Το σύνδρομο της λευκής σελίδας

Ενώ ο William χτυπημένος από το σύνδρομο της λευκής σελίδας, προσπαθούσε εναγωνίως να προσθέσει ακόμη ένα ευρηματικό επεισόδιο στο μυθιστόρημα που συγγράφει, η καθημερινότητα δε σταματούσε να του δίνει αφορμές.
  • Ο "πρωθυπουργός εσωτερικών" και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος θα προτιμούσε έναν πιο προσεκτικό Μανώλη Γλέζο σε ότι έχει να κάνει με τη συμβολική αξία της προσωπικότητάς του. Προσθέτει δε και την αμφιβολία του για την ποιότητα των παρεών που κάνει( RealNews) . Την ώρα που ο άνθρωπος ο οποίος υπέστειλε την Γερμανική σημαία από τον βράχο της Ακρόπολης, ψεκαζόταν από αστυνομικούς, μια από τις όψιμες παρέες του κ. Παγκάλου, ο πρωθυπουργός της χώρας, με φόντο μιαν άλλη Γερμανική σημαία, ζητούσε βοήθεια. Φυσικά, δεν έλαβε τίποτα από μια χώρα η οποία αν και γίγας απέδειξε ότι μάλλον δε διαθέτει και μυαλό μικρού παιδιού. Μας έμειναν, όμως, τα μέτρα και μια αόριστη συζήτηση για Ευρωπαϊκή στήριξη κατόπιν "λευκού αιτήματος". Αυτό με την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας τελικά συνέβη κι αν ναι πώς το εξηγείς στο Μ. Γλέζο;


  • Ο πρωθυπουργός (εξωτερικών) Γ. Παπανδρέου από την άλλη, επιμένει να κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση για τα πάντα. Ίσως και να έχει δίκιο για πολλά, όμως αν μπορούσε να γίνει λίγο πιο συγκεκριμένος στα οικονομικά θέματα θα το εκτιμούσαμε τόσο εμείς όσο κι ο Αντ. Σαμαράς ώστε να ξέρει ακριβώς για τί δεν απολογείται. Τα μέτρα που ελήφθησαν είναι σωστά κι έπρεπε να ληφθούν νωρίτερα; Ευθύνεται ο Κ. Καραμανλής για ολιγωρία; Αν είναι έτσι, ας μας το εξηγήσει ο πρωθυπουργός γιατί έως τώρα αιωρείται η άποψη ότι απλώς μας επεβλήθησαν λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών. Πέραν αυτού υπάρχει κάτι που έκανε η προγούμενη κυβέρνηση ώστε να διογκώσει το δημόσιο χρέος; Τους κατηγορεί για την πλήρη απουσία αναπτυξιακής πολιτικής; Αν ναι (και δικαίως) ποια ακριβώς είναι η δική του; Πώς πάει η επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για τους αγωγούς με τη Ρωσία; Του φταίει το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στις Δ.Ε.Κ.Ο.; Γιατί δε ρωτάει τον κ. Ανωμερίτη για τον Ο.Λ.Π.; Τελικά η ενοποίηση των ταμείων θα καταργηθεί από μια σοσιαλιστική κυβέρνηση; Μήπως οφείλει ένα ευχαριστώ στην Φ. Πάλλη-Πετραλιά που θα περάσει η αύξηση των ορίων ηλικίας χωρίς να ανοίξει μύτη; Εξηγούμαι. Όσο πολιτικά κυρίαρχος ήταν ο Κ. Καραμανλής επειδή έτυχε να κερδίσει δύο εκλογές χωρίς να κάνει τίποτα, άλλο τόσο υπαίτιος είναι για όλα τα δεινά του τόπου. Εξάλλου εκκρεμεί και μια εξεταστική επιτροπή για την οικονομία που θα μας λύσει όλες τις απορίες, έτσι δεν είναι;
  • Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Η φούσκα που σκάει μάλλον δεν είναι δημιούργημα του Αν. Παπανδρέου. Μπορεί εκείνος να την εξέλιξε και να της έδωσε τη σημερινή της μορφή, όμως η αρχική ιδέα ήταν του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Γιατί μπορεί η ιδέα της οικονομικής ανάπτυξης μέσω της οικοδομής να απέδωσε στην εποχή της, όμως τα αποτελέσματα της υπερσυγκέντρωσης στα αστικά κέντρα και της αλλαγής επαγγελματικού προσανατολισμού σε μία ή δύο γενιές αγροτικών καταβολών τα βιώνουμε σήμερα. Σε μια χώρα που συνωστίζεται σε μεγάλες πόλεις και ανακυκλώνει τον πλούτο της δια μέσω της παροχής υπηρεσιών. Παραγωγή έχει πάψει να υπάρχει προ πολλού.
  • Τέλος, κάτι αθλητικό. Όσοι από εμάς τους παναθηναϊκούς είχαμε μάθει να προσέχουμε τις λεπτομέρειες κατά τη χρυσή δεκαετία του θείου, λυπούμαστε αφάνταστα για την προχθεσινή ήττα του Π.Α.Ο.Κ. από τον Άρη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια