Τί θα ψηφίσω-μέρος β΄



                                           Πες να πάει να γαμηθεί η κάθε εκδοχή
                                  Που θέλει να κοιμάσαι χωρίς καμία ενοχή
                                  Να πάει να γαμηθεί αυτό είναι μια αρχή
                                  Να γίνει η νύχτα μέρα, κουβάρι η κλωστή.

Τους έτριψες το μνημόνιο και τα σκάνδαλα στα μούτρα. Τους εξευτέλισες. Τους έδειξες ότι δεν είσαι μαλάκας. Πήραν 19% και 13% όταν το 40% ήταν αιτία να αλλάξουν ηγεσία. Μπράβο φιλαράκο. Τώρα σαν καλό παιδί πήγαινε να ψηφίσεις ΝΔ γιατί καλή η επανάσταση, αλλά τα ευρουλάκια καλύτερα. Στο κάτω κάτω όλοι συμφωνούμε ότι το Μνημόνιο περιέχει και πράγματα που θα' πρεπε από μόνοι μας να κάνουμε. Ψήφισε λοιπόν αυτούς που δεν εφάρμοσαν τίποτα από όλα αυτά γιατί τώρα θα το κάνουν. Μην αναρωτιέσαι, δεν κάνει καλό. Αρκεί να πιστεύεις. Όλες οι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν σε λίγους μήνες γιατί αυτοί είναι οι δυνάμεις της ευθύνης.
"Απατεώνες ή ανίκανοι;" Διλήμματα που οδηγούν στη δραχμή, φιλαράκο. Δεν το θέλεις αυτό, έτσι δεν είναι; Αν δε σε πείθουν οι δικοί μας, πλέον, υπάρχουν και οι Μεγάλες Δυνάμεις για να στο πουν. Μην αισθάνεσαι άσχημα. Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς. Θα ζοριστείς λίγο, αλλά είσαι άξιος και δουλευταράς και θα τη βγάλεις καθαρή. Έχεις κι ένα γνωστό που είναι χωμένος στο ΠαΣοΚ ή τη ΝΔ_ και θα βάλει κι αυτός πλάτη, αν χρειαστεί. Αυτούς που ψάχνουν στα σκουπίδια ή τα μονόστηλα με τις αυτοκτονίες μην τα κοιτάς πολύ και στενοχωριέσαι. Έτσι κι αλλιώς εσύ δε φταις που τους πίστευες τόσα χρόνια. Αυτοί ήταν που δεν τήρησαν αυτά που υποσχέθηκαν. Τώρα που τους ψηφίζεις, έχουν βάλει μυαλό. Προχώρησαν στην αυτοκριτική και την αυτοκάθαρση. Δε θα ξαναπάρουν μίζα για κάθε λαμπάκι στα φανάρια, για κάθε ψηφιακή σύνδεση ή ακόμη και για κάθε οπλικό σύστημα που παραλαμβάνουν.
Ο William, φιλαράκο δε θα τους ψηφίσει. Μην κάνεις τον κόπο να πεις τα παραμύθια με τη δραχμή, τη στάση πληρωμών, τα συσσίτια, το πετρέλαιο που δε θα έχουμε και τα φάρμακα σε έλλειψη. Τράβα πες τα σε αυτούς που κοιμούνται στα παγκάκια, που τρώνε τις μακαρονάδες της αρχιεπισκοπής και τους ασφαλισμένους στον ΕΟΠΥΥ. Για το William το διακύβευμα δεν είναι η φτώχεια και η εξαθλίωση. Αυτά είναι δεδομένα σε κάθε περίπτωση. Η διαχείρισή τους όμως πρέπει να είναι όχι μόνο νόμιμη, αλλά και ηθική και μετανοήσασες Μαγδαληνές υπάρχουν μόνο στα Ευαγγέλια.
Γι' αυτούς τους λόγους, η ψήφος δε θα πάει στη συνεργασία του Στ.Μάνου με το φιλελεύθερο στην τσέπη και αρτηριοσκληρωτικό στο μυαλό Θ.Τζήμερο, παρά την όποια εκτίμηση τρέφει για τον πρώτο. Η αρχική σκέψη ότι ο συγκερασμός των ιδεών του  ΛΑΟΣ της ΔΗΣΥ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ_ χρειάζεται έναν σοβαρό ελεγκτή, ατόνησε μπροστά στην επιθυμία να εξαφανισθούν όλοι αυτοί. Ο William δεν ακούει Stavento, όμως όταν εκνευρίζεσαι εκτιμάς έναν καλό στίχο ακόμη κι αν δεν σου ταιριάζει ακριβώς. Επίσης δεν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ (αλλά ΔΗΜΑΡ-έναν καλό ελεγκτή), αρκεί να μην καταφέρουν Έλληνες και ξένοι φετιχιστές του Ευρώ να τον εκνευρίσουν κι άλλο. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια