Ιπποπόταμοι


Το ξέρετε ότι οι ιπποπόταμοι ευθύνονται για τη μεγάλη πλειοψηφία των θυμάτων στα αφρικανικά πάρκα; Μάλλον όχι. Ο William πάντως δεν το ήξερε μέχρι που του το απεκάλυψαν άνθρωποι που έχουν βρεθεί εκεί. Τα συμπαθή παχύδερμα απλώς ποδοπατούν τους ανυποψίαστους τουρίστες που συναντούν στο δρόμο τους. Όχι για να φάνε ή επειδή φοβούνται, αλλά απλώς επειδή δεν τους προσέχουν, όπως άλλωστε κάνουμε κι εμείς αδιαφορώντας για το εάν πατάμε μυρμήγκια την ώρα που περπατάμε. Το ζητούμενο, επομένως, είναι να επιλέξει κανείς σωστά την τοποθεσία απ' όπου θα στέκεται και θα παρατηρεί.

Όσο και να συμφωνεί κανείς με πολλές από τις αλλάγες που επιβάλλονται από το "μνημόνιο" ή που συντελούνται χάρις στην επίκλησή του, δεν είναι δυνατόν να μην απορεί με τις διαμορφούμενες τάσεις στην ελληνική κοινωνία. Συντελούντων και των περισσοτέρων ΜΜΕ, έχει βρεθεί στο στόχαστρο κάθε εργατικό δικαίωμα στην εφαρμογή των νόμων ή ακόμη περισσότερο στην απεργία. Είναι μάλιστα τέτοια η ομοθυμία σε σχέση με την κοινή προσπάθεια να δουλέψουμε όλοι σκληρά για να βγει η χώρα από την κρίση, που έχουμε αρχίσει και τσεκάρουμε τους γύρω μας για να δούμε αν όλα δουλεύουν όπως θα ήθελε το αόρατο βλέμμα της τρόικας. Έτσι, η απεργία εμμέσως ή αμέσως βλάπτει σοβαρά την ελληνική οικονομία και κατά συνέπεια είναι κατακριτέα απ' όλους. Το δικαίωμα σε αυτή είναι δευτερευούσης σημασίας μπροστά στη σοβιετικού τύπου θεώρηση του κοινού καλού και την εναντίωση κάποιων σε αυτό. Ειδικά αν είναι σε ευαίσθητους κλάδους όπως η ναυτιλία και οι μεταφορές, άπαντες ξεσπαθώνουν για να προστατεύσουν τη μοναδική πλουτοπαραγωγική μονάδα της χώρας, τον τουρισμό.

Ο William παραδέχεται ότι η κυβέρνηση μοιάζει ανώτερη των προσδοκιών του, όμως ανησυχεί, διερωτάται και αναμένει με ενδιαφέρον κάποια γνώμη.

" Μήπως έχουμε αφήσει ελεύθερους τους ιπποποτάμους;"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια