Η κυβερνώσα αριστερά

Στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε, ο Wiliam έχει βρεθεί περισσότερο από ποτέ στην περίεργη θέση να υποστηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα έναντι φίλων και γνωστών. Για κάποιο λόγο μυστήριο, άνθρωποι σχετικά νέοι, μορφωμένοι και ευφυείς αντιμετωπίζουν κάποιον από τη γενιά τους με τρόπο σχεδόν απαξιωτικό.
Συγκεκαλυμμένη ζήλεια ή γνήσιος συντηρητισμός; Όποιος κι αν είναι ο λόγος ο William θεωρεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απότελεί μιαν εξαιρετική περίπτωση προς μελέτη. Αυθόρμητος άνετος και ατακαδόρος όταν δεν έχει προετοιμάσει την εμφάνισή του, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ικανός να μοιράσει απανωτά εγκεφαλικά σε όλους αυτούς που ενταγμένοι σε μια νόρμα αντίληψης των πραγμάτων, αδυνατούν να σκεφθούν διαφορετικά.
 Η κουβέντα του, περί σχηματισμού κυβέρνησης των κομμάτων της αριστεράς, τίναξε όλο το σχεδιασμό των δύο μεγάλων στον αέρα. Σε μια προεκλογική περίοδο είκοσι ημερών, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ  είδαν το εκβιαστικό δίλημμα περί ακυβερνησίας που έθεσαν στο πρώτο μισό να επιστρέφει κατά πάνω τους με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Αντί λοιπόν να εστιάσουν στη μεταξύ τους κοκκορομαχία κατά το δεύτερο δεκαήμερο, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ιδέα της "κυβερνώσας αριστεράς" και την ψήφο ανοχής την οποία θα έδινε ο Π.Καμμένος  σε ένα τέτοιο σχηματισμό.
Ο William δε θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, όμως εύχεται τα καλύτερα σε έναν συνομήλικό του που αρέσκεται στο να αμφισβητεί τα πάντα, ενίοτε με αυθάδεια, και έχει την ικανότητα να αποσυντονίζει τους επαγγελματίες του ξύλινου λόγου. Παράλληλα, εκφράζει το σεβασμό του σε έναν ή δύο γνωστούς του που θα τον ψηφίσουν χωρίς να ταυτίζονται ιδεολογικά μαζί του και καλεί τα λοιπά κόμματα της αριστεράς να αντιληφθούν ότι οι ιδεολογίες υπηρετούν καλύτερα το λαό όταν προσαρμόζονται και γίνονται εφαρμόσιμες. Σε όποιον αντιτάξει ότι η ιδέα της κυβερνώσας αριστεράς δε συμβαδίζει με την εξώθηση των ανανεωτικών εκτός κόμματος ο William δεν έχει σοβαρή απάντηση...Καλή επιτυχία και πάλι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια