| William Dalton | Comments ]

  • Όπως έκανε προεκλογικά ο πρωθυπουργός Το θέμα δεν ήταν πού θα βρει τα λεφτά, αλλά πού πήγαν τα λεφτά. Υπαινισσόταν δε ότι θα τα πάρει από κει και θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμά του. Ας τα βρει λοιπόν κι ας αφήσει τα παγώματα μισθών, τη δημόσια διαβούλευση ( ο διάλογος στα νεοπασοκικά) για το ασφαλιστικό και τον κακό Αλμούνια. Αυτά τα έλεγε ο άλλος, αυτός που δε βγήκε. Όχι βέβαια ότι αυτό του έφταιξε που καταποντίστηκε, αλλά σε αυτό βγήκε αληθινός. Αυτός και το Κ.Κ.Ε. που από την αρχή έλεγε ότι αυτά τα μέτρα δεν είναι εξαγγελίες του Κ. Καραμανλή αλλά του Αλμούνια.
  • Τελικά εκεί στον Περισσό το πρόβλημα το έχουν με την ιστορία, ενώ με το παρόν τα πάνε κάπως καλύτερα. Ο γράφων υποθέτει ότι μέχρι να κάνουν συνέδριο με θέμα τη στάση τους στο θέμα της μεταπολεμικής διάσπασης της Γερμανίας, ισχύει η τότε άποψη. Δηλαδή ότι καθένας μέσα στα όρια των συνόρων του μπορεί να χτίσει ό,τι θέλει. Αυτό πάνω κάτω εξεστόμισε η συμπαθέστατη συνήθως γ.γ. του κόμματος και μάλλον στην πρεσβεία του Ισραήλ προβληματίστηκαν για το αν θα της στείλουν λουλούδια. Πόσοι από τους κατοίκους του Δυτ. Βερολίνου δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στο Ανατολικό και να γευθούν τον παράδεισο του υπαρκτού σοσιαλισμού είναι κάτι που δε θα μάθουμε ποτέ.
  • Όπως δε θα μάθουμε ποτέ ποιές ήταν οι χθεσινές εντολές του Ρεχάγκελ. Ξέρουμε όμως από τον ίδιον ότι οι παίκτες τις εφήρμοσαν. Αν δεν το είχαν πράξει τότε μάλλον δε θα νικούσαμε τους Ουκρανούς κι εμείς που αγαπάμε το ποδόσφαιρο θα περνούσαμε ένα ήσυχο μουντιάλ, χωρίς να αγχωνόμαστε και χωρίς να χρειάζεται να εξηγήσουμε το παθητικό οφσάιντ σε παθιασμένες πατριώτισσες. "Βάλτε γκολ και ταμπουρωθείτε"-Δε χρειάζεται και δίπλωμα προπονητικής για να φαντασθείς ποιές εντολές μετουσίωσαν σε πράξη οι διεθνείς μας.
  • " Με χτύπησαν με χυδαιότητα", τάδε έφη Ντ. Μπακογιάννη αρχηγός εν αναμονή. Ποιός και γιατί, αγαπητοί μου αναγνώστες δεν ξέρω. Αν μπορείτε με ένα σχόλιο ή ένα email να με διαφωτίσετε θα το εκτιμήσω πολύ. Διαβάζω εφημερίδα, σας δίνω το λόγο μου. Δεν έχω βρει τίποτα. Πάντως και οι άλλοι δύο να μην την υπερασπισθούν;!! Ντροπή!

Ευχαριστώ το Joe για την επισήμανση. Επειδή δεν είναι σωστό να απαντήσω στα σχόλια και το παρόν να φαίνεται ως εγράφη, μια πρώτη απάντηση: Αλήθεια δεν είχα ιδέα, γι' αυτό και ρώτησα. Σε συνδυασμό με τον τίτλο, η παράγραφος επιδέχεται διόρθωσης και η κα Μπακογιάννη συγγνώμης. Το επίμαχο κείμενο είναι αδιάφορο και ανάξιο σχολιασμού ως μη πολιτικό. Φυσικά δεν είναι πολιτικό και το να ζητάς στήριξη επειδή κάποιος σε προσέβαλε. Κατά συνέπεια ούτε ο Αντ. Σαμαράς ούτε ο οποιοσδήποτε άλλος είναι υποχρεωμένος να καταδικάσει κάτι έτσι κι αλλιώς άνευ ουσίας στη διαδικασία εκλογής προέδρου της Ν.Δ.