Πώς να κάνεις ένα κόμμα καφενείο

Ο Αντώνης Σαμαράς χθες το βράδυ ολοκλήρωσε την προσπάθειά του να μετατρέψει την Νέα Δημοκρατία σε κόμμα διαμαρτυρίας. Αποφάσισε στις 12:00 το βράδυ να κάνει παρέμβαση και να ανακοινώσει την πρόθεση του να μην ψηφίσει τα μέτρα της κυβέρνησης για το ΔΝΤ. Η ανακοίνωση του αυτή σφράγισε την μετατροπή της Νέας Δημοκρατίας σε κόμμα διαμαρτυρίας. Παρέα με το ΚΚΕ, το ΛΑ.Ο.Σ. και το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 

Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε και από διαρροές που μιλούσαν για καταπληκτική ενέργεια γιατί λέει η πράξη αυτή θα ήταν γροθιά στο στομάχι των εκδοτών που δεν θα προλάβαιναν να δημοσιεύσουν την κίνηση, ενώ λόγω απεργίας δεν θα μπορούσαν να γίνουν και αναλύσεις. Εννοείται δε, πως είναι και μήνυμα στον Καρατζαφέρη και την Ντόρα. Μιλάμε για κανονική παιδική χαρά. Μόνο στη Ρηγίλλης μπορούν να καταλάβουν τους λόγους για τους οποίους κάνεις την "μεγαλειώδη κίνηση" στα κρυφά.

Για να μην παρεξηγούμαι, η απόφαση να μην στηρίξει τα μέτρα είναι σεβαστή, απαραίτητη προϋπόθεση είναι όμως, η Νέα Δημοκρατία να καταθέσει και αντιπρόταση. Να πει την γνώμη της για την αντιμετώπιση και να εξηγήσει γιατί καταψηφίζει. Αλλιώς δεν δικαιούται να θεωρεί εαυτόν κόμμα εξουσίας. Το στείρο όχι δεν είναι μαγκιά είναι λαϊκισμός. Άλλωστε η ίδια στο παρελθόν πρότεινε 23 μέτρα για την οικονομία. Αν θεωρεί πως αυτά τα μέτρα συνιστούν λύση για το πρόβλημα ας βγει να το πει. Όχι όμως να λαϊκίζει κατ' αυτό το τρόπο.
Τα πράγματα είναι χειρότερα αν προσπαθήσει κάποιος να εντοπίσει τα εσωκομματικά οφέλη από το συγκεκριμένο απονενοημένο διάβημα. Σε συνάρτηση με την πρωινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τη Ντόρα Μπακογιάννη είναι αδύνατο να βρεθεί λογική σε αυτή τη κίνηση. Αν ο Αντώνης Σαμαράς ήθελε να κατοχυρωθεί εσωκομματικά θα μπορούσε να συγκαλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα, να πάρει πλειοψηφική απόφαση για το ΟΧΙ που επιθυμεί και να ήταν και εσωκομματικά καβάλα στο άλογο. Τώρα είναι απλά ένας ανεύθυνος που προσπαθεί να κάνει εσωκομματικές μαγκιές εν μέσω εθνικής ανάγκης. 

Είναι εν τέλει ο ιδανικός πολιτικός αντίπαλος του Γεωργίου Παπανδρέου...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια