Παλαβώσαμε...

Άσχετα με την ερμηνεία που δίνει κανείς, δύσκολα μπορεί να διαφωνήσει με την παρατήρηση της Ντόρας Νταϊλιάνα στη χθεσινή "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" (http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=&a=%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F%3F&id=98895972). Ο πρωθυπουργός, έδειχνε ότι δεν αισθανόταν και τόσο άνετα στη συνάντηση κορυφής των 27 και αυτό είναι λογικό αν σκεφθεί κανείς ότι ουσιαστικά ο μόνος ρόλος που είχε ήταν να ακούσει παραινέσεις και να ελπίζει στην ελεημοσύνη της Γερμανίας. Γιατί μπορεί κάποιοι από τον ΛΑ.Ο.Σ να μιλούσαν για δυναμική απαίτηση, υπογραμμίζοντας το ότι η Ελλάς απλώς καταναλώνει, όμως υπο αυτές τις συνθήκες είναι μάλλον ουτοπικό να πιστεύει κανείς ότι οι μεγάλοι της Ευρώπης θα φοβηθούν το πάγωμα μιας αγοράς μικρής και κορεσμένης.

Τώρα, μπορεί να επιστρέψει και να ζητήσει συναίνεση και βέβαια να μας εξηγήσει τί σημαίνει αυτό. Γιατί, αν πρόκειται να πάρεις κάποιο μέτρο ανακούφισης των πληγέντων από την κρίση, δεν το κουβεντιάζεις με κανέναν. Το εφαρμόζεις,αιφνιδιάζεις τα άλλα κόμματα και μειώνεις τη διαφορά στις δημοσκοπήσεις. Εκτός αν σκοπεύεις να πάρεις κάποιο μέτρο με πολιτικό κόστος και θέλεις τουλάχιστον οι υπόλοιποι να μην εξασθενήσουν τα επιχειρήματά σου προς τα έξω. Σε αυτήν την περίπτωση μπράβο, αν και δε φαίνεται ότι οι επικοινωνιολόγοι της Ν.Δ. θα συναινέσουν σε αυτό. Τώρα τι σόι οικονομική πολιτική εφαρμόζεται με επικοινωνιακούς όρους είναι προς συζήτηση. Ας ξεκινήσουμε έναν εθνικό διάλογο και για αυτό. Εξάλλου έχουμε κάνει για τα πάντα, σε σημείο που να αναρωτιέται κανείς τι νόημα έχουν οι εκλογές τα τελευταία χρόνια. Αφού αυτοί που εκλέγονται να κυβερνήσουν, εκχωρούν διαρκώς αυτό το δικαίωμα χάριν της συναίνεσης και του διαλόγου με αποτέλεσμα τελικά να μη γίνεται τίποτα σε αυτή τη χώρα παρά μόνο κουβέντα για το ποιοι σέβονται ή όχι το μέσο αντί του σκοπού. Τέλος πάντων, η κυβέρνηση καθήκον έχει να κυβερνά κι όχι να ξεκινά αέναες συζητήσεις κάθε δύο μήνες. Κι αν ψάχνει χρήματα, ας θυμηθεί τι έλεγε το 2004. Τότε θα εξοικονομούσε 10 δις Ευρώ από την πάταξη της διαφθοράς.

Τέλος, για τους υπόλοιπους δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα, παρα μόνο ότι σταματά το μυαλό του ανθρώπου όταν ακούει τι λένε. Πράσινη ανάπτυξη και "κρατικός πυλώνας" στις τράπεζες από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε κάνουν να αναρωτιέσαι μήπως πλησιάζει η ώρα της μετανάστευσης που λέει κι ο Billy. Αφού το παίζουν σοσιαλιστές ας μας πουν, σοβαρά όμως, ποια είναι η άποψή τους σε σχέση με τον ΦΠΑ. Να αυξηθεί ή να μειωθεί; Για το ΣΥ.ΡΙΖ.Α ο Μιχ Παπαγιαννάκης τα είπε όλα. Άλλοι είναι κρατιστές, άλλοι διεθνιστές κι άλλοι μοιάζουν με εθνικιστές. Μένει το ΚΚΕ, το οποίο μπορεί να σημειώνει μικρές καθυστερήσεις στα θέματά του, τουλάχιστον όμως τα συνέδριά του εκτός από σημαιάκια έχουν και ιδεολογική συζήτηση.

Σχόλια

Ο χρήστης Joe Dalton είπε…
Αγαπητέ William η πολιτική και η διακυβέρνηση δεν γίνονται με συνθήματα και αυτό είναι γνωστό. Το γιατί ο πρωθυπουργός ζητά συναίνεση και σε τι περίμενε την Πέμπτη το απόγευμα που θα βγαίνει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από το Μαξίμου και θα καταλάβεις...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Προφήτης Αντώνης Πανούτσος

Ανεπαρκής

Πρωινός καφές