειας μας ως έθνος με τις επαίσχυντες πράξεις τους.

Υ.Γ. Όποιος είχε τη τύχη να ακούσει το δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη το πρωί της Τρίτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ίσως να πήρε ένα μάθημα για το πως θα έπρεπε να συμπεριφέρονται οι πολιτικοί στη χώρα μας. Δεν αποποιήθηκε των ευθυνών που του αναλογούν, εξήρε με ήρεμο και ξεκάθαρο τόνο το έργο των συνεργείων του δήμου και ζήτησε κατανόηση και υπομονή για να επαναφέρει τη πόλη στην ηρεμία της. Μπορείτε να τον ακούσετε στο http://www.skai.gr/master_avod.php?id=103328&cid=1012&bc=1012&lsc=2

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η φωτογραφία του Βερύκιου τυχαία μπήκε εκεί; Ρωτάω εγώ. Κατά τα άλλα συμφωνώ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια