Το σποτ του ΠΑΣΟΚ

Χυμένος στην καρέκλα, χαζεύει κάτι χαρτιά. Μιλάει λίγο στο τηλέφωνο, αμπελοφιλοσοφεί και μετά χαζεύει τη θέα από το παράθυρο. Γυρίζει πάλι στο γραφείο και προσπαθεί να συγκεντρωθεί ξανά. Ο William τις τελευταίες ημέρες στο προεκλογικό σποτ του ΠΑΣΟΚ, βλέπει ξανά μερικά από τα πιο δημιουργικά χρόνια της ζωής του. Πανελλήνιες εξετάσεις και διάβασμα για τη σχολή. Το μόνο που λείπει από το γραφείο του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι εφημερίδα και περιοδικά. Είναι πάντα συγκινητικό να θυμάσαι κοπιαστικές στιγμές ξυσίματος.
Σε επίπεδο συμβολισμών, το σποτ του ΠΑΣΟΚ είναι μελετημένο. Η εμφάνιση του προέδρου δείχνει σκληρά εργαζόμενο σοφό. Φοράει μόνο το πουκάμισο και μια γραβάτα εξαιρετικά λιτή και σοβαρή. Είναι φανερό ότι βρίσκεται εκεί για να δουλέψει κι όχι για να προβάλει τον εαυτόν του. Αν μπορούσε, θα σήκωνε και τα μανίκια, αλλά θα έφερνε στο μυαλό τον προκάτοχό του κι αυτό πρέπει να το αποφύγει πάση θυσία μια εβδομάδα πριν τις εκλογές. Άσε που δεν πρέπει να έχει και τα πιο γυμνασμένα χέρια του κόσμου. Το PC απουσιάζει από το γραφείο. Κανείς δε θέλει να θυμηθούμε την προηγουμενη περίοδο. Η βιβλιοθήκη είναι φτιαγμένη από κόντρα πλακέ. Μάλλον την αγόρασαν στο ίντερνετ με τα ρέστα από την κρατική επιχορήγηση του 2013. Αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να κάνεις θαύματα. Μόνη πολυτέλεια που ορθώς επιτρέπει στον εαυτόν του οιόσδηποτε τόσο μεγαλόσωμος είναι τα χειροποίητα πουκάμισα.
Για τη θέα που βλέπει ο σοφός ηγέτης ενόσω στοχάζεται, ένα μόνο σχόλιο. Το δάσος από κεραίες, καμινάδες πολυκατοικιών και τέντες που πηγαινοέρχονται με το φύσημα του ανέμου είναι δημιούργημα των δύο μεγάλων κομμάτων. Όταν η κάμερα ανεβαίνει λίγο και δείχνει Ακρόπολη  στο μυαλό έρχεται η θέα από την οικία Τσοχατζοπούλου. Εδώ ο σκηνοθέτης δεν είχε επιλογή. Αν κατέβαινε προς το δρόμο μπορεί να πετύχαινε τίποτα εξαθλιωμένους να ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια της ισχυρής Ελλάδας του ΠΑΣΟΚ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια