Συμπεράσματα

Μετά το σωτήριον αποτέλεσμα της Κυριακής, το οποίον όπως μάλλον είναι προφανές δεν ικανοποίησε τον William, ήρθε η ώρα να σχηματισθεί κυβέρνηση. Η ιδέα του προέδρου του ΠαΣοΚ να βρεθεί στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Π. Καμμένος, δεν είχε μεγάλη απήχηση. Έτσι έμειναν οι τρεις οι οποίοι και συμφώνησαν. Ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα, όμως ο William δηλώνει αδυναμία να κατανοήσει τη βαθύτερη σημασία των επιλογών αν όντως είναι αυτές που διαρρέουν.
Η ΔΗΜΑΡ φέρεται να ζητά Ρουπακιώτη, Μανιτάκη και Τσάλτα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρεί υπερπολιτικούς τους Γιαννίτση, Ζανιά και Στουρνάρα ενώ προτείνει και Μαραβέγια. Τον Φρ. Φραγκούλη τον εκτιμούν όλοι. Τέλος, αφού μας ζάλισε με τα μείγματα και το Ζάππειο, ο νέος πρωθυπουργός απεφάνθη πως πλέον κατάλληλος για υπουργός οικονομικών είναι ένας εξωκοινοβουλευτικός πρώην σύμβουλος του Κ. Σημίτη (ορθώς αν αναλογιστεί κανείς το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ). Αν και μοιάζει να είναι το πιο σοβαρό σχήμα εδώ και δεκαετίες, τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι δύο:
  1. Ο Κ. Σημίτης τώρα δικαιώνεται για το οικονομικό του επιτελείο (Παπαδήμος, Στουρνάρας, Γιαννίτσης έχουν ήδη κυβερνήσει)
  2. Οι εκλογές έγιναν για να αναλάβει το Μαξίμου η ηγετική ομάδα της ΠΟΛ.ΑΝ. και ο Ευαγγ. Μεϊμαράκης τρίτος τη τάξει πολιτειακός άρχων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μηνύματα μίας ενδεχόμενης αποχής

Η κόλαση είναι οι άλλοι

Αχελώος, ΦΠΑ, πιγκουίνοι και μπιφτέκια