Ο νικητής του Derby

Η μίζερη ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα δυστυχώς δεν μας επιτρέπει να έχουμε πολλά πρωινά Σαββάτου ή Κυριακής, που να ξυπνάμε με την αγωνία για το ματς που έρχεται. Ακόμα και το σημερινό είναι απλά προϊόν της προπαγάνδας της στιγμής μιας και η πραγματικότητα λέει πως σε ένα πρωτάθλημα όπως το Ελληνικό οι 7 βαθμοί διαφορά ακόμα και αν ο Παναθηναϊκό κερδίσει και τους πάει στους 4 είναι πάρα πολλοί για να ανατραπούν στο υπόλοιπο διάστημα.

Η προπαγάνδα έχει καταφέρει να πετύχει το στόχο της και να δημιουργηθεί ένα είδος προσμονής. Αυτό είναι σίγουρα μεγάλη επιτυχία για το Παναθηναϊκό μιας και αυτός είναι σε μειονεκτική θέση και έπρεπε να κρατήσει ζεστούς του οπαδούς του με κάποιο είδος προσμονής. Όλη η εβδομάδα έχει κυλήσει με το μεγάλο γεγονός σε κεντρικό πλάνο (ίσως επειδή δεν υπάρχει κανένα άλλο γεγονός) έστω και αν η μέχρι τώρα παρουσία των δύο ομάδων και αυτά που παρουσιάζουν στο χορτάρι δεν δικαιολογούν επ' ουδενί την προσμονή. Μόνο ο χαρακτήρας και η ιστορία των δύο αιωνίων να τη δικαιολογήσουν και όχι η έως τώρα αγωνιστική παρουσία των δύο ομάδων.

Σίγουρα είναι derby και το αποτέλεσμα είναι πάντα απρόβλεπτο και όλα μπορούν να συμβούν, όπως συνέβησαν το 2007 στο Καραϊσκάκης και ο ΠΑΟ πήρε διπλό σε ματς που ο... Έμπεντε είχε ντυθεί Γιασίν. Όμως η πραγματικότητα είναι πως οι δύο ομάδες δεν έχουν καμία σχέση η μία την άλλη. Υπάρχει μία ομάδα που παίζει ένα ποδόσφαιρο πίεσης και πρωτοβουλίας, με τις γραμμές να είναι κοντά και που για να "φάει" φάση πρέπει να γίνουν πράγματα και θάματα. Όπως έγραφε μάλιστα ο Κώστας Καίσαρης στο sport24.gr καλά καλά δεν μπορούμε να εκφέρουμε άποψη για το πόσο καλός τερματοφύλακας είναι ή δεν είναι ο Πάρντο. 

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει 10 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, έχει τη καλύτερη επίθεση, τη καλύτερη άμυνα, έχει τρομακτική διαφορά στις τελικές προσπάθειες από οποιανδήποτε άλλη ομάδα και κυρίως την βλέπεις και ξέρεις πως κάποιος έχει σχεδιάσει κάτι που βγαίνει στο χορτάρι. Μπορεί να χάσει ή να κερδίσει κάποιο ματς. Μπορεί να υστερήσουν κάποιοι παίκτες αλλά αυτό που βγάζει στο χορτάρι είναι ποδόσφαιρο που δύσκολα αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα και στο δικό μας επίπεδο ποδοσφαίρου.

Απέναντι είναι μία ομάδα που μετά την καταστροφική προετοιμασία και οργάνωση που της επιφύλαξε ο Νίκος Νιόμπλιας προσπαθεί να συνέλθει έχοντας στο πάγκο ένα κανονικό προπονητή. Αυτός προσπαθεί να διορθώσει όσα διορθώνονται εν μέσω της σεζόν. Δούλεψε τις στημένες φάσεις και προσπαθεί τουλάχιστον να έχει μία στοιχειωδώς οργανωμένη επιθετική λειτουργία πέρα από τις γιόμες στον Σισέ. Προσπαθεί να κάνει τους υπόλοιπους επιθετικούς να πατήσουν περιοχή αλλά και εκεί έχει πρόβλημα μιας και αυτοί δεν είναι αυτό που λέμε "φονιάδες". 

Η βελτίωση του ΠΑΟ είναι εμφανής, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σε πείθει πως δεν θα φάει 10 φάσεις πίσω η ομάδα του σε κάποιο ματς. Και αυτά στο Καραϊσάκης είναι δύσκολα πράγματα. Οπότε πάμε για ένα ματς που περιμένουμε να δούμε αν θα καταφέρει ο ΠΑΟ να μπλοκάρει τον Ολυμπιακό. Γιατί να δοκιμάσει να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας απέναντι του δεν είναι εφικτό. Δεν το κατάφερε ούτε στο ματς του πρώτου γύρου που με ένα ξέσπασμα 10 λεπτών κέρδισε και μετά με παίκτη παραπάνω δεν κατάφερε καλά καλά να ελέγξει το ρυθμό.

Οπότε προβλέπω επικράτηση του Ολυμπιακού, με τα δικά μου υποκειμενικά μάτια δύσκολα θα δούμε άλλο αποτέλεσμα, αλλά ακόμα και αν δούμε δύσκολα θα αλλάξει ο πρωταθλητής στο τέλος της σαιζόν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια