| Joe Dalton | Comments ]

Ο τόπος έβραζε για μία ακόμη μέρα και η αγωνία χτυπούσε κόκκινο. Είχε σήμερα συνάντηση με τον "Άλλο" και την επιτροπή από τους από πάνω (...τους δροσερούς) για να συζητηθεί η ένσταση επί της έφεσης επί της ένστασης, επί της ανάκλησης της άδειας του να επισκεφτεί το φιλαράκι του (θα έλεγε τώρα τι φιλαράκι ήταν η οχιά η διμούτσουνη αλλά ας όψεται...)

Όταν έφτασα στην αίθουσα για την εξέταση της ένστασης ήταν ήδη κάθιδρος (και εγώ μεταξύ μας αυτά τα καζάνια όλο full time δουλεύουν). Κάτι η αγωνία για την εξέταση του αιτήματος του κάτι η ζέστη την είχαν κάνει τη ζημιά.

Τον πλησίασα προσεκτικά γιατί ήταν και λίγο ευέξαπτος τελευταία. Τον χαιρέτησα και ανταπέδωσε με ένα νεύμα κάτι ανάμεσα σε νωχελικό και εκνευρισμένο. Από το καιρό που έμαθε ότι το φιλαράκι του χρησιμοποίησε την απόφαση του ειδικού δικαστηρίου για να εξασφαλίσει θέση στο παράδεισο κάνει συστηματικά αιτήσεις για να του επιτραπεί να τον επισκεφθεί.

Έχω την εντύπωση ότι αν ενημερώσει τον "Άλλο" για τις πραγματικές του προθέσεις το αίτημα του θα εγκριθεί με συνοπτικές διαδικασίες αλλά προς το παρόν επιμένει να δηλώνει ότι θέλει απλά να τα πούνε μιας και έχει καιρό να τον δει. "Από τότε που με πούλησε στο δικαστήριο η καριόλα" όπως συχνά πυκνά εκμυστηρεύεται στα φιλαράκια του.


Την τελευταία φορά που απορρίφθηκε το αίτημα του είχαμε φασαρίες στην αίθουσα μιας και ο γλυκύτατος κύριος Μένιος επιτέθηκε φραστικά στον "Άλλο" όταν ο τελευταίος του εκστόμισε χαιρέκακα ένα "Δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε" σε μία παρατήρηση του για τη διαφάνεια της διαδικασίας. Ανάμεσα σε πολλές βωμολοχίες που ακολούθησαν από το κύριο Μένιο διέκρινα ένα "Ίσα μωρή χαμούρα που θα μας πεις εμάς να μη μιλάμε" Σήμερα όμως έδειχνε αισιόδοξος.

Από το καλοκαίρι του 1996 και μετά ήταν πολύ ανήσυχος. Ο νους του δεν χώραγε ότι το φιλαράκι του την είχε σκαπουλάρει ακόμα και από την επιτροπή της "Παράδεισος Α.Ε.". Πολλές φορές τον έβλεπες να περπατάει πάνω κάτω και μονολογούσε " Δεν θα το πετύχω το πούστη θα του δείξω εγώ", κάπου εκεί παρενέβαινε και προσπαθούσε να τον ηρεμήσει ο Βαγγέλης συνήθως.

Αυτός δεν ήθελε να φύγει μιας και βρισκόταν στο φυσικό του χώρο. Λόγω πρότερου βίου του είχε αναθέσει ο "Άλλος" την διαχείριση των πολιτιστικών κέντρων. Είχε κλείσει και για guest εμφανίσεις την Ρίτα και ήταν άλλος άνθρωπος τελευταία. Χμμ άλλη ψυχή μάλλον αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.


Η διαδικασία ξεκινούσε. Πρώτος το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της τριμελούς επιτροπής που εκπροσωπούσε τα συμφέροντα της "Παράδεισος Α.Ε." (εδώ τους λένε Το Λιβάδι δεν ξέρω γιατί αλλά χαλάλι).


"Ως Παράδεισος Α.Ε θεωρούμε ότι το αίτημα για τρίωρη επίσκεψη είναι δίκαιο και σε περίπτωση που θα είναι υπό επιτήρηση και δεν θα προβεί σε ακρότητες συμφωνούμε"


Ο κύριος Μένιος έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση. Ο "Γιατρός" είχε πιάσει την επιτροπή όπως του είχε υποσχεθεί και την είχε πείσει για τις αγνές του προθέσεις. Εκεί λοιπόν ο "Άλλος" έκανε την έκπληξη. Κάλεσε για να καταθέσει τις απόψεις του τον Βαγγέλη.


Αυτός έβηξε λίγο κοίταξε στραβά ένα εκπρόσωπο του Λιβαδιού και είπε: " Εγώ το Μένιο το ξέρω πολλά χρόνια. Πληρώνει αδικήματα που δεν πρέπει γιατί είναι τίμιος. Όμως πρέπει να πω ότι δεν πρέπει να πάει επάνω γιατί έχει σαν στόχο να εκδικηθεί το φιλαρά..."


Εκεί δεν πρόλαβε να τελειώσει τη φράση του, ο κύριος Μένιος τον είχε βουτήξει από το λαιμό και φώναζε "Χαμούρα θα πεθάνεις..." κάπου εκεί τελείωσε και αυτή η ακροαματική διαδικασία. Στην επόμενη ελπίζω να κάνουν δεκτό το αίτημα του κυρίου Μένιου.

Υ.Γ. Σημαντικές Ημερομηνίες Απριλίου

1 Απριλίου: Η εθνική εορτή των απανταχού πολιτικών. Όπως έγραψε και ένας φίλος στο Facebook. Στην Ελλάδα η πρωταπριλιά ξεκίνησε πριν από 35 χρόνια και ακόμα να ξημερώσει 2 Απριλίου. Κάτι σαν τη μέρα της Μαρμότας

11 Απριλίου:Λαζάρια γιορτή σε μικρή κωμόπολη κοντά στο Αγρίνιο στην οποία αν όλα πάνε καλά το Τρυφερό Πόδι θα ντυθεί τσολιάς και θα χορέψει τσάμικο

19 Απριλίου: Πάσχα

21 Απριλίου: Η επέτειος της Εθνοσωτηρίου Επαναστάσεως σύμφωνα με ορισμένους και η επέτειος της πιο μαύρης σελίδας της σύγχρονης ιστορίας μας κατ' άλλους. Διαλέξτε και πάρτε.